DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Πήρα δύο διπλά κλασσικά παλιά παντζούρια, 80x40 το καθένα και μου τα έδωσε €30. Προχθές ένας στο μοναστηράκι για λίγο πιο μεγάλα ζητούσε €50. Δεν έχω ιδέα αν με έπιασε κορόιδο ή όχι, αλλά για να γλυτώσω την γκρίνια που κρατάει κάνα χρόνο τα €30 τα θεωρώ μια χαρά.

Μιας και τα λέμε εδώ μέσα, εκεί μου είπε να τα περάσω απευθείας με λαδομπογιά πάνω από το χρώμα που έχουν τώρα. Έτσι και αλλιώς θέλουμε κάτι συμπαγές χωρίς νερά κτλ. Συμφωνείτε; Διαφωνείτε; Διότι στην αρχή νόμιζε ότι θέλω να αφήσω σκέτο ξύλο με βερνίκι και μου έλεγε ότι για να βγει η μπόγια θέλει καμινέτο και διάφορα κουλά. Εμείς χρώμα θέλαμε εξαρχής έτσι και αλλιώς.

Ευχαριστώ. Θα μου πάρει λίγες μέρες διότι ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει τι θα βάλουμε στο κενό διότι θα είναι "ανοιχτά", και θα ανεβάσω μαζί και δύο παλέτες που έφτιαξα λίγο πριν το καλοκαίρι. Μία αντί καλόγερου για παλτά στο σαλόνι και άλλη μία για το μπαλκόνι για φυτά.

Εγω εχω καμια δεκαρια σε αυτη τη διασταση...δηλαδη να τα πουλησω 300 ;
Εχω και 4, σε 2 μετρα μηκος...

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Έχω μούχλα σε μερικά τετραγωνικά στο ταβάνι. Πώς το αντιμετωπίζω; Αρχικά γυαλόχαρτο και μετά φάρμακο και μετά βάψιμο; Τί νούμερο γυαλόχαρτο προτείνετε; Τί είδους φάρμακο για να μην ξαναπιάσει εύκολα μούχλα;

Ψέκασμα με χλωρίνη με ένα ντισπενσερ και σκούπισμα με wettex και νερό και καθάρισές . Εάν δεν θέλει βάψιμο ο τοίχος .

Θελω να βαλω μια καθετη κίνησης σιτα σε ενα παραθυρο αυτες που ειναι σε κιτ,γνωρίζω και ειναι ευκολο το κοψιμο των δύο καναλιών - οδηγών του μηκους του παραθυρου,το ερώτημα μου ειναι εκει που ειναι ο μηχανισμος με το ελατηριο πως κοβεται για να μικρυνει το πλατος ? λογικα θα πρεπει να κοπει και η ιδια η σιτα κατα πλατος μαζι και το κατω πλαστικο οριζοντιο που ανεβοκατεβαινει,αν καποιος φιλος εχει τοποθετηση τετοια σιτα μπορει να μου πει μερικες λεπτομερειες για το κοψιμο κατα πλατος του πανω μερους που εχει τον μηχανισμο ?

Έβαλα προπερσι στις εξοχικό έξι κομμάτια από αυτές αγορασμένα από το Leroy.
Κόβεται από την αντίθετη πλευρά του μηχανισμού και έχει επάνω της και ένα μέτρο αν θυμάμαι καλά για να μαρκαρεις που θέλεις να κοπει.

Ευχαριστώ Κυριάκο,αρα θα κοβεται ευκολα ευκολα με σιδεροπρίονο,εισαι ευχαριστημένος απο την ποιοτητα και την αντοχη της ?

Δημήτρη είμαι υπερευχαριστημενος.
Τόσο από την ποιότητα όσο και από την ευκολία τοποθέτησης.
Όσο ήθελα αλλουμινας να βάλει σιτες σε ένα δύο παράθυρα εγώ έβαλα σε όλα συν μια πόρτα οριζόντιας κίνησης.
Έκανα τις κοπέλες με τον γωνιακό τροχό με δίσκο κοπής ίνοξ σε δευτερόλεπτα!
Δε ξέρω αν θα σε διευκολύνει το σιδηροπριονο φίλε. Φοβάμαι μην μασησει και την τριχια.
Αν έχεις γωνιακό τροχό σου συστήνω να τον χρησιμοποιήσεις!

weather θα πας στην τσιγωνάκη που είναι στο πρώτο λύκειο λίγο πιο κάτω θα δώσεις μέτρα και θα στις έχουν έτοιμες...μετράς τρια πλάτη και πέρνεις το μικρότερο και 2 ύψη (δεξιά-αριστερά) και πέρνεις πάλι το μικρότερο...και απο τιμή σούπερ...πάρε μια προσφορά...

Να σαι καλα Κυριάκο,εχω γωνιακό τροχό 115 mm με απλό δίσκο μετάλου 2,5 mm,πιστεύω νά κάνει δουλειά.

Ευχαριστώ γείτονα θά πάρω προσφορά αύριο από την Τσιγωνάκη

Last edited:
Συμφορουμιτες καλο Φθινοπωρο να εχουμε,μιας που ηρθε η κουβεντα για δισκους κοπης ηθελα να ρωτησω,οι δισκοι inox κοβουν και ελαφρα μεταλλα ; δηλαδη στρατζαριστά η λαμακια 4-5 mm,η ειναι μονο για inox οπως αναγραφουν ;

Νέος πάγκος εργασίας.

Σκελετός προσφορά από τον Θείο. Τρίφτηκε, ασταρώθηκε και βάφτηκε και έγινε σαν καινούριος.
Πάνω μέρος, μοριοσανίδα με επένδυση μελαμίνης (πάχους 40 mm), περισσεύματα και αυτά προσφορά από φίλο ξυλουργό.

Τώρα μένει να βιδωθεί στο πάτωμα (έγινε η προεργασία) και ίσως να βάλω και στο κάτω μέρος ξύλο για να βάζω διάφορα πράγματα (ήδη έχω μία μεγάλη εργαλειοθήκη και ένα κομοδινάκι - συρταριέρα που κάθεται.

Τι βάρος μπορεί να έχει ένας αεροσυμπιεστής? μπηκα στην σελιδα του lidl και σε αλλες (toros) χωρις να λέει βάρος.
Ρωτάω γιατί θέλω να τον έχω στην αποθήκη και όποτε τον χρειάζομαι να τον ανεβάζω στο σπίτι. Το ασανσερ όμως κατεβαίνει μέχρι το ισόγειο, οπότε θα πρεπει να το ανεβοκατεβάζω ενα οροφο από -προς υπόγειο