DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ξεκίνα !!!! :D

a97176_68.jpg

a97176_54.jpg

a97176_96.jpg

Άντε να σε δω !!!!

Aντωνη το τραπεζακι πλεον δενει τελεια με τους παλετοπαγκους που φτιαχνεις!!

EDIT
Μαζι γραφαμε την ιδια ακριβως ωρα :))

Ευχαριστω για την προταση κατασκευης!!
Μου διεφυγε να αναφερω τον βαθμο δυσκολιας που προτιμω ---> 3 με μεγιστο το 10, οπου 10 η ενδιαφερουσα προταση σου :))

Last edited:
Το τραπεζάκι ήταν ένα γρήγορο έργο, η σκέψη η αρχική (της γυναίκας μου) ήταν να το αφήσω ως έχει και να βάλω από πάνω το ξύλο από τις παλέτες αλλά δεν μου άρεσε και το έφερα έτσι όπως έπρεπε... το παλιό top του τραπεζιού έγινε ράφι στην πίσω βεράντα !!!! :D

Καντο βαση για εργαλεια..

Θενκς! Τα λιγοστα ομως εργαλεια που εχω εδω δεν δικαιολογουν βαση :))

Εδω ειναι ολα κι ολα τα εργαλεια. Πιανουν αλλα 2 ραφακια. Στο απο πανω ραφι ειναι το δοκαρακι και τα dremel της παραπανω φωτογραφιας.
Παρακαλω προσεξτε την μεγγενη, ειναι αλουμινενια :))

17908625735_c0b0d553b9_c.jpg

Θα αγορασω και ενα μικρο παγκο εργασιας τυπου black and decker που θα μπει διπλα στα ραφια αυτα, και θα ειμαι κομπλε!!

Last edited:
Παιδιά μια βοήθεια θέλω αν ξέρετε.Έχω πάρει λινέλαιο για να περάσω μια πόρτα απο σουηδικό,μου έδωσαν μαζί και στεγνωτικό αλλά ο πωλητής δεν ήξερε την αναλογία ανάμειξης.Μήπως γνωρίζει κάποιος να μου πεί;Ευχαριστώ!
Edit
Mιχάλη μάλλον το πόσταρα σε λάθος νήμα,αν νομίζεις πως χρειάζεται μεταφορά be my guest.Με συγχωρείτε.

Δεν ξέρω την ακριβή αναλογία μίξης αλλά λογικά δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το 10-15%.

Συμβουλή φίλου που έχει κατάστημα χρωμάτων είναι η αραίωση μέχρι το πινέλο να γλιστράει καλά.
Οπότε δοκίμασε για αρχή ένα 10% αραίωση και μετά αν δεις ότι το πινέλο κολλάει, πρόσθεσε λίγο ακόμα αραιωτικό.
Πρόσεξε όμως να μην βάλεις πολύ γιατί μετά θα γίνει σαν νερό και θα πρέπει να κάνεις 2 χέρια.

Παιδιά μια βοήθεια θέλω αν ξέρετε.Έχω πάρει λινέλαιο για να περάσω μια πόρτα απο σουηδικό,μου έδωσαν μαζί και στεγνωτικό αλλά ο πωλητής δεν ήξερε την αναλογία ανάμειξης.Μήπως γνωρίζει κάποιος να μου πεί;Ευχαριστώ!
Edit
Mιχάλη μάλλον το πόσταρα σε λάθος νήμα,αν νομίζεις πως χρειάζεται μεταφορά be my guest.Με συγχωρείτε.

Μια χαρα ειναι εδω Νικο.

Στεγνωτικο συνηθως μπαινει σε αναλογια 1 προς 5. Δηλαδη στο 1 λιτρο λινελαιου βαζεις 200 γραμμαρια στεγνωτικου. Μπορεις να βαλεις και λιγοτερο. 100 γραμμαρια στο λιτρο.

Αν εχεις την μαρκα, ισως βρεις απο το διαδικτυο την αναλογια και μαλιστα αναλογα με το τι βαφεις.

Δεν βαζεις καθολου νεφτι?

Mπορεις να μην βαλεις καθολου διαλυτη (νεφτι). Θα ειναι πιο δυσκολο να το απλωσεις. Και ισως πιο δυσκολο να απορροφηθει απο το ξυλο.

Αλλα καλυτερα να μας πει καποιος που γνωριζει καλυτερα. Εγω τα κανω εμπειρικα. Δηλαδη βλεπω το αποτελεσμα, μου αρεσει και το κραταω.

Eπειδή η αποθήκη είναι μικρή καί ο πάγκος εργασίας πού χρησιμοποιούσα ήταν ένα παλιό γραφείο,έκανα ένα μάζεμα καί εξοικονόμησα λίγο παραπάνω χώρο δηλαδή 45 χ 75 cm όχι τίποτα ιδιαίτερο,αλλά έστω καί αυτό θά δώσει μιά μικρή ανάσα.
Θά φτιάξω ένα μικρό πάγκο προέκταση τού παλιού γραφείου,καί θά κάνω καί 2 ράφια από κάτω

Αγόρασα ξύλα καδρόνια 4,5 χ 4,5 cm πλανισμένο γιά πόδια
Καδρόνια απλάνιστα 3 χ 4 cm γιά τραβέρσες
1 κόντρα πλακέ θαλάσσης 24 mm γιά τόν πάγκο καί
2 Μελαμίνες 16 mm γιά νά κάνω καί 2 ράφια

Ακολουθούν μερικές φωτός έχω έτοιμο τόν σκελετό,λίαν προσεχώς θά τό ολοκληρώσω.

Ο χώρος πού θά γίνει η προέκταση τού πάγκου

pagos110.jpg

pagos210.jpg

pagos310.jpg

pagos410.jpg

pagos510.jpg

Γραψε λαθος ! λεγαμε με ενα φιλο εδω να παρουμε το πιατο απο τον πολυπαγκο και να τον προσαρμοσουμε σε diy παγκο..

6906000FS03.jpg

Γιαυτη τη πατεντα ενδιαφερομαι και γω. Βαση, προστατευτικο και δε ξερω τι αλλο μπορει να προσαρμοστει.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

O μικρός πάγκος προέκταση είναι έτοιμος
Επειδή δέν έχω ρούτερ γιά καλιτεχνίες έπεσε πολύ γωνία ,αλλά έχει γίνει ακούνητο καί μέ τό βάρος από κάτω στά ράφια,άν καί έχει μικρό κέντρο βάρους,γιαυτό τού έβαλα μεγάλα γιά τό εμβαδόν του ξύλα,γιά νά μην έχει ταλαντώσεις σέ ζορίσματα.

ergale50.jpg

ergale51.jpg

ergale52.jpg

ergale53.jpg

Καλουτσικος ειναι, αλλα πως και δεν εκανες ενα full size να αντικαταστησεις και το παλιο ή τη ντουλαπα διπλα?