DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Νομιζω οτι δεν εχει να ζηλεψει κατι απο εναν διδυμο τροχο που χρησιμοποιειται για γυαλισμα, τωρα ειδικα που υπαρχουν και οι ρυθμιζομενες στροφες. :a0210:

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Νομιζω οτι δεν εχει να ζηλεψει κατι απο εναν διδυμο τροχο που χρησιμοποιειται για γυαλισμα, τωρα ειδικα που υπαρχουν και οι ρυθμιζομενες στροφες. :a0210:

Ναί, μεγάλη υπόθεση οι ρυθμιζόμενες στροφές, όπως και η διπλή κατεύθυνση.
Σκέφτομαι να φτιάξω τώρα άλλο ένα σετ για ξύλο με 3 βούρτσες, δύο για αλοιφές και η τρίτη για κερί, και μετά άλλο ένα σετ με πέτρα και δέρμα για τα σκαρπέλα.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ωραίο το εργαλείο Άρχοντα !!!! Δεν χορταίνω να το βλέπω !!!:worshippy:-bye-

Σ´ ευχαριστώ πολύ Νικόλα. :ernaehrung004:
Όντως είναι πολύ καλό, στιβαρότατο και με πολύ προσοχή στη λεπτομέρεια. Ελπίζω αυτό να το επιβεβαιώσω και δουλεύοντάς το γιατί έχω μπλέξει λίγο με κάτι δουλίτσες κι ακόμα δεν το έχω "λερώσει".
Να μην ήταν κι ασήκωτο.... :bigcry:

Μπαμπη καλα τορνισματα με το εργαλειο
για πες τι βουρτσα ειναι αυτη (η μονη) για τα μεταλλα

Είναι συμπιεσμένο πλαστικό με κάποιο υλικό σαν τα γυαλόχαρτα. Θα το βρείς σαν Clean 'N Strip από την 3Μ αλλά κι από άλλες εταιρίες.
Είναι πάρα πολύ ανθεκτικό, κυρίως για να βγάζεις μπογιά αλλά και σκουριά.

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Να μην ήταν κι ασήκωτο.... :bigcry:

Όπως λέει κι ο κουμπάρος μου, μάναμ αν δεν είναι βαρύ δεν είναι καλό.

Σημερα το μενου ειχε κοψιμο των καγκελων της περιφραξης του κηπου.

Πριν κανα χρονο ειχα αφαιρεσει περιπου 2 εκατοστα απο τον κορμο της κουκουναριας καθως πιεζε την σιδερια και δεν εκλεινε καλα η πορτα.
Δυστυχως το προβλημα δεν λυθηκε, ειτε το δεντρο μεγαλωνει γρηγορα ειτε ο αερας κανει την ζημια, οποτε επρεπε να βρεθει δραστικη λυση.

Κοπη περιφραξης με το μαγικο 12βολτο σεγακι της bosch με λαμα για μεταλλα της ιδιας μαρκας. Βαθμος δυσκολιας κοπης και ζορισματος γενικοτερα..απλα μηδενικος!
43719183330_56dd2de0b2_c.jpg

Το δεντρο ανεπνευσε αμεσα, οπως ανεπνευσε και η περιφραξη. Η πορτα τωρα ανοιγοκλεινει μια χαρα.

Πηρα τα μετρα για να φτιαξω ξυλινες σφηνες για να βαλω στις εσοχες, για να μην σκουριασει η περιφραξη, και μεχρι τοτε μπηκε υφασματινη ταινια της 3Μ.
44810984964_a22fae6b04_c.jpg

Οι σφηνες θα μπουν αφου πρωτα δω την συμπεριφορα που εχει η ταινια της 3Μ στην βροχη και υγρασια σε σχεση με την original Duct tape η οποια ειναι και η καλυτερη στο ειδος, οχι μονο στην αντοχη αλλα και στην αμεση εκθεση στις καιρικες συνθηκες.

Σημερα επισης γλυτωσα 20 λεπτα του ευρω καθως επισκευασα μια πλαστικη βαση σωληνα ντουλαπας:flipout:

30597520287_a48844183d_z.jpg

Το πλαστικο ειχε σπασει στο κατω μερος. Αρχικα μπηκε μια λαμαρινιτσα στο εσωτερικο μερος.
43721036620_c38bc82533_z.jpg

Η λαμαρινα ειχε διπλο σκοπο. Αφ'ενος και κυριως για να γινει ενα σωμα με το πλαστικο και αφ'ετερου για να εμποδισει την κολλα δυο συστατικων που θα καλυπτε την ρωγμη απο μπροστα, να χυθει μεσα στο πλαστικο.

