DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Υδραυλικών DIY εργασιών συνέχεια…
Έχω την παρακάτω μπαταρία κουζίνας. http://www.idealstandard.gr/xarakthristika-proiontwn/Μπαταρία-κουζίνας-με-ντουσάκι/a3816.html η οποία όταν την ανοίγω λίγο για να τρέξει νερό με μικρή ροή κάνει τρομερό θόρυβο. Από όταν μπήκα στο σπίτι έκανε λίγο θόρυβο αλλά το τελευταίο διάστημα έχει παραγίνει το κακό. Κατά πάσα πιθανότητα θέλει άλλαγμα ο μηχανισμός μέσα στην μπαταρία. Αγόρασα έναν (12eur) και λέω να τον αλλάξω. Απλά δεν ξέρω από πού αλλάζει :worshippy::smash::music-smiley-005::Banane0:.
Εχω την αίσθηση ότι πρέπει να βγάλω την μπαταρία από τον μπάγκο και η αλλαγή γίνετε από κάτω (πλήρη αποσυναρμολόγηση δηλαδή). Αν κάποιος έχει ιδέα ας με διαφωτίσει μην την βγάζω τσάμπα γιατί είναι και στριμόκωλα τα πράγματα κάτω από μπάγκο και έχει ταλαιπωρία για να βγει. Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω ίσως;[/QUOTE]

Αν δεν έχει εμφανή βίδα από όπου λύνει και βγάζεις το μηχανισμό. τότε προσεκτικά αφαιρείς το σηματάκι ένδειξις ζεστού-κρύου. Εκεί πρέπει να έχει ένα ακέφαλο βιδάκι άλλεν. Το αφαιρείς αυτό και μετά πάει τυφλοσούρτη η δουλειά... Καλύτερα να την αποσυνδέσεις την μπαταρία γιατί σε βλέπω να ταλαιπωρείσαι... Τέλος τα υγρά που σου συμπλήρωσε στον ηλιακό είναι τα υγρά του κυκλώματος του ηλιακού.

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλησπέρα αδερφέ και σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Αν δεν έχει εμφανή βίδα από όπου λύνει και βγάζεις το μηχανισμό τότε προσεκτικά αφαιρείς το σηματάκι ένδειξις ζεστού-κρύου. Εκεί πρέπει να έχει ένα ακέφαλο βιδάκι άλλεν. Το αφαιρείς αυτό και μετά πάει τυφλοσούρτη η δουλειά... Καλύτερα να την αποσυνδέσεις την μπαταρία γιατί σε βλέπω να ταλαιπωρείσαι......

Αρα καταλαβαίνω ότι ο μηχανισμός αλλάζει από πάνω και όχι από κάτω και επίσης δεν είναι απαραίτητο να βγει όλη η μπαταρία καλό όμως θα ήταν να έβγαινε.

Χθες που το προσπάθησα λίγο, είδα ότι πράγματι εχει πάνω ένα σημειό καμουφλαρισμένο το οποίο κρύβει από κάτω του ένα άλλεν. Το ξέσφιξα χθες, το αφαίρεσα δηλαδή, πράγματι χαλάρωσε λίγο από πάνω το πόμολό της μπαταρίας (ή τέλος πάντων όπως λέγεται αυτό που πιάνεις για να ανοίξεις το νερό) αλλά δεν μπόρεσα να το αφαιρέσω ώστε να αποκαλυφθεί ο μηχανισμός. Δεν το ζόρισα και εγώ και κάπου εκεί αναρωτήθηκα μηπως τελικά πρέπει να μπω από κάτω για την αλλαγή.
Να του κοπανήσω καμία με το χέρι από κάτω προς τα πάνω ή να χρησιμοποιήσω κανένα κατσαβίδι ως μοχλό μπας και βγει δηλαδή?

.....Τέλος τα υγρά που σου συμπλήρωσε στον ηλιακό είναι τα υγρά του κυκλώματος του ηλιακού.
Εχεις ιδέα από που μπορεί να συμπλήρωσε αυτά τα υγρά του κυκλώματος?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλησπέρα εντουρά και σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Αν δεν έχει εμφανή βίδα από όπου λύνει και βγάζεις το μηχανισμό τότε προσεκτικά αφαιρείς το σηματάκι ένδειξις ζεστού-κρύου. Εκεί πρέπει να έχει ένα ακέφαλο βιδάκι άλλεν. Το αφαιρείς αυτό και μετά πάει τυφλοσούρτη η δουλειά... Καλύτερα να την αποσυνδέσεις την μπαταρία γιατί σε βλέπω να ταλαιπωρείσαι... Τέλος τα υγρά που σου συμπλήρωσε στον ηλιακό είναι τα υγρά του κυκλώματος του ηλιακού.

Αρα καταλαβαίνω ότι ο μηχανισμός αλλάζει από πάνω και όχι από κάτω και επίσης δεν είναι απαραίτητο να βγει όλη η μπαταρία καλό όμως θα ήταν να έβγαινε.

