DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Κύριοι τη προσοχή σας.
Αν προσπαθήσει κάποιος να τρίψει σε ταινιολειανηρα μεταλλικά αντικείμενα, όπως πχ σκαροελα ΠΡΟΣΟΧΗ.
Κίνδυνος για φωτιά!
Ξεκίνησα να τρίψω τα σκαρπςλα και η έξοδος πέταγε σπίθες. Μέχρι που άρχισε να καπνίζει και τα χρειάστηκα!
Η κίνηση της ταινίας τραβάει σπινθήρες εντός του μηχανήματος και όπως τα πετάει απο πίσω υπάρχει κίνδυνος να ανάψει οποια σκονη ξύλου υπάρχει μέσα!

Νεκ μήπως εχεις καμμια σχεση με Ποντο μερια ; :flipout:
Ακου ταινιολειαντηρα για ακονισμα σκαρπελων,και την πετρα για σκαρπελα της stanley προχτες μηπως την αγορασες για να τριβεις σανίδες ;:flipout:

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Κυριάκο, το κοντάκι όμως ήταν σκληρό ξύλο, έτσι δεν είναι; Για σουηδικό, που είναι μαλακό, ποιά νομίζεις οτι είναι η διαδικαδία γυαλίσματος;

Το κοντακι ναι ειναι ριζα καρυδιας Μπαμπη οποτε ειναι απο τα πλεον σκληρα.
Τωρα για σουιδικο φιλε δεν ξερω.
Ισως λακα με πιστολι να ειναι το καλυτερο!

Νεκτάριε όντως πετάει και σωστά κάνει σπινθήρες και με την κίνηση τους τραβάει από κάτω....όταν έκανα την ίδια δουλειά με τον δικό μου, είχα φροντίσει να καθαρίσω επιμελώς την σκόνη από το ξύλο που είχε εγκλωβιστεί σχεδόν παντού στο τανκ...και το ίδιο έκανα και μετά για να το καθαρίσω από τα ρινίσματα και τις σκουριές.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για το μαλακό σουηδικό πιστεύω ότι μετά το τρίψιμο περνάς το βερνίκι εμποτισμού γυαλιστερό 2-3 χέρια, εάν δεν σε καλύπτει αυτή η γυαλάδα τρίβεις απαλά/λεπτά και περνάς λούστρο με πιστόλι όπως ειπώθηκε παραπάνω.

Ο ταινιολειαντηρας ειναι ενα εργαλείο που κατα τη γνώμη μου ξεφεύγει από την έννοια του ερασιτεχνικού. Αυτή είναι η άποψη μου μετά από μια μικρή συμβίωση μαζί του. Οχι μόνο πρέπει να ξέρεις τι και πως να το κανείς μαζί του, αλλά τα θέματα ασφαλείας με προβλημάτισαν παρά πολυ. Πριονίδι και σκόνη παντού, στα μάτια, τα αφτια και την μύτη αν δεν προσέξεις έστω και λιγο. Ακόμα και την ρύθμιση της ταινίας εν κινήσει μπορεί να σου πεταχτεί κάτι στο πρόσωπο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Νεκ μήπως εχεις καμμια σχεση με Ποντο μερια ; :flipout:
Ακου ταινιολειαντηρα για ακονισμα σκαρπελων,και την πετρα για σκαρπελα της stanley προχτες μηπως την αγορασες για να τριβεις σανίδες ;:flipout:

Ελειψει διδυμου τροχου, ειπα να χρησιμοποιησω το ταινιολειαντηρα για τα " χοντρα". Ενοοειται πως μετα θα ακολουθουσε η πετρα και ο οδηγος της stanley. Εν τελη δεν ξανακαπνισε ο skill, αλλα δεν μπορεσα να φτιαξω τα σκαρπελα.
Εχει μπει στο προγραμμα αγορα διδυμου τροχου, κατι που το σκεφτομουν απο παλια αλλα δεν το ειχα πραξει. Τωρα ποιος, ποτε, με ποσο...δεν ξερω ακομη.

Για τη σκόνη δε θέλει απλά προσοχή, θέλει προστασία. Γυαλάκια για τα μάτια, μάσκα για μύτη και στόμα και δεν εννοώ της απλές τις άσπρες και στα αυτάκια, αν δεν έχετε μακρυά μαλλιά όπως μερικές, ωτοασπίδες. Τις τελευταίες βέβαια καλό είναι να τις φοράμε (προσωπικά το αποφεύγω συνειδητά) και για να προστατευτουμε απο την ηχορύπανση και να μην αποκτήσουμε με τη πάροδο του χρόνου και τη συχνή χρήση εργαλείων, θέματα κουφαμάρας.

Σαν εργαλείο καλό είναι δε του έχω παράπονο ούτε εγώ, απλά όπως όλα, θέλουν την προσοχή μας όταν τα έχουμε σε λειτουργία.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ο ταινιολειαντηρας ειναι ενα εργαλείο που κατα τη γνώμη μου ξεφεύγει από την έννοια του ερασιτεχνικού. Αυτή είναι η άποψη μου μετά από μια μικρή συμβίωση μαζί του. Οχι μόνο πρέπει να ξέρεις τι και πως να το κανείς μαζί του, αλλά τα θέματα ασφαλείας με προβλημάτισαν παρά πολυ. Πριονίδι και σκόνη παντού, στα μάτια, τα αφτια και την μύτη αν δεν προσέξεις έστω και λιγο. Ακόμα και την ρύθμιση της ταινίας εν κινήσει μπορεί να σου πεταχτεί κάτι στο πρόσωπο...
Αυτια και γυαλια ειναι στανταρ. Απλα στη συγκεκριμενη δουλεια δεν εβαλα σκουπα. Και εννοειται πως δεν ρυθμιζουμε τιποτα σε λειτουργια.

