DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μιχάλη με γεια το φράχτη, ωραίος βγήκε!

Μιχάλη δες εδώ αυτο που θεωρώ προσωπικά μια παρα πολυ καλη και σχετικά απλη λυση για φράχτη...
https://youtu.be/2McXcB9IRbs

Φτάνει πια με τις υπογραφές του Tapa Talk

Κι αυτός πολύ ωραίος επίσης, ο τύπος μάλλον έχει φετίχ με τα μπαλάκια του golf και μπράβο του! ;)

Περί "περιφράξεων" συνέχεια !
Μιχάλη, μιλώντας από ότι μέχρι τώρα έχει δείξει για το φράχτη, νομίζω ότι η κατασκευή αυτή θα σου εξασφαλίζει την σίγουρη και την άνευ ανάγκης επιβεβαίωσης καθετότητα του φράχτη προς την εμπρός ακμή του τραπεζιού.
Τα προβήματα είναι:
1. Ο οδηγός καθετότητας είναι πολύ μικρός σε μήκος σε σχέση με το μήκος του φράχτη, έτσι ο μοχλός που σχηματίζεται έχει πολύ μικρό υπομόχλιο και θα παραμορφώνει σίγουρα το ξύλο του οδηγού.
2. Ο δεύτερος οδηγός στην επάνω πλευρά δεν προσφέρει κάτι σημαντικό, μη σου πω ότι εμπόδιο θα είναι γιατί κατά τη μετακίνηση -αν είναι εφαρμοστός- θα "δαγκώνει".
3. Η θέση σύσφιξης είναι πολύ έκκεντρη και το παρεπόμενό της (το ανασήκωμα του φράχτη στην άλλη πλευρά, σίγουρα δεν εμπνέει την απαραίτητη σιγουριά για την πλήρη ακινητοποίηση του φράχτη, υπό την επήρεια των πλευρικών δυνάμεων που θα πρέπει να παραλάβει κατά την ώρα της κοπής του κομματιού.

Πιστεύω ότι μια λύση λίγο πιο ευμεγέθης θα έδινε απάντηση σε αυτά τα ζητήματα.
Δες ένα πρόχειρο σκαρίφημα:

ΓŽΒ¦ΓΒΓŽΒ¬Γβ€‘Γβ€žΓŽΒ·Γβ€š_ΓŽΒ§ΓŽΒΉΓΕ½Γβ€žΓŽΒ·Γβ€š_01.jpg

Για του μηχανισμούς συγκράτησης μπορεί να μπούν δύο γάτζοι μεταλλικοί, ή και ξύλινοι που θα σφίγγουν με ένα έκκεντρο λεβιέ, μια λογική δηλαδή ανάλογη με αυτή που μπήκε λίγο πιο πάνω.
Έτσι θα έχεις πάκτωση του φράχτη στα δύο ακραία του σημεία και πλήρη ακινητοποίησή του.
Σαν κατασκευή δεν είναι δύσκολη, πέρα από την επιλογή του μέσου ακινητοποίησης βέβαια, αλλά και εκεί υπάρχουν λύσεις .
Καλή συνέχεια ! :D

Ο δαίμων του πληκτρολογίου . . . ξαναχτύπησε :
Γράφω σωστά την επίμαχη πρόταση :

Μιχάλη, μιλώντας από ότι μέχρι τώρα έχεις δείξει για το φράχτη, νομίζω ότι η κατασκευή αυτή, δεν θα σου εξασφαλίζει την σίγουρη και την άνευ ανάγκης επιβεβαίωσης καθετότητα του φράχτη προς την εμπρός ακμή του τραπεζιού.

Εχεις απολυτο δικιο Στελιο οτι η κατασκευη αυτη 'ΔΕΝ θα εξασφαλιζει την σιγουρη και ανευ αναγκης επιβεβαιωσης του καθετοτητας του φρακτη' -για τους λογους που ανεφερες. :worshippy:

Πριν καταπιαστω με το ανωτερω σκαριφημα - που παρεμπιπτοντως σε ευχαριστω ΠΑΡΑ πολυ- που ειχες την ευγενη καλωσυνη και υπομονη να κανεις, θα προσπαθησω να βελτιωσω τα σημεια
που ανεφερες και συγκεκριμενα την αυξηση μηκους του οδηγου καθετοτητας και αλλαζοντας τη θεση/φιλοσοφια της συσφιξης.

Η αληθεια ειναι οτι κανω την δουλεια μου μια χαρα με την γωνια ξυλουργου και δυο γερους σφιγκτηρες, αλλα βρισκω οτι η ανωτερω ενασχοληση με το φρακτη ειναι μια εξαιρετικα ενδιαφερουσα προκληση!

