DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

μπραβο ρε παιδια.
Αν δεν το καταλαβατε γειωσατε πολλους youtubιστες ξυλουργους.
οι μαστορες συνηθιζεται να φτιαχνουν πρωτα τα εργαλεια τους με τα υλικα της δουλειας και μετα να προχωρανε.

Mπραβο Δημητρη!!

Κανε του και μια ετικεττα με πυρογραφο (μπροστα και στο πλαι) και θα εισαι αρχοντας. Θα σε βοηθησει να θυμασαι τι ειναι σε καθε κουτι, αν φτιαξεις κασετινες για αρκετα εργαλεια.

Προσωπικά δέν τό βλέπω καί τόσο απαραίτητο τό Bench Bull,ότι σχεδόν κάνει καί ενας απλός πάγκος εργασίας (πού έχουν οι περισσότεροι) blackndeker,tactix κ.τ.λ κάνει καί αυτό,βέβαια περί ορέξεως ουδείς λόγος.

Καλησπερα, στο μεγαλο υπνοδωματιο του σπιτιου εχω εγκαταστησει μια 40αρα τηλεοραση σε πτυσσομενη βαση κοντα στο ταβανι. Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει ουτε πριζα ουτε πριζα τηλεορασης. Ως προς την πριζα ρευματος θα σκαψω τρυπα και θα τραβηξω καλωδιο απο το κουτι διακλαδωσης που βρίσκεται ακριβως διπλα. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι πως θα φερω καλωδιο για το σημα. Η μια λυση ειναι με καναλακια εξωτερικα του τοιχου... Η αλλη ειναι να επιχειρησουμε να περαστει εσωτερικα. Η πριζα στο σαλονι ειναι διακλαδωσης και το σημα φεύγει και στους αλλους ενοικους. Στη διαδρομη που αναμαινεται να περασει το καλωδιο παρεμβαλλεται ο πινακας στο διαδρομο γι αυτο ισως να ειναι δυσκολο εσωτερικα. Η απορια μου ειναι τι μπορει να παθει το σημα? Θα φτασει στην τηλεοραση σωστα? (μηκος καλωδιου περιπου 10 μετρα) θα προκαλεσω κατι στους υπολοιπους ενοικους? Η κεραια ειναι κεντρικη σε 4οροφη πολυκατοικια(4ος οροφος). Ευχαριστω εκ των πρωτερων.

Γιάννη εφόσον υπάρχει κεντρική κεραία πολυκατοικίας θά έχει και ενισχυτή,δέν ξέρω σέ ποιά περιοχή είσαι καί ποσο καλο σημα εχεις,πριν κάνεις τό οτιδηποτε παρε 10 μετρα καλωδιο ριξτο κατω χύμα και πηγαινε το απο την διακλαδωση (spliter) του σαλονιου στο υπνοδωματιο και συνδεσε την τηλεοραση να δεις αν και τι σημα εχεις ,και αν ολα ειναι οκ ,παρε καναλακι και περασε το,αστα τα σκαψιματα γιατι θα κανεις μερεμετια που μετα θελουν χρημα κοπο και χρονο για να κλεισουν.Τιποτα δεν θα παθουν οι αλλοι,αν εσυ μοιράσεις τό σημα σε 2 τηλεορασεις,το πολυ -πολυ αν εχεις ασθενες σημα να μην πιανεις εσυ μερικα καναλια,αν υπαρχει ισχυρο σημα του αναμεταδοτη κανενα προβλημα.