Χθες που το προσπάθησα λίγο, είδα ότι πράγματι εχει πάνω ένα σημειό καμουφλαρισμένο το οποίο κρύβει από κάτω του ένα άλλεν. Το ξέσφιξα χθες, το αφαίρεσα δηλαδή, πράγματι χαλάρωσε λίγο από πάνω το πόμολό της μπαταρίας (ή τέλος πάντων όπως λέγεται αυτό που πιάνεις για να ανοίξεις το νερό) αλλά δεν μπόρεσα να το αφαιρέσω ώστε να αποκαλυφθεί ο μηχανισμός. Δεν το ζόρισα και εγώ και κάπου εκεί αναρωτήθηκα μηπως τελικά πρέπει να μπω από κάτω για την αλλαγή.
Να του κοπανήσω καμία με το χέρι από κάτω προς τα πάνω ή να χρησιμοποιήσω κανένα κατσαβίδι ως μοχλό μπας και βγει δηλαδή?

Η κρυφή αλλενόβιδα είναι για να ξεμοντάρεις την βρύση για να αλλάξεις π.χ. λαστιχάκια στεγανοποίησης για να την αλλάξεις με άλλη από κάτω υπάρχει παξιμάδι ανάμεσα στα σωληνάκια ζεστού-κρύου που συνήθως θέλει σωληνωτά καρυδάκια επειδή η βίδα έχει μήκος ...

παιδιά ειλικρινά 1000 ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τον κόπο που κάνετε να μου απαντήσετε αλλά δεν κατάλαβα τελικά: ο μηχανισμός αλλάζει από κάτω ή από πάνω?

Συμπαθάτε με, σηκώθηκα 5:30 και δουλεύω σημερά στον τελευταίο όροφο κτιρίου με πολύ τζάμι γύρω γύρω και χαλασμένο aircondition. Eϊμαι λίγο κουδούνι.

τσεκαρισε την επισκευη βρυσης που εκανα και εχω και φωτο. Προτεινω να ψαξεις στο δικτυο τουλαχιστον για ενα διαγραμμα με τα μερη της μπαταριας για να ξερεις απο πριντ ι κουμπωνει που.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλησπέρα αδερφέ και σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Αν δεν έχει εμφανή βίδα από όπου λύνει και βγάζεις το μηχανισμό τότε προσεκτικά αφαιρείς το σηματάκι ένδειξις ζεστού-κρύου. Εκεί πρέπει να έχει ένα ακέφαλο βιδάκι άλλεν. Το αφαιρείς αυτό και μετά πάει τυφλοσούρτη η δουλειά... Καλύτερα να την αποσυνδέσεις την μπαταρία γιατί σε βλέπω να ταλαιπωρείσαι......

.....Τέλος τα υγρά που σου συμπλήρωσε στον ηλιακό είναι τα υγρά του κυκλώματος του ηλιακού.
Εχεις ιδέα από που μπορεί να συμπλήρωσε αυτά τα υγρά του κυκλώματος?

Τα υγρά στα συμπλήρωσε στο μπόϊλερ (... ή κατά άλλους καζάνι) του ηλιακού

Κώστα ο μηχανισμός θεωρώ ότι αλλάζει από πάνω. Αποκλείεται να υπάρχει πρόσβαση από κάτω στον μηχανισμό ανάμιξης.
Αφού λύσεις την αλλεν σίγουρα ο λεβιές βγαίνει και από κάτω υπάρχει ο μηχανισμός ανάμιξης. Ζόρισε λίγο τα πράγματα κυρίως με το χέρι ή αν πας σε εργαλείο πρόσεξε μην καταστρέψεις την επιφάνεια της βρύσης.

στη δικια μου περιπτση υπηρχε δακτυλιδι/μπουλονι που επρεπε να ξεβιδωθει...ισως χρειαστει κοντρα στο σωμα της μπαταριας

Καλημέρα κύριοι και καλή εβδομάδα,

Άλλη μια φορά σας ευχαριστώ από καρδιάς τόσο για το ενδιαφέρον που δείξατε όσο και για τις απαντήσεις σας.

Σχετικά με την βρύση, για την ιστορία να πω ότι τα πράγματα ήταν εξαιρετικά απλά και όποιος θέλει να κάνει αντίστοιχη δουλειά να μην το φοβηθεί καθόλου. Ευτυχώς (τουλάχιστον για την συγκεκριμένη βρύση) δεν υπήρχε κανένας λόγος να αφαιρεθεί ολόκληρη για να αντικατασταθεί ο μηχανισμός.

Λοιπόν:
• ξεβίδωσα το αλλεν που ήταν καμουφλαρισμένο στο πόμολο της βρύσης
• έριξα στην συνέχεια στο πόλομο δυο –τρία χτυπήματα από κάτω προς τα πάνω και βγήκε και το πόμολο οπότε αποκαλύφθηκε και ο μηχανισμός.
• Ξεβίδωσα στην συνέχεια άλλες 3 βίδες και βγήκε και ο μηχανισμός.
• Εβαλα τον νέο μηχανισμό και ξανάβαλα τις βίδες του
• πέρασα τα μεταλικά μέρη με viakal για να φύγουν τα άλατα, έβαλα το πόμολο στην θέση του και ξαναβαλα το άλλεν

Η βρύση έγινε σαν καινούρια σε 5 λεπτά και με κόστος 12EUR που είχε ο μηχανισμός. Θα παραγγείλω άλλο έναν να υπάρχει για το μέλλον.

