Kαλως τον, καλως ορισες στην παρεα!
Τα σεγακια που αναφερεις ειναι μονοδρομος για τη δουλεια που θελεις.
Νομιζω, οπως εχεις καταληξει και εσυ, οτι δυο ειναι οι βασικες εναλλακτικες που εχεις.
Η μια ειναι επιτραπεζια σεγα τυπου einhell/parkside etc, και η αλλη το επιτραπεζιο/φορητο γκατζετ της dremel.
Εγω εχω το sawmax της dremel το οποιο το εχω χρησιμοποιησει πολυ, το εχω ζορισει πολυ και ειμαι εξαιρετικα ευχαριστημενος.
Μπορει να γραφει μαξ. υψος κοπης 18μμ, αλλα εχω κοψει μεχρι και διπλασιο παχος ξυλου. Ειναι παναλαφρια, τοποθετειται οπου θες πολυ σταθερα και βεβαια αποσπαται απο την βαση αν χρειαστει.
Το ενδιαφερον ειναι οτι απο τοτε που το αγορασα ΔΕΝ εχω αλλαξει λαμα!! Προσεχω βεβαια πως κοβω αλλα η λαμα dremel εχει ζοριστει παρα πολυ και φαινεται οτι εχει αριστες αντοχες.
To μειονεκτημα σε σχεση με τις σεγες τυπου einhell ειναι οτι δεν σου επιτρεπει φαλτσοκοψιμο και επισης ο οδηγος που εχει ειναι σχεδον αχρηστος.
Επισης εχει σχεδον την μιση ισχυ απο τις αλλες σεγες κατι το οποιο ισως μετραει αν κοβεις σκληρα ξυλα παχους ανω των 10μμ και θελεις ακριβεια στην κοπη.
Δεν εχει φυσερο. Πολλες φορες ειναι χρησιμο για να βλεπεις τι κανεις. Ομως τα φυσερα των einhell δεν ξερω αν κανουν δουλεια και δεν εμποδιζουν την κοπη. Καπου ακουσα οτι ειναι αδυναμα.
Η επιφανεια εργασιας της ειναι σχετικα μικρη σε σχεση με τις αλλες αλλα αυτο ποτε δεν αποτελεσε προβλημα για μενα. Σημειωσε οτι η αποσταση της λαμας μεχρι τον λαιμο πισω ειναι 27 εκ.
Αν σε ενδιαφερει η φορητοτητα και η ευελιξια της σεγας, κοβεις συνηθως παχος γυρω στα 10μμ και ενιοτε μεγαλυτερα μεχρι 20μμ, η dremel (με λαμες dremel) ειναι πολυ καλη λυση.
Aν δεν ειχα αγορασει την Dremel θα περιμενα να αγορασω την επιτραπεζια σεγα της parkside.
Aν εχεις καμμια ερωτηση, εδω ειμαστε!