Λοιπόν έπαιξα λίγο με το sketchup. Φυσικά έκανα λάθος στις αναλογίες γιατί ενώ το πήγαινα για 1.10 πλάτος το έβγαλα 1.14 γιατί πρόσεθεσα μόνο το ένα πλευρικό ξύλο...

Ελάχιστες απαιτήσεις:
- Ελάχιστο πλάτος επίπλου 110 cm, μέγιστο 120 cm
- Δύο ράφια
- Πλάτος ξύλου 4 cm
- Το κάτω ράφι ελάχιστο ύψος 25 cm, το πάνω 20 cm.
- Πλάτος τουλάχιστον 50 cm χωρίς πλάτη ή 60 cm με πλάτη (για αστείες ανάγκες, πχ η έξοδος από τον ενισχυτή για το sub είναι μονοφωνική, το sub έχει είσοδο στερεοφωνική, έχω ένα Τ που διπλασιάζει το μονοφωνικό και πάνω μπαίνει κανονικό στερεοφωνικό RCA καλώδιο που πάει στο sub - συνολικό μήκος κάπου 10 cm από την πλάτη του ενισχυτή)
- Χρώμα μαύρο ή πολύ πολύ σκούρο καφέ (όπως τα τραπεζάκια του ΙΚΕΑ)
- Κόστος υλικών μέγιστο 80-100 ευρώ
Το σχέδιο φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες μαζί με ενισχυτή και Htpc και ένα κεντρικό:
Τώρα για τη συναρμολόγηση σκέφτηκα να πάρω βίδες για ξύλο torx αυτοδιάτρητες με φρέζα 10 cm μήκος και 0.5 cm διάμετρο μαύρες και να τις φέρω πρόσωπο με το έπιπλο από τα πλαϊνά του επίπλου όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, δηλαδή 3 από την κάθε πλευρά του κάθε ραφιού, δηλαδή κάθε ράφι 6 τέτοιες βίδες, που θα έχουν μπει σύνολο 9 από την κάθε πλευρά του επίπλου.
Οι ερωτήσεις...
Πως βλέπετε το σχεδιάκι;
Τι ξύλο να πάρω και από που;
Τις βίδες καλά τις σκέφτηκα, υπάρχουν όμως όντως τέτοιες βίδες? το αυτοδιάτρητο χρειάζεται ή αν ανοίξω μια τρύπα με μικρότερο τρυπάνι σαν οδηγό είναι αρκετό; Καλά έτσι και αλλιώς σκεφτόμουν τουλάχιστον στο πλαϊνό ξύλο να έχω ανοίξει την τρύπα με μικρότερο τρυπάνι σαν οδηγό να μην μου στραβώσει αν την βάλω απευθείας και βγει πάνω ή κάτω από το ράφι.
Άλλα σχόλια;