Καλησπερα, στο μεγαλο υπνοδωματιο του σπιτιου εχω εγκαταστησει μια 40αρα τηλεοραση σε πτυσσομενη βαση κοντα στο ταβανι. Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει ουτε πριζα ουτε πριζα τηλεορασης. Ως προς την πριζα ρευματος θα σκαψω τρυπα και θα τραβηξω καλωδιο απο το κουτι διακλαδωσης που βρίσκεται ακριβως διπλα. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι πως θα φερω καλωδιο για το σημα. Η μια λυση ειναι με καναλακια εξωτερικα του τοιχου... Η αλλη ειναι να επιχειρησουμε να περαστει εσωτερικα. Η πριζα στο σαλονι ειναι διακλαδωσης και το σημα φεύγει και στους αλλους ενοικους. Στη διαδρομη που αναμαινεται να περασει το καλωδιο παρεμβαλλεται ο πινακας στο διαδρομο γι αυτο ισως να ειναι δυσκολο εσωτερικα. Η απορια μου ειναι τι μπορει να παθει το σημα? Θα φτασει στην τηλεοραση σωστα? (μηκος καλωδιου περιπου 10 μετρα) θα προκαλεσω κατι στους υπολοιπους ενοικους? Η κεραια ειναι κεντρικη σε 4οροφη πολυκατοικια(4ος οροφος). Ευχαριστω εκ των πρωτερων.

Στο πατρικό μου όταν χρειάστηκε να περάσω καλώδιο τηλεόρασης σε άλλο δωμάτιο(μακριά) το πέρασα βγάζοντας το καλώδιο στο μπαλκόνι και από κει γύρω-γύρω στο δωμάτιο (καλύτερα κανάλι στο μπαλκόνι παρά μέσα στο σπίτι).

Στη δική μου περίπτωση ειναι σχεδόν αδύνατο διότι δεν υπαρχει μπαλκόνι αλλα παράθυρο σε εκεινο το σημείο και αναμεσα στο παράθυρο και στην πριζα τηλεόρασης υπάρχει τζάκι και έτσι 5 μέτρα καλωδίου εξωτερικά δεν θα μπορώ να τα στηρίξω κάπου αφου αναμεσα σε μπαλκόνι και παράθυρο δεν υπάρχει τίποτα (θα χρειαζόταν γερανός). Με λίγα λόγια η απόσταση εξωτερικά είναι τριπλάσια σε σχέση με την εσωτερική.

πάρε από ένα spilter στην πρίζα tv του σαλονιού ένα καλώδιο κατέβασέ το στο σοβατεπί και από εκεί πας με τον γρηγορότερο και καλύτερα κρυμμένο δρόμο (πίσω από έπιπλα, από μόνιμα ανοιχτές πόρτες, μέσα από ντουλάπα κλπ) στο υπνοδωμάτιο μέχρι την tv εκεί.

Εχω αυτη την αυλη

Και εχει ας πουμε μια κληματαρια που ποιο πολυ ειναι για σκια να πινουμε κανα καφεδουδ το καλοκαιρι. Θα τη καθαρισω το εχω σκοπο και να φτιαξω κατι ποιο εμφανισιμο. Αλλα δεν θελω ουτε να ξεφυγω οικονομικα ουτε να ςχω καθε χρονο συντηρηση που το ξυλο εχει.
Απο την αλλη με απο σιδερα δεν εχω δυνατοτητα να τα δουλεψω ευκολα.
Τελος,παντων, εχετε να προτεινεται κατι?
Διαστασεις περιπου 4χ2.

Εγω σκεφτικα να κανω κατι σαν περγολα και οχι σκεπαστο για να κοβει μεν λιγο τον ηλιο το καλοκαιρι αλλα το χειμωνα να επιτρεπει το φως να περναει.

Να πάρεις 4 σίδερα σχήματος Ταφ για τα όρθια αρκετά χονδρά που δεν λυγίζουν με τίποτα και να φτιαξεις την ωραία κληματαριά που έχεις.
Εγώ πήρα ήδη κάτι θηρία και είμαι στη φάση μίνιο.Αυτό που σου προτείνω θα κάνω αλλά εντελώς διαφορετική κατασκευή με στήριξη από την μία μεριά.

αφού δεν θες ξύλο ή μόνη λύση για μένα είναι με σωλήνες νερού τις οποίες πολύ εύκολα τις σετάρεις με τα εξαρτήματα ταυ Τ ή ορθή γωνία L, ούτε κολλήσεις ούτε τίποτα και δεν σκουριάζουν για δεκαετίες. Τα κάθετα τμήματα μπορείς να τα πακτώσεις στο έδαφος με τσιμέντο. Αφού κάνεις τον σκελετό (κάθετα και πλαίσιο) μπορείς ενδιάμεσα (κατά μήκος) κάθε 50εκ. να περάσεις χοντρό σύρμα καλά τεντωμένο ή συστραμένο από αυτό που βάζουν στις περιφράξεις για τέντωμα/ στήριξη του πλέγματος για να μπορούν να πιάνονται τα φυτά.
θέλεις 4 κάθετα στα άκρα στο ύψος που θες, 2 τεμ οριζόντια 2 μ για την στενή πλευρά, 4 τεμ οριζόντια 2μ για την μεγάλη πλευρά, και 1 τεμ 2 μ που θα συνδέσεις με 2 Τ στην μέση της μεγάλης πλευράς.

