DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μιας και το έχω κάνει με σίδερο συμβουλή. Στο δικό μου πρέπει να είναι η θερμοκρασία στο 1 και κάτι χωρίς ατμό. Εχει 3 βαθμίδες.

Βάζεις το σχέδιο στο σημείο που θες και απο πάνω αυτό, μία κόλλα Α4 έτσι ώατε το σίδερο να μην ακουμπάει το ξύλο τριγύρω. Και γίνεται μια χαρά. (χρησιμοποιώ τη μύτη πιο πολύ και το πάω πέρα δώθε)
Αν και πάλι δε σου πιάσει μπορείς να χρησιμοποιήσεις inkjet αυτή τη φορά αντί για Laser που είναι το παραπάνω που έδειξα και να τυπώσεις το logo σου σε κόλλες όπως αυτές που μένουν όταν αφαιρέσεις ετικέτες. Είναι πολυ απλός τρόπος και αυτός και δε χρειάζεται σίδερο/πυρογράφο κλπ. Απλά προσοχή κατά τη μεταφορά του σχεδίου απο τον εκτυπωτή στο ξύλο.

Last edited:
Το δοκιμασα με laser και σιδερο στο τερμα και δεν επιασε.
Αγαπη λες οτι δεν θελει τερμα θερμοκρασια αμ καταλαβα καλα?

Οχι θέλει χαμηλή θερμοκρασία. Αν έχεις και σίδερο ταξιδίου ακόμα καλύτερα.
Ανάλογα με τον εκτυπωτή παίζει και μια θερμοκρασία στην οποία το τονερ μεταφέρετε στο χαρτί. ~130 ειναι ένας καλός μέσος όρος για οικιακούς εκτυπωτές. Είναι και κάποιοι που φτάνουν τους 200.

Οπότε χαμηλά ένα χαρτί Α4 πάνω απο το σχέδιο και το σίδερο επάνω χαμηλά. Κάνε δοκιμές και δες κάπου θα το πετύχεις δε μπορεί

Το δοκιμασα με laser και σιδερο στο τερμα και δεν επιασε.
Αγαπη λες οτι δεν θελει τερμα θερμοκρασια αμ καταλαβα καλα?

Δοκίμασε το με πιστόλι Θέρμου αέρα (αν έχεις) και μΕ την μύτη που είναι για την συρρίκνωση (δουλεμένη ανάποδα) ή με μια σπάτουλα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δοκίμασε το με πιστόλι Θέρμου αέρα (αν έχεις) και μΕ την μύτη που είναι για την συρρίκνωση (δουλεμένη ανάποδα) ή με μια σπάτουλα.

...Έτσι κολλάω πλέον τις ταινίες στα σοκορα, στις μελαμινες.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Τα ρουλεμάν απο banggood. 2.5 τα 10.... Καλη επιλογή αυτο το ανταλλακτικό , που το βρίσκω; Αφου εχω ρουλεμάν σκεφτηκα να βάλω αυτο. Πρωτα κοιτάω τι εχω στα συρτάρια.

Σε κάποιο μαγαζί με εργαλεία το ζητάς ή το παραγγέλνεις σαν ανταλλακτικό. Δεν έχει σημασία η μάρκα, ότι βρείς πιο εύκολα.
Το συγκεκριμένο το δικό μου είναι ανταλλακτικό για σέγα B&D.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ποια σέγα έχει ρουλεμάν πίσω;
Μιλαει για τον οδηγο που πηρες ως ανταλλακτικο. Στην parkside παντως εχω την εντυπωση οτι ειναι ρουλεμαν με αυλακι σημερα που τη σκαλιζα.

Θελω να φτιαξω ενα ξυλινο πλαισιο για τζαμι+ποστερ , ενα πλαισιο που να εχει 1.5 -2 ποντους βαθος.Οι κορνιζες του εμποριου εχουν χαρτοταινια ειτε αυτα τα σιδερακια που τα πατας πανω στο τζαμι.Καποια ιδεα για το τι θα μπορουσα να χρησιμοποιησω εγω ?

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ποια σεγα δεν έχει οδηγό πίσω?

