DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αν το γουσταρεις όπως δείχνει να το κανεις . Καλές οι σπουδές , απαραίτητες αλλα ποτε δεν ξέρεις ..
ΤΕΙ αυτοματισμού , δούλευα τηλεοραση και σε καφε-μπαρ (καμία σχέση και τα δυο) και τωρα στα 42 μου στροφη και βιωποριζομαι με το χόμπι μου τις κατασκευές .

εγώ χρηματοοικονομικα και τραπεζική διοίκηση είμαι. θέλω να ασχοληθώ με διοικηση και παραγωγή στον μελλον. στα χναρια του πατερα μου... μου αρεσουν οι κατασκευεσ και γενικα συνεχεια κανω διαφορα. απλα αν ασχοληθώ σοβαρά φοβαμαι πως το hobby θα γινει αγγαρεία..

για τεχνοτροπία ξύλου πηγαινε. και βάφτηκε ανοιχτό η βάση για τα νερά και με το πέλμα και σκούρο καφέ να γινόταν το δεύτερο. αλλά εβγαινε πολύ σκούρο και δεν άρεσε στην ξαδέρφη και ερωτεύτηκε το ζάχαρη. 2 προσφορές μου ζητησαν περαστικοί να δώσω τότε.. αλλά αν πιαστώ με αυτά δεν θα τελειωσω ποτέ την σχολή

Δημήτρη εάν σου ζήτησαν προσφορές να τις κάνεις, γιατί φαίνεται πως το έχεις το άθλημα, και την σχολή την τελειώνεις και αυτή σιγά σιγά....μην ξεχνάς ότι εάν δεν έχεις σκοπό να φύγεις στο εξωτερικό, να ασχοληθείς με αυτό που σπούδασες στην Ελλάδα επιτυχημένα στα επόμενα 15 χρόνια θα είναι τρομερά δύσκολο, ενώ εάν εξελίξεις αυτό που το έχεις έμφυτο, τις κατασκευές, θα έχεις πάντα να κάνεις κάτι για να ζεις...μην ξεχνάτε βρισκόμαστε περίπου στην δεκαετία του 60-70.....αυτή την εποχή η τέχνη μετράει περισσότερο από το πτυχίο....

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Νεος τροπος συνδεσεις ξυλου.

Χαχα αν το κάνεις αυτό μετά έλα να μου δείξεις και εμένα!!!
Γιαπωνεζος σαμουράι θα γινεις!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άψογος. Δεν συμπαθώ το σίδερο αλλά ομολογώ ότι το έκανες ίδιο με ξύλο (ειδικά από μακρυά δεν το καταλαβαίνεις).

Είμαστε και κοντά στα χρόνια και θα ήθελα να σου πω ότι αν το εξελίξεις λίγο ακόμα θα βγάζεις σοβαρό χαρτζιλίκι.
Δες και πράξε αναλόγως. Δεν είναι κακό να κάνεις και τα 2 ταυτόχρονα άλλωστε όπως σου λένε κια τα παιδιά η τέχνη είναι προτιμότερη και αποδοτικότερη πλέον.

χαχαχα το πατρικό του πατέρα μου. το ένα είναι γιατί διπλανή μονοκατοικία. τώρα γιατί το κάνανε έτσι πρέπει να ρωτήσω την προγιαγιά μου!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

