DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απ´ αυτά έχω πάρει δύο απ´ τι ΙΚΕΑ. Πιο πολύ για τη βάση-ακορντεόν τα πήρα γιατί τη χρησιμοποιώ όταν θέλω να ισομοιράσω μια επιφάνεια σε ίσα κομμάτια.

diy-accordion-lamp-ikea-frack-mirror19.jpg

To jumbo πουλαει τετοιες φυσαρμονικες (κρεμαστρες) για κρεμασμα ρουχων στον τοιχο, με 99 σεντσακια την μια. Ξυλινη, ελαφρια, τσιπικη και ωραια. Μπορεις να την μετατρεψεις ανετα σε σποτ.
kremastra-toichou-xylini-56-ek.-list.jpg

Θελω να φτιαξω, μαλλον, ενα φωτιστικο τυπου προβολεα/σποτ πανω απο το παγκο. Δεν τομθελ σταθερο ομως. Θα με βολευε να ειναι με κατι σαν βραχιονα και να κινηται μεσα-εξω κανα μισο μετρο και περα δωθε επισης. Σαν φωτιστικο μπορω να βαλω ειτε ενα σποτ, ειτε καποιο προβολεα. Τη κατασκευη του επεκτεινομενου βραχιονα/ή κατι τετοιο πως να κανω. Καμια ιδεα?

Πάρε ενα φως γραφείου ( https://www.amazon.co.uk/Minimalist-Fashion-Desk-Lamp-Adjustable/dp/B00GWMYNE4 )
Πολυ βολικο Νεκ , γύρω στα 10 και ξεμπερδευεις .

Πρόσφατα εφτιαξα έναν πολυελαιο αραχνη απο 16 τέτοια .

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Θελω να φτιαξω, μαλλον, ενα φωτιστικο τυπου προβολεα/σποτ πανω απο το παγκο. Δεν τομθελ σταθερο ομως. Θα με βολευε να ειναι με κατι σαν βραχιονα και να κινηται μεσα-εξω κανα μισο μετρο και περα δωθε επισης. Σαν φωτιστικο μπορω να βαλω ειτε ενα σποτ, ειτε καποιο προβολεα. Τη κατασκευη του επεκτεινομενου βραχιονα/ή κατι τετοιο πως να κανω. Καμια ιδεα?

Να το φτιάξεις τόσα εργαλεία "ποιότητα" έχεις αγοράσει :flipout:-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απ´ αυτά έχω πάρει δύο απ´ τι ΙΚΕΑ. Πιο πολύ για τη βάση-ακορντεόν τα πήρα γιατί τη χρησιμοποιώ όταν θέλω να ισομοιράσω μια επιφάνεια σε ίσα κομμάτια.

diy-accordion-lamp-ikea-frack-mirror19.jpg

To jumbo πουλαει τετοιες φυσαρμονικες (κρεμαστρες) για κρεμασμα ρουχων στον τοιχο, με 99 σεντσακια την μια. Ξυλινη, ελαφρια, τσιπικη και ωραια. Μπορεις να την μετατρεψεις ανετα σε σποτ.
kremastra-toichou-xylini-56-ek.-list.jpg

Πάρε ενα φως γραφείου ( https://www.amazon.co.uk/Minimalist-Fashion-Desk-Lamp-Adjustable/dp/B00GWMYNE4 )
Πολυ βολικο Νεκ , γύρω στα 10 και ξεμπερδευεις .

Πρόσφατα εφτιαξα έναν πολυελαιο αραχνη απο 16 τέτοια .

Νεκτάριε (χρόνια πολλά παρεμπιπτόντως), εγώ πήρα πρόσφατα αυτό από ΙΚΕΑ για τον πτυσσόμενο πάγκο του LIDL και με βόλεψε πολύ

Ωραιι αυτο του ικεα,μολως και του Ηλια. Τα ακορδεον δεν νομιζω να ταιριαζουν, πιανουν και περισσοτερο χωρο, αλλα στην αναγκη ισως δοκιμασω αυτο που προτεινε ο αρχηγος.

