DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ωραια δουλεια Μπαμπη!!

Τα εξαρτηματα τα εβγαλες απο την αλλη, η πηρες καινουρια εξαρτηματα. Καλο θα ηταν να μπορουσες να συνδεσεις και τον εξοπλισμο της παλιας με το μοτερακι, να εχεις δυο λειτουργικες χυτρες δηλαδη.

Ναί Μιχάλη, της παλιάς χρησιμοποίησα.
Δεν υπήρχε λόγος να πάρω καινούρια, ποτέ δεν θα χρησιμοποιήσω δύο vacuum ταυτόχρονα.
Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που θα είχω δύο κατασκευές ταυτόχρονα που θα χρειάζονται vacuum θα τις κάνω, τη μια μετά την άλλη, στην ίδια χύτρα.
Μία απ´ της διαφορές του vacuum απ´ το pressure pot είναι το οτι το vacuum, σε αντίθεση με το pressure pot που σου δεσμεύει τη χύτρα για ένα 24-ωρο, γίνεται σε 10" λεπτά. Το κάνεις 3-4 φορές για 1-2 λεπτά τη φιρά, αφαιρείς τις φυσαλίδες και τελείωσες. Είναι λάθος να αφηλσεθς το υγρό γυαλί σε συνθήκες κενού αέρος, την επόμενη μέρα θα σου έχει γίνει σαν σφουγγάρι, όλο τρύπες.
Άρα δεν έχει κανένα νόημα το διπλό vacuum.
Ή μάλλον έχει, σε περίπτωση που έχεις δεσμεύει τη μια χύτρα σαν pressure pot και χρειάζεσαι vacuum για κάποια άλλη κατασκευή.
Και σ´ αυτή τη περίπτωση όμως δεν έχω πρόβλημα, το καινούριο καπάκι ταιριάζει και στην μικρή χύτρα.

Κι επειδή έφτιαξα λίγο περισσότερη υγρή σιλικόνη απ´ ότι χρειαζόμουν, ακολουθώντας πιστά το δόγμα φίλου: "- Άν δεν περισσέψει ποτέ δεν φτάνει", μ´ αυτή που περίσσεψε έφτιαξα καπάκια σε δυό μπουκάλια μου που δεν είχαν. :p

Attachments

• 4E55BBB6-55C5-4BA7-B5E8-32F50CD12A92.jpg
    4E55BBB6-55C5-4BA7-B5E8-32F50CD12A92.jpg
    159.2 KB · Views: 113
Ωραιες δουλειες, Μπαμπη και Κωστη. Καλοδουλευτα τα γυαλοχαρτα και η χυτρα.
Mr. Babis, φτιανεις και κανα φαΐ μεσα, αμα λαχει; Στην επομενη μαζωξη περιμενουμε στιφαδο απ τα χερακια σου, με φωτορεπορταζ της προετοιμασιας 😁

μια χαρα την εφτιαξες την κατσαρολα :a0210:
πως το επιασε στο τσοκ του τορνου ?
υγρη σιλικονη δεν ειχες και στην αλλη?

τι καπακια για τα μπουκαλια μωρε ... αντικραδασμικα για το πικαπ να τα κανεις :drummer:

πως το επιασε στο τσοκ του τορνου ?

Άσε, αυτές είναι βαθειές μπαλιές...
Έκανε μια τρύπα μικρή στο κέντρο για να κεντράρει η πόντα της κουκουβάγιας κι απ τη μεριά του τςόκ ένα μπρούτζινο αντάπτορα γύρω στους 10 πόντους διάμετρο για να πιαςτεί στο τσόκ κκαι του έκανε κι ένα μικρό αφαλό για την τρύπα του plexi.
Στην ουσία το plexi συμπιεζόταν μεταξύ μπρούτζινου αντάπτορα και πόντας.
Κατάλαβες; Αν δεν κατάλαβες δεν έχει σημασία, θα τα πούμε τηλεφωνικά... -bye-

υγρη σιλικονη δεν ειχες και στην αλλη?

Ναί, σωστά θυμάσαι.
Με μια διαφορά, τώρα η υγρή σιλικόνη μπήκε στο καπάκι, στο προηγούμενο ήταν στην κατσαρόλα.
Καταλαβαίνεις τώρα πως γίνεται να ταιριάζει το ίδιο καπάκι και στις δύο;
Στη μικρή διάμετρο σφραγίζει η χύτρα με την σιλικόνη και στη μεγάλη διάμετρο σφραγίζει το καπάκι με τη σιλικόνη.

