DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ωραίος. Και εγώ το έχω κάνει σε αρκετά κινητά! Τα καινούρια όμως είναι πολύ δύσκολα στο βάλε βγάλε.

Γι'αυτο εχουμε πει με τον Κυριακο οτι θα παρουμε το smartphone της DeWalt...αμα πεσει η τιμη του :))

dewalt-the-construction-company-debuts-a-new-4g-android-smartphone.jpg

Thanks παιδιά.

Έχω ανοίξει αρκετές συσκευές. Αλλά πρώτη φορά με κόλλα. Συνήθως όλα ήταν βιδωτά.
Έχω να πω πάντως ότι η Apple είναι πολύ μπροστά σε επίπεδο οργάνωσης και διαχείρισης του υλικού μέσα στην συσκευή.

Όσο για την κόλλα το digitizer ήρθε με ταινία 3m έτοιμο απλά ήθελα να βάλω λίγη επιπλέον gel για περισσότερη συγκράτηση.
Βέβαια μπορεί να είναι και για καλό που την ξέχασα γιατί τα μικρά μου καλλικαντζαράκια παίζουν frisby με το ipad οπότε αν το ξανανοίξω θα είναι λιγότερη ταλαιπωρία.

Επίσης κατάλαβα ότι μου λείπει ένα θερμοπίστολο.

Καλημέρες,

αν και λίγο άσχετο με ξυλουργικά εμπεριέχει το DIY.

Πρόβλημα:
Σπασμένο τζάμι (digitizer) Ipad 3.

Επειδή κάνω συχνά τέτοιες επεμβάσεις μην αγχώνεσαι μια χαρά το έκανες. Χτυπηματάκια γίνονται συνέχεια.

Οσο για την κόλλα που αναφέρεις τι σκεφτόσουν να βάλεις; Κάποια που βγαίνει με θερμότητα ευκολα όπως και αυτη που εχει απο εργοστάσιο; ή κόλλα στιγμής;

Γιατι αν σκεφτόσουν κολλα στιγμής ξέχασε το καλύτερα είναι οτι χειρότερο μπορεις να βάλεις. Σε μηχανήματα ποτέ δεν βάζουμε κολλα γενικότερα εκτός και ειναι ειδική για τέτοιες περιπτώσεις.

Η διπλής όψης ταινία που εχει πάνω ειναι αρκετή.

Επειδή κάνω συχνά τέτοιες επεμβάσεις μην αγχώνεσαι μια χαρά το έκανες. Χτυπηματάκια γίνονται συνέχεια.

Οσο για την κόλλα που αναφέρεις τι σκεφτόσουν να βάλεις; Κάποια που βγαίνει με θερμότητα ευκολα όπως και αυτη που εχει απο εργοστάσιο; ή κόλλα στιγμής;

Γιατι αν σκεφτόσουν κολλα στιγμής ξέχασε το καλύτερα είναι οτι χειρότερο μπορεις να βάλεις. Σε μηχανήματα ποτέ δεν βάζουμε κολλα γενικότερα εκτός και ειναι ειδική για τέτοιες περιπτώσεις.

Η διπλής όψης ταινία που εχει πάνω ειναι αρκετή.

Η σκέψη ήταν η προσθήκη κόλλας gel ανά 2-3 εκατοστά στην μύτη μιας οδοντογλυφίδας. Το είχα δει σε μια επισκευή στο youtube και μου άρεσε σαν ιδέα.
Καλώς ή κακώς δεν μπήκε. Θα πω με βάση την εμπειρία σου ότι καλώς και δεν μπήκε.

καλώς δεν μπήκε γιατι η gel Κάνει τα πλαστικά και οχι μόνο, μέρη χάλια.

Επίσης αν καταλάθος πέσει κάπου που δεν πρέπει δεν βγαίνει με τίποτα. Γι αυτο την αποφευγουμε γενικότερα για τέτοια project.

Υπάρχουν ωστόσο ειδικές κόλλες για τέτοιες εργασίες αλλά ειναι πολύ εξειδικευμένες και δεν νομίζω να βρεί κανείς Ελλάδα ευκολα.
[h=1]http://www.masterbond.com/techtips/why-use-silicone-adhesive[/h]Πάντως όλοι για κινητά tablet στο digitizer την διπλή ταινία των 2-3mm χρησιμοποιουν της 3M. Την βρίσκεις και ξεχωριστά στο Ebay.

Last edited:
Γεια σας και απο μενα,
νεος στο φορουμ αλλα παλιος στα μαστορεματα.

Σκεφτομαι να αγορασω το δισκοπριονο χειρος parkside και να το προσαρμοσω αναποδα μαζι με ρουτερ σε παγκο εργασιας.

Απο ρουτερ εχω το BOSCH GMF 1600 ειδη προσαρμοσμενο σε παγκο απο κοντρα πλακε αλλα επειδη τωρα εχω δυνατοτητα να φτιαξω κατι καλο με μηδενικο κοστος λες να κανω καινουριο παγκο και να τα βαλω και τα δυο μαζι μιας και παγκοπριονο δεν βλεπω να ερχεται.

Με κοστος 0 μιας και τα υλικα τα εχω και εργασια 0 μιας και το μηχανημα (bohring) το εχει φιλος, λεω να φτιαξω κατι τετοιο:
κοιλοδοκος 50χ50χ4 βαμενος με κατι σας hammerite με ανοξειδωτη λαμαρινα 8mm που θα πλανιστει στα 5mm με ακριβεια 0.1mm.

A3.jpgA2.jpga1.jpg

Τελικο βαρος 78 κιλα και διαστασεις 800Χ1200mm.
Βαρυ αλλα θα ειναι αφθαρτο για χρονια και 100% επιπεδο.

