DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

θελω να βρω την παρακατω βαση

10003-1z.jpg

και να την βαλω σε εναν 230αρι γωνιακο δισκο, που πλεον δεν τον χρησιμοποιω λογω αγορας φαλτσοπριονου,
για να γινει σαν σταθερο τριβειο οπως στη φωτο

goniakos1.jpg

το προβλημα ειναι οτι με μια αναζητηση βρηκα βαση για γυαλοχαρτα μονο σε διασταση 125 και 150mm,
αλλα δεν μου κανει γιατι η επιφανεια ειναι μικρη.

εχεις κανεις ιδεα αν υπαρχει καποια αναλογη βαση γυρω στους 20 με 25 ποντους?

και αν οχι εχετε καμια ιδεα πως θα μπορουσα να φτιαξω μια βαση ειτε ξυλινη ειτε σιδερενια και να την προσαρμοσω στον δισκο????

Θα φτιάξεις 2 στρογγυλές πλάκες ή απο MDF ή απο κόντρα πλακε , την μια 20-25 πόντους και την αλλη 10-15 . Στην 10-15 χωνευτο το παξιμαδι και εποξικη και μετα ενωνεις τις δυο πλάκες . Θέλει καλο κεντραρισμα ότι λύση και να ακολουθήσεις . Καλη επιτυχία αν και ο τροχός δεν ειναι και το πιο κατάλληλο εργαλείο για τέτοια πατέντα λόγο πολλών στροφών .

Υπάρχει βάση για γυαλόχαρτα 180 mm.
Είχα πάρει μία από τοπικό χρωματοπωλείο. Δεν πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη, οπότε αν θες κάτι μεγαλύτερο θα πρέπει να καταφύγεις στην λύση του DIY.

Αν θα εκανα την βαση σιδερενια 4χιλ δεν θα του εκοβε λιγο τη φορα λογω βαρους;
Τα τριβεια απ οτι βλεπω δουλευουν κοντα στις 2000 στροφες ενω ο διακος στις 6000
Ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα;

Αν θα εκανα την βαση σιδερενια 4χιλ δεν θα του εκοβε λιγο τη φορα λογω βαρους;

Θα αργεί λίγο (ανάλογα με το πόση ροπή έχει το μοτέρ) αλλά τελικά θα φτάνει στις μέγιστες στροφές του. Γιατί όμως να έχει πάντα τέτοιο φορτίο?

Τεράστια , αν το κανεις απο μέταλλο θα ειναι πολυ πιο βαρυ και επικίνδυνο .

Και τα γυαλόχαρτα θα καταστρέφει, Θα σου καίει και πολύ ρεύμα και χιλια δυο.
Νομίζω ότι δεν υπάρχει τροχός 230 mm που να ρυθμίζεται...

Γιατι δεν κανεις ολη την κατασκευη με τρυπανι αντι για τροχο, θα σου ρυθμιζεται. Και κανετο 150 χιλ. απλα θα κανεις το ξυλο περαδοθε.
Εχεις την αυτοκολλητη κεφαλη του λιντλ που φωτογράφησες;

Eίχα φτιάξει έναν οδηγό γιά δισκοπρίονο χειρός 70 cm γιά μικρές κοπές,καί σήμερα έφτιαξα ένα μεγαλύτερο οδηγό μήκος 130 cm

odigos10.jpg

odigos11.jpg

odigos12.jpg

Ρε μαστορια χαρα στο κουραγιο σας. Εγω εκτος των αλλων δεν εχω την ορεξη για τιποτα λογω χαμηλων θερμοκρασιων. 6-13 βαθμους κελσιου στα δυο αργαστηρια. Σκεφτηκα να παρω μια σομπα λαμπτηρων για θερμανση αλλα δεν νομιζω να βολευει πολυ. Ειναι μικρη και η μερα και δεν ειναι για πολλα.

Κρυογάτσουλο έχω καταλάβει είσαι Νεκτάριε :flipout: καί εμένα 12-13 c έχει μέσα,αλλά όταν κάνω κατασκευές σκάω καί είμαι μέ ένα φούτερ,αν κάθομαι κρυώνω.Το καλοκαίρι δέν παλέυεται απο κατασκευές,ο χειμώνας είναι ότι καλύτερο.
Και όταν τό έντυσα με μελαμίνη τό εργαστήριο τό βλέπω ακόμα πιό ζεστό

Ο τροχος οντως δεν ρυθμιζεται. Το τανκς που εδειξε ο νεκταριος δεν βολευει, θελω κατι σταθερο για τις ακμες περισσοτερο.
Εχω ενα τρυπανι παλιο που δεν το χρησιμοποιω, αλλα εχει 2 ταχυτητες μονο. Να το κανω με αυτο; Θα σηκωσει αυτοσχεδια ξυλινη βαση 20 ποντους ή να παω στην ετοιμη που παιρνει βελκτρο αλλα ειναι 15 ποντους;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τωρα που κοιταω το τρυπανι γραφει 2600/3000/min

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Eίχα φτιάξει έναν οδηγό γιά δισκοπρίονο χειρός 70 cm γιά μικρές κοπές,καί σήμερα έφτιαξα ένα μεγαλύτερο οδηγό μήκος 130 cm

Ωραίο και χρήσιμο Δημήτρη. Τι έγινε, δεν θα σε δούμε το Σάββατο;

Ακόμα δέν ξέρω Παναγιώτη λόγο κάποιας δουλειάς,θά τό γνωρίζω μιά-δυό μέρες πρίν.