DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αψογος! Μπραβο.
Μονο οι μεντεσεδες μου φαινονται στενοι/μικροι αναφορικα με την επιφανεια που καλουνται να υποστηριξουν.

Θα συμφωνήσω για τους μεντεσεδες όπως και ότι θα το εβαφα και απο μέσα .
Οι μεντεσεδες ειναι μικροί για μένα και πρέπει να μπουν πιο έξω .
Γενικά όμως ειναι ωραία δουλεια , μπράβο .

Πολύ ωραίο και καλύτερα που δεν το έβαψε μέσα να μην μυρίζει. Οι μεντεσέδες θα δείξουν .. αν δεν τους αλλάζει.

Αναλόγως το βερνικι , και το έξω δεν μυρίζει φίλε μου Νίκο ;

Κούκλα! Το πέτυχες πολύ και στο βάψιμο..
Στη θέση σου, θα έβαζα και μεταλλικά πομολάκια/χειρολαβές αριστερά και δεξιά να φαίνεται σα μεγάλο μπαούλο.

Σωστή η παρατήρηση του Μπάμπη και εγώ θα έβαζα τέτοιου ύφους μεντεσέδες

554.200%20antique.jpg

εδώ έχει πολύ πράμα να πάρεις ιδέες
http://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=document_general_info&products_id=7351

Καλησπέρα.

Έχω ένα κρεβάτι ΙΚΕΑ Malm μέρος του οποίου φαίνεται στη φωτογραφία.

ImageUploadedByTapatalk1433785799.798458.jpg

1 χρόνο μετά την αγορά του κρεβατιού αγόρασα τα κομοδίνα της ίδιας σειράς αλλά η ΙΚΕΑ είχε καταργήσει το χρώμα που είχε το κρεβάτι ένα χρόνο πριν και το έβγαζε πλέον σε άλλο χρώμα, πιο ανοιχτό.

Όπως φαίνεται είναι σαν το ένα να είναι περασμένο με άχρωμο λούστρο ενώ το άλλο με λούστρο με πιο σκούρο χρώμα, αν είναι όντως ίδια ξύλα, ή τελικά είναι διαφορετικά ξύλα.

Στην υφή δεν είναι εντελώς λεία. Τα νερά του ξύλου τα νιώθεις. Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι βαμμένα ή έστω λουστραρισμένα. Λογικά θα είναι.

Μπορώ να βάψω τα κομοδίνα σε πιο σκούρο χρώμα για να ταιριάζουν με το κρεβάτι ; Έχει κάποιος εμπειρία με αυτά τα έπιπλα ;

Σας ευχαριστώ όλους για τους επαίνους τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Το καπάκι ζυγίζει 5,4kg οπότε ο καθένας κρατάει 2,7kg. @jimaras1982 μεντεσέδες του johnart τους ξέρω αλλά προσωπικά μου αρέσουν τα απλά πράγματα. Ο συγκεκριμένος αρέσει στην γυναίκα μου αλλά...

Attachments

• IMG_20150608_204901.jpg
    IMG_20150608_204901.jpg
    136.5 KB · Views: 260
Last edited:
Φύλλο φθηνού καπλαμα ειναι απο εξω σε διαφορετική απόχρωση και τα δυο . Μπορουν να βαφτουν αλλα χρειάζεται κάποιον καλο στο βερνικωμα για να σου πετύχει την ίδια απόχρωση στα κομοδινα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πόσο ωραίο δείχνει ενα επιπλο οταν "δένει" με τον χώρο !
Και πάλι μπράβο Παναγιώτη .

Φύλλο φθηνού καπλαμα ειναι απο εξω σε διαφορετική απόχρωση και τα δυο . Μπορουν να βαφτουν αλλα χρειάζεται κάποιον καλο στο βερνικωμα για να σου πετύχει την ίδια απόχρωση στα κομοδινα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάποιες περισσότερες πληροφορίες μπας και το βάψω μόνος μου ;

@dis83, κι εγώ το ίδιο κρεβάτι/κομοδίνα έχω.

Μπράβο για το γούστο σου !

Τουλάχιστον εσύ τα έχεις στο ίδιο χρώμα ;

Σκέφτομαι και την περίπτωση να ντύσω το κεφαλάρι με ύφασμα αλλά φοβάμαι ότι θα δείχνει καρναβάλι.

Μου περνάει από το μυαλό να πάω να πάρω το κρεβάτι στο ανοιχτό χρώμα να τελειώνω αλλά θα μ άρεσε κι η διαδικασία του βαψίματος αρκεί να ήταν επιτυχής...

Σας ευχαριστώ όλους για τους επαίνους τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Το καπάκι ζυγίζει 5,4kg οπότε ο καθένας κρατάει 2,7kg. @jimaras1982 μεντεσέδες του johnart τους ξέρω αλλά προσωπικά μου αρέσουν τα απλά πράγματα. Ο συγκεκριμένος αρέσει στην γυναίκα μου αλλά...

Άσχετο...τι είναι η κιθάρα? Ακουστική μοιαζει...

Δεν γίνεται να σου δώσει κάποιος οδηγίες . Αυτός ο φθηνός καπλαμας δεν τριβεται και για να πετύχεις την ιδια απόχρωση πρέπει να πειραματιστεις στο χρώμα και στα χέρια βαψιματος . Πάρε αρκετά πιο ανοιχτό βερνικι απο αυτό του κρεβατιου μιας και τα κομοδινα έχουν ήδη μια βαση βερνικιου και ξεκίνα να βαφεις ενα χέρι "αραιό"-στεγνωμα-και επανάληψη εώς ότου να πετύχεις την πιο κοντινή απόχρωση .

Δεν γίνεται να σου δώσει κάποιος οδηγίες . Αυτός ο φθηνός καπλαμας δεν τριβεται και για να πετύχεις την ιδια απόχρωση πρέπει να πειραματιστεις στο χρώμα και στα χέρια βαψιματος . Πάρε αρκετά πιο ανοιχτό βερνικι απο αυτό του κρεβατιου μιας και τα κομοδινα έχουν ήδη μια βαση βερνικιου και ξεκίνα να βαφεις ενα χέρι "αραιό"-στεγνωμα-και επανάληψη εώς ότου να πετύχεις την πιο κοντινή απόχρωση .

Πιο πολύ θα θελα πληροφορίες από προσωπικές εμπειρίες με παρόμοιο ξύλο και όχι οδηγίες.

Εγώ δεν το διατύπωσα σωστά.

Έχει βάψει κάποιος παρόμοιο ξύλο ; Το βερνίκι θα μείνει ή θα αρχίσει να "σκάει" ;

Ευχαριστώ.

Μην περιμένεις και το καλύτερο αποτέλεσμα , το έχω κανει αλλά σε βεγκε (ενα χερι μονο) που κρύβει πολλα . Σε τέτοιο υλικό (όπως ειναι αυτά τα έπιπλα) και σε αυτούς τους τόνους χρώματος προσωπικά δεν θα το επιχειρούσα καν .