DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Νομιζω ολα εχουν προκαθορισμενη θεση στις 22.5 στη βαση οταν κοβουν με την λεπιδα στις 90 μοιρες. Αλλα στο φαλτσο δεν ειμαι σιγουρος.

Για το φάλτσο έχεις δίκιο. Παίζεις λίγο με το μάτι εκεί!!! :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλύτερα μην φτιάξεις οκτάγωνο, γιατί θες φάλτσο στις 22.5 μοίρες. :smile:

Στο δωδεκάγωνο πάλι είναι στις 15 μοίρες, ποιο εύκολο...

Τωρα που το κοιταξα καλυτερα σε μενα εχει να κλειδωνει στις 22,5 στης καθετες, στις λοξες θελει λιγο με το ματι να υπολογισεις. Παντως μου εφυγε και η απορια που ειχα "γιατι στις 22,5 ακουγετε το κλικ;" Σας ευχαριστω ολους.

Ωραία κατασκευή φίλε amilo,άλλα προτείνω νά τό δέσεις τό ξύλο εκτός από κόλλα,μέ γωνίες η μέ καβίλιες,γιά τόν λόγο ότι άν φυτέψεις ένα φυτό μέσα,οι ρίζες του θα αναπτύσονται σταδιακά θά πρεσάρουν τό ξύλο χώμα-ρίζες καί έτσι πολύ φοβάμαι ότι κάποια στιγμή σέ 2-3-4 χρόνια θά κάνει τό κράκ τό ξύλο καί θά ανοίξει.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Εχετε δικιο και οι δυο απλα με παρεσηρε το you tube που ειδα μια κατασκευη με φαιμπεργκλας.αλλωστε απο τα λαθη και τις (αποτυχημενες)προσπαθειες μαθαινουμε χεχε.

Όπως ειπώθηκε και πριν, ανοξείδωτο ή (παχουλούτσικο θα έλεγα εγώ) αλουμίνιο είναι πολύ καλές επιλογές. Συνήθως fibreglass χρησιμοποιούν για κινητή βάση, ώστε να βλέπεις πού ακριβώς κόβει το κοπτικό. Αλλά εκεί η βάση δε χρειάζεται να στηρίξει όλο το βάρος του router γιατί προφανώς πατάει στο προς κοπή κομμάτι.

Θα ήθελες να βάλεις και εδώ το συγκεκριμένο video? Ποτέ δε λέμε όχι σε νέες ιδέες!

Σημερινή κατασκευή για έναν φίλο.

Χριστουγεννιάτικο δεντράκι από καλουποσανίδα 10 cm χ 2 cm.

Προτετοιμασία: Τρίψιμο σανίδας από την όμορφη πλευρά με το τανκς (ταινιολειαντήρα) με 60άρι γυαλόχαρτο και έπειτα με έκκεντρο τριβείο με 120άρι γυαλόχαρτο. Οι 2 μικρές πλευρές πλανίστηκαν απλά και το ίδιο και η πίσω μεριά με την διαφορά ότι τρίφτηκε και αυτή με το έκκεντρο τριβείο.

Διαδικασία: Για την όλη κατασκευή χρησιμοποιήθηκε 1 σανίδα μήκους 3 περίπου μέτρων. Τα κομμάτια κόπηκαν σε τυχαίες διαστάσεις απλά με μικρότερο βήμα κάθε φορά για να σχηματιστεί το δέντρο. Τα φάλτσα κόπηκαν σε φαλτσοπρίονο με γωνία 45 μοιρών. Κατόπιν τρίφτηκαν οι άκρες για να γίνουν πιο λείες.