Καλως τον! Ωραιοτατο προτζεκτ!

Μιλαμε για πραγματικα heavy duty παγκο!! Eχω την αισθηση ομως οτι 5μμ λαμαρινα ειναι υπερβολη τη στιγμη που υπαρχει τοσο καλο support απο κατω.
Τι ακριβως εννοεις οτι η 8μμ λαμαρινα θα πλανιστει στα 5μμ?

το παχος 4-5mm χρειαζεται για να μπουν μεσα οι φρεζατεσ βιδες που θα κρατουν τις πλακες του router και δισκοπριονου.

Θα πλανιστει με φρεζοκεφαλη D300 σε τετοιο μηχανημα...

v2.jpg

που στη ουσια ειναι ενα τεραστιο καθετο ρουτερ 3 αξονων cnc.

Ευχαριστώ.
Όπως οι περισσότεροι, έχω πρόβλημα χώρου, παρ' όλο που υπάρχει δυνατότητα για πολλές κατασκευές. Τώρα φτιάχνω ένα disk sander από μοτέρ αντλίας. Θα βάλω φωτός λίγο πριν το μονταρισμα.

Απλα πρεπει να παρω στα χερια μου το δισκοπριονο για να δω ακριβως πως θα γινει το πλαισιο για να χωραει η πλακα και να μην εμποδιζονται τιποτα ρυθμιστες βαθους ή βρισκει πουθενα το μοτερ, αλλα και να δω ποσο πλατια σχισμη θα κανω για τον δισκο.

Το μειονεκτημα του μεταλλου ειναι οτι μετα δεν επιδεχεται μεταβολες. Δεν θα μπορω να κανω π.χ. λουκια για οδηγους, παρα μονο καμμια τρυπα. Για να βαλω οδηγο κοπης (fence) κοινο και για τα δυο εργαλεια θα πρεπει καπως να τον μονταρω και να σερνει στην εξω πλευρα του πλαισιου και να σφιγγει σωστα. Στο πλαισιο βεβεαια μετα την κατεργασια δεν μπορω να κολλησω τιποτα για να μην γινει στρεβλωση αρα οτι μπει θα ειναι βιδωτό ή με πολυ μικρες ποντες συγγκολλησης. Για αρχη βεβαια ενας ελευθερος οδηγος με σφιγκτηρες (νταβιδια) στα δυο ακρα θα κανει δουλεια.

Γεια σας και απο μενα,
νεος στο φορουμ αλλα παλιος στα μαστορεματα.

Σκεφτομαι να αγορασω το δισκοπριονο χειρος parkside και να το προσαρμοσω αναποδα μαζι με ρουτερ σε παγκο εργασιας.

Απο ρουτερ εχω το BOSCH GMF 1600 ειδη προσαρμοσμενο σε παγκο απο κοντρα πλακε αλλα επειδη τωρα εχω δυνατοτητα να φτιαξω κατι καλο με μηδενικο κοστος λες να κανω καινουριο παγκο και να τα βαλω και τα δυο μαζι μιας και παγκοπριονο δεν βλεπω να ερχεται.

Με κοστος 0 μιας και τα υλικα τα εχω και εργασια 0 μιας και το μηχανημα (bohring) το εχει φιλος, λεω να φτιαξω κατι τετοιο:
κοιλοδοκος 50χ50χ4 βαμενος με κατι σας hammerite με ανοξειδωτη λαμαρινα 8mm που θα πλανιστει στα 5mm με ακριβεια 0.1mm.

Τελικο βαρος 78 κιλα και διαστασεις 800Χ1200mm.
Βαρυ αλλα θα ειναι αφθαρτο για χρονια και 100% επιπεδο.

Καλησπέρα και καλως ήλθες.
για δισκοπρίονο θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο με riving knife για να μην κάνεις πατέντες και να είσαι πιο ασφαλής. (δές https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6011 , https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7804 https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=2084 https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7931)

Για τις άλλες σου ερωτήσεις δεν έχω ιδέα, αλλά μου φαίνεται τούμπανο κατασκευή.
Για αλουμίνιο 10χιλ έχεις δεί τιμες;

Αντώνης

Το ανοξείδωτο το έχω, αλλά και αλουμίνιο 6χιλ. Όμως το αλουμίνιο δεν μπορεί να συγκολληθει αξιόπιστα στο χαλυβδινο κοιλοδοκο.
Το Parkside δεν έχει μαχαίρι από πίσω?
Έχω και ένα bosch GKS160, 1050watt με 160 δίσκο, αλλά έλεγα να το αφήσω για χειρός.

Το ανοξείδωτο το έχω, αλλά και αλουμίνιο 6χιλ. Όμως το αλουμίνιο δεν μπορεί να συγκολληθει αξιόπιστα στο χαλυβδινο κοιλοδοκο.
Το Parkside δεν έχει μαχαίρι από πίσω?
Έχω και ένα bosch GKS160, 1050watt με 160 δίσκο, αλλά έλεγα να το αφήσω για χειρός.

Το parksid δεν έχει μαχαιράκι, δυστυχώς.

Αν είναι να μπει μόνιμα στον πάγκο αφού όπως λες έχεις ένα για χειρός... Τότε πολύ απλά φτιάχνεις ένα riving knife για μόνιμη τοποθέτηση στον πάγκο...

Sent from my 1+2

Δε γίνεται αυτό, το riving knife πρέπει να ανεβοκατεβαίνει μαζί με το δίσκο. Θα μπορούσε να το προσαρμόσει στο σώμα του δισκοπρίονου αλλά μιλάμε για πατέντα σε κάτι που αφορά θέμα ασφαλείας κυρίως, οπότε είναι πάντα επίφοβο να μη λειτουργήσει σωστά.