Αυτο το εχω τωρα.
670χ1050 γιατι ειχα την κοντρα πλακε που εβαλα πανω σε γραφειο 30ετιας απο σουηδικο.
το διαφανες ειναι πλεξιγκλας 9mm και κοστισε ~12 ευρω
ο φραχτης ειναι απο mdf και τα κινουμενα μερη του απο λουριδες απο πορτακι που εχει 1.2 pvc πανω του. κοστος 4 το mdf και 14 οι 2 λουριδες 120χ1000mm του επενδεδυμενου με πλαστικο. αυτες ομως επειδη ηταν μικρες και ψωνιζω συνεχεια απο εκει μου το αφησαν 5 ευρω. εχω ακομα την 1 λουριδα mdf με pvc.
οι 2 λευκες λουριδες ειναι απο βαρεως τυπου ραγα κουρτινας. εχω τροχισει 2 απεναντι πλευρες απο βιδες που σερνουν μεσα.
Διαπιστωσεις.
1. το σουηδικο δεν ηταν εντελως επιπεδο και στο μεσο ειχε κοιλια που διορθωσα με προσθηκες πριν βαλω την κοντρα πλακε. παρ'ολα αυτα δεν μπορω να ειμαι σιγουρος γι ατην επιπεδοτητα της πλακας ολης.
2. το κοντρα πλακε παρ'ολο που εχω ριξει 3-4 στρωσεις βερνικι θαλασσης και ετριψα με 1000αρι, ειναι και ευκολο να χαραχθει αλλα δεν εχει και τοσο μικρο συντελεστη τριβης οσο θα ηθελα. δεν γλυστρα οπως η μελαμινη δηλαδη.
3. η κινηση στις ραγες του οδηγου ειναι με κολληματα γιατι η επιφανεια του κεφαλιου της βιδας ειναι μικρη και αρα παιρνει κλιση και δαγκωνει πανω στο αλουμινιο.
4. η καθετοτητα του φραχτη ειναι 100% σωστη.
5. η σκουπα ειναι παρκ 1400 του πεθερου και εχει δοκιμαστει στο bosch δισκοπριονο και στον παγκο ρουτερ. τραβαει 95% απο το πριονιδι.

-Για το πλαισιο λοιπον εχω τον κοιλοδοκο κοστους περιπου 30 ευρω τα 6 μετρα και το κολλημα θα το κανει φιλος.
-Την ανοξειδωτη την εχω αλλα σαν υλικο κοστιζει πανω απο 300 ευρω. την δινει ξαδερφος με οικοδομικα υλικα που το εχει περισσεψει.
-Δεν θα χρειαστω προσθηκη πλεξι οπως πριν μιας και θα βιδωσω απευθειας πανω στο ανοξειδωτο και θα εχω και περισσοτερο βαθος κοπης αλλα και αρκετη γυαλαδα να γλυστρουν τα ξυλα.
-Για φραχτη θα χρησιμοποιησω την λουριδα με pvc και θα παρω ετοιμες 5-6 λουριδες MDF 19Χ120Χ1000 για να φτιαξω εναν παρομοιο που θα εχει δυο προσωπα για να δουλευει και ρουτερ και δισκοπριονο.
-Δεν εχω σκεφτει πως θα σερνει ο φραχτης αλλα σιγουρα οχι οπως πριν. μαλλον με ρα γα επιπεδη στο πλαι του πλαισιου. το συστημα σφιξιματος ακομα το σκεφτομαι.
-Η ολη πλακα θα εχει υψος μονο 55mm και προσωρινα θα τοποθετηθει στον παγκο που φαινεται πισω που ειναι 1200χ2400. Δεν εχω σκεφτει τι βαση θα βαλω απο κατω, αλλα και 4 βιδωτα ποδια να βαλω μονο δεν θα εχει θεμα στιβαροτητας.
Μεχρι τωρα δηλαδη εχω το κοστος του MDF ~10euro και το δισκοπριονο που λεω να αγορασω ~50ευρο. αν δω ομως οτι το parkside εχει ελαστικοτητα αναμεσα σε δισκο και πλακα (οπως διαβασα σε αλλο ποστ) ισως βαλω το bosch που ειναι πιο στιβαρο αλλα θα εχει μονο 50mm κοπη.