DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πάρα πολύ ωραίο έγινε.
Όλα για τους Αθηναίους....

Εμείς τίποτα με το χέρι στην τσέπη συνέχεια & στον τακο (Εργαλειόγατο, Κινέζο κλπ).............

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πάρα πολύ ωραίο έγινε.
Όλα για τους Αθηναίους....

Εμείς τίποτα με το χέρι στην τσέπη συνέχεια & στον τακο (Εργαλειόγατο, Κινέζο κλπ).............

Σωπα βρε, αυτά είναι παιχνιδάκι για σένα.

Μήπως τον λέν και Νίκο; :flipout:

Μάγος είσαι;

Ινοσανιδα θα βάλεις εξωτερικά , πιο ελαφριά από τσιμεντοσανιδα , αδιάβροχη και αυτή και επεξεργασία σαν την γυψοσανιδα .
Ωραία, στις ενώσεις-γωνίες θέλει κάτι? Δεν θα ανοίξουν ρωγμές με τις συστολές διαστολες?
Εκεί που θέλω πορτακια τι προτείνεις?
Τι υλικό για τον 'πάγκο' ?

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα συμφωνήσω με τον προλλαλησαντα προσθέτοντας το κόντρα πλακέ θαλασσης...
Το κόντρα πλακέ θαλασσης το είχα στο νου μου, πως μπορεί να βαφτεί αυτό ωστε να γίνει ανοιχτό γκρι και ταυτόχρονα να μην μπαίνει το νερό? (Ιδανικό και για τα πορτακια θα ελεγα)

Last edited by a moderator:
καπου ακουσα οτι αν παρει νερο το ΚΠ διαχωριζεται. Αντιθετα το MDF φουσκωνει αλλα οταν στεγνωσει επανερχεται

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

καπου ακουσα οτι αν παρει νερο το ΚΠ διαχωριζεται. Αντιθετα το MDF φουσκωνει αλλα οταν στεγνωσει επανερχεται

Γίνονται & τα δύο χάλια να δεν είναι προστατευμένα (βαμμένα).

"Επανέρχεται" σαν τον ....Κουασιμόδο ένα πράγμα.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Το κόντρα πλακέ θαλασσης το είχα στο νου μου, πως μπορεί να βαφτεί αυτό ωστε να γίνει ανοιχτό γκρι και ταυτόχρονα να μην μπαίνει το νερό? (Ιδανικό και για τα πορτακια θα ελεγα)

Για εξωτερικό χώρο έχω βάψει κ/π θαλάσσης με βελατούρα (διαλύτη) και βερνικόχρωμα ή ακρυλικό χρώμα σε σπρέι. 2 χρόνια τώρα κρατάει καλά. Καλού-κακού σφράγισα καλά τα πλαϊνά (σόκορα) με στόκο και βελατούρα γιατί νομίζω από εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα με τον καιρό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Για εξωτερικό χώρο έχω βάψει κ/π θαλάσσης με βελατούρα (διαλύτη) και βερνικόχρωμα ή ακρυλικό χρώμα σε σπρέι. 2 χρόνια τώρα κρατάει καλά. Καλού-κακού σφράγισα καλά τα πλαϊνά (σόκορα) με στόκο και βελατούρα γιατί νομίζω από εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα με τον καιρό.

μόνο ετσι στεκεται το ΚΠ στις καιρικες συνθηκες, για αρκετα χρονια
το MDF μόνο μεσα, εξω ποτέ και δεν επανερχεται

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, θα πάω σε 12mm θαλάσσης. Που βρίσκουμε νότια προάστια?
Γιατι 2 φορές που πήγα στα πρ@ctik
Κοπηκανε λίγο στραβά τα κομμάτια και φυσικά δε τα δέχτηκα (5χιλιοστα σε πλευρά μισού μέτρου)

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Θαλάσσης έχει το leroy merlin και στο κόβει κιόλας. Πάρε τηλέφωνο και σε κανένα μεγάλο ξυλεμπορικό (πχ Κουνουβέλης, Σαχλός) - αν η διαφορά τιμής είναι μεγάλη, για την ποσότητα που θες αξίζει το ταξίδι από Ν. προάστια.

