DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ολα αυτα ειναι για εκεινο το μικρο γατι που ειχες σωσει και ειχε θεμα με το φαγητο; Ωραιες οι κατασκευες και ακομα πιο ευχαριστο το γεγονος οτι το γατι πηρε τα πανω του. Βαλε και φωτογραφιες οταν με το καλο ειναι ετοιμα και ξεδινει πανω τους. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Nαι Κωστα ολα τα παραπανω, και πολλα αλλα, για εκεινο το μικρο γατακι!

+++

Τελικα νομιζω οτι πραγματι η καλυτερη λυση για το παλιο κομοδινακι ηταν το διαφανες βερνικι.

43878076614_8c178f4314_b.jpg

Το περασα ενα χερι διαφανο βερνικι (Gel νερου) εμποτισμου της Berling (νομιζω οτι ειναι απο τα καλυτερα στο ειδος του) και μετα ενα χερι βερνικι νερου σατινε.
Η διαδικασια ειναι η συνηθισμενη. Μετα το βερνικι εμποτισμου τριφτηκε απαλα με ψιλο γυαλοχαρτο (600 grit) και μετα περαστηκε με το τελικο βερνικι φινιρισματος.
Εαν το ηθελα για το σπιτι θα το περνουσα αλλο ενα χερι βερνικι φινιρισματος αλλα για το εργαστηριο δεν χρειαζεται και πολυ μοστρα :)

Για χερουλι σκεφτομαι να βαλω αυτο που ειναι προχειρα τοποθετημενο στην φωτο, ενα ρεταλακι αμυγδαλιας αφου το λουστραρω και γινει πιο σκουρο.
Για να γινει μαλιστα σωστη δουλεια, λεω να μην το πιασω με βιδα, αλλα να ανοιξω στο ρεταλι βολτες με κολαουζο 4μμ για να βιδωθει το υπαρχον ντιζακι :))

Γειά σου Μιχάλη άρχοντα,άψογο καί πολύ όμορφο τό χρώμα,καί τού πάει τέλεια μέ τό γύρω περιβάλλων :a0210:

Ολα αυτα ειναι για εκεινο το μικρο γατι που ειχες σωσει και ειχε θεμα με το φαγητο; Ωραιες οι κατασκευες και ακομα πιο ευχαριστο το γεγονος οτι το γατι πηρε τα πανω του. Βαλε και φωτογραφιες οταν με το καλο ειναι ετοιμα και ξεδινει πανω τους. ;-)

Εδω η πρωτη φωτο Κωστα.
Φαινεται οτι ηταν καλη ιδεα το ημικυκλιο πανω στο ξυλο :)))

43878829064_5f5229a654.jpg

Ετοιμο και το σπειρωμα στο ξυλινο πομολακι!
Βεβαια πολυ σπανια βλεπουμε ανοιγμα σπειρωματος σε ξυλο, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν γινεται, ειδικα σε σκληρα ξυλα.

Χρησιμοποιηθηκε τρυπανι 3μμ για να γινει η αρχικη τρυπα και μετα κολαουζακι των 4μμ (δεξια στη φωτο) που βιδωθηκε στην τρυπα και δημιουργησε το σπειρωμα.

29661803677_80da4aa7ce_c.jpg

Πανω στο ξυλινο σπειρωμα που δημιουργηθηκε εριξα λιγη super glue που 'εβρεξε' τα τοιχωματα και τα σκληρυνε περισσοτερο.

Εδω τοποθετημενο. Απο πισω εχω βαλει loktite στο παξιμαδι/ντιζα για να μην χαλαρωσει το σφιξιμο.
44549612642_37f6d35072.jpg

Απο την βιασυνη μου ξεχασα να λουστραρω το πομολακι :))

Μιχαλη το επιπλακι εγινε σουπερ !
Εκανες παρα πολυ καλη επιλογη βερνικιων, ειδικα το συγκεκριμενο gel ειναι φοβερο (λιγο υπερβολη βεβαια για επιπλο εσωτερικου χωρου)

Πανεμορφο εγινε. Θα ειχε ενδιαφερον να βλεπαμε τη φατσα αυτου που το πεταξε για αχρηστο αν το εβλεπε τωρα... ;-)

Eυχαριστω πολυ συναδελφοι!
Η αληθεια ειναι οτι εγινε πιο συμπαθητικο απο οτι φανταζομουν αρχικα και τωρα το λυπαμαι λιγο που θα μεινει στο υπογειο :))

