DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ήταν να μην πάρω φόρα.. Ξεκίνησα λοιπόν την κατασκευή απο plexiglas ενός nano arcade και πραγματικά το ευχαριστήθηκα..(Πριν ενα μηνα είχα φτιάξει ενα μεγαλύτερο απο ξύλο...)

Εξοπλισμός.. Ενα παλιό Sony laptop με Windows 7
Αφού το διέλυσα αποκόλλησα την οθόνη του και την τοποθετηςα στην βάση. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι το καλώδιο δεν είχε αρκετό μήκος και με προβλημάτισε. Σκέφτηκα κάποια στιγμή να κόψω το καλώδιο και να το επεκτείνω αλλά όταν είδα πόσο ψείρες ήταν το ξανασκέφτηκα..

Η μαρκίζα ειναι με πλεξιγκλάς που έκοψα τα γράμματα με το νέο μου απόκτημα (dremler)

Joystic Sanwa και μια μίξη button απο Κίνα με Sanwa με κινεζικό κοντρολερ. Για αυτούς που δεν ειναι εξομοιωμένοι τα Sanwa ειναι αυθεντικά γιαπωνέζικα button, Joystic με εξαιρετη ποιότητα)
656b060d65cd16926b0e2353826f3d46.jpg

77e59dc5f3ede9cab47ad071ed46bf4b.jpg

c4431139ca2a4675932dd096e23906d0.jpg

7a9c9abc95e451db16581563b7a48ee9.jpg

f04107cb423dcefa8d3d1c9ec45cbbbe.jpg

Δυο button απο την πιςω πλευρά ενα για ρεύμα και το άλλο για την εκκίνηση του laptop.
Φωτισμός led ταινία πολύχρωμη αλλά επέλεξα το μωβ/ μπλε χρωμα. Η τροφοδοσία ειναι απο το τροφοδοτικό laptop
Να και μερικες φωτο..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και απο κάτω background το σεμεδάκι της Ελληνίδας Μάνας!

Μπράβο πολύ όμορφο και μας γύρισες πολλά χρόνια πίσω ρε φίλε!

Λοιπόν,χρειάζομαι την βοηθειά σας.

Θα βάλω κεραμίδια σε μία βεράντα 16τμ.Τα δοκάρια υπάρχουν ήδη και για τα κεραμίδια θα με βοηθήσει ενας φίλος που είναι στο επαγγελμα,απλά για να του κάνω τη ζωή ευκολότερη θέλω να τοποθετήσω μόνος τα ραμποτέ.

Η ερώτηση μου είναι εξής:Ξεκινάω από επάνω και κατεβαίνω(αυτό θα έκανα) ώστε στο τελευταίο κομμάτι να μην χρειάζεται να κόβω ή το αντίθετο?Επίσης μία άλλη ερώτηση είναι αν το αρσενικό πρέπει να κοιτάει κάτω(επίσης αυτό θα έκανα) ή δεν έχει σημασία...

Τέλος επειδή θα χρειαστεί να κόψω,θα πρέπει να τα βάλω όπως πχ τα τούβλα(ελπίζω να καταλάβατε)ή επίσης δεν έχει σημασία?

Γενικά οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να μου δώσετε θα μου ήταν πολύτιμη...ευχαριστώ.

Εμενα μου εβαλαν ραμποτε σε περγολα το καλοκαιρι και ξεκινησαν απο κατω προς τα πανω.Το αρσενικο κοιταζε προς τα κατω. Επισης προτιμησα να βαλω ασφαλτοπανο και οχι κεραμιδι.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Λοιπόν,χρειάζομαι την βοηθειά σας.

Θα βάλω κεραμίδια σε μία βεράντα 16τμ.Τα δοκάρια υπάρχουν ήδη και για τα κεραμίδια θα με βοηθήσει ενας φίλος που είναι στο επαγγελμα,απλά για να του κάνω τη ζωή ευκολότερη θέλω να τοποθετήσω μόνος τα ραμποτέ.

Η ερώτηση μου είναι εξής:Ξεκινάω από επάνω και κατεβαίνω(αυτό θα έκανα) ώστε στο τελευταίο κομμάτι να μην χρειάζεται να κόβω ή το αντίθετο?Επίσης μία άλλη ερώτηση είναι αν το αρσενικό πρέπει να κοιτάει κάτω(επίσης αυτό θα έκανα) ή δεν έχει σημασία...

Τέλος επειδή θα χρειαστεί να κόψω,θα πρέπει να τα βάλω όπως πχ τα τούβλα(ελπίζω να καταλάβατε)ή επίσης δεν έχει σημασία?

Γενικά οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να μου δώσετε θα μου ήταν πολύτιμη...ευχαριστώ.
θα σου απαντήσω αναλυτικά το απόγευμα-βράδυ

Απο όπου και να ξεκινήσεις δεν ειναι λάθος , εχει να κανει με το "βόλεμα" εργασίας και την πρόσβαση . Άλλοι έχουν σαν κανόνα το απο πανω και άλλοι το απο κάτω .
Τα αρσενικά μπαίνουν προς τα κάτω .
Αυτο που πρέπει να κοιτάξεις απο όπου και να ξεκινήσεις ειναι αν υπάρχει παραγωνο στην κατασκευη για να γίνουν τα φαλτσοκοψιματα αν χρειαζονται στις σανιδες του ραμποτε επάνω .
Προσωπικα προτιμω το απο κάτω ώστε το τελειωμα του (χαμηλα) να ειναι οπτικά άριστο στο τελειωμα της περγολας και για να διορθώνω ευκολότερα τα λάθη απο παραγωνιες της βάσης .
Μπορείς να το βάλεις όπως λες πλεχτο όπως το τούβλο αλλα ειναι πιο χρονοβορο (και σε κάποιες περιπτώσεις έχεις μεγαλυτερη φιρα) .
Πρέπει να κοιτάξεις πάντα τα τελειωματα των σανίδων του ραμποτε να ειναι στους ριχτες και όχι στον αέρα .
Ελπίζω να σε βοήθησα .

Λιάκο αν κατάλαβα καλά αφού τα τελειώματα θα είναι στους ρίχτες πώς θα φαίνεται το πλεχτό.... ή μιλάμε για ραμποτέ από κάτω ???

Απο όπου και να ξεκινήσεις δεν ειναι λάθος , εχει να κανει με το "βόλεμα" εργασίας και την πρόσβαση . Άλλοι έχουν σαν κανόνα το απο πανω και άλλοι το απο κάτω .
Αυτο που πρέπει να κοιτάξεις απο όπου και να ξεκινήσεις ειναι αν υπάρχει παραγωνο στην κατασκευη για να γίνουν τα φαλτσοκοψιματα αν χρειαζονται στις σανιδες του ραμποτε επάνω .
Προσωπικα προτιμω το απο κάτω ώστε το τελειωμα του (χαμηλα) να ειναι οπτικά άριστο στο τελειωμα της περγολας και για να διορθώνω ευκολότερα τα λάθη απο παραγωνιες της βάσης .
Μπορείς να το βάλεις όπως λες πλεχτο όπως το τούβλο αλλα ειναι πιο χρονοβορο (και σε κάποιες περιπτώσεις έχεις μεγαλυτερη φιρα) .
Πρέπει να κοιτάξεις πάντα τα τελειωματα των σανίδων του ραμποτε να ειναι στους ριχτες και όχι στον αέρα .
Ελπίζω να σε βοήθησα .

+1 στα παραπάνω λεγόμενα. Ξεκινάς από κάτω προς τα πάνω, ούτως ώστε το τελείωμα να είναι οπτικά άριστα και να φαίνεται όλη η κατασκευή αλφαδιασμένη.

Λιάκο αν κατάλαβα καλά αφού τα τελειώματα θα είναι στους ρίχτες πώς θα φαίνεται το πλεχτό.... ή μιλάμε για ραμποτέ από κάτω ???

Νικόλα δεν ειναι θεμα εμφάνισης αλλα θεμα δεσιματος του ραμποτε . Φαντασου στην ενωση δυο σανίδων ραμποτε απο πανω να εχει μια ενιαία . Δεν φαίνεται αλλα κανει καλύτερο δέσιμο και λιγότερα σκευρωματα . Μικρές λεπτομερειες που δίνουν μεγαλυτερη αντοχή στον χρόνο .
Όχι ότι υπάρχει πρόβλημα αν δεν γίνει πλεκτο , τελειομανία λέγεται ..

Ελπίζω να σε βοήθησα .

Καταρχάς όχι απλά βοήθησες,αλλά μου έλυσες όλες τις απορίες...

Παράγωνο δεν υπάρχει πουθενά.

Και εγώ απο κάτω θα πήγαινα για να είναι προσωπο με τα δοκάρια απλά σκέφτομαι ότι το τελευταίο κομμάτι επάνω θα είναι πολύ δύσκολο να το κόψω με την σέγα,εκτός αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος.

Σε ότι αφορά το πλεκτό(μία ώρα έψαχνα στο προηγούμενο ποστ τη σωστή λέξη!) η φίρα θα είναι ίδια γτ οι ρίχτες είναι σε ίδιες αποστάσεις,οπότε μάλλον θα τ κάνω πλεκτό για καλύτερο δέσιμο..άλλωστε για το σπίτι μου μιλάμε.

Τα τελειώματα τα υπολόγισα να είναι επάνω στους ρίχτες,ήταν το μονο για το οποίο ήμουν σίγουρος.

