DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

+1 για τους πίρους Μιχάλη!Υπάρχουν χάλκινοι που ζουμπαδιάζονται και κάνουν "κεφάλι" εύκολα!Το μαχαίρι θα γίνει πολύ όμορφο!
Πολύ σωστά . Και εγώ έφτιαξα ένα μαχαιράκι (νομίζω το έχω ανεβάσει εδώ) και για τη λαβή έκανα τα εξής: κόλλησα με εποξικη την ελιά πάνω στο μέταλλο και μετά πέρασα χάλκινο πυροβόλησε πάχους περίπου 1mm και με χτύπημα έγινε ένα σώμα.

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπράβο Μιχάλη,μιά ερώτηση τό στενό αυλάκι γιά να χωθεί μέσα τό μαχαίρι-πριόνι μέ τί εργαλείο καί πώς τό άνοιξες ?

Εγώ σε κάποιες λαβές που έφτιαξα πριν ένα χρόνο περίπου έβαλα πύρους.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Μετά όμως, αποφάσισα να εξελίξω το άθλημα και ψάχτηκα λίγο παραπάνω.
Πήρα μπρούτζινες βέργες αλλά είναι λίγο σκληρές, χρειάζονται ζέσταμα.
Μου έδωσε σιδεράς κομματάκι από αλουμινένιο χοντρό σύρμα που χρησιμοποιεί αυτός και κεφαλώνει εύκολα.
Μου έδωσε και μπρούτζινο μαλακό αλλά δεν το βρίσκω τώρα, ίσως το πήγα στο χωριό.
Για πιο επαγγελματική δουλειά όμως, έβαλα τα κονε μου κι έψαξαν :p, και βρήκα ειδικά πριτσίνια που κεφαλώνουν με συγκεκριμένα ζουμπαδάκια πομπέ για να κάνουν όμορφη κούρμπα.
Για το κοπάνηκα έφτιαξα μια μπρούτζινη προεκτασούλα στον τόρνο κι όλα καλά.
Είναι όμως όλα καλά; :nounder:
Μακάρι να ήξερα, δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα.
Μιχάλη, αν χρειάζεσαι κάτι πές μου...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    125.3 KB · Views: 317
Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπράβο Μιχάλη,μιά ερώτηση τό στενό αυλάκι γιά να χωθεί μέσα τό μαχαίρι-πριόνι μέ τί εργαλείο καί πώς τό άνοιξες ?
νομίζω ότι είναι 2 κομμάτια η λαβή και για αυτό χρειάζονται οι πείροι.

πολυ μαχαιραδες στην προσπαθεια να βρουν πιο χονδρους πειρους, χρησιμοποιουν μπρουτζινες βεργες απο καζανακια.

πολυ μαχαιραδες στην προσπαθεια να βρουν πιο χονδρους πειρους, χρησιμοποιουν μπρουτζινες βεργες απο καζανακια.

Σωστός ο παίκτης.

Ευχαριστω για τις ιδεες συναδελφοι! Θα δω τι υπαρχει stock και θα πραξω αναλογα.
Μια πριτσινοειδης λυση φανταζει ιδανικη για την βαρια χρηση του κουζινομαχαιρου.

Δημητρη ειναι δυο τεμαχια ξυλου και στην μεση η λαμα. Δεν υπαρχει αυλακι.
Νεκταριε η πριονολαμα ειναι πολυ καλη -και το ατσαλι και το τσαπραζι- γιαυτο και θα την φτιαξουμε.

Καλησπέρα συμπολεμιστές,

παρακάτω βλέπετε ένα φωτιστικό που έφτιαξα από γαλβανιζέ σωλήνες 3/4 τις οποίες έβαψα μαύρες.

Χρησιμοποίησα καλώδιο 3χ1.5 καθώς ήθελα οπωσδήποτε την Γείωση, η λάμπα είναι τύπου Έντισον. Η βάνα είναι διακοσμητική, έχω χρησιμοποιήσει μεσαίο διακόπτη.

Η ιδέα δεν είναι δική μου, αλλά από παρόμοια κατασκευή που βρήκα στο Ιντερνετ.

1.jpg

2.jpg

Να είστε καλά παιδιά, σας ευχαριστώ. Είναι η πρώτη μου κατασκευή φωτιστικού.

Για να σταθεροποιήσω τις σωλήνες στην τελική τους θέση έβαλα Logo Gel. Μετά σκέφτηκα ότι αν έκανα κόλληση με κασσιτερο θα ήταν ακόμη καλύτερο...

Καλησπέρα συμπολεμιστές,

παρακάτω βλέπετε ένα φωτιστικό που έφτιαξα από γαλβανιζέ σωλήνες 3/4 τις οποίες έβαψα μαύρες.

Χρησιμοποίησα καλώδιο 3χ1.5 καθώς ήθελα οπωσδήποτε την Γείωση, η λάμπα είναι τύπου Έντισον. Η βάνα είναι διακοσμητική, έχω χρησιμοποιήσει μεσαίο διακόπτη.

Η ιδέα δεν είναι δική μου, αλλά από παρόμοια κατασκευή που βρήκα στο Ιντερνετ.

View attachment 144775

View attachment 144776

Στηφυλακη το εφτιαξες ρε μαστορα, υφος σκοτεινο με καγκελα γυρω. Πολυ ατμοσφαιρικη φωτογραφια!

Αρεσκω!

Ωραία κατασκευή Γιώργο. Αν το έβγαζες φωτογραφία μακριά από τα σίδερα θα φαινόταν, πιστεύω, καλύτερα, εκτός αν απέβλεπες και στην καλλιτεχνική φωτογράφηση.
Το σχόλιο του Νεκ. όλα τα λεφτα. :flipout::flipout::flipout::flipout:

χαχα, παιδια λόγω καλλιτεχνικής ανησυχίας η φωτογράφιση έγινε κάτω από μια πτυσσομενη τέντα που έχω στον κήπο..

Σεβαστείτε παρακαλώ τον καλλιτέχνη, χαχαχα :singer::rofl: