DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δεν σε κατηγορώ για κάτι φιλέ μου.
Και εννοειται οτι καλά κανείς και εξηγεις τόσο αναλυτικά.
Αλλά ούτε που πρόσεξα ότι μιλας για μοίρες. Όταν διάβασα για στέγη το μυαλό... διάβαζε % από συνήθεια.

Ναι φίλε Παναγιώτη , δεν τίθεται θεμα . Κανεις δεν χάνει απο τέτοιες συζητήσεις ! :-)

Η δική μου άποψη Νεκτάριε:
4 Στρατζαριστά στις γωνίες για κολόνες βιδωμένα κάτω με σκρινέτα(κανονικά έπρεπε να τα έχεις χώσει στο τσιμέντο) Τα 2 πίσω ή μπροστά μεγαλύτερα για να πετύχεις την κλήση της λαμαρίνας επάνω.
Συνεχίζεις με συνδετήρια στις 4 κολόνες στρατζαριστό (προτιμότερο γιατί μπορείς να τα κολήσεις) ή καδρόνι και επάνω την λαμαρίνα.
Τα πλαϊνά τα κλείνεις με παλετοσανίδες και λαμαρινόβιδες ή ότι άλλο υλικό θέλεις.

Χιόνι , νερά και αερηδες Παναγιώτη . Η 50 μοίρες ειναι η μικρότερη εσωτερική γωνία που μπορείς να βάλεις . Η ιδανική για τέτοιες κατασκευές ειναι η 55-60 .

Ή κλίση που λες είναι πολύ μεγάλη.
Ή κλίση που συνηθως κατασκευάζονται οι στέγες είναι 35%. Άντε 40% στα πολύ ορεινά.
Αυτή ή κλίση ειναι για κατασκευή σοφιτας!

Ειχα ακουσει για 40% κλιση και εγω.
Οι 50° (μοιρες) ειναι πανω απο 100%. Το 40% σε μοιρες ειναι περιπου 22°. (ποιος να φανταζοταν οτι θα χρειαζομουν την εφαπτωμενη στην πραγματικη ζωη)
Βλεπω οτι οι δυο αποψεις εχουν μεγαλη αποσταση μεταξυ τους.
Εχω την εντυπωση οτι οι 50°, πανω απο 100% ειναι καπως ετσι. (τα μικρα σπιτακια δειτε)

latest

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βρηκα και αυτο,http://www.michanikos.gr/topic/2127-Επιτρεπόμενες-επιθυμητές-κλίσεις-στέγης/

Last edited:
Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Η δική μου άποψη Νεκτάριε:
4 Στρατζαριστά στις γωνίες για κολόνες βιδωμένα κάτω με σκρινέτα(κανονικά έπρεπε να τα έχεις χώσει στο τσιμέντο) Τα 2 πίσω ή μπροστά μεγαλύτερα για να πετύχεις την κλήση της λαμαρίνας επάνω.
Συνεχίζεις με συνδετήρια στις 4 κολόνες στρατζαριστό (προτιμότερο γιατί μπορείς να τα κολήσεις) ή καδρόνι και επάνω την λαμαρίνα.
Τα πλαϊνά τα κλείνεις με παλετοσανίδες και λαμαρινόβιδες ή ότι άλλο υλικό θέλεις.

+1. Καλύτερα στραντζαριστά, κυλοδοκοί, ή γαλβανισμένα δοκαράκια μεταλλικά στην διάσταση που θες (...ανάλογα και με το μπάτζετ) στον κυρίως σκελετό, που είναι και εφ' όρου ζωής και τα δευτερούσης σημασίας για την στήριξη τα κάνεις με ξύλο. Μπορείς μετά να κλείσεις-χτύσεις είτε με κισιρόλιθο για πιο οικονομικά ή και με ξύλο ραμποτέ.

Καλημέρα παιδιά! !!
Ηλια η κουνια ειναι εξαιρετική! !!!!!!
Να την χαρουν τα πιτσιρικακια!

Νεκταριε καλη επιτυχια!!! Τα ποδια απο λαμαρινα νατα βαλεις καθώς έτσι θα εχεις και σωστή στήριξη και προστασία απο νερα κλπ.

