DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Γιωργο Ωραιος!
Το σημαντικο ειναι πως σου αρεσει και σιγα σιγα θα γινεσαι καλυτερος στις κατασκευες.

Η δικια μου απορρια ειναι γτ χρησιμοποιησες αυτο το υλικο και οχι μελαμινη.

Μου αρέσει το πάχος που έχει αυτό (3.5 cm) σε σχέση με το 1.5 cm που βρήκα σε μελαμίνη στο Le Roi και επίσης ο βασικός λόγος είναι το κόστος...Με μελαμίνη όπως το υπολόγισα με τιμές Le Roi θα ξεπέρναγε τα 120 ευρώ (με 1.5 cm πάχος). Για το πάχος που θα μου άρεσε το κόστος θα εκτοξευόταν.
Αυτά τα 2 με οδήγησαν εκεί.

Πάντως αυτό που δεν τρύπαγε με τίποτα και χρειάστηκα το ηλεκτρικό πνευματικό σε λειτουργία κρούσης για να ανοίξω τρύπα μου έκανε απίστευτη έκπληξη...κάτι παίζει σίγουρα στις άκρες (πρέπει να είναι μασίφ μέσα γιατί εκεί βιδώνουν θεωρητικά τα πόδια για να γίνουν τραπέζι --> αυτή είναι η βασική χρήση τους στο ΙΚΕΑ. Σίγουρα λοιπόν ούτε χαρτόνι ήταν ούτε ξύλο...
Επίσης από την προσπάθεια που έκανα να βιδώσω με το κατσαβίδι των 7.2 V του lidl το αποτέλεσμα είναι ότι παρέδωσε πνεύμα...ψάχνω την απόδειξη για να το πάω μου το αλλάξουν.

Μια χαρά ειναι πάντως, και το βασικότερο, υπάρχει, ειναι εκει, το έκανες.
Ενα πανομοιότυπο θέλω να φτιάξω και εγω, στο κατω ράφι δυο κουτια, στο πάνω ενα κεντρικό, και πάνω η τηλεόραση.
Αλλα εγώ το μελετάω ενάμιση χρόνο, υπερπαραγωγή με 5 τάβλες...

Τελικά μόνο τις αυτοκόλλητες είχε το Le Roi, τις πήρα και είναι μια χαρά.
Η μόνη χαζομάρα είναι ότι δεν βρήκα την απόδειξη από το 7.2 V κατσαβίδι για να το πάω πίσω. Βρήκα φυσικά, όπως λέει και ο νόμος του Murphy, όλες τις άλλες αποδείξεις με εγγύηση...Θα το πάω έτσι μήπως και με λυπηθούν και το αλλάξουν...

Δεν θα στο αλλάξουν έτσι...
Δώσε εδώ το μοντέλο (και μια φωτό) μήπως βρεθεί κάποιος με ίδιο (και απόδειξη)

Ένα Parkside PAS 7.2 A1 είναι...Θα πήγαινα έτσι και αλλιώς γιατί από το καλοκαίρι μου έγινε κομμάτια στο χέρι (ευτυχώς χωρίς τραυματισμό) το προσάρτημα για να βάζεις συμβατικά τρυπάνια στο κρουστικό SDS. Για αυτό έχω την απόδειξη, οπότε σίγουρα θα μου δώσουν άλλο προσάρτημα θέλω να ελπίζω.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ένα Parkside PAS 7.2 A1 είναι...Θα πήγαινα έτσι και αλλιώς γιατί από το καλοκαίρι μου έγινε κομμάτια στο χέρι (ευτυχώς χωρίς τραυματισμό) το προσάρτημα για να βάζεις συμβατικά τρυπάνια στο κρουστικό SDS. Για αυτό έχω την απόδειξη, οπότε σίγουρα θα μου δώσουν άλλο προσάρτημα θέλω να ελπίζω.

Δυστυχως δεν αναφερεται γενικοτερα οτι οι SDS ανταπτορες ΔΕΝ ειναι καταλληλοι για την κρουστικη λειτουργια.
Μoνο για βιδωμα, αντε και για κανενα ευκολο τρυπημα με τα συμβατικα τρυπανια, κατω απο 6μμ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βy the way, Γιωργο, εχω αποδειξουλα για το 7βολτο δραπανακι..:))
Στειλε πμ αν την χρειαστεις, γιατι φευγω παλι αυριο βραδυ και επανερχομαι τα Χριστουγεννα..

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Βy the way, Γιωργο, εχω αποδειξουλα για το 7βολτο δραπανακι..:))
Στειλε πμ αν την χρειαστεις, γιατι φευγω παλι αυριο βραδυ και επανερχομαι τα Χριστουγεννα..

Δεν χρειάζεται η πρωτότυπη - αρκεί φωτοτυπία ή εκτύπωση...

Να "μαρτυρήσω" οτι ο Χιώτης είναι Μιχάλης - ΧΡΟΝΙΑ Πολλά για την ονομαστική γιορτή!

Last edited:
Αρα ενα σκαναρισμα και αποστολη με email ειναι αρκετο.

EDIT
χαχα, ευχαριστω φιλε Αντωνη!! Ειναι και του Οσιου Χιωτη σημερα :))

Last edited:
Merci Ευτυχιε!