Αρα τι ακριβως χρειαζεται και τριτο ρουλεμαν πισω στην βαση (για την αναποδη σεγα μιλαω) αφου υπαρχει η κανονικη στηριξη πισω στη σεγα, ειτε σωστα ειτε αναποδα την χρησιμοποιεις.
Καταλαβαινω την αναγκη για αμφιπλευρη στηριξη -για να μην γερνει η λαμα δεξια αριστερα- αλλα το τριτο ρουλεμαν πισω μου φαινεται πλεονασμος και δυσκολευει την υλοποιηση της βασης.

Αρα τι ακριβως χρειαζεται και τριτο ρουλεμαν πισω στην βαση (για την αναποδη σεγα μιλαω) αφου υπαρχει η κανονικη στηριξη πισω στη σεγα, ειτε σωστα ειτε αναποδα την χρησιμοποιεις.
Καταλαβαινω την αναγκη για αμφιπλευρη στηριξη -για να μην γερνει η λαμα δεξια αριστερα- αλλα το τριτο ρουλεμαν πισω μου φαινεται πλεονασμος και δυσκολευει την υλοποιηση της βασης.

+1 στον Μιχάλη , έλεγα να μην μιλήσω μιας και δεν έχω προσωπικό παράδειγμα αλλα προσωπικα δεν θα έβαζα και τρίτο ρουλεμαν . Το πολυ πολυ να έβαζα μονο ενα κομματι τεφλόν .

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ποια σεγα δεν έχει οδηγό πίσω?

Οδηγό έχουν όλες, για ρουλεμάν μιλάμε...

Ηλία, και Μιχάλη, το πίσω ρουλεμάν, εγώ προσωπικά θα βάλω οδηγό, θεωρώ οτι βοηθάει γιατί παίρνει το ζόρι απ´ την πίεση που ασκείται στη λάμα.
Υπάρχει βέβαια ο οδηγός της σέγας αλλά όσο μεγαλώνει το μήκος της λάμας αυξάνεται και η πίεση, φαντάσου οτι η λάμα λειτουργεί δαν μοχλός.

Οδηγό έχουν όλες, για ρουλεμάν μιλάμε...

Ηλία, και Μιχάλη, το πίσω ρουλεμάν, εγώ προσωπικά θα βάλω οδηγό, θεωρώ οτι βοηθάει γιατί παίρνει το ζόρι απ´ την πίεση που ασκείται στη λάμα.
Υπάρχει βέβαια ο οδηγός της σέγας αλλά όσο μεγαλώνει το μήκος της λάμας αυξάνεται και η πίεση, φαντάσου οτι η λάμα λειτουργεί δαν μοχλός.

Και κάτι άλλο που σκέφτηκα εχθές μεταξύ ύπνου και ξυπνιου , ποσο σίγουροι είμαστε ότι η λαμα ειναι εντελώς κάθετη στην βαση της σέγας ως προς το μπρος-πίσω ; Οι περισσότερες έχουν βήμα και δεν ειναι κάθετες σε λειτουργία απλή . Αν χάνει κάποιες μοίρες και την στηρίξουμε σε 3 σημεία (2 της σέγας και 1 ο επιπλέον οδηγός) οταν θα ανεβωκατεβαζουμε τον οδηγο λογικα θα ακυρώνεται καποιος απο όλους . Λέω τωρα μια σκέψη...

Εγω χθες πάλευα να φέρω κάθετα την σεγα του lidl . Οταν σφίγγεις τα δυο Allen της βάσης χάνει κάθετοτητα . Ανάποδα παντως τωρα η λεπίδα ειναι κάθετα προς την επιφάνεια κοπής , αλλα αν την βάλω στις 45 δεν ξερω αν θα έρθει πάλι 90 ακριβώς . Αλλα δεν ειναι κάθετη οντως στο μπρος πισω . Αρκετες μοίρες. Με έναν οδηγό απο πανω θα αναγκάσεις την λεπίδα να ειναι 90 μοίρες ως προς την επιφάνεια. Αλλα δεν ξερω αν εχει απόκλιση στον μηχανισμό της σέγας και αυτο το ελάχιστο ζορισμα δημιουργήσει φθορές στον μηχανισμό.