Παίρνει σιγά σιγά εμπρός το επόμενο project. Από τις γιορτές άρχισε να μας συντροφεύει ένα τηλεσκόπιο, που είναι αρκετά μικρό ώστε να μπορεί να μαζεύετε εύκολα και να πηγαίνει οπουδήποτε χωρίς να θέλει κλαρκ και φορτηγό. Βέβαια το σωστό είναι να φτιαχτεί μια θήκη, τουλάχιστον για τον σωλήνα (οκ, η βάση βολεύεται εύκολα).
Στο internet βρήκα αρκετά σχέδια που βασίζονται κυρίως στο ξύλο. Αν έχεις ένα μεγάλο και βαρύ τηλεσκόπιο, το βάρος του ξύλου είναι αμεληταίο, όμως στην περίπτωσή μου το βάρος του τηλεσκοπίου είναι μικρό και η θήκη μεταφοράς κατά προτίμηση δεν πρέπει να είναι πιο βαριά από αυτό που μεταφέρει.
Εσωτερικά θα βάλω το κλασσικό αφρώδες υλικό κομμένο στις κατάλληλες διαστάσεις. Εξωτερικά όμως δεν ξέρω τι να κάνω...
- Να φτιάξω σκελετό από ξύλο και να βάλω φύλλα αλουμινίου στις επιφάνειες;
- Να φτιάξω σκελετό από αλουμίνιο; Επειδή έχω στην αποθήκη μερικές φαρδιές ράβδους 1 και κάτι μέτρου, δυστυχώς λυγίζουν. Άρα πρέπει να πάω σε προφίλ γωνίας, που όμως και πάλι λυγίζει σε μικρά πάχη. Οι επιφάνειες μπορεί να είναι plexigrlass ή ξύλο.
- Να το φτιάξω όλο από plexiglass; Από βίντεο στο internet έχω δει ότι η κόλληση δύο επιφανειών είναι εύκολη μια μια σύριγγα και χλωροφόρμιο. Όμως είναι αρκετά σταθερή αυτή η κόλληση; Αρκεί να βάλω μερικές γωνιές και θα δεθεί μια χαρά; Ή να το φτιάξω από plexi και απλά να περάσω προφίλ γωνίας αλουμινίου με πριτσίνια;
- Μήπως λόγω τελικά δυσκολιών να το φτιάξω από ξύλο, που είναι και το πιο εύκολο;
Όταν καταλήξω στα υλικά θα δω και το σχέδιο με το καπάκι πως θα το φτιάξω, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των υλικών. Οι διαστάσεις χοντρικά θα είναι 100 cm x 25 cm x 20 cm. Επίσης το τηλεσκόπιο είναι χαμηλού κόστους, προφανώς και δεν θέλω η θήκη να κοστίσει πάνω από το τηλεσκόπιο