DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπραβο Νικο. Τσιμπα κι ενα like 😁
Το ιδιο θεμα εχει ο ουρανος που και μου λενε 150, αλλα δεν τολμαω να το κανω μονος μου.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπραβο Νικο. Τσιμπα κι ενα like
Το ιδιο θεμα εχει ο ουρανος που και μου λενε 150, αλλα δεν τολμαω να το κανω μονος μου.
Μου πήγε κάπου 60-70 υλικά. Οπότε 150 είναι μια χαρά. Δε το έκανα για τα λεφτά αλλά για δοκιμή κ πειραματισμό.

Φίλε, πολλά μπράβο και για τη δουλειά και για το βίντεο.

Θέλετε να αλλάξετε τη διαρρύθμιση της ραφιέρας KALLAX από το IKEA, αλλά (ως συνήθως) δε θυμάστε πού είχατε βάλει εκείνες τις γ@^&*((#ς καβίλιες? Ή, θέλετε να αφαιρέσετε κάποιο ράφι και δε θέλετε να εξέχει η καβίλια? Κανένας λόγος ανησυχίας, αφού σίγουρα έχετε σε κάποιο συρτάρι ένα μολυβάκι (από το IKEA ή και αλλού).

Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο τρίψιμο για να φτάσει στη σωστή διάμετρο (να μπει όσο σφιχτά χρειάζεται, όχι πολύ) και κόψιμο στο επιθυμητό μήκος.

2020-05-17 11.55.32.jpg

2020-05-17 11.56.43.jpg

2020-05-17 11.56.55.jpg

2020-05-17 11.59.49.jpg

2020-05-17 12.03.59.jpg

2020-05-17 12.13.12.jpg

Et voila!

Μακάρι να μπορούσα να πω πως λειτουργεί και αντιστρόφως, αλλά δυστυχώς όχι...

2020-05-17 13.57.17.jpg

Ωραία πατέντα. Το μολύβι-καβιλια αυτοματως σημαδεύει που πρέπει να τρυπήσεις.

Μακάρι να μπορούσα να πω πως λειτουργεί και αντιστρόφως, αλλά δυστυχώς όχι...

View attachment 171555

Oλα γινονται, και μολυβακια απο καβιλια οχι μονο το αντιστροφο :))

45964471332_00c1f70392_c.jpg

Αν θες σου δινω και μυτες μολυβιου και δεκαρες καβιλιες να παιξεις και συ :)

Μολις το ειδα.

Καμια μα καμια διαθεση για κοντρα δεν εχω Παναγιωτη, απλα ανεφερα πως και το δικο σου ποστ θα επρεπε να παει στο κατασκευες απο παλετες.
Γιαυτο και αρχισα με το Βρε και οχι το Ρε.

Ολοκληρωνω ενα παγκακι που φτιαχνω απο παλετοξυλα που δεν θυμιζει παλετα ομως.
Γνωμη μου προσωπικη ειναι να το αναρτησω στο κατασκευες απο παλετες.

Αν δεις ο κρητικος φιλος μας που εχει φτιαξει απειρα επιπλα με παλετοξυλα τα εχει αναρτησει ολα εκει και ας μην θυμιζουν τα ξυλα την αρχικη τους χρηση.

Παντα σε φιλικο επιπεδο.
Καλησπερα κυριοι κ πιθανως και κυριες.
Ειμαι νεος στο φορουμ κ καθολου εξοικειωμενος με την τεχνολογια. Οπ
Οτε ζητω κ συγνωμη για πιθανα λαθη που θα κανω καθως ειναι το πρώτο ποστ της ζωης μου.
Διαβαζω ομως κ ενα οπαδικο ποδοσφαιρικο φορουμ οπου οι παρεξηγησεις κ τα ban ειναι καθημερινα. Θα ηθελα λοιπον να πω πως το επιπεδο του φορουμ σας ειναι εξαιρετικο, συγχαρητηρια για αυτο στους mod κ στα μελη.
ειμαι βεβαιος πως επροκειτο για παρεξηγηση κ χαιρομαι για το no hard feelings του παναγιωτη.
Ειμαι αρρωστος με τα μαστορεματα κ χαιρομαι που εδω μεσα βρισκω ανθρωπους προθυμους για βοηθεια καθως κ ανωτατου επιπεδου μαστορους.

Ουπς, σορρυ, οπως προειπα θα κάνω πολλα λαθη.
Η ψιλοδιενεξη στην οποια αναφερθηκα ελαβε χωρα στη σελιδα 170 περίπου, δηλ πριν αρκετα χρονια, σορρυ κ παλι.

Last edited by a moderator:
Καλως τον φιλο!!!

Το φορουμ μας ειναι μια ζωντανη οικογενεια και λογικο ειναι να υπαρχουν και καποιες "διενεξεις" οι οποιες τις περισσοτερες φορες λυνονται μονες τους καθως με τους περισσοτερους απο εδω γνωριζομαστε και δια ζωσης και εχουμε πιει και ενα ποτηρι κρασι μαζι!

Ευχομαι μια ευχαριστη και δημιουργικη διαμονη μαζι μας!

Ατζαμής... αλλά το ατύχημα μετα του ωφελίμου, καθώς ο στόχος ήταν να βιδωθει/σφηνωθεί το παξιμάδι στη ντιζα.
ebf854b87b3fde5788ab2df06214e366.jpg
853202b7dde749c314d788ed5e67b577.jpg
d2baa92ab1b3e23bca8a20bdc08afa95.jpg