DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ευχαριστώ συνονόματε,είναι της Stanley η μέγγενη,αρκετά καλή γιά ελαφρά-μέτρια χρήση φυσικά,καλύτερη ποιότητα κατασκευής από αυτή του lidl πού είχε βάλει τήν περασμένη βδομάδα,εχει κυκλική περιστροφή,εχει τακουνάκια πλαστικά στα 2 μέρη σύσφιξης άν θέλουμε νά σφίξουμε κάτι καί νά μήν αφήσουμε σημάδι,πού εύκολα βγαίνουν άν θέλουμε νά σφίξουμε κάποιο αλλο υλικό πιό γερά,καί η τιμή της στά 23-24 ευρώ.

Ευχαριστώ φίλε Μιχάλη

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μολις το ειδα.

Καμια μα καμια διαθεση για κοντρα δεν εχω Παναγιωτη, απλα ανεφερα πως και το δικο σου ποστ θα επρεπε να παει στο κατασκευες απο παλετες.
Γιαυτο και αρχισα με το Βρε και οχι το Ρε.

Ολοκληρωνω ενα παγκακι που φτιαχνω απο παλετοξυλα που δεν θυμιζει παλετα ομως.
Γνωμη μου προσωπικη ειναι να το αναρτησω στο κατασκευες απο παλετες.

Αν δεις ο κρητικος φιλος μας που εχει φτιαξει απειρα επιπλα με παλετοξυλα τα εχει αναρτησει ολα εκει και ας μην θυμιζουν τα ξυλα την αρχικη τους χρηση.

Παντα σε φιλικο επιπεδο.

Καλημέρα Κυριάκο, no hard feelings! Είναι λίγο μπέρδεμα οι κατασκευές με παλέτες και με παλετόξυλα. Στη πρώτη περίπτωση παίρνεις παλέτες όπως είναι, αντε με λίγη μεταποίηση ενω στη δεύτερη απαιτεί αρκετή δουλεία για να τα συμμορφώσεις.
Οι κατασκευές με παλετόξυλα γίνονται και με έτοιμα ξύλα πολύ πιο εύκολα απλώς διαφέρει το κόστος. Όπως ανέφερα και στον Μιχάλη, έχουν διαφορά.
http://avclub.gr/forum/showthread.p...λυσεις?p=1057414092&viewfull=1#post1057414092

Ίσως ο τίτλος θα έπρεπε να είναι "Κατασκευές με παλέτες και παλετόξυλα".

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπράβο στους D.I.Y.ers ωραίες και πρακτικές λύσεις. Όλα για τις γυναίκες μας. Επιστρέφω Σεπτέμβρη με προ-παραγγελίες από τώρα. Πρέπει κάπως να δικαιολογήσουμε και τις αγορές των εργαλείων μας.

Μιχάλη σκέψου και πάρε θέση για να ξέρουμε τι θα κάνουμε με αυτό το θέμα (και οι υπόλοιποι)
Έχω γράψει και εγώ μια άποψη πιο πάνω.

Ευχαριστώ όλους σας.
Φίλε Δημήτρη δέν πήρα ροδάκια μέ φρένο,έτσι καί αλλιώς καί άδεια πού είναι δέν κουνιέται καθόλου,φαντάσου αν φορτωθεί καί μέ ρούχα.

Δεν εχεις αδικο Παναγιωτη απλα ετσι δειχνεις τι μπορεις να φτιαξει κανεις με υλικο απο παλετες.

Φτιαχνεις δλδ ενα ομορφο τραπεζι ενα καναπε η το πολυ ομορφο μπαουλο-τραπεζι που εφτιαξες χωρις να χρειαστει να παρεις τα υλικα σε ειδικες διαστασεις.
Μονο τα παλετοξυλα!
Και ειναι και κατι που ο αλλος δεν μπορει και να το πιστεψει!
Οτι κατι που καταληγει στα σκουπιδια μεταρεπεται σε κομψοτεχνημα!

