Ήταν να μην πάρω φόρα.. Ξεκίνησα λοιπόν την κατασκευή απο plexiglas ενός nano arcade και πραγματικά το ευχαριστήθηκα..(Πριν ενα μηνα είχα φτιάξει ενα μεγαλύτερο απο ξύλο...)
Εξοπλισμός.. Ενα παλιό Sony laptop με Windows 7
Αφού το διέλυσα αποκόλλησα την οθόνη του και την τοποθετηςα στην βάση. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι το καλώδιο δεν είχε αρκετό μήκος και με προβλημάτισε. Σκέφτηκα κάποια στιγμή να κόψω το καλώδιο και να το επεκτείνω αλλά όταν είδα πόσο ψείρες ήταν το ξανασκέφτηκα..
Η μαρκίζα ειναι με πλεξιγκλάς που έκοψα τα γράμματα με το νέο μου απόκτημα (dremler)
Joystic Sanwa και μια μίξη button απο Κίνα με Sanwa με κινεζικό κοντρολερ. Για αυτούς που δεν ειναι εξομοιωμένοι τα Sanwa ειναι αυθεντικά γιαπωνέζικα button, Joystic με εξαιρετη ποιότητα)![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Δυο button απο την πιςω πλευρά ενα για ρεύμα και το άλλο για την εκκίνηση του laptop.
Φωτισμός led ταινία πολύχρωμη αλλά επέλεξα το μωβ/ μπλε χρωμα. Η τροφοδοσία ειναι απο το τροφοδοτικό laptop
Να και μερικες φωτο..
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Και απο κάτω background το σεμεδάκι της Ελληνίδας Μάνας!
θα σου απαντήσω αναλυτικά το απόγευμα-βράδυΛοιπόν,χρειάζομαι την βοηθειά σας.
Θα βάλω κεραμίδια σε μία βεράντα 16τμ.Τα δοκάρια υπάρχουν ήδη και για τα κεραμίδια θα με βοηθήσει ενας φίλος που είναι στο επαγγελμα,απλά για να του κάνω τη ζωή ευκολότερη θέλω να τοποθετήσω μόνος τα ραμποτέ.
Η ερώτηση μου είναι εξής:Ξεκινάω από επάνω και κατεβαίνω(αυτό θα έκανα) ώστε στο τελευταίο κομμάτι να μην χρειάζεται να κόβω ή το αντίθετο?Επίσης μία άλλη ερώτηση είναι αν το αρσενικό πρέπει να κοιτάει κάτω(επίσης αυτό θα έκανα) ή δεν έχει σημασία...
Τέλος επειδή θα χρειαστεί να κόψω,θα πρέπει να τα βάλω όπως πχ τα τούβλα(ελπίζω να καταλάβατε)ή επίσης δεν έχει σημασία?
Γενικά οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να μου δώσετε θα μου ήταν πολύτιμη...ευχαριστώ.
Απο όπου και να ξεκινήσεις δεν ειναι λάθος , εχει να κανει με το "βόλεμα" εργασίας και την πρόσβαση . Άλλοι έχουν σαν κανόνα το απο πανω και άλλοι το απο κάτω .
Τα αρσενικά μπαίνουν προς τα κάτω .
Αυτο που πρέπει να κοιτάξεις απο όπου και να ξεκινήσεις ειναι αν υπάρχει παραγωνο στην κατασκευη για να γίνουν τα φαλτσοκοψιματα αν χρειαζονται στις σανιδες του ραμποτε επάνω .
Προσωπικα προτιμω το απο κάτω ώστε το τελειωμα του (χαμηλα) να ειναι οπτικά άριστο στο τελειωμα της περγολας και για να διορθώνω ευκολότερα τα λάθη απο παραγωνιες της βάσης .
Μπορείς να το βάλεις όπως λες πλεχτο όπως το τούβλο αλλα ειναι πιο χρονοβορο (και σε κάποιες περιπτώσεις έχεις μεγαλυτερη φιρα) .
Πρέπει να κοιτάξεις πάντα τα τελειωματα των σανίδων του ραμποτε να ειναι στους ριχτες και όχι στον αέρα .
Ελπίζω να σε βοήθησα .
Λιάκο αν κατάλαβα καλά αφού τα τελειώματα θα είναι στους ρίχτες πώς θα φαίνεται το πλεχτό.... ή μιλάμε για ραμποτέ από κάτω ???
Απο όπου και να ξεκινήσεις δεν ειναι λάθος , εχει να κανει με το "βόλεμα" εργασίας και την πρόσβαση . Άλλοι έχουν σαν κανόνα το απο πανω και άλλοι το απο κάτω .
Αυτο που πρέπει να κοιτάξεις απο όπου και να ξεκινήσεις ειναι αν υπάρχει παραγωνο στην κατασκευη για να γίνουν τα φαλτσοκοψιματα αν χρειαζονται στις σανιδες του ραμποτε επάνω .
Προσωπικα προτιμω το απο κάτω ώστε το τελειωμα του (χαμηλα) να ειναι οπτικά άριστο στο τελειωμα της περγολας και για να διορθώνω ευκολότερα τα λάθη απο παραγωνιες της βάσης .
Μπορείς να το βάλεις όπως λες πλεχτο όπως το τούβλο αλλα ειναι πιο χρονοβορο (και σε κάποιες περιπτώσεις έχεις μεγαλυτερη φιρα) .
Πρέπει να κοιτάξεις πάντα τα τελειωματα των σανίδων του ραμποτε να ειναι στους ριχτες και όχι στον αέρα .
Ελπίζω να σε βοήθησα .
Ελπίζω να σε βοήθησα .
Δεν υπαρχει ουσιαστικός λόγος , ουτε οπτικος , περισσότερο θεμα ευκολίας , μπαινουν πιο ευκολα . Έχω αντιμετωπίσει να ειναι σκευρομενες κάποιες σανιδες κατα μήκος είτε κατα πλάτος οι οποίες ήθελαν ενα ελαφρύ "χτύπημα" με την ματσολα και έπρεπε να φτιάξω πατέντα με ενα ρεταλι . Αν τις χτυπησεις απο το αρσενικό (λεπτό κομμάτι) μπορει να χαλάσει η ακμή . Απο το θρυλικό μερος δεν υπάρχει φόβος , σαν το λαμινειτ .καθαρά λόγο περιέργειας. τα αρσενικά γιατί συγκεκριμένα προς τα κάτω? εγώ δεν πιστευα ότι υπάρχει συγκεκριμένοσ τρόπος αλλά γενικά θεωρώ ότι είναι καλύτερα ανάποδα.
Θελω να προσθεσω σε καδρονι 75,5cm ενα κομματι 13,5cm.
Το καδρονι ειναι 6χ4,5cm.
Πως μπορω να το κανω ευκολα και καλα?
Εχω μια ιδεα, αλλα θελω και την αποψη σας μαστορια.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.