σιδηροκατασκευη με ραμποτε και στρατζαριστεσ γαλβανιζέ τεγιδες από πάνω. για υγρομονωση διαπνεουσα μεμβρανη. στήριξη με σφήνες, τα ψαλίδια ραμποτε-κεραμίδια 2-3 πόντους χωνεμένα μέσα στον σοβά. το σίδερο το δούλεψα σε στιλ ξύλου για πιο γλυκό. θηλύκωμα του οριζοντιου και τα ψαλίδια ακουμπισμένα πάνω του με φάλτσα και τάπωμα.
https://scontent.fath3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t34.0-12/12167922_973065742736527_67262854_n.jpg?oh=36403d7af1fe91de1676a05383b06d1a&oe=56C4F487
https://scontent.fath3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t34.0-12/12178180_975537079156060_257705999_n.jpg?oh=6072f34aa39e712fd2674c4b95d7994f&oe=56C4007B
https://scontent.fath3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xta1/v/t34.0-12/12170654_975232619186506_453389598_n.jpg?oh=7756471c4ca4c7721990f251ade4d824&oe=56C3F605
https://scontent.fath3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t34.0-12/12179296_975232595853175_1956429397_n.jpg?oh=b85d33cb2d8f158ae71ead407b4a8448&oe=56C4CA2A
https://scontent.fath3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xfl1/v/t34.0-12/12735756_10205431820104142_714847120_n.jpg?oh=122227ecc5a657c0b15eb620e2f0db21&oe=56C3B8F1
φαίνομαι και σε καποιεσ

Δημήτρη πολύ καλό και θεωρητικά αθάνατη κατασκευή.

Δημήτρη πολύ καλό και θεωρητικά αθάνατη κατασκευή.
ευχαριστώ !

όσο για επαγγελματικα αν μετά τον στρατό δεν εχω επιλογές ίσως ασχοληθώ.. προσ το παρον κανα χαρτζιλίκι που και που για να περνάει η ώρα.

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

ευχαριστώ !

όσο για επαγγελματικα αν μετά τον στρατό δεν εχω επιλογές ίσως ασχοληθώ.. προσ το παρον κανα χαρτζιλίκι που και που για να περνάει η ώρα.

Σωστός!

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλησπέρα, πρώτη φορά σε αυτή την μεριά του forum, θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με μαστορέματα και δεν έχω ούτε ένα εργαλείο στο σπίτι (το πολύ να έχω ένα δυο κατσαβίδια). Θα ήθελα να φτιάξω μόνος μου ένα rack για πίπες από ξύλο. Σκεφτόμουν κάτι σαν αυτό: http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-wooden-pipe-rack-image13382168
Δεν χρειάζεται να μοιάζει έτσι ακριβώς, ούτε με ενδιαφέρει το φινίρισμα ούτε τα λουστρα κτλ. Μια απλή/πρακτική κατασκευή από ένα κούτσουρο που θα βρω στο δάσος που λέει ο λόγος. Το μόνο που θέλω είναι να έχει κουρμπες που θα κάθεται το μπολ της πίπας και εγκοπές ή τρύπες που θα κάθεται το επιστόμιο. Θα πρέπει να χωράει 7 πίπες. Επειδή μένω σε διαμέρισμα και δεν έχω αποθήκη,υπόγειο,γκαράζ κτλ δεν θέλω να γεμίσω με εργαλεία που δεν θα ξαναχρησιμοποιήσω ποτέ οπότε η δουλειά θα πρέπει να γίνει με το minimum των εργαλείων ακόμα και αν χρειαστεί να το κάνω με ένα σκαρπέλο και ένα σφυρί από μασίφ ξύλο (λέμε τώρα :flipout: ). Επίσης δεν έχω θέμα με τον χρόνο που θα πάρει να ολοκληρωθεί η κατασκευή, ας τελειώσω και σε ένα χρόνο. Με βάση τις πληροφορίες που σας έδωσα ποια εργαλεία πιστεύετε ότι είναι εντελώς απαραίτητα και πως θα με συμβουλεύατε να το προσεγγίσω το θέμα γενικά; Ευχαριστώ για όποια απάντηση εκ των προτέρων.