Γιατί να πας σε ΚΠ για να "κλεισεις" και να ξεφυγεις οικονομικά χωρίς να έχεις και αισθητικό αποτέλεσμα ;
Ξαναγράφω λοιπόν . Θα χρησιμοποιήσεις ινοσανιδα να κλείσεις , την διαχειρίζεσαι σαν την γυψοσανιδα (σκελετό , γωνιοκρανα , στοκαρισματα κλπ) , εμφάνιση τοιχοποιίας . Για πορτακια μπορείς να πας σε κόντρα πλακέ .

Μπορείς να κλείσεις με ότι υλικό θέλεις αλλά η πιο οικονομική λύση , καλαίσθητη και σωστή είναι η παραπάνω .

Μπορεί να βαφτεί είτε με χρώμα νευτιου (ντουκο η ριπολινη)είτε με μονωτικο καθετων επιφανειων νερού...
Θέλει τουλάχιστον 2 χέρια βελατουρα(κύριος νευτιου) σε κάθε περίπτωση και 2 χέρια χωρίς αραίωση χρώμα...όποιο και εάν επιλέξεις.
Σε ενώσεις η στις βίδες θα έβαζα πολυρεθανικη σιλικόνη μεταξύ των στρωσεων βελατουρας ώστε να σφραγίσει...
Κύριο ζητούμενο είναι να σφραγίσουν οι πόροι...αυτο υσχιει σε ολα τα ξυλα.. Μόνο έτσι θα κρατήσει.
Υπερβολικά τα παραπάνω αλλά άμα θες να σου κρατήσει σου συνιστώ να τα εφαρμόσεις.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Θέλει τουλάχιστον 2 χέρια βελατουρα(κύριος νευτιου).
Σε ευχαριστώ.
Αγοράστηκαν σήμερα βελατουρα και τα ξύλα (12mm κόντρα πλακέ 6.7m'2)
Να σε ρωτήσω, μήπως να βάψω τα σοκορα πριν την τοποθέτηση για μεγαλύτερη σιγουριά? Διότι μετά δεν θα είναι κάποια προσβάσιμα

Απάντηση: DIY ηλεκτροκολληση

:a0210:

Κωστα ποσα αμπερ βγαζει, εκανες καμια μετρηση?
τι διατομη εχουν τα καλωδια που τυλιξες στους μετασχηματιστες?

Σπασμενα γυαλια, ενος γνωστου καποιου φιλου μου, στον μεντεσε.

48886700041_ae57e0b16a_c.jpg

Στο κατω μερος φαινονται και καποιες μικρες ροδελες που εχω κοψει και τις οποιες θα τις σφιξω με πενσα για να φτιαξω μια μινι ροδελα που χρειαζομαι.

Αρχικα εγινε μια τρυπα απο την κατω πλευρα του πλαστικου μεντεσε που δεν υπηρχε αλλα τωρα χρειαζεται για να περασω μεσα ενα καρφι, απο πανω μεχρι κατω.
Το βελος δειχνει την τρυπα που εγινε
48886699291_815ab741e1_c.jpg

Η τρυπα αρχικα εγινε με τρυπανακι χειρος 0.8μμ για να γινει ακριβως στο κεντρο και μετα ανοιχτηκε κανονικα με Dremel και τρυπανι 1.3μμ.

Εδω το setup. To καρφι με την τροποποιημενη ροδελα περασε μεσα απο την ροδελα του σκελετου και βγηκε απο την κατω πλευρα, εκει που εγινε η τρυπα στον μεντεσε.
48886879467_a81be0e7ea_c.jpg

Το δυσκολο ειναι να πιασει καλα η μικρη ροδελα στον ελαχιστο χωρο που υπαρχει χωρις να εμποδιζεται το ανοιγοκλειμα του σκελετου.
Χρησιμοποιηθηκε κολλα στιγμης gel loctite και ελαχιστη εποξικη κολλα 5 λεπτων του λιντλ.
Απο κατω κοπηκε το καρφι σχεδον συριζα και μπηκε κολλα στιγμης για σταθεροτητα. Θα μπορουσε να εμπαινε εποξικη αλλα ισως να μη φαινοταν καλο.
48886698361_af9fa77822_c.jpg

