DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Project αναβάθμιση/επέκταση paso κουζίνας με ράφια.

Ένας μέρος της κατασκευής το είχα κάνει και δεν έβγαλα φωτογραφίες.

_DSC_4674.JPG

KOYZINA PASO_03.pngKOYZINA PASO_02.png

Επόμενο στάδιο: τοποθέτηση κεντρικής πρίζας

_DSC_4671.JPG_DSC_4672.JPG
_DSC_4673.JPG

Ηλεκτρολογική εγκατάσταση των πριζών
_DSC_4681.JPG _DSC_4679.JPG

Βίδωμα σύμφωνα με το σχέδιο.

_DSC_4682.JPG

Επιτελους ειδαμε και κατασκευη σου. Νομιζα μονο με παραγγελιες και αγορες ασχολεισαι :flipout:

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Επιτελους ειδαμε και κατασκευη σου. Νομιζα μονο με παραγγελιες και αγορες ασχολεισαι :flipout:

Τα Bosch Pro σε κάνουν Pro, πάει τελείωσε!

Φίλε ioannistsa βάλε καμία μονωτική ταινία με πιάνει η ψυχή μου ετσι όπως βλέπω τα καλώδια...
Και keep us posted...

Βασικα οι πριζες επρεπε να μπουν σε κουτι γυψοσανιδας και οχιανοιχτες απο πισω, και το καλωδιο νυμ, οχι νυα.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Φίλε ioannistsa βάλε καμία μονωτική ταινία με πιάνει η ψυχή μου ετσι όπως βλέπω τα καλώδια...
Και keep us posted...

Για ποιο λόγο να βάλω μονωτική ταινία ?

Και άντε να βάλω, που ? ... μόνο τα Κλεμμενς μπορώ να τυλίξω με μονωτική αλλά ποιος τυλίγει τα Κλεμμενς με μονωτική μέσα στα κουτιά ?! ...

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Για ποιο λόγο να βάλω μονωτική ταινία ?

Και άντε να βάλω, που ? ... μόνο τα Κλεμμενς μπορώ να τυλίξω με μονωτική αλλά ποιος τυλίγει τα Κλεμμενς με μονωτική μέσα στα κουτιά ?! ...

Γνώμη μου κάλυψε τις κλεμες με μονωτική...ειδικα αυτές που ειναι μέσα στο ξύλινο κουτί

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Γνώμη μου κάλυψε τις κλεμες με μονωτική...ειδικα αυτές που ειναι μέσα στο ξύλινο κουτί

Δεν υπάρχουν Κλεμμενς στο "ξύλινο κουτί", όλες βρίσκονται στα αρχικά τους κουτιά στον τοίχο.

KOYZINA wires.png

Τα τελευταια ειναι νυαφ,
Νυα
1575_NYA.jpg

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απλά νά αναφέρω ότι :
Το καλώδιο NYM βγαίνει καί σε μονόκλωνο όπως την φωτόγραφία τού Ιωάννη,αλλά καί σέ πολύκλωνο

Α καλα, και νομιζα οτι η διαφορα ειναι στο μονοκλωνο/πολυκλωνο. Οποτε ποια η διαφορα τους; Το ΝΥΑΦ ειναι κατι αλλο;

Α καλα, και νομιζα οτι η διαφορα ειναι στο μονοκλωνο/πολυκλωνο. Οποτε ποια η διαφορα τους; Το ΝΥΑΦ ειναι κατι αλλο;

Τα ΝΥΜ έχουν επιπλέον μόνωση (... λευκό μέρος) ...

Οταν εχει πολλους κλωνους χαλκου ομαγωγος τοτε λεγετε πολυκλωνο, nyaf με το παλιο κανονισμο.
Οταν ειναι πολυπολικο καλωδιο, δηλαδη πολυ αγωγοι σε μια κοινη μονωση τοτε ειναι καλωδιο με την αναλογη ονομασια αναλογα τηνεξωτερικη μονωση και τυπο αγωγων.

Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να μάθω αυτές τις ονομασίες !!!!
Πάω στο μαγαζί και ζητάω π.χ 10μέτρα καλώδιο ΜΟΝΟΚΛΩΝΟ 3χ2,5 ... ή 10μέτρα ΠΟΛΥΚΛΩΝΟ 3χ2,5 ...
Αν το θέλω για να μπει σε μπετό ...του λέω μπετού ....αν θέλω να το κρεμάσω στον αέρα ζητάω για κρεμαστό αν το θέλω μαλακό και ανθεκτικό στην θερμοκρασία του λέω για ψηστιέρα έτσι έκανα την δουλειά μου δεκαετίες τώρα.
Αν πάλι τώρα στα γεράματα μπορείτε να μου μάθετε και τις ονομασίες ...κάνετε τουλάχιστον κάποιος που το κατέχει το θέμα μια σωστή παρουσίαση γιατί συμπέρασμα δεν έβγαλα ακόμα από τα σχόλια.

Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να μάθω αυτές τις ονομασίες !!!!
Πάω στο μαγαζί και ζητάω π.χ 10μέτρα καλώδιο ΜΟΝΟΚΛΩΝΟ 3χ2,5 ... ή 10μέτρα ΠΟΛΥΚΛΩΝΟ 3χ2,5 ...
Αν το θέλω για να μπει σε μπετό ...του λέω μπετού ....αν θέλω να το κρεμάσω στον αέρα ζητάω για κρεμαστό αν το θέλω μαλακό και ανθεκτικό στην θερμοκρασία του λέω για ψηστιέρα έτσι έκανα την δουλειά μου δεκαετίες τώρα.
Αν πάλι τώρα στα γεράματα μπορείτε να μου μάθετε και τις ονομασίες ...κάνετε τουλάχιστον κάποιος που το κατέχει το θέμα μια σωστή παρουσίαση γιατί συμπέρασμα δεν έβγαλα ακόμα από τα σχόλια.
Γιατι...γιατι αν εισαι επαγγελματιας του κλαδου πρεπει να τα ξερεις, τουλαχιστον αυτα που δουλευεις. Αν παλι οχι και εισαι ερασιτεχνης, απο την μια ειναι επικινδυνο να ασχολεισαι με το ρευμα και απο την αλλη αν ασχολεισαι θα πρεπει να ξερεις να ζητας αυτο το σωςτο που απαιτει η εργασια που θα κανει.

Δεν κατάλαβες Νεκτάριε αυτό εξηγούσα επαγγελματίας του κλάδου δεκαετίες είμαι και ποτέ δεν είχα πρόβλημα στην επιλογή των καλωδίων.Δεν νομίζω ότι η γνώση των περίεργων ονομασιών που πρώτα τα λέγανε έτσι και με τους νεώτερους κανονισμούς έτσι σε κάνει καλύτερο επαγγελματία. Μπορείς να επιλέξεις αυτό που χρειάζεσαι περιγράφοντας τι ακριβώς θέλεις να κάνεις.
Δηλαδή αν πεις 3χ1,5 μονόκλωνο τι διαφορετικό μπορούν να σου δώσουν ?? Πρέπει να πεις ΝΥΜ ?? Άντε και είπες ΝΥΜ ...ξέρεις πόσα ΝΥΜ υπάρχουν σε 3χ1,5.

Μετά το υποπόδιο κατασκευή πλάτης κρεβατιού σε ρουστίκ στυλ με ξύλα από παλέτες.

Ηταν ξύλα από παλέτες
IMG_20150611_182223_resize.jpgIMG_20150611_182042_resize.jpg

και έγιναν πλάτη κρεβατιού.
IMG_20150613_125700_resize.jpg