δηλ. κάθετο , Τ ( η μία τρύπα στο κάθετο, η άλλη στο οριζόντιο και η άλλη σε γωνία L), στο L η μία τρύπα στο Τ και η άλλη στο οριζόντιο....και προχωράς με την ίδια λογική και στο απέναντι κάθετο.

Δεν ξέρω εάν μπορώ να γίνω κατανοητός χωρίς σχήμα....

Δύσκολο στην υλοποίηση με σωλήνες και εξαρτήματα. Πρέπει να μονταριστεί όλο πρώτα και μετά να στηριχθεί στο έδαφος ένα δε από τα συνδετήρια θα πρέπει να έχει βόλτα και μουφα αριστερή -δεξιά.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Να πάρεις 4 σίδερα σχήματος Ταφ για τα όρθια αρκετά χονδρά που δεν λυγίζουν με τίποτα και να φτιαξεις την ωραία κληματαριά που έχεις.
Εγώ πήρα ήδη κάτι θηρία και είμαι στη φάση μίνιο.Αυτό που σου προτείνω θα κάνω αλλά εντελώς διαφορετική κατασκευή με στήριξη από την μία μεριά.

Κοιλοδοκους εννοεις?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγω πήρα ενα gazebo μεταλλικό 3*3 έτοιμο και το έστησα στη ταράτσα.

Ενα τι?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αφού δεν θες ξύλο ή μόνη λύση για μένα είναι με σωλήνες νερού τις οποίες πολύ εύκολα τις σετάρεις με τα εξαρτήματα ταυ Τ ή ορθή γωνία L, ούτε κολλήσεις ούτε τίποτα και δεν σκουριάζουν για δεκαετίες. Τα κάθετα τμήματα μπορείς να τα πακτώσεις στο έδαφος με τσιμέντο. Αφού κάνεις τον σκελετό (κάθετα και πλαίσιο) μπορείς ενδιάμεσα (κατά μήκος) κάθε 50εκ. να περάσεις χοντρό σύρμα καλά τεντωμένο ή συστραμένο από αυτό που βάζουν στις περιφράξεις για τέντωμα/ στήριξη του πλέγματος για να μπορούν να πιάνονται τα φυτά.
θέλεις 4 κάθετα στα άκρα στο ύψος που θες, 2 τεμ οριζόντια 2 μ για την στενή πλευρά, 4 τεμ οριζόντια 2μ για την μεγάλη πλευρά, και 1 τεμ 2 μ που θα συνδέσεις με 2 Τ στην μέση της μεγάλης πλευράς.

δηλ. κάθετο , Τ ( η μία τρύπα στο κάθετο, η άλλη στο οριζόντιο και η άλλη σε γωνία L), στο L η μία τρύπα στο Τ και η άλλη στο οριζόντιο....και προχωράς με την ίδια λογική και στο απέναντι κάθετο.

Δεν ξέρω εάν μπορώ να γίνω κατανοητός χωρίς σχήμα....

Καταλαβα τι λες, αλλα δυσκολο μαλλον στην υλοποιηση, βαλε οτι θα χρειαστει και φιλλιερα.

Όχι ...σίδερα μασίφ με μορφή Τ εγώ τα έχω χρησιμοποιήσει στην περίφραξη αντί για τα συνηθισμένα Γ και δεν λυγίζουν με τίποτα.Και επάνω έχω κολλήσει πλέγμα.

Βρε φτιαξε ενα ξύλινο , τι πιο αρμονικο με την φυση και το εκει που εισαι ; μια φορα θα το φτιάξεις και μετα θα το χαίρεσαι και οπτικά !