DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Θελω να φτιάξω ταβανι μπανιου το οποιο δεν ειναι παντου ομοιομορφο, δηλαδη εχει σκασει, αλου ειναι στοκαρισμενο προχειρα αλλου εχει βαθουλωμα κτλ. Απο οτι εμαθα χρειάζεται σπατουλαρισμα μετα το ξυσιμο για να γινει λειο.
Το ερωτημα ειναι:
Τι ειδους στοκος χρειάζεται;
Ο στοκος χρειάζεται καποιο ασταρι για να κολησει;
Ευχαριστώ

Το ταβανι ειναι 3 τετραγωνικα. Ποση ποσοτητα θα χρειαστώ; Θελει πριν/μετα ασταρι κτλ;

Το ταβανι ειναι 3 τετραγωνικα. Ποση ποσοτητα θα χρειαστώ; Θελει πριν/μετα ασταρι κτλ;

Aν υποθεσουμε το πολυ 3mm μεσο παχος τοτε θελεις 0.3cmΧ30000cm (τα 3 τετραγωνικα) = 9000ml = το πολυ 9 λιτρα.

Με δυο πεντοκιλα θα κανεις τη δουλεια σου. Το ασταρι παει μετα το στοκαρισμα.
Οκ νομιζα οτι με 2 κιλα θα ημουν οκ.
Απο εργαλείο με πιο μπορώ να σιγουρευτώ οτι θα γινει ισιο το ταβανι; Μεγαλη σπατουλα;
Ευχαριστω για τη βοηθεια.

Και με ενα πεντοκιλο μπορεις να κανεις δουλεια αλλα με πολυ μικρη στρωση στοκου ~1μμ αλλα δεν ξερω αν θα γινει σωστη δουλεια αφου εξαρταται απο την επιφανεια που στοκαρεις.
Με μεγαλη σπατουλα δουλευεις αλλα το ισιο ταβανι δεν εξαρταται μονο απο το εργαλειο, θελει και καποια εμπειρια :))

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καπως έτσι ειναι:
https://photos.app.goo.gl/BiKQYkyzW1ejTZkG2

Μετα τι ειδους χρωμα να προτιμισω για ταβανι; διαλυτου ασταρι + χρωμα αντιμουχλικο;

Ασταρι που θα ειναι καταλληλο για το χρωμα που θα επιλεξειε.
Σιγουρα αντιμουχλικο πλαστικο, συστηνω vivechrom που το εχω δουλεψει, οχι σε μπανιο αλλα σε κουζινα.
Και παντα καλο εξαερισμο στο μπανιο γιατι θα παρεις το στοκο στο ..χερι!

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα; Επισκευές, Μερεμέτια κλπ.

Μαστόρια καλημέρα και χρόνια πολλά. Θέλω τη συμβουλή σας, ξεκόλλησε η επένδυση στα φύλλα της ντουλάπας (βλέπε φωτό) και θέλω να την κολλήσω πάλι. Τι κόλα να πάρω και πείτε μου αν πρέπει να προσέξω τίποτα ιδιαίτερο. Ευχαριστώ!
Επίσης τα αμορτισέρ (τα λέω καλά;) των ντουλαπιών της κουζίνας χάλασαν θέλω να τα αλλάξω, πως τα ζητάω και από που; Το ίδιο και ένας "μεντεσες" είναι συγκεκριμένα μεγέθη; Τιμές; Ευχαριστώ και καλή χρόνια με υγεία να έχουμε!!!
6430c3f9799592bd5b3ac4a2c30e5116.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εμένα που μου είχαν ξεκολλήσει στα σόκορα, τις κόλλησα με UHU POR (Βενζινόκολλα) και χαρτοταινία μέχρι να στεγνώσει καλά η κόλα. Δύο χρόνια μετά ακόμα κρατάνε.

Αυτές τις μέρες τελείωσα μια κατασκευή που είχα ξεκινήσει πριν κάμποσα χρόνια αλλά την είχα παρατήσει. Ένα μεταλλικό κουτί (από κομμένο κουτί τροφοδοτικού) που από την αριστερή πλευρά έχει δύο εξόδους για 12V και δύο εξόδους για 5V, και από την δεξιά πλευρά έχει διάφορες εξόδους και ρυθμιζόμενη τάση 0-24V. To κουτί είναι σταθερά τοποθετημένο στον πάγκο (βιδωμένο στον τοίχο) και παίρνει ρεύμα από ένα τροφοδοτικό για σερβερ που είναι κρυμμένο κάτω από τον πάγκο.
20171230_195523_zpsvbr84xme.jpg

Αν υποθεσω οτι το τροφοδοτικο server δινει απο μονο του τα 5 και τα 12 (ποσα Α αληθεια;) , τοτε τα εως 24 μεταβλητα απο που τα πηρες;
Μετα απο καποια ανορθωση-εξομαλυνση απ'ευθειας με γραμμικο; Δεν εχω ανοιξει καν τροφοδοτικο απο υπολογιστη. Παλια μονο κατι τροφοδοτικα απο "φρουτακια" τα οποια ειχαν τοροειδεις μεσα.

Αν υποθεσω οτι το τροφοδοτικο server δινει απο μονο του τα 5 και τα 12 (ποσα Α αληθεια;) , τοτε τα εως 24 μεταβλητα απο που τα πηρες;
Μετα απο καποια ανορθωση-εξομαλυνση απ'ευθειας με γραμμικο; Δεν εχω ανοιξει καν τροφοδοτικο απο υπολογιστη. Παλια μονο κατι τροφοδοτικα απο "φρουτακια" τα οποια ειχαν τοροειδεις μεσα.