Ωραια! Κάτι σαν αυτό κάνει (κολονάτο και βάσης δεν ξέρω τι είναι, αν δεν σου κάνει κόπο μπορείς να μου βάλεις ένα link?) http://www.skroutz.gr/s/88674/Makita-6413.html

Από ότι κατάλαβα αυτό θα με βοηθήσει για να κάνω τις τρύπες, για την υπόλοιπη κατασκευή τι άλλο θα χρειαστώ;

Είναι το δραπανο που είναι αναρτημενο σε κάθετη βάση ώστε να φτιάξεις τις τρύπες.
Αυτές θα τις ανοίξεις με τρυπανια forstner η αλλιώς μεντεσεδων.
Επίσης τις θήκες στην βάση μπορείς να τις φτιάξεις και πάλι με το δραπανο σαν αυτό που ποσταρες στο λινκ με ένα εξάρτημα με κυλινδρικο γυαλοχαρτο πολύ εύκολα.
Επειδή σου γράφω από το κινητό αύριο θα σου βάλω λινκ με εικόνες να πάρεις μια ιδέα.
Επίσης τα ξύλα είναι εύκολο να τα βρεις ακόμη και σε λεροι και πρακτικέρ ακόμη και τα στρογγυλά που λέγονται καβιλιες!
Καλώς ήρθες στον κόσμο των κατασκευών!

Τέλεια, ευχαριστώ πολύ enduras1, πάντα ήθελα να φτιάξω κάτι μόνος μου, να το κοιτάω και να λέω από μέσα μου, "αυτήν την παπ@ρα την έφτιαξα μόνος μου" :flipout:

Αυτη ειναι η μεγαλυτερη ευχαριστηση!!!
Σχηματικα λοιπον με εικονες δες παρακατω!
Λοιπον, ενα κολωνατο δραπανο που θα σε βοηθησει να κανεις ευκολα και σωστα τις τρυπες ειναι αυτο.
TLS.050048.jpg

Τα τρυπανια forstner που σου ειπα για τις τρυπες:
images

Και τα γυαλοχαρτα σε στελεχος για τις θηκες στο κατω κομματι του ξυλου
10000

Για να διακοσμησεις τις ακρες τις βασεις θα σε βοηθουσε πολυ ενα router που με τα κοπτικα που δεχεται μπορει να κανει διαφορα τελειωματα οπως εδω:
images

6253.jpg

Σε αυτο αν εισαι καπου κοντα μπορω να σε βοηθησω και εγω για να μην αγορασεις καποιο τοσο εξειδικευμενο εργαλειο!

Last edited:

Αυτη ειναι η μεγαλυτερη ευχαριστηση!!!
Σχηματικα λοιπον με εικονες δες παρακατω!
Λοιπον, ενα κολωνατο δραπανο που θα σε βοηθησει να κανεις ευκολα και σωστα τις τρυπες ειναι αυτο.
TLS.050048.jpg

Τα τρυπανια forstner που σου ειπα για τις τρυπες:
images

Και τα γυαλοχαρτα σε στελεχος για τις θηκες στο κατω κομματι του ξυλου
10000

Για να διακοσμησεις τις ακρες τις βασεις θα σε βοηθουσε πολυ ενα router που με τα κοπτικα που δεχεται μπορει να κανει διαφορα τελειωματα οπως εδω:
images

6253.jpg

Σε αυτο αν εισαι καπου κοντα μπορω να σε βοηθησω και εγω για να μην αγορασεις καποιο τοσο εξειδικευμενο εργαλειο!

ο άνθρωπος με λίγη προσοχή και χρόνο κάνει την δουλειά του και με 50 ευρό πιστεύω...

Last edited by a moderator:
Και να το διασκεδάσουμε λίγο, είναι πιο φτηνό να τα πάρει έτοιμο.

Ανέκδοτο:

Όταν η NASA άρχισε να στέλνει αστροναύτες στο διάστημα, ανακάλυψαν πως οι στυλογράφοι δεν δούλευαν με βαρύτητα μηδέν, αφού η μελάνη δεν κατέβαινε για να γράψει.

