DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

To κανει καποιος ερασιτεχνης ξυλινο κρεββατι με συρταρια ειναι απειρως δυσκολοτερο απο το να ριξει 2 σειρες τουβλα και να τα επενδυσει καπως.
Αποθηκευτικος χωρος ουτως η αλλως υπαρχει κατω απο τα ξυλα που θα στηριζεται το στρωμα. Δεν ειναι ευκολοπροσβασιμος αλλα ειναι υπολογισιμος.

Εχει δικιο ο Μιχαλης αναφορικα με την δυσκολια αλλα ειναι κατι πολυ καλο και γτ να μην το κατεφερει καποιος εδω μεσα?
Ηδη ο Μητσος εφτιαξε σουιδικο κρεβατι απο το μηδεν.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Εγώ δεν πιστεύω ότι έχουν μεγάλη διαφορά δυσκολίας και επιπλέον δεν μπλέκεσαι με τούβλα, λάσπες, σοφάδες κλπ.

Τα συρτάρια δεν χρειάζεται να γίνουν με μηχανισμούς απλός στο κάτω μέρος βιδώνουμε τέσσερα ροδάκια ...

Ποιος ο λόγος να κάνεις μια βάση για στρώμα χτιστεί και μετά να την επενδύσεις με ξύλο ?

Καν την ξύλινη και με συρτάρια από κάτω που είναι πολύ πιο χρήσιμα από μια κλειστή χτιστή βάση.

Τι χτιστο είναι πιο σταθερό και αντέχει στον χρόνο από ένα ξύλινο κρεβατι!

Project 2015
Τιτλος: ντουλαπα αποθηκευσης προμηθειων
Υλικο: ξυλεια, φυσικη και τεχνιτη
Χωρος : αποθηκη
Μεγεθος: μεγαλο

Φλασια μμου ηρθε τωρα. Ντουλαπα με ντουλαπια, ραφια καινσυρταρια για αποθηκευση συσκευασμενων τροφιμων,κονσερβων και λοιπων ειδων διατροφης.
Εχει σκεφτεινκανεις κατι τετοιο, ας πουμε να καταλαμβανει ενα τοιχο διαστασεων 2χ2,5 ?

Project 2015
Τιτλος: ντουλαπα αποθηκευσης προμηθειων
Υλικο: ξυλεια, φυσικη και τεχνιτη
Χωρος : αποθηκη
Μεγεθος: μεγαλο

Φλασια μμου ηρθε τωρα. Ντουλαπα με ντουλαπια, ραφια καινσυρταρια για αποθηκευση συσκευασμενων τροφιμων,κονσερβων και λοιπων ειδων διατροφης.
Εχει σκεφτεινκανεις κατι τετοιο, ας πουμε να καταλαμβανει ενα τοιχο διαστασεων 2χ2,5 ?

Εχω φτιάξει σε φίλο μια τοσο μεγάλη παπουτσοθηκη...τέρας...την έκανα με συρμό και αναδιπλούμενα φύλλα...πήγε κανά 150αρι σε υλικά ΑΝ θυμάμαι καλα...δεν θυμάμαι ποςο πήγε ο συρμός...
Το φανταστικό ειναι οτι η γυναικα του σε λιγότερο απο χρόνο κατάφερε να την γεμίσει...εντυπωσιακό ποςο γρήγορα εξαπλώνονται οι γυναίκες σαν ιός ενα πράγμα...

Τι χτιστο είναι πιο σταθερό και αντέχει στον χρόνο από ένα ξύλινο κρεβατι!

Εγώ έχω ξύλινη βάση από τοίχο σε τοίχο με υπέρδιπλο στρώμα από πάνω και τρία συρτάρια 1,10 πλάτος x 1,50 βάθος από κάτω εδώ και 25 χρόνια και είναι μια χαρά από άποψη σταθερότητας.

Εχω φτιάξει σε φίλο μια τοσο μεγάλη παπουτσοθηκη...τέρας...την έκανα με συρμό και αναδιπλούμενα φύλλα...πήγε κανά 150αρι σε υλικά ΑΝ θυμάμαι καλα...δεν θυμάμαι ποςο πήγε ο συρμός...
Το φανταστικό ειναι οτι η γυναικα του σε λιγότερο απο χρόνο κατάφερε να την γεμίσει...εντυπωσιακό ποςο γρήγορα εξαπλώνονται οι γυναίκες σαν ιός ενα πράγμα...
Ετσι ειναι οι γυναικες...
Συρμος τη ειναι?

Φτιαχνεις καταφυγιο για δυσκολους καιρους?

Περιπου, εχω αποθηκη τεοφιμων κλπ αλλα ειναι γεματη καινολιγον ανακατη, σαν το ισογειο εργαστηριο σου ενα πραγμα...:smash:

Δοκιμη στα καινουρια τρυπανια της Bosch multiconstruct CYL-9.

Εχω παρει ενα σετακι απο τα νεα τρυπανια της bosch τα οποια τρυπανε ξυλο, μεταλλο και μπετο/πετρα με το ιδιο τρυπανι.
Ειναι καλο να εχεις ενα τετοιο σετ μαζι σου και να μην χρειαζεται να κουβαλας διαφορων ειδων τρυπανια ξεχωριστα.

Η δοκιμη που εκανα με ικανοποιησε πληρως. Τα νεα τρυπανια της bosch ειναι ικανα να τρυπανε ολα τα υλικα λογω της μυτης καρβιδιου που διαθετουν.

Εδω μια φωτο στο τεστ που εκανα σε ξυλο (καρυδια) με ενα αμιγως τρυπανι για ξυλο bosch και το νεο μπλε CYL-9 της bosch.

