DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Εχω κοψει παγκο κουζινας με σεγα, το πεδιλο της σεγας εχει απο καθε μερια της λεπιδα περιπου 2-3 εκατοστα, οποτε μπορει να πλησιασει 2-3 εκατοστα για πισω στον τοιχο. Για ευθειες γραμμες θα βαλεις ενα ξυλο ισιο και θα συρεις το πεδιλο κοντρα στο ξυλο, χωρις πολυ πιεση θα δεις οτι θα σου βγει τελειο. Δοκιμαζεις πρωτα σε ενα σημειο λιγο πιο μεσα, στο κεντρο ας πουμε, αφου ετσι και αλλιως θα φυγει ολο το κομματι.
Εαν θες να βγαλεις εντελως το κομματι απο τον τοιχο, τοτε η σεγα δεν θα μπορεσει να ακουμπησει τοιχο. Ισως πριονι αλλα και παλι δυσκολο. Θα ξυσεις πλακακια η οτι αλλο εχεις εκει.

Εχω κοψει παγκο κουζινας με σεγα, το πεδιλο της σεγας εχει απο καθε μερια της λεπιδα περιπου 2-3 εκατοστα, οποτε μπορει να πλησιασει 2-3 εκατοστα για πισω στον τοιχο. Για ευθειες γραμμες θα βαλεις ενα ξυλο ισιο και θα συρεις το πεδιλο κοντρα στο ξυλο, χωρις πολυ πιεση θα δεις οτι θα σου βγει τελειο. Δοκιμαζεις πρωτα σε ενα σημειο λιγο πιο μεσα, στο κεντρο ας πουμε, αφου ετσι και αλλιως θα φυγει ολο το κομματι.
Εαν θες να βγαλεις εντελως το κομματι απο τον τοιχο, τοτε η σεγα δεν θα μπορεσει να ακουμπησει τοιχο. Ισως πριονι αλλα και παλι δυσκολο. Θα ξυσεις πλακακια η οτι αλλο εχεις εκει.

Το τελείωμα μπορείς να το κάνεις με πολυεργαλείο αφού βάλεις την κατάλληλη κεφαλή για ξύλο, δες και στο βίντεο πως κόβει σε δυσπρόσιτα σημεία.

Ευχαριστώ για την αμεσότητα των απαντήσεων και για τις ιδέες.

Στήν μικρή αποθήκη - εργαστήριο έκανα μιά σύμπτυξη σέ μερικά πράγματα καί μού έμεινε λιγο ακόμα χωρος και έφτιαξα ένα μίνι πάγκο (τραπεζάκι) - μέ ράφια
Το γνωστό σχέδιο πού είχα φτιαξει τις προάλες,μέ γωνίες καί ξυλόβιδες,η επιφανεια εγινε με κοντρα-πλακε θαλασσης 18 mm και απο επανω για προστασια mdf 8 mm,τα κατω ραφια απο μελαμινη 16 mm.

ergale19.jpg

ergale20.jpg

ergale21.jpg

ergale22.jpg

ergale23.jpg

ergale24.jpg

ergale25.jpg

ergale26.jpg

ergale28.jpg

Nα σαι καλά φίλε Δημήτρη,εύχομαι μέ τό καλό νά τελειώσεις τόν πάγκο σου.

και αφου τελειωσεις με ολα τα κενα θα αποφασισεις να φτιαξεις εναν ενιαιο και ομοιομορφο παγκο που θα αντικαταστησει τα τμηματα και τη πλαστικη ντουλαπα που εχεις...:flipout:

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

και αφου τελειωσεις με ολα τα κενα θα αποφασισεις να φτιαξεις εναν ενιαιο και ομοιομορφο παγκο που θα αντικαταστησει τα τμηματα και τη πλαστικη ντουλαπα που εχεις...:flipout:

Δυστυχώς αρχής-εξαρχής νομίζω πως αυτό ήταν το σωστό...