Μετά από 6 χρόνια και 2,000,000 δολάρια έφτιαξαν ένα στυλογράφο που δούλευε κάτω από μηδέν βαρύτητα, ανάποδα, μέσα στο νερό, σε οποιαδήποτε επιφάνεια και με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από πολλούς βαθμούς υπό του μηδενός μέχρι τους 300 βαθμούς Κελσίου.

Και οι Ρώσοι; Τι έκαναν; …χρησιμοποίησαν μολύβια!

Και να το διασκεδάσουμε λίγο, είναι πιο φτηνό να τα πάρει έτοιμο.

Ανέκδοτο:

Όταν η NASA άρχισε να στέλνει αστροναύτες στο διάστημα, ανακάλυψαν πως οι στυλογράφοι δεν δούλευαν με βαρύτητα μηδέν, αφού η μελάνη δεν κατέβαινε για να γράψει.

Μετά από 6 χρόνια και 2,000,000 δολάρια έφτιαξαν ένα στυλογράφο που δούλευε κάτω από μηδέν βαρύτητα, ανάποδα, μέσα στο νερό, σε οποιαδήποτε επιφάνεια και με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από πολλούς βαθμούς υπό του μηδενός μέχρι τους 300 βαθμούς Κελσίου.

Και οι Ρώσοι; Τι έκαναν; …χρησιμοποίησαν μολύβια!

αυτό είναι και εύκολο να γίνει !

Ωραία ιδεα μου δώσατε παίδες.
Θα φτιάξω ένα stand για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα των δικών μου. Έχω και λίγο Ιρόκο περίσσεμα...

@teddy743 για μερικές τρύπες μη πάρεις κολωνάτο. Πάρε δύο κομμάτια ξύλο και με ένα δράπανο χειρός (δανείσου ένα αν δεν έχεις σκοπό να το ξαναχρησιμοποιήσεις. Ολο και κάποιος φίλος θα έχει ένα δράπανο) άνοιξε τις τρύπες με ένα τέτοιο
http://www.skroutz.gr/c/961/spare-parts.html?keyphrase=τρυπάνι+μεντεσέ

Αν δε βρεις τέτοια υπάρχουν και αυτά που ειναι και πιο οικονομικά στη περίπτωση που θες τις τρύπες διαμπερής.
http://www.skroutz.gr/c/961/spare-parts.html?from=most-popular&keyphrase=τρυπάνι+φτερού

Για να κάνει καμπύλη στο πλάι το ξύλο και να μην είναι ξερή 90αρα η κοπή πάρε μερικά γυαλόχαρτα και δώσε του με λίγη υπομονή το σχήμα που θα σου αρέσει.

Για σκαλίσματα στο ξύλο σκαρπελάκι και εισαι οκ. Θεωρώ too much για κάποιον που δηλώνει ότι ζει σε διαμέρισμα να αγοραστεί κολωνάτο δράπανο και ρούτερ. Αν θες να αγοράσεις κάτι πάρε ένα δράπανο χειρός. Θα σου χρειαστεί να βάλεις κάνα ουπα στο τοίχο να κρεμάσεις κάτι, να ανοίξεις τρύπες κάπου κλπ. Το κολωνάτο δε θα σε βοηθήσει σε αυτά.

Σκαρπελακι σε κάποιον που δεν το κατέχει δεν το συνιστώ.
Εννοείται πως με ένα απλό δραπανο μπορεί να τα κάνει όλα αυτά απλά είπα να τον εισάγω λίγο στα εργαλεία καθώς το παιδί δεν τα ξέρει.
Ότι χρειαστείς ρώτα!

Η τελευταία βάση που σου έβαλα είναι πολύ εύκολη δεν χρειάζεται ειδικά εργαλεία εκτός από ένα δράπανο που είναι βασικό εργαλείο και θα χρειασθεί για διάφορες δουλειές και ένα τρυπάνι ξύλου αναλόγου διαστάσεως και μερικά γυαλόχαρτα.