Ειχα ακουσει για 40% κλιση και εγω.
Οι 50° (μοιρες) ειναι πανω απο 100%. Το 40% σε μοιρες ειναι περιπου 22°. (ποιος να φανταζοταν οτι θα χρειαζομουν την εφαπτωμενη στην πραγματικη ζωη)
Βλεπω οτι οι δυο αποψεις εχουν μεγαλη αποσταση μεταξυ τους.
Εχω την εντυπωση οτι οι 50°, πανω απο 100% ειναι καπως ετσι. (τα μικρα σπιτακια δειτε)

latest

Βρηκα και αυτο,http://www.michanikos.gr/topic/2127-Επιτρεπόμενες-επιθυμητές-κλίσεις-στέγης/

Θα προτιμούσα να προσεχεις καλύτερα τι γράφω και όχι επιλεκτικά για να πιαστεις απο κάπου . Δεν εχει καμία σχέση η γωνία που έδωσα με το ποσοστό κλίσης των σκεπων . Ο φίλος pmitsios που ασχολείται με το αντικείμενο το κατάλαβε .

Καλημέρα παιδιά! !!
Ηλια η κουνια ειναι εξαιρετική! !!!!!!
Να την χαρουν τα πιτσιρικακια!

Καλημέρα τουρίστα ! Με το που ξύπνησαν εκει πήγαν πάλι !!

Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι σε έκανε να αισθανθεί άσχημα. Δεν είχα πρόθεση. Συγνωμη.
Δεν έχω φτιάξει ποτέ μου σκεπή. Από ενδιαφέρον γενικά ψάχνω κάποια πράγματα και ας μην τα κάνω ποτέ με τα δικά μου χέρια. Όπως ήδη είπα δεν είμαι του επαγγέλματος και από μου λες κάτι δεν κατάλαβα. Αυτό θα ήθελα να μου εξηγήσεις.
Σε ένα σεμινάριο που έχω παρακολουθήσει μας είπαν μέγιστο 40%. Τόνισαν το %.
Που είναι το μπέρδεμα;

Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι σε έκανε να αισθανθεί άσχημα. Δεν είχα πρόθεση. Συγνωμη.
Δεν έχω φτιάξει ποτέ μου σκεπή. Από ενδιαφέρον γενικά ψάχνω κάποια πράγματα και ας μην τα κάνω ποτέ με τα δικά μου χέρια. Όπως ήδη είπα δεν είμαι του επαγγέλματος και από μου λες κάτι δεν κατάλαβα. Αυτό θα ήθελα να μου εξηγήσεις.
Σε ένα σεμινάριο που έχω παρακολουθήσει μας είπαν μέγιστο 40%. Τόνισαν το %.
Που είναι το μπέρδεμα;

Παναγιώτη έχω αντιληφθεί αρκετό καιρο και περισσότερο τελευταία ότι με περιμένεις στην γωνία για να παρουσιάσεις μια αντίθετη άποψη (σωστή ή λάθος αρκεί να ειναι αντίθετη). Δεν έχουμε να χωρισουμε τίποτα φίλε μου , οι εμμονές με ενοχλούν . Συζητήσεις κάνουμε για να μάθουμε ακόμα πιο πολλα απ ότι γνωρίζουμε . Χαίρομαι που σε βάζω σε διαδικασία ψαξιματος αλλα η θεωρεία ειναι μονο το 30% , το άλλο 70% ειναι η πρακτική και η εμπειρία μέσα απο αυτή . Το αν σου είπαν-ακουσες-διαβασες για ποσοστά και τι άλλο πες μου στην πρακτική εφαρμογή του πως θα το εφαρμόσει ενας ανειδίκευτος ή με λίγες γνώσεις που θέλει να ασχοληθεί .
Του προτείνω λοιπόν 60 μοίρες , κοψε λοιπόν 30 μοίρες με το φαλτσοπριονο τους ριχτες και θα είσαι στα όρια ποσοστών που δίνουν για τις σκεπές . Γιατι να τον μπλεξω με ποσοστά επι του 45 , μοιρογνωμονια και υπολογισμούς ;

Δεν θυμάμαι πόσες φορές έχω πάθει επικονδυλιτιδα και πόσες τενοντιτιδες για να μπορω να έχω γνώμη για κάποια θέματα .
Θα σου δώσω μια συμβουλή , παράλληλα με την θεωρεία και τα βιντεακια στο YouTube μπες και στην εφαρμογή όλων αυτών , θα γνωρίσεις έναν άλλον κόσμο , πολυ πιο απλο και κατανοητό .

Πολυτιμες οι αποψεις και οι γνωσεις που μεταφερετε, αλλα στη κατασκευη μου θα πρυτανευεσει η... οικονομια. Και αυτο επιτασει καθετα ξυλινα με βασεις μεταλλικες μαλλον, περασμενα με βερνικι. Απο πανω λαμαρινα που εχω και εκει ηταν η ερωτηση μου πως να να φτιαξω το καναβο. Να πατησω τα οριζοντια περιμετρικα πανω στα καθετα ή να τα βιδωσω διπλα? απο πανω να βαλω καδρονια που θα πατανε στα πλαγια περιμετρικα για στερεωση της λαμαρινας ή να βαλω παραλληλα στα πλαγια περιμετρικα' ξυλα βιδωμενα στα εμπρος-πισω οριζοντια? δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος με τι περιγραφη. Τα της στεγης ειναι πολυ καλα και ομορφα αλλα ξεφευγουν της χρησης αλλα και του κοστους.

Σε αυτο που λες Νεκταριε προσωπικα θα "εδενα" τα περιμετρικά στο πλάι των καθετων για καλύτερο δέσιμο και τα καδρονια του καναβου πανω στα περιμετρικά . Αν μπορείς βάλε και αντιριδες των 40-50 πόντων σε καθε γωνία των καθετων με τα περιμετρικά για μεγαλύτερη στοιβαροτητα .
Μια αλλη λύση και αισθητικά πιο όμορφη ειναι να χρησιμοποιήσεις γωνίες συνδέσεων για τα κάθετα με τα περιμετρικά .

Αν το βαράει ο ήλιος Νεκτάριε βάλε ένα καλό λάδι.
Το βερνίκι θα σκάσει σύντομα και η τιμή του είναι όσο του λαδιού.
Αν θες σου λέω από που να πάρεις Bondex λάδι με 10 ευρώ το κουτάκι (το πολύ 2 να χρησιμοποιήσεις)!

Ένας πάγκος στα γρήγορα, μελαμίνη 18άρα κ σιδέρωμα τα πλαϊνά PVC.
Το ράφι δεν είναι ένα κομμάτι γιατί θα ήθελα και άλλο φύλλο μελαμίνης, οπότε χρησιμοποίησα ρετάλια.
P1010036.jpgP1010037.jpgP1010038.jpgP1010039.jpgP1010041.jpg

Νοβοπανόβιδες. Δεν σκοπεύω να βάλω τπτ πολύ βαρύ στον πάγκο, ούτε στο ράφι. Απ την "έξω" πλευρά φαίνονται λίγο οι βίδες, αλλά δεν με χαλάει, ίσα ίσα που μ αρέσει. Αν ήταν λευκό, μπορεί να έβαζα απ αυτά τα στρογγυλά που καλύπτουν τις βίδες.

Νοβοπανόβιδες. Δεν σκοπεύω να βάλω τπτ πολύ βαρύ στον πάγκο, ούτε στο ράφι. Απ την "έξω" πλευρά φαίνονται λίγο οι βίδες, αλλά δεν με χαλάει, ίσα ίσα που μ αρέσει. Αν ήταν λευκό, μπορεί να έβαζα απ αυτά τα στρογγυλά που καλύπτουν τις βίδες.
Εύγε! Αν σου αρέσουν.... "πάσο". Πάντως υπαρχουΝ αυτοκολλητες τάπες σε όλα τα χρώματα ξύλου.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Δλδ. όπως υπάρχει ταινία PVC υπάρχουν κ τάπες? Ομολογώ πως δεν το ήξερα, θα χρειαστούν σε φιλαράκια που θέλουν μια πιο "κυριλέ" εμφάνιση.
ΤΗΑΝΚS!!!!!!!!!!!!