Συναρμολόγηση: Η συναρμολόγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου έγινε με καρφάκια (καρφωτικό αέρος). Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και κόλλα αλλά για την χρήση της κατασκευή νομίζω ότι θα ήταν περιττό. Η βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι από χοντρό δοκαρι (δεν θυμάμαι τις ακριβείς διαστάσεις του) και για πρώτη φορά χρησιμοποίησα για την κατασκευή της σκαρπέλο (επιτυχής προσπάθεια για πρώτη φορά). Έσκαψα λοιπόν το ξύλο στις διαστάσεις της σανίδας για ορισμένο βάθος και έπειτα χρησιμοποίησα κόλλα και 2 καβίλιες για την ένωση της βάσης με το δέντρο.

Το αποτέλεσμα νομίζω ότι είναι πολύ καλό και ο παραλήπτης του δέντρου (2 αναπληρωματικοί) αρέστηκε πολύ!!!
Το άφησα άβαφο (το πέρασα φυσικά και με 240άρι γυαλόχαρτο μήπως βαφεί με βερνίκι) για να το κάνει ότι θέλει ο ιδιοκτήτης του.

Υ.Γ: Θα φτιαχτούν και άλλα δεντράκια μικρά και μεγάλα και σε διάφορες αποχρώσεις (έχω στο πρόγραμμα τουλάχιστον 4).

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Όπως ειπώθηκε και πριν, ανοξείδωτο ή (παχουλούτσικο θα έλεγα εγώ) αλουμίνιο είναι πολύ καλές επιλογές. Συνήθως fibreglass χρησιμοποιούν για κινητή βάση, ώστε να βλέπεις πού ακριβώς κόβει το κοπτικό. Αλλά εκεί η βάση δε χρειάζεται να στηρίξει όλο το βάρος του router γιατί προφανώς πατάει στο προς κοπή κομμάτι.

Θα ήθελες να βάλεις και εδώ το συγκεκριμένο video? Ποτέ δε λέμε όχι σε νέες ιδέες!

https://www.youtube.com/watch?v=Uc8nW_sE_40

Πάντως την ώρα που το πιάνει από τις τρύπες για να το βάλει στη θέση του, το plexi κάνει κοιλιά.

Και τώρα συνειδητοποίησα ότι στην προηγούμενη δημοσίευσή μου έγραψα fibreglass, προφανώς εννοούσα plexiglass...

Ειναι πιο σκληρο 6mm plexiglas απο κοντρα πλακε ιδιου παχους; Σιγουρα δεν εχουν και την ιδια τιμη. Αν ηξερα που θα βρω πλακα αλουμινιου και σε τι κοστος ισως το σκεφτομουν, αλλα μαλλον θα παω στη σιγουρη και δοκιμασμενη , φτηνη λυση του ξυλου.

Πλάκες αλουμινίου έχουν αυτοί που εμπορεύονται και διαμορφώνουν σίδερα γενικώς,στρατζαριστά,πλέγματα,γωνιές,λαμαρίνες και όλα τα υπόλοιπα εκτός οιοδομικά.
Θεσσαλονίκη με μια Σινδο ολόκληρη δίπλα σου.... παπάδες βρίσκεις Δημήτρη.

Ε δεν ειναι και διπλα η Σινδος :p Αλλα νομιζω οτι εχω δει κατι με στραντζα κοντα στο praktiker. Μολις τακτοποιηθουμε με το σπιτι και αρχισω να φτιαχνω τον παγκο στη σοφιτα θα το κοιταξω. Ειναι και θεμα τιμης. Μην μου κοστιζει η πλακα οσο ο παγκος :p

Κατασκευή Ενυδρείου..
3aa9b498387932ed49c282701ff77524.jpg

1627fd07ce76d7126236e49abb31755c.jpg

//images.tapatalk-cdn.com/15/11/19/
de64ea42ab591a070c31a9b982b32a2e.jpg
e4e211dec919517410e61294a111acf6.jpg

9d4101607280fb2793c5ae73080c62de.jpg

8eadc762f30f995db8460e1083b77d1a.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τελική μορφή...
1783b0ad6953e274a7bae2e76b2c017a.jpg