DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Νικο σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χαχαχαχα
Ευχαριστω Νεκταριε!!!
Δυστυχως δε θα βγαζεις σωστο ηχο. Μην συνδεσεις το crossover φιλε.

Εχεις δικιο.,παρολαυτα ισως πειραματιστω στο μελλον. Προς το παρον κατεβασα αυτα που ειχα στο σαλονι και τα αντικατεστησα με αυτο

Εχεις δικιο.,παρολαυτα ισως πειραματιστω στο μελλον. Προς το παρον κατεβασα αυτα που ειχα στο σαλονι και τα αντικατεστησα με αυτο

pioneer-xhm11-silver.jpg

Θελω να φτιαξω στο μπαλκονι μια ξυλινη ντουλαπα με osb3 (το osb3 ειναι για εξωτερικη χρηση υποτιθεται, δεν το εχω δει στην πραξη ποτε).
Για την ωρα εχω μια πλαστικη η οποια παραδεχομαι οτι δεν ηταν καλη αγορα, την εχει καψει ο ηλιος και εχει διαλυθει καπως. Δεν με βολευουν οι διαστασεις της.
Θα ηθελα την αποψη σας για αυτο. Σκεφτομαι συνδεση με απλες νοβοπανοβιδες. Μπορει μαλιστα να την περασω εξωτερικα και βελατουρα και ρηπολινη νερου ιδιο χρωμα με τον τοιχο. Εχει κανεις δει στην πραξη τι αντοχες στον χρονο εχει το συγκεκριμενο υλικο; Ισως για να το βοηθησω να του καρφωσω εξωτερικα αυτο το ναυλον πουλανε σε ρολο τα καταστηματα με εργαλεια.

Υποτίθεται ότι το OSB3 είναι ανθυγρό....έχει την ίδια αντοχή με το ανθυγρό νοβοπάν (άλλωστε μοριοσανίδες είναι και τα δύο)...δηλαδή καμία αντοχή σε νερό...θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα να το φτιάξεις με κόντρα πλακέ...μπορεί ένα φύλλο κόντρα πλακέ να είναι πιο ακριβό από ένα φύλλο osb και επίσης είναι και πιο μικρό το φύλλο το κόντρα πλακέ (συνήθως 250 x 125 ή 244 x 122) αλλά θα φτιάξεις κάτι πραγματικά αθάνατο...αύριο που θα πάω στο μαγαζί θα σου πω πόσο μου κοστίζει εμένα μήπως το βρίσκω πιο φθηνό (δεν είναι εποχή για παραπανίσια λεφτά)

Μπορουμε να λυγισουμε ξυλο απλα και αβιαστα χωρις μηχανηματα?
Θελω να φτιαξω ενα παγκακι. Το πισω ποδι πρεπει να εχει κλιση προς τα πισω για αντιστηριξη, αλλα επισης θελω να ειναι συνεχες μεχρι πανω για τη πλατη, η οποια ομως εχει αναποδη κλιση. Υπαρχει καποιο τρικ ή κολπο?
Σκεφτηκα να το βρεξω και να το τραβηξω καπως αιγα σιγα.

Οχι Νεκταριε δεν γίνεται , ειναι μια χρονοβόρα και επαναληψιμη διαδικασία χωρίς σίγουρο αποτέλεσμα . Αυτο που μπορείς να κανεις ειναι να κολλησεις αρκετα φύλλα κόντρα πλακε 8αρι μεταξύ τους σε κουρμπαριστο καλούπι .

Λυγισμα ξυλου δεν γινεται οπως το εννοεις. Δυστυχως η πλατη (το κομματι αυτο) και το ποδι δεν μπορουν να γινουν μονοκομματα.

Θελω να φτιαξω στο μπαλκονι μια ξυλινη ντουλαπα με osb3 (το osb3 ειναι για εξωτερικη χρηση υποτιθεται, δεν το εχω δει στην πραξη ποτε).
Για την ωρα εχω μια πλαστικη η οποια παραδεχομαι οτι δεν ηταν καλη αγορα, την εχει καψει ο ηλιος και εχει διαλυθει καπως. Δεν με βολευουν οι διαστασεις της.
Θα ηθελα την αποψη σας για αυτο. Σκεφτομαι συνδεση με απλες νοβοπανοβιδες. Μπορει μαλιστα να την περασω εξωτερικα και βελατουρα και ρηπολινη νερου ιδιο χρωμα με τον τοιχο. Εχει κανεις δει στην πραξη τι αντοχες στον χρονο εχει το συγκεκριμενο υλικο; Ισως για να το βοηθησω να του καρφωσω εξωτερικα αυτο το ναυλον πουλανε σε ρολο τα καταστηματα με εργαλεια.

Παναγιώτη το OSB 3 υποτίθεται ότι ειναι για εξωτερικό χώρο αλλα δεν ειναι κόντρα πλακε θαλάσσης . Δεν εχει την ίδια χρονική αντοχή . Βέβαια η διαφορα στην τιμη ειναι τεράστια .
Προσωπικά μου αρέσει η όψη του OSB για τέτοιες κατασκευές , έχω φτιάξει έναν χώρο δίπλα στην δεξαμενή για να καλυψω σεντινες πιεστικά κλπ και για να αποθηκευω τα εργαλεια κήπου και το έχω περάσει με ενα διαφανο βερνικι για μεγαλύτερη προστασία . Εδω και 2 χρόνια ειναι άθικτο .

Ναι το osb3 ειναι ανθυγρο (ανθεκτικο στην υγρασια/νερο), ξερω για το κοντρα πλακε θαλασσης αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να δωσω 100ευρω για μια προχειρη ντουλαπα στο μπαλκονι. Δεν βγαινει. Το osb τι διαστασεις εχει το φυλλο; Το κλασικο 250Χ125 (8Χ4 ποδια);

Κατι που φοβαμαι ειναι μην την παρει ο αερας. Φυσικα θα βιδωθει με αρκετα ουπατ και πλατιες ροδελες στον τοιχο και στα καγκελα αλλα και παλι...

Ναι τόσο ειναι η διάσταση του φύλλου . Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με αέρα , εχει αρκετό βάρος απο μονο του .

Παιδια καλημερα, εχει κανεις ιδεα που μπορω να βρω σχεδιο για ψηλο σκαμνι, σκαμπω, παγκου τριποδο; ενα σαιτ; ευχαριστω.

Γεια σου Ηλια!
Ενα σκαμνι για μπαρακι ηθελα να φτιαξω οπως μπορεσω,
Orck με καλυψες τελειως, θα το ψαξω, ευχαριστω.

image.jpg

Πως στο καλο κρατατε σταθερα και σφιγμενα τα ξυλα οταν ειναι περιεργες οι θεσεις τους?
Δεστε εδω και παλι αποτελεσμα δεν ειχα σωστο.

Ε φανταζομαι ξεχωριζουν τα προς συγκολιση ξυλα, ειναι αυτα που εχουν επαφη και ασπρη κολλα αναμεσα τους. Εκει ειναι το θεμα, πως συσφιγγεις.

Εγώ το μόνο που δεν κατάλαβα είναι τον κάτω-κάτω (ψιλοαριστερα) σφιγκτηρΑ. Τι κρατάει? Ή δεν φαίνεται καλά στην φώτο?