DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μιχάλη πάρα πολύ καλά.
Τα έψαχνα κι εγώ πιο παλιά από Ελλάδα αλλά μάταια. Πρέπει να πέσει παραγγελία νομίζω. :smile:

41qW3XN7-eL.jpg

Μιχάλη πάρα πολύ καλά.
Τα έψαχνα κι εγώ πιο παλιά από Ελλάδα αλλά μάταια. Πρέπει να πέσει παραγγελία νομίζω. :smile:

& σε τόρνο γίνονται αν δεν "χοροπηδάει" ακόμα η ντίζα της πρόωσης.

Μιχάλη όντως ωραίο έγινε,το "θέμα" μου είναι πως τα πριτσίνια επισκιάζουν το πανέμορφο ξύλο..

Eυχαριστω Νικο, εχεις δικιο, αυτο ειναι ο,τι καλυτερο βγαινει απο πριτσινια!
Παντως εγω χαρηκα την 'πατεντα' και ο πατερας μου καταχαρηκε την επισκευη καθως δεν ειναι και πολυ της αισθητικης...:)))

Ξεσκουριασε καλα η πριονολαμα μετα απο 2 μερες στην ηλεκτρολυση!

Κοπηκαν 2 λαβες απο κοντρα πλακε -να δουμε αν και ποσο αντεχει, και θα χρησιμοποιηθουν συνδετικες βιδες.
Το καθε ζευγαρι βιδες κοπηκαν πιο κοντες γιατι ηταν μεγαλες.

36826002424_0165de49dc_c.jpg

Περιμενω να κολλησει για να το περασω στο τριβειο και μετα να φινιριστει.
Χρησιμοποιηθηκε βενζινοκολλα μπροστα που συγκρατειται η λαμα και πισω ξυλοκολλα...ειχα ορεξη σημερα για παιχνιδια:)))

37487843346_a4c40de315_c.jpg

Kανονικα κολλα δυο συστατικων πρεπει να χρησιμοποιειται Κυριακο, αλλα πειραματιζομαι με διαφορα οπως ανεφερα..:))

Ειδικα ομως στην πριονολαβη η λαμα μπαινει στο ξυλο μολις λιγα εκατοστα (εκει που φαινονται οι βιδες), το υπολοιπο ειναι κολληση ξυλο με ξυλο, οπου εκει μια καλη ξυλοκολλα ειναι επαρκεστατη.

Aχαρη και βαρετη η δουλεια να τριβεις επιπλα για να τα ξαναβαψεις ΕΚΤΟΣ εαν το δεις σαν παιχνιδι :))

Στο τραπεζακι θα χρησιμοποιηθουν 3 τριβεια.
Ενα τανκ για τα πολλα, ενα εκκεντρο για φινιρισμα και το αριστο πολυτριβειο της bosch για τα δυσκολα σημεια οπως καμπυλες, εσοχες και ποδια.

Θα δοκιμαστει και το νεο μικρο παλμικο τριβειο της Ryobi, στα δεξια.

37570563331_16d8a3a39a_b.jpg

Μεσα σε ελαχιστα λεπτα η επιφανεια γυαλισε.
Δυο περασματα με το τανκ (θα μπορουσε και με ενα περασμα αλλα ρισκαρεις να χαραξεις το ξυλο) με 120αρι γυαλοχαρτο και φινιρισμα με το εκκεντρο παλι με 120αρι γυαλοχαρτο.
36861110864_134f781754_b.jpg
[/IMG]
Επειτα θα ακολουθησει η καμπυλη περιμετρος με το φτερωτο εξαρτημα/γυαλοχαρτο της bosch.

Μετα η επιφανεια θα περαστει με ενα βρεγμενο πανακι και οταν στεγνωσει, θα τριφτει απαλα με γυαλοχαρτο 220/240, με το χερι.

Εdit
Περαστηκε και η περιφερεια σε ελαχιστο χρονο χαρις στην ευκολια των 2 τυπων γυαλοχαρτου για καμπυλες επιφανειες της bosch.
37523787826_cb4c96f02a_b.jpg

Last edited:
Μιχάλη, για τις ακμές σου έχω πρόταση αγοράς.
Πάρτο να το δοκιμάσεις να μας πείς και αν αξίζει γιατί εγώ το αγόρασα αλλά το έχω ένα χρόνο στη συσκευασία του.

showprod.php

showprod.php

showprod.php

showprod.php

Ωραιο σαν ιδεα αυτο το προσαρτημα αλλα στην πραξη νομιζω οτι η μικρη παλμικη δονηση του πολυεργαλειου δεν θα μεταφερεται πληρως στο αιωρουμενο γυαλοχαρτο. Επισης τα ανταλλακτικα γυαλοχαρτα ειναι πανακριβα! Πως στερεωνονται στο προσαρτημα, με velctro?