DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

αυτό ακριβώς ειναι το ζητούμενο φίλε μου, να ταιριάζει το χρώμα

κόλλα εννοείς αλευρόκολλα?

σε ευχαριστώ

Κραταω πριονιδι απο διαφορες κοπες σε διαφορετικα βαζακια -με διαφορετικες αποχρωσεις ξυλου- για να καλυπτω κενα,τρυπες, ατελειες σε ξυλα.
Μιγμα κανεις με την ασπρη κολλα ξυλουργου.

το ξέρω ότι σας έχω κουράσει με την ασχετοσύνη μου αλλά αν εχεις κάποιος την υπομονή ας μου πει ποια η διαφορά της κρυσταλιζέ κόλλας από την ασπρη κολλα ξυλουργου που ανέφερε ο Χιώτης παραπάνω

Και η μια και η αλλη ειναι "ασπρες κολλες ξυλουργου"

Η κρυσταλιζε, οταν στεγνωσει γινεται διάφανη, σε αντιθεση με την μη κρυσταλιζε που παραμενει ασπρη. Σαν ζαχαρουχο γαλα φαντασου.

Που εχετε δει λευκη ξυλοκολα μη κρυσταλιζε; Στον μοντελισμο ειχα παρει καποτε μια αλειφατικη κιτρινη που στεγνωνε κιτρινη.

Στα ξυλουργικα δεν λενε και κιτρινη κολλα ξυλουργου; Αυτη που ειναι; Δεν την εχω βρει πουθενα.

Με τι εργαλειο, φτιαχνω σε ξυλο "βαθουλωμα" (δεν μου ερχετε η δοκιμη λεξη) προκειμενου να σφηνωσω πηχακι "πομπέ" (αυτα που εχουν τα παντζουρια, γαλλικου τυπου θαρρω τα λενε) ?
Θελω να φτιαξω ενα ξυλινο καγγελο, αν βοηθαει

δυο ερωτησεις -αποριες απο εναν νεο με τις κατασκευες 1.mdf 19 μμ ειναι καλο για παγκο εργασιας ? 2. που θα βρω λαστιχενια επιφανεια 4-5 μμ για την επιφανεια εργασιας του παγκου μου ?

Παιδιά καλησπέρα! Ειμαι νέο μέλος και θα ήθελα την εμπειρία σας σ' ένα θέμα που με απασχολεί: Θέλω να φτιάξω ένα πτυσόμενο πάγκο εργασίας που να μπορώ να "κουμπώσω" από κάτω ένα δισκοπρίονο χειρός προκειμένου να κόβω μοριοσανίδες. Δυστυχώς ο χώρος του γκαράζ δεν μου επιτρέπει κάτι μόνιμο και στιβαρό. Από την άλλη η φύση ενός τέτοιου πάγκου χρήζει δυνατής κατασκευής. Στο youtube υπάρχουν λύσεις αλλά όχι πτυσόμενες. Έχετε καμιά ιδέα;

Παιδιά καλησπέρα! Ειμαι νέο μέλος και θα ήθελα την εμπειρία σας σ' ένα θέμα που με απασχολεί: Θέλω να φτιάξω ένα πτυσόμενο πάγκο εργασίας που να μπορώ να "κουμπώσω" από κάτω ένα δισκοπρίονο χειρός προκειμένου να κόβω μοριοσανίδες. Δυστυχώς ο χώρος του γκαράζ δεν μου επιτρέπει κάτι μόνιμο και στιβαρό. Από την άλλη η φύση ενός τέτοιου πάγκου χρήζει δυνατής κατασκευής. Στο youtube υπάρχουν λύσεις αλλά όχι πτυσόμενες. Έχετε καμιά ιδέα;

Καλως τον, καλως ορισες στην παρεα μας!

Ξερεις γιατι δεν βρηκες πτυσσομενες λυσεις παγκου για δισκοπριονο χειρος στο διαδικτυο? Γιατι απλα ειναι ΠΟΛΥ επικινδυνες τετοιες λυσεις.

Το δισκοπριονο χειρος ειναι απο τα πιο επικινδυνα power tools, αν οχι το πιο επικινδυνο. Και πανω σε πτυσσομενο παγκο εργασιας καθισταται, αστα να πανε.

Η συμβουλη μου ειναι να δωσεις κανα 60-70αρι ευρω και να παρεις ενα απλο δισκοπριονο παγκου. Ευκολα μεταφερομενο, μικρο και ασφαλεστερο. Κατι τετοιο
http://www.kounelis.com.gr/products...apezios-diskos-kopis-4340760?ref=bestprice.gr

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Το φανταζόμουνα αυτό που λές περι κινδύνου...! Θα δω τι θα κάνω. Σας ευχαριστώ!