DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Το θέλω όπως ειναι ακριβώς για την βεράντα ! :-)
Θα το ψάξω πολυ λοιπόν και θα ενημερώσω για λεπτομερειες-τιμη κλπ ! :-)

Ηλία, συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά που έκανες στο σπίτι και, φαίνεται ότι, έχεις αρκετή ακόμη για να το φέρεις σε λογαριασμό.

Καταθέτοντας και τη δική μου εμπειρία στο σταμπωτό δάπεδο, προσθέτω σε όλα τα παραπάνω ότι στις οριζόντιες επιφάνειες, όπως η δική σου, έχει πολύ καλά αποτελέσματα τόσο σε εμφάνιση, όσο, κυρίως, σε αντοχή, πολύ περισσότερο αφού θα το χρησιμοποιήσεις σε χώρο που, απλά, περπατάνε άνθρωποι και όχι οχήματα παντός είδους/
Έχει εφαρμοστεί σε δρόμους από πολλά χρόνια, όπως δείχνουν οι παραπάνω φωτο, και έχει αποδείξει τις αντοχές του. Εκεί που υστερεί είναι οι επιφάνειες με κάποια κλίση, στις οποίες φθείρεται σχετικά γρήγορα, με αποκόλληση μικρών κομματιών.

Μα μία βεράντα ή ένας κήπος (που έχει κλειστεί με το σταμπωτό δάπεδο) δεν θα πρέπει να έχει μία ρήση για τα νερά (2-3%) ?

Εάν αναφέρεσαι στο σχόλιό μου, οι κλίσεις αυτές (2-3%) περιλαμβάνονται στην έννοια των επίπεδων επιφανειών ενώ οι κλίσεις με προβλήματα αφορούν σ' εκείνες από 10% και πάνω.

έψαξα λίγο στο google για τα σταμπωτά δάπεδα, ειλικρινά που αρέσουν πάρα πολύ και από θέμα εμφάνισης και από θέμα αντοχής και από θέμα κόστους (περίπου 20 /τμ).
ενδεικτικά 2 σελίδες για όποιον θέλει να πάρει μια ιδέα.
http://www.stambota.gr/gkediltek/index.php?option=com_content&view=article&id=70&Itemid=99&lang=en
http://www.polismichaniki.gr/polis/component/k2/item/26.html

ευχαριστώ makfil, έχεις δίκιο, έψαξα σχετικά και ενημερώθηκα λίγο για το θέμα.

Καλή μελέτη και σωστή απόφαση.

ΥΓ
Έχεις το όνομα ενός πολύ αγαπημένου μου θείου, που ήρθε στη Ραφήνα με τους πρόσφυγες από την Τρίγλια, έκανε οικογένεια και άνοιξε εστιατόριο (ταβέρνα) από τα τέλη της δεκαετίας '40, στην κεντρική πλατεία ... (αναμνήσεις ...)

Εφτιαξα μιά απλή βάση τροχήλατη γιά τόν πύργο pc,γιά εύκολη μετακίνηση όταν γίνεται καθαριότητα.
Τα υλικά 4 ροδάκια 25 mm,άσπρη μελαμίνι 16 mm,2 χερούλια,2 μέτρα ασπρη ταινία,βίδες.
Ακολουθούν μερικές φωτός.

basi110.jpg

basi210.jpg

basi310.jpg

basi410.jpg

basi510.jpg

basi610.jpg

Ευχαριστώ παιδιά
Φίλε Δημήτρη έχεις δίκιο,όντως σχεδόν μηδαμινό κόστος καί η χαρά τής προσωπικής δημιουργίας.

Για να παίρνουν ιδέες τα μαστόρια εδώ μέσα.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εφτιαξα μιά απλή βάση τροχήλατη γιά τόν πύργο pc,γιά εύκολη μετακίνηση όταν γίνεται καθαριότητα.
Τα υλικά 4 ροδάκια 25 mm,άσπρη μελαμίνι 16 mm,2 χερούλια,2 μέτρα ασπρη ταινία,βίδες.
Ακολουθούν μερικές φωτός.

Ωραιος Τζιμ !

Καλημερα μαστορια!θα φτιαξω σημερα μια βιβλιοθηκη με κατι σανιδες κρεβατιου που εχω.να τις περασω καποιο προστατευτικο πριν το βαψιμο?νομιζω οτι υπαρχουν βερνικια που εχουν και προστασια.

Κατα την κατασκευη της ξύλινης κουπαστης στα κάγκελα . Το αποτέλεσμα ειναι σούπερ , έδεσε πολυ με την περγολα και τις υπόλοιπες κατασκευές . Επόμενη εργασία βάψιμο καγκελων ...

Ηλίας...

Βλεπω σκουρια στα καγκελα. Επειδη εχουν και τα δικα μου, πρωτα τριβω την σκουρια, ασταρι και απο πανω βαψιμο ή αντισκουριακο χωρις τριψιμο και μετα βαψιμο(ετσι ειδα κατι μαστορες); Ποια η ενδεδειγμενη μεθοδος;