DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Yamaha F360 acoustic. Ενα ονειρο που δεν πραγματοποιήθηκε.

Να σου στείλω μια gibson by epiphone μπας και πραγματοποιηθεί τουλαχιστον το δικο σου Παναγιώτη ; :-)

Πιο πολύ θα θελα πληροφορίες από προσωπικές εμπειρίες με παρόμοιο ξύλο και όχι οδηγίες.

Εγώ δεν το διατύπωσα σωστά.

Έχει βάψει κάποιος παρόμοιο ξύλο ; Το βερνίκι θα μείνει ή θα αρχίσει να "σκάει" ;

Ευχαριστώ.

Αν δεν μπορείς να πετύχεις το "τέλειο" αποτέλεσμα (για τον οποιοδήποτε λόγο), καλό Είναι να επιχειρεις να κάνεις το "διαφορετικό", το εσκεμμενα λάθος... Μπορείς να το περάσεις σαν άποψη, μόδα, αλλά σου λύνει τα χέρια. Και συχνά-πυκνά αυτό το "διαφορετικο" είναι και καλό. Η φαντασία είναι σημαντικό. Πειραματιζεσαι και βλέπεις.

Οταν κάτι σε χαλάει πολύ, καλό είναι να το φέρεις σε τέτοιο σημείο ώστε να σε χαλάει το λιγότερο....

Τουλάχιστον εσύ τα έχεις στο ίδιο χρώμα ;

Ναι, ευτυχώς πήρα τα κομοδίνα με μόλις 2 μήνες διαφορά.

Εχω επίσης και 3 συρταριέρες. Αγόρασα αυτές και το κρεβάτι μαζί, τα φόρτωσα στο αμάξι (ευτυχώς χώρεσαν σε μια δόση), τα κουβάλησα μέσα στο σπίτι, τα ξεπακέταρα, ξεκίνησα να τα μοντάρω, συνειδητοποίησα ότι τελικά ήθελα το πιο ανοιχτό χρώμα για το χώρο μου, τα έλυσα, τα πακέταρα ξανά, τα φόρτωσα στο αμάξι, τα γύρισα στο IKEA, και έκανα ένα repeat με τα σωστά αυτή τη φορά.

Καλό ε?

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Off Topic συνέχεια

Γιατί ρε φίλε? Καλό εργαλείο. Ποτέ δεν είναι αργά...

Πολύ καλή είναι. Την αγόρασα και άρχισα να μαθαίνω, μας έτυχαν κάτι στραβές το 2013 και μου στέρησαν και τον χρόνο. Ελπίζω πως ίσως κάποια στιγμή αρχίσω πάλι αλλά...

Να σου στείλω μια gibson by epiphone μπας και πραγματοποιηθεί τουλαχιστον το δικο σου Παναγιώτη ; :-)

κακά τα ψέματα, κάθε πράγμα στον καιρό του. Τα έχω τα χρονάκια μου. Αλλιώς μαθαίνει ένας νέος στην ηλικία και αλλιώς οι συνομήλικοί μου (61). Δεν έτυχε να μου πάρουν οι γονείς μου μια κιθάρα όταν ήμουν μικρός, ελπίζω να δώσω την ευκαιρίαστον εγγονό μου, τώρα πλησιάζει τα 4.

Ηλία, για την ιστορία, η Gibson εξαγόρασε την καταχρεωμένη Epiphone το 1957, αφού είχε πεθάνει ο ιδρυτής της, Επαμεινώνδας (Epi) Σταθόπουλος και έφτιαχνε κιθάρες με την επωνυμία της, άρα το σωστό είναι Epiphone by Gibson, από το 2004 φτιάχνονται στην Κίνα σε δικό της εργοστάσιο, να σαι καλά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και γιαυτό πρέπει ο Μιχάλης να αλλάξει τον τίτλο του " Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα" σε "Τα εργαλεία δεν κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα" καθώς και η κιθάρα δεν κάνει τον κιθαρίστα, όπως είπε και ο γιος μου που είδε τον τίτλο και όπως λέει ο λαός μας, "Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά!"

