DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αφού εγκρίνεις φίλε Νεκτάριε πού είσαι αρχηγός στίς ξυλοκατασκευές αυτό μετράει.
Δυστυχώς δέν έχω άλλο χώρο,δίπλα στήν ντουλάπα είναι η πόρτα,καί άν έβαζα τήν ντουλάπα κάθετα αντί γιά οριζόντια πού είναι τώρα γιά νά τόν έκανα μεγαλύτερο τόν πάγκο τότε θά έκλεινε πολύ τό πέρασμα,δέν πειράζει από πρίν κάτι είναι καί αυτό τό λίγο.
Ένα MDF 8 η 10 mm θέλω νά πάρω γιά νά τό βαζω πάνω από τό κόντρα πλακέ γιά προστασία.

Αυτος ο μικρος παγκος/επεκταση προσφερει μεγαλη διευκολυνση στον περιορισμενο χωρο. Πολυ καλα τον εκανες ετσι με τα ραφακια απο κατω.
Φαινεται και να αντεχει σε ο,τι δουλεψεις με ζορι πανω στην μεγγενη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αφού εγκρίνεις φίλε Νεκτάριε πού είσαι αρχηγός στίς ξυλοκατασκευές αυτό μετράει.
Δυστυχώς δέν έχω άλλο χώρο,δίπλα στήν ντουλάπα είναι η πόρτα,καί άν έβαζα τήν ντουλάπα κάθετα αντί γιά οριζόντια πού είναι τώρα γιά νά τόν έκανα μεγαλύτερο τόν πάγκο τότε θά έκλεινε πολύ τό πέρασμα,δέν πειράζει από πρίν κάτι είναι καί αυτό τό λίγο.
Ένα MDF 8 η 10 mm θέλω νά πάρω γιά νά τό βαζω πάνω από τό κόντρα πλακέ γιά προστασία.

Αν και γελασα με το χαρακτηρισμο, ευχαριστω! Αλλα δεν νομιζω πως ειμαι αρχηγος, υπαρχουν πολλοι κατασκευαστες εδω με πολυ καλες καινδυνατες κατασκευες.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Γιαυτη τη πατεντα ενδιαφερομαι και γω. Βαση, προστατευτικο και δε ξερω τι αλλο μπορει να προσαρμοστει.

Μολις βγαλω ακρη τι θα χρειαστει απο κομματια α) για τη βασικη κατασκευη , β) το καθε + που μπορει να προσθεσει ο καθενας, και τιμες με το καθε κομματι ξεχωριστα και σαν συνολο , θα φτιαξω ενα θρεντακι για αυτη τη δουλεια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δημητρη ωραιο ρε συ.. και το βλεπω και αρκετα ανθεκτικο..! δεν το κουναει τιποτα ! :D

Eυχαριστώ παιδιά,ναί Δημήτρη δέν κουνάει μέ τίποτα,αυτό φοβόμουνα λογο μικρού κέντρου βάρους,καί τόν έκανα έτσι πολύ δεμένο.
Μιχάλη ναί αντέχει αρκετά,μακάρι νά είχα χώρο,γιαυτό έκανα καί τά ράφια,για νά εκμεταλευτώ καί τό τελευταίο cm αφενός,καί αφετέρου νά μήν κουνάει καθόλου.
Νεκτάριε σίγουρα υπάρχουν καί άλλα παιδιά μέ πολύ καλές κατασκευές,αλλά εσύ έχει κάνει πρωτότυπα πράγματα,πολύ μού άρεσε η παιδική κούνια,τό καρούλι γιά τό λάστιχο,καθώς καί η ξυλομέγγενη πάγκου

Εγώ πάντως όταν βρω λίγο χρόνο σίγουρα ο πάγκος που θα κάνω θα έχει και λίγο από τον δικό σου σκελετό πάνω...
Απλά δεν θα χρησιμοποιήσω μοριοπλάκα γιατί θα τον έχω έξω (με σκέπαστρο) οπότε μπορεί να τραβήξει υγρασία και δεν κάνει...

Καλη ιδεα.
Τα υλικα ομως θα τα βρουμε?
Απο οτι βλεπω θελει και festool boxes κλπ.

Όχι απαραίτητα...

dominique.jpg

CAM00079.jpg

usermftc3.jpg

P5240035.jpg σημερα εφτιαξα μια ραφιερα γιατι μου λειπαν ραφια με μηδενικο σχεδον κοστος ολα τα υλικα ειναι υλικα και ξυλεια απο παλετες και τα καθετα καδρονακια ηταν παρατημενα στον κηπο ενος μπαρμπα μου χρονια ,καταμαυρα ,τα περασα με την πλανη 1.5 χιλ βαθος και εγιναν αγνωριστα. μου λειπει βεβαια ενα ραφι γιατι τελειωσαν τα παλετο ξυλα αλλα θα το προσθεσω μολις βρω καμμια παλετα.