Υπαρχει karcher Mv6p...

Πολύ σκόνη το τανκς όντως. Εγώ και με σκούπα που το δουλεύω πάλι ξεφεύγει σκόνη αλλά ευτυχώς όχι πολλή...
Απαραίτητα φίλτρο ή καλύτερα σκούπα.

Αυτια και γυαλια ειναι στανταρ. Απλα στη συγκεκριμενη δουλεια δεν εβαλα σκουπα. Και εννοειται πως δεν ρυθμιζουμε τιποτα σε λειτουργια.
Εχει το ρημάδι ρυθμιστικό μπροστά για την ταινία αν θυμάσαι όπου κανείς ευθυγράμμιση εν κινήσει.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Εχει το ρημάδι ρυθμιστικό μπροστά για την ταινία αν θυμάσαι όπου κανείς ευθυγράμμιση εν κινήσει.

Δεν μου χρειαστηκε οποτε δεν εχω ασχοληθει. Δεν ηξερα οτι πρεπει να γινει εν λειτουργια.

Ήταν να μην πάρω φόρα.. Ξεκίνησα λοιπόν την κατασκευή απο plexiglas ενός nano arcade και πραγματικά το ευχαριστήθηκα..(Πριν ενα μηνα είχα φτιάξει ενα μεγαλύτερο απο ξύλο...)

Εξοπλισμός.. Ενα παλιό Sony laptop με Windows 7
Αφού το διέλυσα αποκόλλησα την οθόνη του και την τοποθετηςα στην βάση. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι το καλώδιο δεν είχε αρκετό μήκος και με προβλημάτισε. Σκέφτηκα κάποια στιγμή να κόψω το καλώδιο και να το επεκτείνω αλλά όταν είδα πόσο ψείρες ήταν το ξανασκέφτηκα..

Η μαρκίζα ειναι με πλεξιγκλάς που έκοψα τα γράμματα με το νέο μου απόκτημα (dremler)

Joystic Sanwa και μια μίξη button απο Κίνα με Sanwa με κινεζικό κοντρολερ. Για αυτούς που δεν ειναι εξομοιωμένοι τα Sanwa ειναι αυθεντικά γιαπωνέζικα button, Joystic με εξαιρετη ποιότητα)
656b060d65cd16926b0e2353826f3d46.jpg

77e59dc5f3ede9cab47ad071ed46bf4b.jpg

c4431139ca2a4675932dd096e23906d0.jpg

7a9c9abc95e451db16581563b7a48ee9.jpg

f04107cb423dcefa8d3d1c9ec45cbbbe.jpg

Δυο button απο την πιςω πλευρά ενα για ρεύμα και το άλλο για την εκκίνηση του laptop.
Φωτισμός led ταινία πολύχρωμη αλλά επέλεξα το μωβ/ μπλε χρωμα. Η τροφοδοσία ειναι απο το τροφοδοτικό laptop
Να και μερικες φωτο..

Και απο κάτω background το σεμεδάκι της Ελληνίδας Μάνας!

Xίλια μπράβο,πολύ καλό τό αποτέλεσμα,μέ γύρισες πολλά χρόνια πίσω τότε πού πηγαίναμε στά ''ουφάδικα''

Xίλια μπράβο,πολύ καλό τό αποτέλεσμα,μέ γύρισες πολλά χρόνια πίσω τότε πού πηγαίναμε στά ''ουφάδικα''

Το εχω ξαναπεί... Πολλά Δεκαρικα εχω καταθέσει..

Πολυ ωραια κατασκευη!
Θελει γνωσεις ηλεκτρονικης, πληροφορικης αλλα και γενικης μαστορικης! :grinning-smiley-043

ΆΨΟΓΟΣ!!!!!!!
Μπορείς σε παρακαλώ να δώσεις πληροφορίες για τα χειριστήρια??????????
Λινκ κλπ κλπ

Τα δυο κυρία site που έχουν επώνυμα χειριστήρια

http://www.arcadeworlduk.com
https://www.ultimarc.com

Και ενα αξιόλογο κινεζικό κατάστημα που εχει ακριβώς κοπιες των αξιόλογων γιαπωνεζικων χειρηστηριων και σαφέστατα ειναι πιο οικονομικό.

http://www.ebay.co.uk/itm/201337454411?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

Όλες οι ιδέες ειναι απο εδώ..
http://koenigs.dk/mame/eng/index.htm

Αν θελήσεις να ασχοληθείς θελει αρκετό διάβασμα γιατί οι παραμετροποίηςεις που υπάρχουν ειναι ατέλειωτες..
Πχ να αναβοςβηνουν τα φώτα ανα παιχνίδι, να παίζει μουσική κλπ κλπ

Οποίος θελει βοήθεια εδώ είμαι.