Αντε να κανονισουμε μαστοροκαφε να τα πουμε και απο κοντα!

Συνονόματε Δημήτρη εύγε γιά τήν κατασκευή
Φίλε Ηλία πολύ πρωτότυπο μπράβο

Ως γνωστόν οί γυναίκες έχουν αρκετά ρούχα,καί λόγο μικρής σχετικά ντουλάπας,η σύζυγος μού ζήτησε νά τής δώσω μιά εύκολη λύση,σκέφτηκα νά φτιάξω μιά φορητή κρεμάστρα ρούχων πού μού κόστισε μόλις 10 ευρώ (4 ρόδες,2 φωλιές,1 σωλήνα αλουμινίου),τά ξύλα τά είχα
Οι Διαστάσεις είναι 1,30 υψος καί 1,20 μήκος,χρησιμοποίησα καβίλιες στήν βάση,καί 4 ξυλόβιδες στήν κάτω οριζόντια τραβέρσα,γιά νά μην βγαίνει η αλουμινιένια σωλήνα από τίς φωλιές έκανα μιά τρύπα καί εβαλα 2 λαμαρινόβιδες 3 mm,τώρα μένει νά τό παράσω βερνίκι.

kremas10.jpg

kremas11.jpg

kremas12.jpg

kremas13.jpg

kremas14.jpg

kremas15.jpg

kremas16.jpg

kremas17.jpg

Μπράβο Δημήτρη .

Δημήτρη ξερεις τι παρατήρησα?
Η πάνω ένωση είναι δυνατόν σε ένα τράβηγμα από αριστερά ή δεξιά για να αλλάξει θέση η κατασκευή να ανοίξει και το νικελ να πέσει με όλα τα ρούχα κάτω!
Ίσως θα έπρεπε να το ενισχύσεις με μια ακόμη τραβερσα βιδωτή από πάνω από την βέργα των ρούχων!

Φίλε Κυριάκο όπως έγραψα εχω βάλει δυό λαμαρινόβιδες καί έχω ενώσει τήν φωλιά (βάση) μέ τήν σωλήνα,φαίνεται στήν προτελευταία φωτογραφία,επειδή κατασκευαστικά αυτές οι φωλιές δέν ενώνονται με βίδα μέ τήν σωλήνα είναι γιά ντουλάπες πού είναι σταθερές,απλά η σωλήνα θηκιάζει μέ τήν φωλιά καί έτσι σέ δοκιμή πού έκανα μέ τό τράβηγμα έπεσε κάτω η σωλήνα,εκεί σκέφτηκα νά βάλω μιά επάνω τραβέρσα,αλλά θά έπρεπε να κατεβάσω λίγο πιό κάτω τήν σωλήνα γιατί δέν θά περναγε ο γάτζος τής κρεμάστρας μέ τά ρούχα,καί μετά σκέφτηκα τό πιό απλό ,νά ανοίξω τρύπα στην σωλήνα καί στίς φωλιές καί νά τά ενώσω μέ βιδα,καί τελικά άν τραβήξω επρός-πίσω τήν κατασκευή δέν φεύγει η σωλήνα από τήν θέση της.

Εκτός άν εννοείς κάτι άλλο πού δέν το κατάλαβα.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τελευταία κατασκευή πριν πάω στο χωριό, εκεί με περιμένουν άλλα...
Με περιορισμένο χρόνο έφτιαξα ένα τραπέζι με αποθηκευτικό χώρο που ήθελε η κουνιάδα μου.
Είναι φτιαγμένο με παλετόξυλα εκτός από το καπάκι.
Το ξεκίνημα της παλέτας με τον γρύλο.
View attachment 117145View attachment 117146