'Ετσι ! ! !
Γιατί άμα δεν υπάρχει η πρόκληση, μετά όλα γίνονται ρουτίνα και δεν είμαστε για τέτοια όταν κάνουμε την τρέλα μας ! :D

Απλά πράγματα έτσι νάχουμε νά λέμε,καί σέ δουλειές νά βρισκόμαστε.
Πρίν 2 χρόνια είχα φτιάξει σέ ένα φίλο μιά φορητή βάση ταμπέλας πού τήν έβγαζε όταν άνοιγε τό μαγαζί του,επειδή είχα κάνει πολύ απλή δουλειά κάτω στήν βάση μέ μεταλικές γωνίες,κάπου μέ τόν καιρό κάι τήν βροχή είχε αρχίσει νά κουνάει,καί μου τήν έφερε γιά κάποια λύση,σκέφτηκα καί έβαλα 4 αντιρίδες κομμένες φάλτσο απο δοκαράκι 3,5 χ 4,5 cm,έξυσα τό παλιό χρώμα τοπικά εκεί πού θά πατάνε οι αντιρίδες γιά να πιάσει η ξυλλόκολα ,βιδώθηκαν καί έγινε στέρεο,τίς έβαψα μέ λαδομπογιά καί θά τήν παραλάβει αύριο.

faltso10.jpg

faltso11.jpg

faltso12.jpg

faltso13.jpg

faltso14.jpg

faltso15.jpg

Last edited:
Ευχαριστώ Μιχάλη
Νομίζω ότι πρέπει νά αγοράσω ένα φαλτσοπρίονο τελικά,όλο λέω δέν κάνω τακτικά φαλτσοκοπές καί άν χρειαστεί έχω το φαλτσοκούτι,καλό είναι γιά πηχάκια,αλλά γιά δοκαράκια καί καδρόνια είναι κούραση τό χειροπρίονο μέσα στό φαλτσοκούτι.

Last edited:
Εμ, τοσα εργαλεια εχεις πια, γινεται να μην εχεις ενα φαλτσοπριονακι?
75 ευρουδακια για ενα μικρο skil που κοβει 11εκχ5εκ, ειναι οτι πρεπει :)

Εμ, τοσα εργαλεια εχεις πια, γινεται να μην εχεις ενα φαλτσοπριονακι?
75 ευρουδακια για ενα μικρο skil που κοβει 11εκχ5εκ, ειναι οτι πρεπει :)

Ελα ντέ δίκιο έχεις :a0210:

Απλά πράγματα έτσι νάχουμε νά λέμε,καί σέ δουλειές νά βρισκόμαστε.
Πρίν 2 χρόνια είχα φτιάξει σέ ένα φίλο μιά φορητή βάση ταμπέλας πού τήν έβγαζε όταν άνοιγε τό μαγαζί του,επειδή είχα κάνει πολύ απλή δουλειά κάτω στήν βάση μέ μεταλικές γωνίες,κάπου μέ τόν καιρό κάι τήν βροχή είχε αρχίσει νά κουνάει,καί μου τήν έφερε γιά κάποια λύση,σκέφτηκα καί έβαλα 4 αντιρίδες κομμένες φάλτσο απο δοκαράκι 3,5 χ 4,5 cm,έξυσα τό παλιό χρώμα τοπικά εκεί πού θά πατάνε οι αντιρίδες γιά να πιάσει η ξυλλόκολα ,βιδώθηκαν καί έγινε στέρεο,τίς έβαψα μέ λαδομπογιά καί θά τήν παραλάβει αύριο.

faltso10.jpg

faltso11.jpg

faltso12.jpg

faltso13.jpg

faltso14.jpg

faltso15.jpg

Ωραία και απλή κατασκευη. Μου αρεσει. Μπράβο.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ενα μικρό επιπλάκι για το νέο μου ενυδρειο.

Ελατακι 28mm με δυο κάθετα στηρίγματα 60Χ40, δυο κυλινδρικές βάσεις, κομμένες απο την μια πλευρά για ταιριάζει με το σχήμα του ενυδρείου και ενα ραφακι.
Οι συνδέσεις έγιναν με το σύστημα της Wolfcraft, λουστραριστηκε σε χρωμα ανοικτής καρυδιάς.

Τώρα θα μπουν δυο γυάλινα πορτακια και αφού τακτοποιηθούν όλες οι ηλεκτρολογικές συνδεςεις θα ειναι πλήρως έτοιμο.
565a8e7580b394a7a7ac2ec453f070c2.jpg

01d1fc8c7e6017726f780bd6c5900562.jpg

Πολύ ωραίο,μπράβο
Οι επιφάνειες πάνω-κάτω είναι στρογγυλή επιφάνεια ελάτης ,καί τίς έκοψες κάθετα ?

Πολύ ωραίο,μπράβο
Οι επιφάνειες πάνω-κάτω είναι στρογγυλή επιφάνεια ελάτης ,καί τίς έκοψες κάθετα ?

Σωστά, Έκοψα κάθετα ενα κομμάτι για να ακουμπά στον τοίχο και να ταιριάζει με τι σχήμα του ενυδρείου.
b8e0a74ad7ed6b28e627397caa240764.jpg

Αψογος καί τού ταιριάζει απόλυτα,καί σάν σχέδιο καί σάν χρώμα το ενυδρείο :SFGSFGSF:

Ενα μικρό επιπλάκι για το νέο μου ενυδρειο.

Ελατακι 28mm με δυο κάθετα στηρίγματα 60Χ40, δυο κυλινδρικές βάσεις, κομμένες απο την μια πλευρά για ταιριάζει με το σχήμα του ενυδρείου και ενα ραφακι.
Οι συνδέσεις έγιναν με το σύστημα της Wolfcraft, λουστραριστηκε σε χρωμα ανοικτής καρυδιάς.
...

Έξυπνη και όμορφη κατασκευή, μπράβο!