18237264832_42c5a180e0_b.jpg

Μιχάλη μιας και στην φώτο δεν φαίνεται καλά, υπάρχει διαφορά στην ποιότητα της τρύπας (το πόσο καθαρό κόψιμο είχε), σε χρόνο τρυπήματος υπήρχε μεγάλη απόκλιση ή σε ανεκτά επίπεδα;

Μήπως μπορείς να κάνεις και μια δοκιμή σε μέταλλο, εκεί πιστεύω θα έχουν διαφορά.

Διαφορα στο μεταλλο δεν υπαρχει.
Η διαφορα στο ξυλο ειναι ελαχιστη αναφορικα με τον χρονο διατρησης. Το bit ξυλου με την ακιδα στην ακρη εχει ενα αβανταζ αλλα ουσιαστικες διαφορες δεν υπαρχουν.

Την φωτο παραπανω την ανεβασα για να δειξω πως ειναι οπτικα το συγκεκριμενο bit CYL9

Θα ηθελα να ρωτησω κατι.Θελω (λεω..) καποια στιγμη να βαψω και να λουστραρω καποια παλια ντουλαπια κουζινας ,επειδη εχουν φθαρει σε καποια σημεια αλλα και επειδη το βαρεθηκα το ιδιο χρωμα χρονια τωρα.Ειναι μασιφ ξυλο.Απο εργαλεια δεν εχω τιποτα, ουτε καν πιστολι , δεν σκοπευω μαλιστα να αποκτησω.Αν θα το κανω θα ειναι με πινελο.
1.Το ερασιτεχνικο μετριο μεν (προφανως ) αξιοπρεπες δε αποτελεσμα ειναι θεμα υπομονης , χρονου , διπλοτριπλοπερασμα καταλληλων υλικων η μηπως χωρις επαγγελματικα εργαλεια ειναι απλα μια φαντασιωση που με το πρωτο βρεξιμο απο τον νεροχυτη θα μαζευουμε το χρωμα απο το πατωμα ?
2.Οι επαγγελματιες πως τα λουστραρουν ,υπαρχει καποια ειδικη χημικη,θερμικη η δεν ξερω γω τι αλλο διαδικασια ?
Ευχαριστω.

αυτο πρεπει να μπει σαν μπανερ στην σελιδα. Για να το βλεπουμε και να μας φευγουν οι ενοχες που αγοραζουμε εργαλεια.
Οι γυναικες μας ξοδευουν περισσοτερα. απλα κρυβονται καλυτερα. Αντε να κρυψεις την σεγα με τον θορυβο που κανει.Ενω μια κρεμα νυχτος....

Θα ηθελα να ρωτησω κατι.Θελω (λεω..) καποια στιγμη να βαψω και να λουστραρω καποια παλια ντουλαπια κουζινας ,επειδη εχουν φθαρει σε καποια σημεια αλλα και επειδη το βαρεθηκα το ιδιο χρωμα χρονια τωρα.Ειναι μασιφ ξυλο.Απο εργαλεια δεν εχω τιποτα, ουτε καν πιστολι , δεν σκοπευω μαλιστα να αποκτησω.Αν θα το κανω θα ειναι με πινελο.
1.Το ερασιτεχνικο μετριο μεν (προφανως ) αξιοπρεπες δε αποτελεσμα ειναι θεμα υπομονης , χρονου , διπλοτριπλοπερασμα καταλληλων υλικων η μηπως χωρις επαγγελματικα εργαλεια ειναι απλα μια φαντασιωση που με το πρωτο βρεξιμο απο τον νεροχυτη θα μαζευουμε το χρωμα απο το πατωμα ?
2.Οι επαγγελματιες πως τα λουστραρουν ,υπαρχει καποια ειδικη χημικη,θερμικη η δεν ξερω γω τι αλλο διαδικασια ?
Ευχαριστω.

Τώρα έχουν κάποιο χρώμα η έχουν βερνίκι και φαίνονται τα <<νερά>> του ξύλου? Μήπως γνωρίζεις και το είδος του ξύλου που είναι κατασκευασμένα ?

Αν είναι βαμμένα με λαδομπογιά τότε με στόκο θα επισκευάσεις τις ζημίες που έχουν και θα τα τρίψεις ελαφρά.Τα σημεία που θα στοκάρεις θα τα τρίψεις ελαφρώς πριν το στόκο για να φύγουν τυχόν λιπαρά υπολείμματα που υπάρχουν.
Μετά το τρίψιμο θα καθαρίσεις τις επιφάνειες από την σκόνη και θα τις περάσεις ελαφρά με ένα πανί που έχει λίγη καθαρή βενζίνη για να καθαρίσει λιπαρά υπολείμματα που μπορεί να έχουν μείνει.
Στη συνέχεια με ένα ρολό θα τα περάσεις αστάρι και τέλος θα βάψεις με λαδομπογιά στο χρώμα η στον συνδυασμό χρωμάτων που θες.

Αγαπητοί χομπίστες πείτε μερικές ιδεές για τον καλύτερο τρόπο να κόψουμε κάθετα έναν ήδη εγκατεστημένο πάγκο για να τοποθετήσουμε μη εντιχοιζόμενη ηλεκτρική κουζίνα με εστίες; Ο πάγκος μέχρι τώρα εξυπηρετούσε επικαθήμενες εστίες και φούρνο ανεξάρτητο.
Εκτός από το να τηρηθεί η ευθεία στο κόψιμο θα υπάρχει και ένα κομμάτι κοντά στο τοίχο που τα ηλεκτρικά εργαλεία δεν θα μπορούν να κόψουν.