Δέν ξέρω άν είναι στό σωστό νήμα,το παρακάτω πολύ απλό project,άν δέν είναι μπορούν οι διαχειριστές νά τό μετακινήσουν.Βέβαια είναι κάτι απλό καί πολλά παιδιά μπορεί είδη νά τό εφαρμόζουν,απλά τό αναφέρω μήπως κάποιος δέν τό γνωρίζει.
Πολλές φορές σέ αυτές τίς θήκες-ταμπακιέρες όπως τίς λένε, βάζω διάφορα βίδες,παξιμάδια ροδέλες κ.τ.λ
Μερικές έχουν λεπτά χωρίσματα καί γιά νά βγάλω αρκετές βιδες π.χ νά τις ακουμπήσω στόν πάγκο κάνω αρκετές κινήσεις,γιατί είναι στενός ο χώρος καί δέν μπορώ νά πιάσω πολλές βίδες ταυτόχρονα,σκέφτηκα ένα μαγνήτη γιά να μαγνητίζονται καί μέ μιά κίνηση νά βγαίνουν πολλές,καί τό αντιστροφο όταν έχω στόν πάγκο καμμιά 30 αριά βίδες γιά νά τίς ξαναβάλω μέσα στήν θήκη γρήγορα καί εύκολα,μαγνητίζονται καμμιά 15 αριά και λίγο πάνω από τήν θήκη τίς ρίχνω ολες μεσα.
Ολα τά υλικά τά είχα,έκοψα ένα μικρό κομάτι ντίζα 5 mm καί κόλησα μέ θερμοσιλικόνη ένα ισχυρό μαγνήτη νεοδυμίου,από κάτω εβαλα αυτα τά αυτοκόλλητα που βάζουμε κάτω από τα πόδια στίς καρέκλες,απλά τό έβαλα γιά νά ξεκολλάνε πιό εύκολα από τόν μαγνήτη γιατί αυτοί οι μαγνήτες είναι πολύ ισχυροί
Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες

bides110.jpg

bides210.jpg

bides310.jpg

bides410.jpg

bides510.jpg

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πολυ καλα το εβαλες εδω και πολυ καλη η ιδεα σου.

Υπαρχει κατι αντιστοιχο ετοιμο, αν θελει κανεις, που εχει και αρκετες αλλες χρησεις. Επεκτεινομενο στυλο μαγνητης με 3 ευρουδακια.
http://www.banggood.com/Portable-Te...Rod-Stick-Extending-Magnet-10LB-p-931154.html

41Q2tWo0PTL._SY300_.jpg

μιχαλη εχω παρει ενα παρομοιο αο το λιντλ και εχει και φακο μπροστα.

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

μιχαλη εχω παρει ενα παρομοιο αο το λιντλ και εχει και φακο μπροστα.

Ειναι πολυ βολικα αυτα τα επεκτεινομενα.
Μεσα στο μαγικο τσαντακι εχω και τον μαγνητη και το επεκτεινομενο καθρεπτακι :))

18051172822_ff8f084ac6_b.jpg

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Βλέπω παίρνεις και τα καλλυντικά σου.....

Σε ξαναρωτω Μιχάλη. Το πράσινο γιαπωνεζικο πενσακι κάνει την δουλειά για την οποία προορίζεται (ή δεν είναι αυτό που λέω?) ?

Ναι σε ξεχασα Νικο, ρωτησες χτες που ειχα ποσταρει τη φωτο με το κλειστο τσαντακι που ισα που φαινοτανε η πενσα της Engineer!!! Εχεις ματι λεμε!!

Tην συγκεκριμενη πενσα την ειχα παρει για αυτον το σκοπο, για βιδες χαλασμενες. Δεν μου εχει τυχει περιπτωση τετοια αλλα το πενσιδιο φαινεται οτι ειναι ιδανικο για αυτη τη δουλεια.
Την κουβαλω μαζι μου στο τσαντακι αντι κανονικης πενσας επειδη ειναι μικρη, ευχρηστη, καλοφτιαγμενη και το κρατημα της..αλλο πραμα. Εδω μια φωτο που εχω στο αρχειο.

10693980923_b1a47461ee_b.jpg

Την έχω βάλει μήνες στο μάτι αλλά δεν ξέρω αν αξίζει ή είναι πεταμένα λεφτά. Πέρα από την χρήση για τις βίδες είναι καλή κατασκευή σαν πενσα Γενικά? Αν είναι να την χτυπήσω ;-)

Αφου την εχεις βαλει στο ματι, ειναι κριμα να μην την αγορασεις και να μεινεις με τον καημο:))
Η ποιοτητα της (μεταλλο/κατασκευη) ειναι εξαιρετικη, το βλεπεις αμεσως. Επειδη εχει ελατηριο μενει ανοιχτη, πρεπει να αγορασεις και το θηκακι της, αυτο που καλυπτει τις σιαγωνες δηλαδη, αν δεν θες να ειναι ανοιχτη και να πιανει χωρο.

Ειναι ενα εργαλειο χειρος διαφορετικο απο τα αλλα, ξεχωριζει δηλαδη.