Να το φτιάξεις τόσα εργαλεία "ποιότητα" έχεις αγοράσει :flipout:-bye-
Ε ναι, εγω δεν παιρνω non-πχιοτητα για διακοσμηση

:grinning-smiley-043-bye-

Εβαλα αντιολισθητικη ταινια στον δρομο για την Ιθακη:)
Mην φαμε καμμια γλυστρα καθως παμε για μαστορεμα στο υπογειο!

37846705564_cb21ec3fea.jpg

Στις σκαλες προς το σπιτι (ασπρες) εχω βαλει ταινια 3Μ (ακριβη), δοκιμασμενη και εξαιρετικης αντοχης.
Προς το υπογειο εβαλα φτηνη (~4 ευρω τα 5 μετρα 2.5εκ. πλατος) ταινια απο το leroy. Nα δουμε ποσο θα αντεξει.

Για πείτε μου σας παρακαλώ τις προτάσεις σας,

Λόγω αλλαγής διαμέτρου ηχείου, εδώ έχω αυτές τις επιφάνειες (πολύ μικρού πάχους) κόντρα πλακέ και δεν μπορώ να καρφώσω, πρέπει όμως το στεφάνι να κρατήσει καλά το βάρος του ηχείου αυτοκινήτου.

Πώς μπορώ να κολλήσω γερά αυτό το στεφάνι από κοντραπλακέ στην μεγάλη επιφάνεια? Οι εφαπτόμενη επιφάνεια είναι πολύ μικρή

Eγω θα χρησιμοποιουσα κολλα δυο συστατικων μεταξυ των ξυλων και μια στρωση περιμετρικα.
Οι δυο επιφανειες να ειναι καθαρες και να τριφτουν με χοντρο γυαλοχαρτο ωστε να δημιουργηθει η καταλληλη προσφυση. Οι επιφανειες να πιεστουν καλα μεταξυ τους κατα την κολληση.

Επιπροσθετα μπορεις να καρφωσεις με ψιλο καρφακι και να κοψεις με κοφτη αυτο που περισσευει. Αν και δεν χρειαζεται.

Δεν θα ζοριστεί από τα μπάσα αλλά επειδή θα μπεί σε φουσκωτό θα φάει μεγάλα ζόρια από τα κοπανήματα και πρέπει να γίνει γερή κατασκευή

Attachments

• 2017_1122_235324_003-001.JPG
    2017_1122_235324_003-001.JPG
    61.3 KB · Views: 153
Ποιά κόλλα προτείνεις ?

Εαν βάλω την γνωστή ξυλόκολλα την άσπρη νομίζω ότι δεν θα αντέξει

H bison που εβαλε ο Κωστας ειναι οκ, οπως και αυτες που εχει βγαλει το lidl.
H ξυλοκολλα μια χαρα θα πιασει εαν σφιξεις για καμμια ωρα γερα τα δυο κομματια μεταξυ τους και κανεις την προεργασια που ειπα παραπανω μαζι με τα καρφακια.

Με ξυλόκολλα έχω κολλήσει ηχείο σε roll bar φουσκωτου κι αντέχει κοντά 16 χρόνια. Επιφάνεια επαφής περίπου 8mm κόντρα πλακέ σε κόντρα πλακέ.
Με τη Bisson που έβαλε ο Κώστας νομίζω θα είναι ακόμα καλύτερα.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τελικά, χθες βρήκα μια κόλλα Pattex 2 συστατικών ( 2.90) και έκανα την κόλληση το βράδυ. Σήμερα το πρωί είχε σκληρύνει αρκετά και από ότι δοκίμασα έχει κολλήσει πολύ καλά.

2-9-3-1478878-pattex_powerepoxy-copia.png

Last edited: