Γιώργος Κυριακαράκος
Administration Team
- 17 June 2006
- 10,658
Μέσα στους περιορισμούς που είχα βάλει είχα γράψει και για κόστος που να μην ξεπερνά τα 80-100 ευρώ σε υλικά.
Πέρασα χθες από το Le Roi Merlin και είδα ότι οι μελαμίνες δεν είναι και τόσο φθηνές, άσε που το πάχος είναι μόλις 25 mm ενώ θα ήθελα κάτι πιο χοντρό.
Σκέφθηκα που μπορώ να βρω αλλού φθηνά ξύλα και το μυαλό μου πήγε στις επιφάνειες του ΙΚΕΑ.
Το μόνο κακό που έχουν οι επιφάνειες του ΙΚΕΑ είναι ότι προορίζονται για γραφεία, οπότε η κάτω τους πλευρά είναι χωρίς φινίρισμα.
Οι τιμές σε σχέση με τις μελαμίνες του Le Roi είναι χώμα.
Η σκέψη είναι να πάρω 3 από τις παρακάτω που έχουν διαστάσεις Μήκος: 100 cm, Πλάτος: 60 cm, Πάχος: 3.4 cm για τα τρία ράφια, αυτό που πατάει στο έδαφος, το ενδιάμεσο και το πάνω με μόλις 9.99 η κάθε μία, δηλαδή 30 ευρώ και για τις 3.
http://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/...neies-trapeziou/epifaneia-ergasias-4649/5780/
Και μετά για να λυθεί το πρόβλημα της αφινίριστης επιφάνειας να αγοράσω 2 επιφάνειες με διαστάσεις Μήκος: 120 cm, Πλάτος: 60 cm, Πάχος: 3.4 cm. Την κάθε μία την κόβω στη μέση και φέρνω πρόσωπο τις αφινίριστες πλευρές, ενώ τις κομμένες πλευρές τις βάζω στο πάτωμα και δεν φαίνονται. Η κάθε μία έχει 24 ευρώ, οπότε για 2 θέλω 48 ευρώ.
http://www.ikea.gr/epipla-grafeiou/...neies-trapeziou/epifaneia-ergasias-4650/5781/
Και βγαίνει με 78 ευρώ σε υλικά το παρακάτω
View attachment 108039
View attachment 108040
Το μόνο που με ενοχλεί λίγο είναι ότι με το 1 μέτρο ωφέλιμο μήκος είναι κοντά οι συσκευές με τα πλαϊνά τις κατασκευής...μένουν χοντρικά 10 εκατοστά για κενό ανάμεσα στις πλευρές του επίπλου και ανάμεσα στις συσκευές. Βέβαια με αυτό το ύψος που έχω βάλει μπορεί να μπει και η μία συσκευή πάνω και η άλλη στο κάτω ράφι και το κεντρικό ηχείο πάνω στο επιπλάκι, εφόσον δεν υπάρχει τηλεόραση...
Υ.Γ. Μου πήρε κανένα τέταρτο να μάθω το sketchup, αλλά αν πάρεις το κολάει είναι απίστευτα εύκολο λογισμικό και φτιάχνεις σχεδιάκια σε λίγα λεπτά ευπαρουσίαστα...και είναι και έτοιμο ήδη για 3D printing.
Θα προχωρήσω σε αυτή τη λύση τελικά, κυρίως λόγω κόστους. Θα πάω αύριο από ΙΚΕΑ για την αγορά των ξύλων και ελπίζω να βρω κανέναν ανοικτό να μου κόψει τα 2 τεμάχια του 1.2 m στα δύο. Δεν τολμάω να το κάνω με τη σέγα μου γιατί δεν έχω οδηγό για 60 cm κοπή.
Για τη στερέωση τώρα, 12 cm αυτοδιάτρητες μαύρες με άλλεν από την πίσω πλευρά πάχους μισού χιλιοστού θα είναι ΟΚ; Το πάχος των δύο πλαϊνών είναι από 6.8 cm οπότε βάζω να μπει άλλα 6 μέσα στο ράφι (που και αυτό είναι πάχους 3.4 cm) για να στεριωθεί. Για να βγουν οκ οι τρύπες θα τρυπήσω με μικρότερο τρυπάνι σαν οδηγό, πλήρως τα πλαϊνά και 2-3 cm το ράφι, φαντάζομαι αν μπει σωστά για τα πρώτα 7-9 cm δεν θα στραβώσει στο τέλος.
Βάζω και μια φώτο από αντίστοιχη βίδα.