Βαζω και ενα sds ανταπτορακι της wera, για την προηγουμενη συζητηση περι sds, που εχω και πιστευω οτι ειναι το καλυτερο που εχω δοκιμασει. Το ειχα αγορασει απο αμαζον γερμανιας.

P1120224.jpg

Πολυχρόνος και καλοχρονος πατριώτη!!!!!!!!
Καλά δεν είπαμε θα κανονίσουμε συνάντηση όταν έρθεις??????
Μη για να αποφύγεις το κέρασμα????????
Χαχαχαχαχαχα

Αυριο Κυριακη με χαρα να κερασω καφεδακι και να σου δειξω και το σφυρι μπαταριας :)))
Παρε τηλ. να κανονισουμε!

Δυστυχως καθομαι πολυ λιγοτερο απ'οτι υπολογιζα, φευγω αυριο βραδυ καθως εχουμε να ετοιμασουμε το budget του 2015..

Λοιπόν εφτιαξα το ένα καβαλετο, στο σχέδιο που ήθελα.
Μην το κοιταζετε έτσι, θα γίνουν αισθητικές βελτιώσεις.
Ειναι βαρύ, αλλά μπορει να σηκωσει δυο μαδέρια, δυο ανθρωπους, και πολλα υλικά.
Μπορεί να υποδεχτει μια βαση-πάγκο εργασίας, και να μην κουνηθεί χιλιοστό.
Το κόστος με δοκό 9,5 χ 4,5 (21 μετρα) ειναι 60 ευρω και για τα δυό.
Μπορούν να γινουν και με 16 μετρα, αν τα κομμάτια ειναι στα 90 εκατοστα, και προσεχθούν τα κοψίματα, και βέβαια πιο μικρη δοκό αν δεν κάνουμε πανηγύρι επάνω (εγώ κάνω).
Βασικά, θέλω να αντικαταστήσουν τη σιδεροσκαλωσια που αναγκαζόμουν να χρησιμοποιώ μέχρι τώρα, γι αυτό και είναι λίγο υπερβολικά σε μεγεθος.
Βρήκα δοκούς ταλαιπωρημένους, κολλημένους, όχι απόλυτα ίσιους, ήθελε να τους ξεφορτωθεί, τα πήρα 21 ευρώ τα 7 τρίμετρα κομμένα σε κομμάτια του μέτρου (10,5χ4,5).
Τωρα, με τι τα βάφω; Τα περνάω βελατουρα, η ένα μίνιο για πρώτο χέρι;;
Θα τα κάμω πράσινα!

IMG_1961.JPG

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Λοιπόν εφτιαξα το ένα καβαλετο, στο σχέδιο που ήθελα.
Μην το κοιταζετε έτσι, θα γίνουν αισθητικές βελτιώσεις.
Ειναι βαρύ, αλλά μπορει να σηκωσει δυο μαδέρια, δυο ανθρωπους, και πολλα υλικά.
Μπορεί να υποδεχτει μια βαση-πάγκο εργασίας, και να μην κουνηθεί χιλιοστό.
Το κόστος με δοκό 9,5 χ 4,5 (21 μετρα) ειναι 60 ευρω και για τα δυό.
Μπορούν να γινουν και με 16 μετρα, αν τα κομμάτια ειναι στα 90 εκατοστα, και προσεχθούν τα κοψίματα, και βέβαια πιο μικρη δοκό αν δεν κάνουμε πανηγύρι επάνω (εγώ κάνω).
Βασικά, θέλω να αντικαταστήσουν τη σιδεροσκαλωσια που αναγκαζόμουν να χρησιμοποιώ μέχρι τώρα, γι αυτό και είναι λίγο υπερβολικά σε μεγεθος.
Βρήκα δοκούς ταλαιπωρημένους, κολλημένους, όχι απόλυτα ίσιους, ήθελε να τους ξεφορτωθεί, τα πήρα 21 ευρώ τα 7 τρίμετρα κομμένα σε κομμάτια του μέτρου (10,5χ4,5).
Τωρα, με τι τα βάφωΝΎ Τα περνάω βελατουρα, η ένα μίνιο για πρώτο χέριΝΎΝΎ
Θα τα κάμω πράσινα!

IMG_1961.JPG

Αντε καλοριζικος, μπραβο.
Δες μηπως χρειαζεται να 'δεσεις' και τα αντικριστα ποδια, μιας και λες οτι μπορει να σηκωσει 2 ανθρωπους.

Για βαψιμο πρεπει οπωσδηποτε να το περασεις 2 χερια με βερνικι εμποτισμου για σαρακι και υγρασια. Μετα βελατουρα και μετα 2 χερια το χρωμα που θες.

Βασικα δεν τα έβαλα ακόμα γιατί σκέφτομαι να τα κάνω χωνευτα, ωστε να μπαίνει το ενα μεσα στο άλλο.
Επειδή βάφω αυτες τις μερες, δεν ασχολούμαι ακόμα να τα τελειώσω.
Κακώς εφτιαξα και αυτο το ένα που έκανα, βιάστηκα πολύ.
Ευχαριστω και για την απαντηση, να τα περάσω τωρα βερνικι και βελατουρα, οπως τα έχω κομμάτια πριν τα δέσω;

υπάρχει και χρωματιστό βερνίκι εμποτισμού εκτός απο διάφανο σε περίπτωση που δεν θέλεις να βάψεις.