Μιας και το ανέφερε και ο kospap , στο κουτί του μηχανισμού υπήρχε και ένα δαχτυλίδι-μπουλόνι το οποίο στην δικιά μου βρύση δεν χρησίμευσε πουθενά.

Σχετικά με τον ηλικιακό να πω ότι και εγώ είχα την εντύπωση ότι τα υγρά τα συμπλήρωσε μέσα στο καζάνι αλλά δεν ήμουν βέβαιος και ήθελα μια επιβεβαίωση. Όπως σας είχα πει στο καζάνι έχει δυο βαλβίδες, η πρώτη είναι σίγουρα της εκτόνωσης η δεύτερη δεν ήξερα τι ρόλο βαρούσε και λογικά εκεί πήγε και συμπλήρωσε τα υγρά το παλικάρι. Απλά θεωρούσα ότι τα υγρά αυτά αφορούσαν τον καθρέφτη του ηλιακού και περίμενα κάπου εκεί να υπάρχει κάποια βαλβίδα για να συμπληρώνονται τα υγρά του την οποία δεν έβρισκα.

Τελος καλό λοιπόν και όλα καλά.

Αντε καλή εβδομάδα και καλά μαστορέματα να έχουμε κύριοι.

ειχα ανοιξει και γω μια παρομοια βρυση για καθαρισμα των αλατων κυριως αλλα μετα δεν μπορεσα να βαλω μια τσιμουχα που εχει, η οποια ειχε καει επισης πιθανοτατα απο τα viacal&cia

Νομίζω το έχω αναφέρει ξανά: Για άλατα μακράν το καλύτερο είναι το ξύδι.. Το βιακάλ και τα λοιπά χημικά καθαριστικά κάνουν περισσότερη ζημιά μακροπρόθεσμα παρά καλό..

χεχε, ο βαθμος δυσκολιας κατασκευης των περισσοτερων χτυπαει κοκκινο για τον μεσο ερασιτεχνη μαστορα...:)))

Ακριβώς. Πιο πολύ για επαγγελματίες του είδους που δεν είχαν τι να κάνουν μου φαίνεται...

http://ministryofmen.gr/designgadgets/lounge-wood-ένα-φορητό-stand/
Καλο ε?

Εψαχνα φια τραπεζακι laptop και μου βγηκε και αυτο. Εχω ενα μπρατσο απο τιβι, αν μπορουσα να φτιαξω μια στηλη οπου θα το ενσωματωνα θα ηταν μια χαρα. Αλλα δεν ξερω πως θα το ζυγισω μιας και θα ειχα ενα βαρος απο τη μια πλευρα.

Με εναν κεντρικο αξονα που θα παταει σε μια βαρεια και σταθερη βαση.

Η οποία θα επεκτείνεται ακόμα περισσότερο προς την μεριά που θα είναι το laptop ...αλλιώς θα πρέπει να έχεις πολύ απαλά δάχτυλα για πληκτρολόγηση... και μάλλον και Mac.!!!:flipout:

Τωρα καλα το συζηταμε εδω?
Εχω μια καρεκλα γραφειου, προβληματικη. Μπορω να παρω τη βαση που εχει ροδες, να βαλω ενα αξονα και κει να προσαρμοσω τη βαση της τιβι. Τωρα αν θα κραταει ισορροπια και το αισθητικο θεμα μονο μια δοκιμη θα μας πεισει.

]σημερα δουλεψα πρωτη φορα καβιλιες.
Με το απλο σετ της wolfcraft με τις ταπες για σημαδεμα. Εχει πολυ φαση η ολη ιστορια, μου αρεσει και φαση που βαρας τα ξυλα για να μπουν οι καβιλιες με τη κολλα.:smash:
Ετσι αποφασισα να ξεκινησω εκεινο το σκαμπο που σκεφτομαι εδω και καιρο και δεν το επαιρνα αποφαση. Απο ξυλα, τιποτα σπουδαιο, κατι 25*40 καδρονακια ξεραμενα απο χρονια, και κατι ρεταλια απο παλετες.
Τα εκοψα, τα περασα ενα χερι τανξ και ξεκινησα τη συναρμολογηση.
Δεν πονταρω στη λεπτομερεια, αλλα στο οτι δοκιμασω νεα κολπα αλλα και εξασκω αυτα που εχω κανει ηδη αξιοποιοντας τον εξοπλισμο που εχω. Τοσα λεφτα επενδυθηκαν.
Αλλα εχειτα αρνητικα της η καβιλιο-συναρμολογηση. Αργει η δουλεια να γινει. Με τις βιδες, ή καρφια θα ειχα προχωρησει στην επομενη φαση. Τωρα απλα θ περιμενω να στεγνωσει η κολλα. Καλα που με καλεσαν για πιτσα, αλλιως δεν ξερω τι θα εφτιαχνα..:ernaehrung004:

image.jpgimage.jpg