Τα γυαλακια ειναι ετοιμα
48886160368_df248338aa_b.jpg

Αν ξανασπασουν θα τα ξανακολλησουμε αποκλειστικα εποξικη κολλα J&B οπου θα θυσιαστει η αισθητικη προς οφελος της αντοχης :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σε ευχαριστώ.
Αγοράστηκαν σήμερα βελατουρα και τα ξύλα (12mm κόντρα πλακέ 6.7m'2)
Να σε ρωτήσω, μήπως να βάψω τα σοκορα πριν την τοποθέτηση για μεγαλύτερη σιγουριά? Διότι μετά δεν θα είναι κάποια προσβάσιμα

Μπορεις να βαψεις τα παντα μεχρι το προτελευταιο χερι και αφου τα τοποθετησεις να βαψεις το τελευταιο χερι πανω....τα σοκορα καντα εαν δεν υπαρχει προσβαση....

Μια κατασκευουλα, οχι κατι φοβερο, αλλα ευκολο, γρηγορο και χρησιμο ενιοτε (εχουμε φτιαξει με το θειο 3-4, οποιος τη βλεπει που εχει ψησταρια ζηταει και μια).
Κατασκευη diy πυροστιας ή "σιδεροστιας". Βασης δηλαδη για τις σχαρες ψησιματος του τζακιου ή της ψησταριας.
Παιρνουμε μια ή παραπανω μπετοβεργα/γες (εχουμε φτιαξει και με 6αρα, 8αρα και 10αρα) και κοβουμε με τον τροχο 2 μεγαλα και 6-10 μικροτερα κομματια (αναλογα το μεγεθος που θελουμε). 2 παραλληλα, για την χαμηλη σκαλα και 4-8 καθετα που θα ακουμπαει η σχαρα.
Τα δυο μεγαλα κομματια τα διαμορφωνουμε σε σχημα Π. Στις φωτο βοηθανε οι σχετικες τρυπες σε αμονι για την αρχη, αλλα βεβαια μπορει να γινει και σε μεγγενη κτλ. Τα "φερνουμε" με σφυρι και στη μεγγενη, για να ειναι οσο πιο κανονικα και ευθεια γινεται.
Μετα κολλαμε με ηλεκτροκολληση τα δυο παραλληλα σιδερα στο καταλληλο υψος (εκει θελει γερη κολληση, γιατι δεν ακουμπανε πουθενα αλλου) και τα καθετα πανω στα Π και στα παραλληλα.
"Τρωμε" με τον τροχο ή αλλο μεσο τις ακρες και βαφουμε με καποιο πυραντοχο χρωμα. Αν δεν στεκεται καλα, κοβουμε οσο πρεπει τα ποδια, οπου χρειαζεται (τα 3 τελευταια δεν φαινονται στις φωτο).
Ετοιμη.
Δοκιμασμενη σε πολλα ψησιματα, δουλευει μια χαρα :)
61b932e25e7e1cda334d07fe3fee4f15.jpg
3d8f7fccd528731d630aae5ae65746de.jpg
3cd3dcae85f08427a6909d7a5743fdc4.jpg
6dafa1fdb6e28f2b358a8f21d328e39d.jpg
4c69fba29310eff1b763e8b99756ab4c.jpg
13e7ece87e17f28091b79449aaaebeff.jpg
b66cc7b11f6db263e66789f9df82da29.jpg
53c42a770ac1b70f3ed73901777e13c2.jpg

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ε, ενταξει τωρα. "Εμαθα" ειναι μεγαλη κουβεντα. Αλλα, πηρα μια ιδεα, τουλαχιστον.
Εχει ωραιο εργαστηρι ο θειος, καμια 40αρια τμ γκαραζ (στο οποιο δεν μπηκε ποτε, βεβαιως, ποτε το αυτοκινητο).
Παλιος (ερασιτεχνης) μαστορας. Πιο πολυ σε χοντροδουλειες (οχι μοντελισμους και τετοια), αλλα με μεγαλη εμπειρια, σε καποιες κατασκευες, κυριως ξυλινες.
Ποτε θα παρατησω την οικογενεια, να μετακομισω εκει διπλα να μαστροχαλαμε ολη μερα, δεν ξερω :)
Το αμονι ειναι στερεωμενο υπερβολικα καλα, εχει και σιδερο απο κατω.