Last edited:
Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σας ευχαριστώ όλους για τους επαίνους τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Το καπάκι ζυγίζει 5,4kg οπότε ο καθένας κρατάει 2,7kg. @jimaras1982 μεντεσέδες του johnart τους ξέρω αλλά προσωπικά μου αρέσουν τα απλά πράγματα. Ο συγκεκριμένος αρέσει στην γυναίκα μου αλλά...

Νομιζω Παναγιωτη τωρα πρεπει να βαλεις μπροστα για ενα κρεβατι!!!
Η τουλαχιστον να φτιαξεις την πλατη του υπαρχοντος στο ιδιο μοτιβο!

....
Ηλία, για την ιστορία, η Gibson εξαγόρασε την καταχρεωμένη Epiphone το 1957, αφού είχε πεθάνει ο ιδρυτής της, Επαμεινώνδας (Epi) Σταθόπουλος και έφτιαχνε κιθάρες με την επωνυμία της, άρα το σωστό είναι Epiphone by Gibson, από το 2004 φτιάχνονται στην Κίνα σε δικό της εργοστάσιο, να σαι καλά.

Έχεις δίκιο , λιγο η ωρα , λιγο το κουρασμένο μυαλο . Ειναι η S800 μοντέλο 89-90.

και γιαυτό πρέπει ο Μιχάλης να αλλάξει τον τίτλο του " Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα" σε "Τα εργαλεία δεν κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα" καθώς και η κιθάρα δεν κάνει τον κιθαρίστα, όπως είπε και ο γιος μου που είδε τον τίτλο και όπως λέει ο λαός μας, "Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά!"
Και σε αυτό σωστο σε βρίσκω Παναγιώτη ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Νομιζω Παναγιωτη τωρα πρεπει να βαλεις μπροστα για ενα κρεβατι!!!
Η τουλαχιστον να φτιαξεις την πλατη του υπαρχοντος στο ιδιο μοτιβο!

Αυτό ακριβώς σκέφτεται η γυναίκα μου, Κυριάκο. Οχι όλο το κρεβάτι αλλά την πλάτη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μην περιμένεις και το καλύτερο αποτέλεσμα , το έχω κανει αλλά σε βεγκε (ενα χερι μονο) που κρύβει πολλα . Σε τέτοιο υλικό (όπως ειναι αυτά τα έπιπλα) και σε αυτούς τους τόνους χρώματος προσωπικά δεν θα το επιχειρούσα καν .
Ευχαριστώ. Χωρίς να υπάρχει σίγουρο αποτέλεσμα δε θα το επιχειρούσα. Ωραίο είναι κι έτσι.
Αν δεν μπορείς να πετύχεις το "τέλειο" αποτέλεσμα (για τον οποιοδήποτε λόγο), καλό Είναι να επιχειρεις να κάνεις το "διαφορετικό", το εσκεμμενα λάθος... Μπορείς να το περάσεις σαν άποψη, μόδα, αλλά σου λύνει τα χέρια. Και συχνά-πυκνά αυτό το "διαφορετικο" είναι και καλό. Η φαντασία είναι σημαντικό. Πειραματιζεσαι και βλέπεις.

Οταν κάτι σε χαλάει πολύ, καλό είναι να το φέρεις σε τέτοιο σημείο ώστε να σε χαλάει το λιγότερο....
Συμφωνώ. Γι' αυτό το λόγο τα είχα αγοράσει εξαρχής, χωρίς να είχα τότε σκοπό να τα βάψω ή να με ενοχλούσε η διαφορά. Μια χαρά "δένει". Απλώς τώρα ίσως το βαρέθηκα λίγο και ήθελα μια αλλαγή.
Ναι, ευτυχώς πήρα τα κομοδίνα με μόλις 2 μήνες διαφορά.

Εχω επίσης και 3 συρταριέρες. Αγόρασα αυτές και το κρεβάτι μαζί, τα φόρτωσα στο αμάξι (ευτυχώς χώρεσαν σε μια δόση), τα κουβάλησα μέσα στο σπίτι, τα ξεπακέταρα, ξεκίνησα να τα μοντάρω, συνειδητοποίησα ότι τελικά ήθελα το πιο ανοιχτό χρώμα για το χώρο μου, τα έλυσα, τα πακέταρα ξανά, τα φόρτωσα στο αμάξι, τα γύρισα στο IKEA, και έκανα ένα repeat με τα σωστά αυτή τη φορά.