ο ταινειολιαντήρας είχε την τιμητική του
View attachment 117147

το ίδιο και η καβιλιέρα
View attachment 117148

και έτοιμο. Θέλει τρίψιμο και βάψιμο αλλά θα το αναλάβουν άλλοι, εγώ φεύγω αύριο και θα σας παρακολουθώ όταν θα μπορώ.
Καλό καλοκαίρι. (ας ελπίσουμε για το καλό όλων μας)

Πίσω φαίνεται το τραπέζι (ΙΚΕΑ) του οποίου θα πάρει την θέση.
View attachment 117149View attachment 117150

μπράβο πολύ ωραία δουλειά!!!
επέτρεψέ μου δύο συμβουλές, εντελώς καλοπροαίρετα για να δέσει καλύτερα το σύνολο.
1. αν έχεις ρούτερ περνάς την επιφάνεια γύρω-γύρω με μπιτ παρόμοιου μοτίβου με αυτό των ποδιών και
2. ρυθμίζοντας το ρούτερ σε βάθος 2-3 χιλ και χρησιμοποιώντας το αυλακωτό μπιτ θα τραβήξεις κατά μήκος και παράλληλα σε απόσταση 2-3 εκ από κάθε ακμή της επιφάνειας αυλακιές (που λεν' και στο χωριο μ') οι οποίες θα διασταυρώνονται στις γωνίες των ακμών
το αποτέλεσμα πίστεψέ με θα "δέσει" το σύνολο δίνοντάς του μία ολοκληρωμένη ρουστικ εμφάνιση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

μπράβο πολύ ωραία δουλειά!!!
επέτρεψέ μου δύο συμβουλές, εντελώς καλοπροαίρετα για να δέσει καλύτερα το σύνολο.
1. αν έχεις ρούτερ περνάς την επιφάνεια γύρω-γύρω με μπιτ παρόμοιου μοτίβου με αυτό των ποδιών και
2. ρυθμίζοντας το ρούτερ σε βάθος 2-3 χιλ και χρησιμοποιώντας το αυλακωτό μπιτ θα τραβήξεις κατά μήκος και παράλληλα σε απόσταση 2-3 εκ από κάθε ακμή της επιφάνειας αυλακιές (που λεν' και στο χωριο μ') οι οποίες θα διασταυρώνονται στις γωνίες των ακμών
το αποτέλεσμα πίστεψέ με θα "δέσει" το σύνολο δίνοντάς του μία ολοκληρωμένη ρουστικ εμφάνιση.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου Δημήτρη αλλά σου ξέφυγε μια λεπτομέρια:

"και έτοιμο. Θέλει τρίψιμο και βάψιμο αλλά θα το αναλάβουν άλλοι, εγώ φεύγω αύριο και θα σας παρακολουθώ όταν θα μπορώ.
Καλό καλοκαίρι. (ας ελπίσουμε για το καλό όλων μας)"

Αναχώρηση σήμερα στις 21:00

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου Δημήτρη αλλά σου ξέφυγε μια λεπτομέρια:

"και έτοιμο. Θέλει τρίψιμο και βάψιμο αλλά θα το αναλάβουν άλλοι, εγώ φεύγω αύριο και θα σας παρακολουθώ όταν θα μπορώ.
Καλό καλοκαίρι. (ας ελπίσουμε για το καλό όλων μας)"

Αναχώρηση σήμερα στις 21:00

το είδα αυτό και υπέθεσα ότι απλά τελείωσες με ότι εχει να κάνει με το εμφανισιακό-σχεδιαστικό κομμάτι. πάντως αν το συνεχίσεις θα δείξει φοβερά. καλά να περάσεις!!!

Εξοχικό σήμερα , βρήκα κάτι ξεχασμενες παλετες και είπα να φτιάξω μια γρήγορη κούνια για τις ανηψιες .
Διάλυση παλετών, κόψιμο, τριψιμο, βάψιμο με βερνικι κεριού για έξτρα προστασία (παραθαλάσσια)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και με κατι μαξιλαρακια που υπηρχαν..

Last edited: