DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπραβο Αεροπορε!
Που βρηκες στρογγυλες επιφανειες ελατης? Υπαρχουν και σε αλλες διαστασεις/παχη?

Απο Praktiker, κοντά στα 35 η μια. Συνολικά τα 4 ξύλα στοίχισαν περίπου 100 ..

Γενικά ξύλο ελατης εχει σε δυο πάχη, 28" και 18" αν θυμάμαι καλα, αλλά στρογγυλά κομμάτια εχει μόνο σε 28"

καλά ο Καλογεράκης σε άλλη χώρα θα του είχαν δώσει δικό του εργαστήριο και ένα κεφάλαιο και θα του έλεγαν φτιάξε ότι θες....

παιδα, μην τρελενεστε... Καλος ειναι, εχει τις γνωσεις κυριως και τις βαζει σε εφαρμογη σε γνωστες τεχνολγιες (πχ δειτε το βιντεο με την μπαταρια).
Μπορει να ειναι απο τους λιγους στην Ελλαδα που φτιαχνουν μονοι τους τετοιες συσκευες κτλ, αλλα απεχει απο το να τον θεωρουμε σαν τον αδικημενο εφευρετη παγκοσμιως (ειμαι σιγουρος οτι ουτε ο ιδιος θεωρεi τον εαυτο του τετοιον)

πχ Δεν ειναι ο πρωτος που εκαψε φυτικο λαδι σε γεννητρια, αλλα απο οσο ξερουμε ειναιι ενας απο αυτους που ειχαν αρκετο ελαιολαδο για να το κανει με ελαιολαδο.
Η αμερικη ειναι γεματη απο αυτοσχεδια μεχρι εμπορικα κιτ μετατροπης ελαιων σε βιοντιζελ, κιτ μετατροπης σε γεννητριων σε αεριου, μετατροπης σε ζαχαρων σε αιθανολη.
(πχ δειτε την δουλεια του steven harris/"I make my gas")
(Ο καλογερακης χρησιμοποιει την ιδια μεθοδο, αλλα ο harris ηρθε πριν απο αυτον, και καποιος θα υπηρχε πριν απο τον harris)

ακομα και κιτ για γκαζοζεν γεννητριες εχουν υπαρχουν (ρωτηστε τους αππουδες σας για τα γκαζοζεν λεωφορεια που κυκλοφορουσαν στην Ελλαδα.

Καλο λοιπον θα εναι να αφαιρουμε το στοιχειο του εντυπωσιασμου που προκαλει η μαγεια του αγνωστου.

Μα δεν ειναι εφευρετης. Το λεει και ο ιδιος τουλαχιστον 4-5 φορες σε καθε βιντεο που εχει βγει. Εφαρμοζει απλες γνωστες λυσεις σε σχετικά αμεσα εφαρμοσιμες οικιακες απαιτησεις. Αυτο ειναι το εντυπωσιακό. Μια λυση, που με λιγη ή περισσοτερη δουλεια θα προσεφερε πολλα οφέλη.

Μα δεν ειναι εφευρετης. Το λεει και ο ιδιος τουλαχιστον 4-5 φορες σε καθε βιντεο που εχει βγει. Εφαρμοζει απλες γνωστες λυσεις σε σχετικά αμεσα εφαρμοσιμες οικιακες απαιτησεις. Αυτο ειναι το εντυπωσιακό. Μια λυση, που με λιγη ή περισσοτερη δουλεια θα προσεφερε πολλα οφέλη.

Ο ανθρωπος αξιζει συγχαρητηρια.
Δυστυχως ειμαι απολυτα σιγουρος οτι η 'πατεντα' του θα βρει θαλπωρη και αγαπη εκτος Ελλαδος, οπως ακριβως και αλλες πατεντες που βουλιαξαν στον βρωμερο κρατικο βουρκο που εξυπηρετει αλλα συμφεροντα.