Καλό ε?
Ναι, κι εμένα το πιο ανοιχτό, του κομοδίνου μου δηλαδή, μου αρέσει περισσότερο και ταιριάζει περισσότερο στο δωμάτιο. Απλώς όταν είχα πάρει το κρεβάτι υπήρχε μόνο αυτό το χρώμα, το λευκό και το μαύρο.

Επίσης πλέον έχουν καταργήσει το συγκεκριμένο κομοδίνο, αν και κατά τη γνώμη μου ήταν το πιο όμορφο.

Θα το αφήσω έτσι προς το παρόν. Αν συνεχίσω να το βαριέμαι το πολύ πολύ θα πάρω το κρεβάτι στο ανοιχτό χρώμα !

Edit : Μπααααα. Άκυρο το τελευταίο. Καταργήσανε και το χαμηλό σε αυτό το χρώμα. Μόνο μαύρο, λευκό και σκούρο καφέ σε χαμηλό που ταιριάζουν τα κομοδίνα. Πακέτο....

Last edited:
Μια ραφιέρα στα γρήγορα

Attachments

• raf1.jpg
    raf1.jpg
    148.6 KB · Views: 205
  • raf2.jpg
    raf2.jpg
    132.4 KB · Views: 201
  • raf3.jpg
    raf3.jpg
    156.6 KB · Views: 201
  • raf4.jpg
    raf4.jpg
    141.9 KB · Views: 201
Χρησιμοποίησα τάβλες οικοδομικές και 2 καδρονάκια με τον γάτο μου να με τσεκάρει.

Attachments

• raf5.jpg
    raf5.jpg
    101.3 KB · Views: 197
  • raf6.jpg
    raf6.jpg
    84.7 KB · Views: 198
  • raf8.jpg
    raf8.jpg
    86.1 KB · Views: 196
Απ ευθείας βάψιμο με χρώμα-συντηριτικό ξύλου (βάση νερού και τέλος.
Α, σαν τρυπάνι - κατσαβίδι, το νέο της 18V της B&D με το Autosense.

Attachments

• raf9.jpg
    raf9.jpg
    110.8 KB · Views: 186
  • raf10.jpg
    raf10.jpg
    130.6 KB · Views: 184
  • raf11.jpg
    raf11.jpg
    90.9 KB · Views: 184
  • raf12.jpg
    raf12.jpg
    86.5 KB · Views: 185
Νικόλα αυτό ήταν, μην σε ξεγελάει η φώτο (λόγω γωνίας λήψης), όλα τα ράφια έχουν ίση απόσταση. Ύψος 180, βάθος 40.
edit την ιδέα την πήρα από μια ραφιέρα που είχα δει στο πράκτικερ (αλλά ήταν πολύ soft και ακριβή).
Τα ξύλα κόστισαν 10 και 6 η μπογιά (περίσσεψε και λίγο)

Ευχαριστώ Νεκτάριε. Να σημειώσω ότι η κατασκευή έγινε στο πατρικό μου στην Κόρινθο και την ξυλεία την πήρα σε καλή τιμή (10 ) λόγω φιλίας με τον έμπορο.

Project αναβάθμιση/επέκταση paso κουζίνας με ράφια.

Το paso με τα συρτάρια έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια.

Το σχέδιο είναι έτοιμο και έχει αρχίσει η κατασκευή.

Αριστερή όψη - Πρόσοψη - Δεξιά όψη

KOYZINA PASO.png

Project αναβάθμιση/επέκταση paso κουζίνας με ράφια.

Το paso με τα συρτάρια έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια.

Το σχέδιο είναι έτοιμο και έχει αρχίσει η κατασκευή.

Αριστερή όψη - Πρόσοψη - Δεξιά όψη

View attachment 116545

Εννοείται ότι αναμένουμε φωτογραφίες από τα βήματα κατασκευής!!!!!