Εδω και παρα πολυ καιρο ηθελα να φτιαξω η να αγορασω κατι για να κραταει τα μικρα ξυλινα κομματια οταν τα δουλευεις στο ρουτερ παγκου.
Σημερα πετυχα τυχαια ενα jig της Rockler που κανει ακριβως αυτο. Το piece holder για ρουτερ https://www.amazon.co.uk/ROCKLER-73...=8-1-fkmr0&keywords=small+item+holder+rockler

Πανω σε αυτη την λογικη βασιστικα και εφτιαξα ενα δικο μου χρησιμοποιωντας το μικρο και πολυτιμο σφιγκτηρακι της parkside :))

Εδω το εξειδικευμενο σφιγκτηρακι με δυο πλεον χερουλια.
44593332492_d9305f3a1e_c.jpg

Ακολουθει η διαδικασια μετατροπης η οποια ειναι πολυ απλη.

43924408304_cde395c9c4_c.jpg

Εκοψα ενα λαμακι (πανω αριστερα φαινεται το λαμακι ολοκληρο) με μια πενσα, μεγαλωσα την τρυπα με dremel για να χωραει η βιδα που συγκρατει την ραβδο του σφιγκτηρα. Στη φωτο βλεπουμε και την βιδα με την πλαστικη κεφαλη της ξεβιδωμενη. Στρογγυλεψα το λαμακι στον διδυμο τροχο για να μην εχει γρεζια.

Το λαμακι θα βιδωθει μαζι με την βιδα και θα αποτελει το δευτερο χερουλι, μαζι με το πρωτο χερουλι του σφιγκτηρα.

Επειδη το λαμακι ειναι λιγο αβολο στο κρατημα, εκοψα ενα καλυμα απο ενα ρεταλι πευκο το οποιο το χαραξα στη μεση με την κορδελα για να χωθει μεσα το λαμακι.
30773389648_7f89af0be4_c.jpg

Εδω ο χωρος βαφης :flipout: Πλακα πλακα με το ανεμιστηρακι εκει που ειναι, κανει δουλεια!
44593346842_be79e3a191_c.jpg

Οταν στεγνωσε και βιδωθηκε το λαμακι στο σφικτηρα εγιναν οι δοκιμες. Το πραμα κανει τη δουλεια του μια χαρα!!

Και ορθια..
43924387274_c8ee9c99b7_c.jpg

και ξαπλωτα αν χρειαστει
43924382444_5c986656a3_c.jpg

Το ανοιγμα του σφιγκτηρα χωραει αντικειμενα εως ~11εκ. Αν θελησει κανεις μεγαλυτερο ανοιγμα, υπαρχει και το μεγαλυτερο σφιγκτηρακι του Lidl :))

Τελος, ο σφιγκτηρας μπορει να χρησιμοποιηθει και οπως παλια, δεν εμποδιζει καπου ιδιαιτερα η μετατροπη.

Γεια σου πολυμήχανε Μιχάλη,απλό καί εύκολο,νομίζω άν χρησιμοποιούσες νταβίδι θά είχε καλύτερο κράτημα από τόν σφιγκτήρα σκανδάλης.

Thanks guys! Αυτες οι απλες μικροπατεντουλες ειναι μεγαλη χαρα :))

Δημητρη ολα τα δοκιμασα, το νταβιδι ειναι πιο βαρυ, πιο αβολο, δεν παταει καλα και οι δαγκανες του δεν ειναι ομοιες ουτε ευθυγραμμισμενες, οποτε δεν κανουν για πολυ μικρα τεμαχια.
Επισης η τοποθετηση δευτερου βραχιονα στο νταβιδι, για καλυτερο και σωστο κρατημα, θα ηταν προβληματικη.

Ωραία πατέντα Μιχάλη, αν έχει και σταθερό πιάσιμο τότε αξίζει το κόπο.
Εννοώ στα μεγάλα routers που οι δυνάμεις είναι πολύ μεγάλες και υπάρχει ο κίνδυνος να σου στρίψει το ξύλο.

Εγώ σήμερα έφτιαξα ένα σετάκι γυαλίσματος, κυρίως για αλουμίνιο μπρούτζο και inox.

Attachments

• C6ADDEB7-CD55-4DAE-A57D-57DCCD98BE74.jpg
    C6ADDEB7-CD55-4DAE-A57D-57DCCD98BE74.jpg
    303.2 KB · Views: 206
  • 42C74D0A-0E08-4A2D-BBC4-30B62F392CFF.jpg
    42C74D0A-0E08-4A2D-BBC4-30B62F392CFF.jpg
    272.7 KB · Views: 206