βρε παιδια αυτο προσπαθω να πω....ειναι γνωστες και σε μεγαλο βαθμο παλιες τεχνολογιες.
Απλα στα ματια μας φανταζουν μαγευτικες επειδη δεν τις ξερουμε και ειναι περα απο τα συνηθισμενα.
Γιατι να αρχισουμε να λεμε οτι εχουν φαει υποχθονιο πολεμο στην Ελλαδα?
Αφου οπως ειπα υπαρχουν ετοιμα κιτ στο εξωτερικο.

σαν τον άλλο που κινεί το μηχανάκι του με νερό...έδωσε την πατέντα του στο κράτος στο άμυνας και από τότε ουδέν νεότερο...

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

σαν τον άλλο που κινεί το μηχανάκι του με νερό...έδωσε την πατέντα του στο κράτος στο άμυνας και από τότε ουδέν νεότερο...

Η πατεντα μαλλον ταξιδευει στο Ισραηλ/ΗΠΑ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

βρε παιδια αυτο προσπαθω να πω....ειναι γνωστες και σε μεγαλο βαθμο παλιες τεχνολογιες.
Απλα στα ματια μας φανταζουν μαγευτικες επειδη δεν τις ξερουμε και ειναι περα απο τα συνηθισμενα.
Γιατι να αρχισουμε να λεμε οτι εχουν φαει υποχθονιο πολεμο στην Ελλαδα?
Αφου οπως ειπα υπαρχουν ετοιμα κιτ στο εξωτερικο.

Κιτ που να παραγουν και να αποθηκευουν με ασφαλεια καθαρο υδρογονο σε δεξαμενη ετοιμο προς χρηση?

δεν ξερω για υδρογονο, αλλα υπαρχουν για τα αλλα προτζεκτ του (μετασκευη σε καυστηρα αεριου, μπαατρια, παρασκευη αιαθανολης για καυσιμο, λειτουργια γεννητριας/ντηζελοκινητηρα με φυτικα ελαια)

http://www.imakemygas.com/

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και απο τον ιδιο για υδρογονο

http://www.ush2.com/hydrogen_energy.htm

Nαι αλλα εδω μιλαμε για (σχεδον) δωρεαν και καθαρη (οικολογικη) παραγωγη και αποθηκευση καθαρου υδρογονου που απ'οτι φαινεται αποτελει και παγκοσμια πρωτια.
Εαν ειναι οντως ετσι, που φαινεται να ειναι, η επιτυχια του ανθρωπου ειναι επικων διαστασεων για τον τομεα της ενεργειας.

Ομως το ζουμι εδω ειναι οτι η πολυτιμη πατεντα του θα οδευσει με περισσια μαεστρια σε αλλοτρια συμφεροντα και οχι Ελληνικα. Απο προσκυνημενους κρατικους λειτουργους, αλλο τιποτα..

Η συζητηση θα μεταφερθει αργοτερα στο καφενειο.

Δεν ειναι χαριτωμενο?

Μηοως να ξεκινησουμε διαγωνισμο ποιος θα το φτιαξει καλυτερο?
:firstprize:

Εγω προς το παρον μονο ιδεες μαζευω. Δεν εχω χρονο, ορεξη και ξυλεια.
Εχω να φτιαξω ως προτεραιοτητα μια ραφιερα για κασετινες.

Προχθεσινή ιδιοκατασκευή.
Όλα τα εξαρτηματα των ηλεκ. εργαλείων που βγάζουν σκόνη κ πριονιδι έτυχε (?) να έχουν αναμονή στην αναρρόφηση τους 35 φ που ταιριάζει με το αρσενικό άκρο της σκούπαςπου έχω. Μου την "χάλαγε" την συνταγή μόνο το φαλτσοπριόνο του Lidl οπότε κατέφυγα σε λύση ανάγκης.
Σωλήνα Pvc k καμινετο κ έτοιμος ο αντάπτορας.