+1 φίλε Νεκτάριε :grinning-smiley-043

Θέλω μια βοήθεια από τους ειδικούς! Θέλω να αλλάξω χρώμα στα πορτάκια αυτών των επίπλων. Το μονό πορτάκι θα γίνει κίτρινο και το διπλό ροζ. Είναι λάκα. Τι πρέπει να προσέξω; Χρειάζονται κάποια ειδική μεταχείριση; Αποφάσισα να τα βάψω με σπρέι αλλά πήρα μόνο για το κίτρινο γιατί ροζ σπρέι δε βρήκα. Ξέρετε κάπου που θα μπορούσα να βρω ή να το βάψω με ρολό; Θέλει τρίψιμο;

v8oisz.jpg

2lc0nqo.jpg

Λενε οτι την μελαμινη δεν μπορεις να την βαψεις με τιποτα.

Λενε οτι την μελαμινη δεν μπορεις να την βαψεις με τιποτα.

Δυσκολη η βαφη πανω σε λακα φίλε μου . Θέλει ενα πολυ ελαφρύ και ψιλό τριψιμο και πέρασμα ενα ασταρι πριν το βάψιμο ή να χρησιμοποιήσεις ESP στο οποίο δεν χρειάζεται τριψιμο ποιο πριν .
http://www.owatrol.com/index.php?langue=gr&page=produits-esp

Αυτό που μου είπαν είναι ότι όσο και να τρίψω τη λάκα το χρώμα της παραμένει (γκρι στη περίπτωσή μας), αλλά ότι με δυο-τρία χέρια θα κάνω δουλειά. Βέβαια ο ξυλουργός που είχε φτιάξει αυτά τα έπιπλα πριν χρόνια μου είχε πει ότι για να βάψεις τη λάκα είναι μεγάλη διαδικασία. Δε μου είπαν τίποτα για αστάρι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δυσκολη η βαφη πανω σε λακα φίλε μου . Θέλει ενα πολυ ελαφρύ και ψιλό τριψιμο και πέρασμα ενα ασταρι πριν το βάψιμο ή να χρησιμοποιήσεις ESP στο οποίο δεν χρειάζεται τριψιμο ποιο πριν .
http://www.owatrol.com/index.php?langue=gr&page=produits-esp

Έψαξα λίγο γι' αυτό το ESP και φαίνεται καλό. Ξέρεις πόσο περίπου κοστίζει και που θα το βρω;

Σε ενημερωμένα χρωματοπωλεια . Ουσιαστικά και αυτο ασταρι ειναι αλλα πολυ ισχυρο . Δεν ξέρω σε ποια περιοχή είσαι , για το συγκεκριμενο μπορείς να επικοινωνησεις εδω : http://mobile.xromata-peiraias.gr/

Σε ενημερωμένα χρωματοπωλεια . Ουσιαστικά και αυτο ασταρι ειναι αλλα πολυ ισχυρο . Δεν ξέρω σε ποια περιοχή είσαι , για το συγκεκριμενο μπορείς να επικοινωνησεις εδω : http://mobile.xromata-peiraias.gr/

Ευχαριστώ!

Μια και είπατε για λάκα. Θέλω να αφαιρέσω εντελώς μαύρη λάκα από μια βιβλιοθήκη που ήταν λούστρο παλιά και είχε βαφτεί πριν χρόνια από λουστραδόρο αλλά σε πολλά σημεία έχει ξεφτίσει. Με πιο τρόπο μπορώ να την βγάλω και να επαναφέρω την επιφάνεια του καπλαμά για να γίνει λούστρο πάλι.

Θα αγορασεις ειδικο αφαιρετικο βερνικι (remover). Ειναι παχυρευστο και το απλωνεις με πινελο. Αυτο μαλακωνει την λακα που την αφαιρεις με μια σπατουλα.
Διαβασε τις οδηγιες του αφαιρετικου.