Μία όχι τόσο καλή φωτό είναι αυτή

IMG_20160211_102622_zpsbfvtfcgu.jpg
[/URL][/IMG]

Μια χαρα τότε !
Δεν ειναι δύσκολο να κοπει με την σεγα , υπομονή χρειάζεται απλα .
Επίσης καλο ειναι να μην φέρεις πρόσωπο την πρώτη σανιδα του ραμποτε με τους ριχτες αλλα να αφησεις 1-2-3 πόντους κενο μήπως χρειαστει να γυρίσεις το πισσοχαρτο απο κάτω για μεγαλυτερη προστασία του ραμποτε .

Ελπίζω να σε βοήθησα .

καθαρά λόγο περιέργειας. τα αρσενικά γιατί συγκεκριμένα προς τα κάτω? εγώ δεν πιστευα ότι υπάρχει συγκεκριμένοσ τρόπος αλλά γενικά θεωρώ ότι είναι καλύτερα ανάποδα.

καθαρά λόγο περιέργειας. τα αρσενικά γιατί συγκεκριμένα προς τα κάτω? εγώ δεν πιστευα ότι υπάρχει συγκεκριμένοσ τρόπος αλλά γενικά θεωρώ ότι είναι καλύτερα ανάποδα.
Δεν υπαρχει ουσιαστικός λόγος , ουτε οπτικος , περισσότερο θεμα ευκολίας , μπαινουν πιο ευκολα . Έχω αντιμετωπίσει να ειναι σκευρομενες κάποιες σανιδες κατα μήκος είτε κατα πλάτος οι οποίες ήθελαν ενα ελαφρύ "χτύπημα" με την ματσολα και έπρεπε να φτιάξω πατέντα με ενα ρεταλι . Αν τις χτυπησεις απο το αρσενικό (λεπτό κομμάτι) μπορει να χαλάσει η ακμή . Απο το θρυλικό μερος δεν υπάρχει φόβος , σαν το λαμινειτ .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πες μου όμως γιατι θεωρείς ότι ειναι καλύτερα το ανάποδο μήπως μου διαφεύγει κάτι .

Αν ενωσω με εςοχες και ακρο δυο κομματια καδρονια που ειναι ποδια παγκου θα εχω θεμα?
Αλλος τροπος για στιβαρο αποτελεσμα? δεν θελω να παω αγορασω τωρα ενα καδρονι. Δεν αξιζει ο κοπος και δεν χρειαζομαι αλλη ξυλεια.

και εγώ όσες σανίδες έχω δουλέψει λίγο πολύ ήταν σκευρομενεσ...και αυτό φαίνεται ιδιαίτερα στις φαρδιές! και μιλάω για πρώτη ποιοτητα που σου έρχεται σε ζελατίνα αεροστεγώς κλεισμένες και όχι τσέρκια όπως πρακτικερ λερου.. παρόλα αυτά το πρόβλημα με το θηλύκωμα το λύνω έχοντας πάντα ξεβιδωτη την τάβλα πριν από αυτή που βάζω ώστε να παίρνουν τις κουρμπεσ που θέλουν μαζί και να μην αναγκάζετε η τελευταία να προσαρμοστεί στην προηγούμενη. μόνο την δεύτερη βάζο πιέζοντας την με τα νταβιδια γιατί την πρώτη (ξεκινάω από κάτω) την έχω φέρει ίσια όπως θέλω με τα ψαλίδια μου και δεν θέλω να χάσει την θέση της. το θέμα του χτυπήματος που μπορεί να τύχει είναι συνηθισμένο αλλά ποτέ δεν μου έχει σπάσει προσωπικά!
όπως προείπα και εγώ δεν υπάρχει ουσιαστικός όμως λόγος που το επιλέγω έτσι. απλά για να γλιτώσω το κόψιμο του δοντιού στην πρώτη τάβλα μιας και μπορεί να ακουμπήσει η μετόπη ίσια έτσι χωρίς κόψιμο και ο άλως είναι για το θέμα των νερών..αν ποτέ για οποιοδήποτε λόγο περάσει το νερό από την μεμβράνη να μην το χωνέψει μέσα στην κοιλότητα του θηλυκού αλλά να το διώξει το αρσενικό με την ρήση της σκεπής...αλλά όπως προείπα δεν είναι ουσιαστικός λόγος γιατί αν το νερό έχει περάσει το ασφαλτικό η την διαπνεόσουν που προτιμώ εγώ αργά η γρήγορα θα θες ξήλωμα...

Last edited:
Θελω να προσθεσω σε καδρονι 75,5cm ενα κομματι 13,5cm.
Το καδρονι ειναι 6χ4,5cm.
Πως μπορω να το κανω ευκολα και καλα?
Εχω μια ιδεα, αλλα θελω και την αποψη σας μαστορια.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Θελω να προσθεσω σε καδρονι 75,5cm ενα κομματι 13,5cm.
Το καδρονι ειναι 6χ4,5cm.
Πως μπορω να το κανω ευκολα και καλα?
Εχω μια ιδεα, αλλα θελω και την αποψη σας μαστορια.

Κουζινέτο και ντίζα...