DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Διαφωνω με αυτο που εκανες, το ξυλο ειναι ζωντανο υλικο, περνει και χανει υγρασια, κατ' επεκταση εχει ρικνωση και διαστολη.
Πρεπει να εχει αερα να μπορεσει να κανει τις κινησεις του, αλλιως θα σου σκευρωσει ασχημα.
Γενικα το καπακι στα τραπεζια τα αφηνουν ελευθερα, τα πιανουν μονο στις ακρες.
Το μεγαλυτερο λαθος ειναι το ξυλο που δενει ολα τα ξυλα κατα πλατος μεταξυ τους και οτι γεμισες τα κενα μεταξυ τους.
Κατα τα αλλα ωραια δουλεια :)

Ε δεν εχει αλλα, αυτα ειναι.. αφου το εβγαλες αχρηστο..! :p

πλακα κανω βρε συ.. για αυτο το βαζω για να ακουσω αποψεις και με ενδιαφερει περισσότερο η κριτικη γιατι μαθαινω και βελτιώνομαι!

..αρχικα με τα κενα ητανε.. απλα μαζευε διαφορα και δεν ηταν καλο..

εμενα μου αρεσε παντως, και τοτε που το εφτιαξα, και τωρα που το ξανα φρεσκαρω ! :smash: :ernaehrung004:

Δεν εγραψα πουθενα οτι δεν μου αρεσει. Αναφερθηκα σε πραγματα που πολυ πιθανος να δεις να συμβαινουν.
Οχι απαραιτητα κακο, το ξαναμαζευεις οταν ερθει η ωρα.
Οταν βαζω φωτογραφιες δικων μου κατασκευων εκτιμω περισσοτερο τα σχολια που εχουν παρατηρησεις οσο ασημαντη λεπτομερια και να ειναι παρα τα σχολια με μπραβο, με τα πρωτα μαθαινεις κατι με τα δευτερα τιποτα.

Αρα συμφωνουμε οτι η κριτικη εχει μεγαλυτερη αξια απο τον επαινο..! Η μεν μας βελτιωνει ο δε καλυπτει την αυταρεσκια μας αλλα δεν μας κανει καλυτερους !

Αρα συμφωνουμε οτι η κριτικη εχει μεγαλυτερη αξια απο τον επαινο..! Η μεν μας βελτιωνει ο δε καλυπτει την αυταρεσκια μας αλλα δεν μας κανει καλυτερους !

Eτσι πρεπει να ειναι.
Μονο που στην πραγματικοτητα το 99 % του πληθυσμου προτιμα τον επαινο απο την κριτικη, οσο καλοπροαιρετη και να ειναι η τελευταια :)

Ηδονων ηδιον επαινος. Πλατων:grandpa:
(Απ'ολες τις ηδονες ο επαινος ειναι η πιο γλυκια)

Αυτο το δοντι που μπαινει για προστασια, το βρισκουμε ευκολα? για μελλοντικη ιδια χρηση το ρωταω.

Ποιο δόντι λες? Αυτό πίσω από το δίσκο? Είναι μέρος του δισκοπρίονου, δεν ξέρω αν πωλείται ξεχωριστά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το μοιρογνωμονιο (σωστά δεν κατάλαβα?) είναι σχετικής ακρίβειας? Ακριβό? Από πού?

Έχει απόκλιση έως 0,1 της μοίρας, λέει. Όσες φορές το έχω χρησιμοποιήσει και μετρήσει μετά με μεταλλική γωνία, είναι εντάξει. Νομίζω πως έκανε γύρω στις 40 λίρες (το είχα φέρει από Αγγλία μαζί με διάφορα άλλα, από το Axminster.co.uk).

Ψηφιακο γωνιομετρο υπαρχει και φτηνο, κινεζικο. Το εχω παραλαβει εδω και 2 μηνες αλλα δεν το εχω τσεκαρει ακομα.

http://www.banggood.com/DJ-115-360d...otractor-InClinometer-Bevel-Box-p-953034.html

3.jpg

Φιλαράκια μου καλά, θέλω να εγκαταστήσω μια αντλία λαδιού με μια βρυσούλα στο νεροχύτη της κουζίνας, έχει κανείς ιδέα που μπορώ να βρω;

Πολύ ωραίο!
Πέρασε το όμως και με ένα λαδάκι (έγχρωμο ή αχρωμο) να σου κρατήσει χρόνια...

Καλησπεραααα Θα το περασω αχρωμο γιατι πηρα ηδη, και μαλλον και ενα λουστρακι να φωτισει λιγο..

IMG_20150506_223128.jpg

Οδηγιες για τη τοποθετηση μηχανισμου συρταριου υπαρχουν? αναφερομαι στους απλους κοινους αποστασεις κλπ. Θελω να φερω ενα δυο στο παγκο.

Θα σου ελεγα να βαλεις τους μηχανισμους με τις μπηλιες σαν αυτους που εχουν οι μεταλικες συρταργιερες εργαλειων.
Η αποσταση ειναι γυρω στα 13mm

Οδηγιες για τη τοποθετηση μηχανισμου συρταριου υπαρχουν? αναφερομαι στους απλους κοινους αποστασεις κλπ. Θελω να φερω ενα δυο στο παγκο.

Όταν έφτιαξα τα συρτάρια τις κουζίνας μου, έκανα τα εξής:
Έφτιαξα το κουτί του ντουλαπιού
Μέτρησα την εσωτερική απόσταση του ντουλαπιού απο τη μία πλευρά στην άλλη (πλάτος)
Έφτιαξα τα συρτάρια. Για να βρω τις διαστάσεις τους, αφαίρεσα 2,5 πόντους από τις εσωτερικές διαστάσεις του κουτιού για τους οδηγους (τους απλούς άσπρους).
Ήταν πχ το κουτί εσωτερικά 50εκ - 2,5 εκ (πάχος οδηγών) = 47,5 εξωτερική διάσταση συρταριού.

Αν θες να φτιάξεις παραπάνω απο ένα συρτάρι, το ένα πάνω από το άλλο, διαιρείς το ύψος του κουτιού διά τον αριθμό των συρταριών (πχ 60 / 3 = 20εκ) , δίνεις αέρα 3χιλ (άρα 20εκ - 0,3εκ = 19,7 ύψος συρταριού) μετράς και τοποθετείς στα πλάγια τοιχώματα τους οδηγούς.
Ο οδηγός που θα μπει στο κουτί, πρέπει να έχει το μεγάλο ροδάκι στη μπροστά μεριά.

Δε ξέρω αν αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθούν οι ξυλουργοί, αλλά εμένα αυτό με εξυπηρέτησε τελικά να κάνω.