Διακρίνω αρκετό σεβασμό προς τους επαγγελματίες τορναδόρους ...ελπίζω όταν πηγαίνεις εκεί να παρακολουθείς με την αρμόζουσα προσοχή !!!-bye-

Γράψε δυο λόγια για την ιστορία "υγρή σιλικόνη" Τι-πως- κλπ Είπε αντικραδασμικά και σκέφτηκα ότι εγώ δεν έχω τέτοια.

Πολυ καλος ο τορναδορος του Μπαμπη.
Πηγα και εγω το πρωι χθες εκει.
Καλα τα μηχανηματα που εχουν εκει ειναι απιθανα.

Μπαμπη τι διαστασεις εχει η νέα κατσαρολα?

Κωστη να βάλεις ενα οριζοντιο ξυλο μπροστα με μια λαμα σιδεροπριονου να κοβεις τα κομματια αμεσα!

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Διακρίνω αρκετό σεβασμό προς τους επαγγελματίες τορναδόρους ...ελπίζω όταν πηγαίνεις εκεί να παρακολουθείς με την αρμόζουσα προσοχή !!!-bye-

Γράψε δυο λόγια για την ιστορία "υγρή σιλικόνη" Τι-πως- κλπ Είπε αντικραδασμικά και σκέφτηκα ότι εγώ δεν έχω τέτοια.

Απέραντο σεβασμό στους επαγγελματίες, όχι όμως σε όλους, σ´ αυτούς που δικαιολογούν τον όρο "επαγγελματίας". Γιατί πάντα υπάρχουν και οι "άλλοι".
Κι όταν πάω πάντα παρακολουθώ, τα πιο πολλά για το μεταλουργικό τόρνο απ´ αυτόν τα έμαθα. Όπως και πολλά άλλα πράγματα γιατί αυτός δεν είναι μόνο τορναδόρος είναι μηχανουργός και μαστοράτζα!
Η υγρή σιλικόνη είναι σιλικόνη σε ρευστή μορφή που αναμιγνύεται με καταλύτη σε ποσοστό 2%, στεγνώνει σχετικά γρήγορα, και σου λύνει τα χέρια σε άπειρες εφαρμογές.
Δεν έχει τη σκληρότητα όμως του λάστιχου, δεν μπορείς πχ να τη χρησιμοιήσεις για έδραση βαριών αντικειμένων γιατί παραμορφώνεται εύκολα.
Για απαιτητικές εφαρμογές, πχ εκμαγεία καλούπια κλπ, με μεγάλα βάθη χύτευσης θα χρειαστεί χρήση vacuum γιατί πιθανώς να εγκλωβίσει αέρα. Στη περίπτωση της σιλικόνης δν κάνει το pressure pot, μόνο vacuum.
Θα τη βρείς σε μαγαζιά που πουλάνε είδη για σκάφη και ίσως και σε αυτά που πουλάνε χημικά.
Εγώ την πήρα απ´ τον Ανδρέου στην Πειραιώς.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολλά & όμορφα & free πάνω από όλα......
https://www.rockler.com/free-woodworking-plans

Κώστα ευχαριστούμε - ωραία πραγματάκια έχει. Yπάρχει και ένα παλιό thread εδώ μεσα, λίγες σελίδες πίσω, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν πήρε διαστάσεις .

Τι εφτιαξες ρε ανθρωπε, καταπληκτικη και δυσκολη δουλεια που ποτε δεν περιμενα να βγει τοσο καλη με σπρευ με το χερι!!!!

Αξιος:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολλά μπράβο για την δουλειά, το βίντεο & την περιγραφή.
Ευχαριστώ!
Δεν βίντεοσκοπουσα κατά το βάψιμο από φόβο μη λερωσω τον φακό της κάμερας.
Αγγλικά από τα Lidl.......

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολύ καλό θα το κάνω και εγώ στο φτερό μου.

Ευχαριστω! Αξίζει η προσπάθεια! Μερικούς μήνες μετά ακόμα είναι σε καλή κατάσταση.

Τι εφτιαξες ρε ανθρωπε, καταπληκτικη και δυσκολη δουλεια που ποτε δεν περιμενα να βγει τοσο καλη με σπρευ με το χερι!!!!

Αξιος:grinning-smiley-043

Ευχαριστώ Μιχάλη. Η διάρκεια ζωής με το σπρέι είναι μικρότερη αλλά είναι οκ.