DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Παιδιά σχεδιάζω να φτιάξω δύο ζαρντινιέρες-παρτέρια.Οι διαστάσεις τους θα είναι 300cmX50cmX40cm,ψιλοτεράστιες δηλαδή.Σκοπεύω να τις φτιάξω με εμποτισμένα καδρόνια-γερμάδες με διατομή 3,5cmX7,5cm εξάμετρα.Η ερώτησή μου είναι αν θα έχουν την απαιτούμενη ακαμψία σε αυτές τις διαστάσεις ή αν θα έπρεπε να φτιάξω 4 του 1,5m.Tι προτείνετε;

Νίκο, εφ όσον θες να κάνεις ζαρντινιέρες γιατί σε ενδιαφέρει τόσο η ακαμψία?

Εγώ το μόνο που θα σκεφτόμουν σε αυτές τις διαστάσεις είναι να βάλω μερικές βίδες ή ακόμα καλύτερα καβίλιες ανά κάποιο διάστημα έτσι ώστε τα ξύλα να είναι σταθερά και να φαίνονται ενωμένα μεταξύ τους.

Παιδιά σχεδιάζω να φτιάξω δύο ζαρντινιέρες-παρτέρια.Οι διαστάσεις τους θα είναι 300cmX50cmX40cm,ψιλοτεράστιες δηλαδή.Σκοπεύω να τις φτιάξω με εμποτισμένα καδρόνια-γερμάδες με διατομή 3,5cmX7,5cm εξάμετρα.Η ερώτησή μου είναι αν θα έχουν την απαιτούμενη ακαμψία σε αυτές τις διαστάσεις ή αν θα έπρεπε να φτιάξω 4 του 1,5m.Tι προτείνετε;

Δεν μπορεις να βαλεις αλλο ενα σετακι με ποδαρακια στην μεση της κατασκευης ωστα να το σπασεις αισθητικα σε δυο κομματια (και ας ειναι ενα);

8 των 75 πόντων . Καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και καλύτερο κουμανταρισμα .
Και οι 1.50 μέτρων μήκους ειναι υπερβολή για τους 40-50 πόντους και θα πρέπει να βάλεις αντιριδες στο κέντρο αλλιώς δεν θα αντέξουν .

Το καλύτερο όπως λένε τα παιδιά είναι αν το σπάσεις σε μικρότερα κομμάτια και να τα ενώσεις με καβίλιες ή ότι άλλο αγαπάς.
Μία μεγάλη κατασκευή δημιουργεί θέμα και στην μετακίνηση πλην των άλλων...

Εναλλακτικά θα πρέπει να βάλεις ενώσεις τύπου Η ενδιάμεσα για να βοηθήσεις την ακαμψία της κατασκευής.

Ευχαριστώ παιδιά.Μάλλον θα πάω σε 4 του 1,5m με αντιρίδες στο κέντρο όπως το βλέπω..Να τα πλανίσω τα καδρόνια ή να το αφήσω στο ακατέργαστο;

Νικόλα φτιαξε 8 των 75 , μόλις τις φορτώσεις με χώμα και φυτά θα με θυμηθεις .

Ευχαριστώ παιδιά.Μάλλον θα πάω σε 4 του 1,5m με αντιρίδες στο κέντρο όπως το βλέπω..Να τα πλανίσω τα καδρόνια ή να το αφήσω στο ακατέργαστο;

Εφ όσον είναι εμποτισμένα δεν νομίζω να υπάρχει λόγος.
Αν δεις βέβαια ότι είναι πολύ άγρια, πέρασε τα με 1-2 ψιλά γυαλόχαρτα (120 -180).

Διακόπτω επειδή έπεσε ερώτηση για το κιτρικό:
Ρίχνεις νερό μέχρι να διαλυθεί δεν υπάρχει αναλογία όσο πιο πηχτό τόσο πιο δυνατό.
Το ξύδι μυρίζει για συσκευές και δεν είναι τόσο αποτελεσματικό.
Βάλε μια κουταλιά κιτρικό στον βραστήρα και λίγο να νερό και μόλις βράσει θα δεις.
Δοκιμάστε το κιτρικό και μου λέτε.

Διακόπτω επειδή έπεσε ερώτηση για το κιτρικό:
Ρίχνεις νερό μέχρι να διαλυθεί δεν υπάρχει αναλογία όσο πιο πηχτό τόσο πιο δυνατό.
Το ξύδι μυρίζει για συσκευές και δεν είναι τόσο αποτελεσματικό.
Βάλε μια κουταλιά κιτρικό στον βραστήρα και λίγο να νερό και μόλις βράσει θα δεις.
Δοκιμάστε το κιτρικό και μου λέτε.

Γεια σου ρε Νικόλα με το κιτρικο σου. Με ιντριγκαρεις. Φαρμακείο είπες? Δεν τίθεται θέμα υγείας έτσι?

Ερώτηση: αστάρι σε spray για χρήση κυρίως σε ξύλο (αλλά και πλαστικό)?

Χρησιμοποιω ενα της colorworks που ειναι γενικής χρήσης (μέταλλο-ξύλο-πλαστικό-γυαλί) . Γύρω στα 3κατι η τιμη του .

Γεια σου ρε Νικόλα με το κιτρικο σου. Με ιντριγκαρεις. Φαρμακείο είπες? Δεν τίθεται θέμα υγείας έτσι?

γιατι οχι απο το σουπερμαρκετ? Σαν ΞΥΝΟ πωλειται

Έλα...!!! αυτήν την στιγμή πίνω βότκα με ξυνο. Είναι το ίδιο δηλαδή? Όσο ζεις μαθαίνεις...Το χρησιμοποιώ καθημερινά και δεν ξέρω την επιστημονική του ονομασία...

Ενα Motip ασταρι που εχω λεει οτι κανει και για ξυλο, δεν το εχω δοκιμασει ομως.
Για τα παρτερια εαν μιλαμε για εμποτισμενη ξυλεια τοτε ΟΧΙ να μην πλανισεις τιποτα, ειναι ηδη πλανισμενα, μην περιμενεις τελειο φινιρισμα αλλα για παρτερι-φρακτη-εξωτερικη κατασκευη ειναι επαρκες. Εαν τα πλανισεις θα αφαιρεσεις την εμποτισμενη επιφανεια. Για να καταλαβεις καλυτερα αυτο που σου λεω το πρωτο καδρονακι που θα κοψεις δες την τομη του, το σοκορο, ποσο μεσα ειναι πρασινο το ξυλο. Θα δεις οτι δεν ειναι και παρα πολυ.
Υποψην επισης οτι η εμποτισμενη ξυλεια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ για επιπλα που ερχονται σε αμεση επαφη με τον ανθρωπο πχ τραπεζια, καρεκλες. Για περγκολες, παρτερια, φρακτες ειναι οκ.

Εαν κατι απο αυτα που γραφω τα ξερεις ζητω συγνωμη, εαν καπου καποιος διαφωνει θα διαβασω την διαφωνια με προσοχη.