Απο μπροστα επεσε κολλα δυο συστατικων powerfix για να καλυψει την ρωγμη. Η κολλα μπηκε σε δυο φασεις για να γεμισει σωστα και καλα η ρωγμη.
43721034100_79bcaa9c7f_z.jpg

Απο την πισω μερια κολληθηκε μια λαμαρινα για να δεσει καλυτερα το πλαστικο. Εγινε και η τρυπα για την βιδα.
44624356325_02ddea9a13_z.jpg

Η αισθητικη ερχεται σε δευτερη μοιρα καθως η πλευρα αυτη δεν θα φαινεται..

Λιγο ρετουσαρισμα και ετοιμη η βαση!
31665765958_2125b6c7cf_z.jpg

Ωραιο πραμα να επισκευαζεις ακομα και μηδενικης σχεδον αξιας πραγματα καθως η χαρα της επισκευης με τα χερακια σου ειναι η ιδια, οτι και αν φτιαχνεις:))

Σημερα επισης γλυτωσα 20 λεπτα του ευρω καθως επισκευασα μια πλαστικη βαση σωληνα ντουλαπας:flipout:

30597520287_a48844183d_z.jpg

Το πλαστικο ειχε σπασει στο κατω μερος. Αρχικα μπηκε μια λαμαρινιτσα στο εσωτερικο μερος.
43721036620_c38bc82533_z.jpg

Η λαμαρινα ειχε διπλο σκοπο. Αφ'ενος και κυριως για να γινει ενα σωμα με το πλαστικο και αφ'ετερου για να εμποδισει την κολλα δυο συστατικων που θα καλυπτε την ρωγμη απο μπροστα, να χυθει μεσα στο πλαστικο.

Απο μπροστα επεσε κολλα δυο συστατικων powerfix για να καλυψει την ρωγμη. Η κολλα μπηκε σε δυο φασεις για να γεμισει σωστα και καλα η ρωγμη.
43721034100_79bcaa9c7f_z.jpg

Απο την πισω μερια κολληθηκε μια λαμαρινα για να δεσει καλυτερα το πλαστικο. Εγινε και η τρυπα για την βιδα.
44624356325_02ddea9a13_z.jpg

Η αισθητικη ερχεται σε δευτερη μοιρα καθως η πλευρα αυτη δεν θα φαινεται..

Λιγο ρετουσαρισμα και ετοιμη η βαση!
31665765958_2125b6c7cf_z.jpg

Ωραιο πραμα να επισκευαζεις ακομα και μηδενικης σχεδον αξιας πραγματα καθως η χαρα της επισκευης με τα χερακια σου ειναι η ιδια, οτι και αν φτιαχνεις:))

Πάνω απ´όλα το γουσταριλίκι... :2thumb22sup:
:2thumb22sup:

Αψογος ο Μιχάλης. :a0210:

Εχει τόσο δύναμη η 12 βολτη σπαθοσέγα,πού έκοψε τόσο εύκολα τό στραντζαριστό ?

Merci guys!

Nαι Δημητρη εχει τετοια δυναμη που τοσο ευκολα το εκοψε!
Και να φανταστεις πηρα μαζι μου και τη18βολτη σπαθοσεγα της Ryobi μηπως ζοριζοταν το 12βολτο bosch, αλλα δεν χρειαστηκε σε καμμια περιπτωση.

Μπολικη ροπη το μικρο σπαθοσεγακι της Bosch, για αυτο το αποκαλεσα και 'μαγικο' παραπανω.

χαχαχα, ακριβως!!

Η καλη λαμα πιστευω οτι κανει τα 2/3 της δουλειας και το εργαλειο το υπολοιπο 1/3.
Και δεν πιστευω να υπερβαλλω, τουλαχιστον οταν μιλαμε για σεγες/σπαθοσεγες.

χαχαχα, ακριβως!!

Η καλη λαμα πιστευω οτι κανει τα 2/3 της δουλειας και το εργαλειο το υπολοιπο 1/3.
Και δεν πιστευω να υπερβαλλω, τουλαχιστον οταν μιλαμε για σεγες/σπαθοσεγες.

Καθόλου δεν υπερβάλεις.
Όπως τα λες είναι.

...το κόβει και η Parkside ...πέστο όλο :flipout::flipout: -bye-

Χαχα
Ξέρεις τι έχω πάθει έ;
Έχω όλα τα Parkside και δεν ξέρω τι εργαλείο να πάρω τώρα....

Και μέχρι να βγάλει,<<σκοτώνω>> την ώρα μου...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator:
Ωραίο το εργαλείο !!!
Να του βάλεις και τροφοδοτικό μέσα και να καλύψεις και τα σόκορα πίσω. -bye-