Δημήτρη καλημέρα.
Όπως είπες, τα 5 και 12 volt τα δίνει το τροφοδοτικό απευθείας (30Α αν θυμάμαι καλά). Για τα 0-24 volt έχω βάλει ένα buck-boost converter αφού αντικατέστησα το ποτενσιομετρο της πλακέτας με ένα εξωτερικό (για να ρυθμίζω τα volt από την έξω μεριά του κουτιού) και βάζοντας και μια ασφάλεια 5Α.
https://www.banggood.com/DC-DC-8A-A...e-p-969195.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN

Το τροφοδοτικό δεν χρειάζεται να το ανοίξεις. Απλά βρίσκεις (στο νετ) ποιά πιν δίνουν τα 12V, ποια τα 5V και ποια πρέπει να βραχυκυκλώσεις για να πάρει μπροστά. Γενικά, τα τροφοδοτικά από παλιά PC είναι μια τσάμπα λύση για να έχεις εξόδους 12V στο εργαστήρι, συνήθως στα 20-30Α ανάλογα το μοντέλο.

Καλημερα. Δινουν 20-30 Α αυτα τα "ρημαδια" ; Ουαου.
Για να βγαλουμε οι "δεινοσαυροι" τοσα καποτε δεν θυμαμε ποσα "ισχυος" βαζαμε μαζι. Ασε τις ψυκτρες.
Οντως τοτε ειναι καλη λυση για 12 και 5. Ετοιμαζομουν να "βαλω χερι" στο τροφοδοτικο μου για να παρω σταθερα 5 για τον XTAR και 12 για καποια αλλα μηχανηματακια και να μην παιζω με το ποτενσιομετρο συνεχεια γιατι προχτες, "μπαφ" κατι ασφαλειες.
Θελω τον χρονο μου, ............διοτι "νεανια μου ανηκωμεν εις την γενεάν του smart kit, του Ελέκτορ και της Τεχνικης Εκλογης".
Αναρωτιεμαι πολλες φορες, τι "φρίκουλο" θα ημουν τοτε, με τα μεσα και τις επιλογες του σημερα, αν και πολλες φορες εχω επιθυμισει το τοτε και το πριν απο αυτο.
Ευχαριστω και σταματαω εδω πριν αρχισει να με "λουζει" παλι εκεινος ο "παλιογερος".

Είναι πραγματικά πολύ εύκολο - απλά λίγο προσοχή με τους πυκνωτές που έχει μέσα το τροφοδοτικό και λίγη κοινή λογική (πχ μην αρχίσεις τα πειράματα με ανοιχτό κουτί). Για τροφοδοτικό μην χαλάσεις το πσ σου - βρες κάνα παλιό υπολογιστή ή κάνα γνωστό που να ασχολείται με σέρβις η/υ. Στην χειρότερη δώσε κάνα 10άρικο για παλιό μεταχειρισμένο.
Πάρε μια ιδεά από instructables και θα βρεις άπειρες παρόμοιες άμα γουγλάρεις "hack a pc power supply".
Είχα φτιάξει δύο παρόμοια τον καιρό που ήμουν άσχετος από ηλεκτρονικά και με αφορμή τις κατασκευές αυτές έψαξα και έμαθα και 5 πράγματα περί ηλεκτρονικών - ένας άλλος κόσμος εξίσου όμορφος με όσα φτιάχνουμε εδώ μέσα.

http://www.instructables.com/id/How-to-Hack-a-computer-atx-power-supply/

Εμένα που μου είχαν ξεκολλήσει στα σόκορα, τις κόλλησα με UHU POR (Βενζινόκολλα) και χαρτοταινία μέχρι να στεγνώσει καλά η κόλα. Δύο χρόνια μετά ακόμα κρατάνε.

Σ´ ευχαριστώ, εκεί προσανατολίζομαι κι εγώ . Καλή χρονιά να έχουμε!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ευχαριστω, δεν εννοουσα χερι στο τροφοδοτικο του υπολογιστη μου, αλλα σε ενα αλλο ρυθμιζομενο 2-30V που ειχα φτιαξει εγω εξ' ολοκληρου παλια. Σιγουρα καπου θα υπαρχει και ενα σχεδιαγραμμα απο τροφοδοτικα pc για να ξεκινησω.
Αντε φορτωμα και αυτο στα προσεχως.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δημήτρη καλημέρα.
Όπως είπες, τα 5 και 12 volt τα δίνει το τροφοδοτικό απευθείας (30Α αν θυμάμαι καλά). Για τα 0-24 volt έχω βάλει ένα buck-boost converter αφού αντικατέστησα το ποτενσιομετρο της πλακέτας με ένα εξωτερικό (για να ρυθμίζω τα volt από την έξω μεριά του κουτιού) και βάζοντας και μια ασφάλεια 5Α.
https://www.banggood.com/DC-DC-8A-A...e-p-969195.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN

Το τροφοδοτικό δεν χρειάζεται να το ανοίξεις. Απλά βρίσκεις (στο νετ) ποιά πιν δίνουν τα 12V, ποια τα 5V και ποια πρέπει να βραχυκυκλώσεις για να πάρει μπροστά. Γενικά, τα τροφοδοτικά από παλιά PC είναι μια τσάμπα λύση για να έχεις εξόδους 12V στο εργαστήρι, συνήθως στα 20-30Α ανάλογα το μοντέλο.

Δημήτρη @dk31 καλή λύση για τροφοδοτικό στον πάγκο.
Δημήτρη @cbfdim Κίτρινο = +12V και κόκκινο +5V.
Όσο για το άναμμα:
http://www.instructables.com/id/How-to-power-up-an-ATX-Power-Supply-without-a-PC/