DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλημέρα σε ολους,
Νέο project κατα απαίτηση της κόρης. Θελω να φτιάξω ξύλινο ημιδιπλο κρεβάτι, υπάρχουν τίποτα σχέδια, που θα μπορούσα να εχω σαν οδηγό για να πάρω κάποιες ιδέες τόσο για βαθμό δυσκολίας αλλά και για σχέδιο;

Καλημέρα. Δες και στο Pinterest για ιδέες. Αυτο πως σου φαίνεται ;
Θα προσπαθήσω να το ανεβάσω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλημέρα σε ολους,
Νέο project κατα απαίτηση της κόρης. Θελω να φτιάξω ξύλινο ημιδιπλο κρεβάτι, υπάρχουν τίποτα σχέδια, που θα μπορούσα να εχω σαν οδηγό για να πάρω κάποιες ιδέες τόσο για βαθμό δυσκολίας αλλά και για σχέδιο;

Google : Ana White Twin Brookstone Storage Bed Frame

Last edited:
Παιδιά κάνω ένα πρότζεκτ όσο το δυνατό χαμηλού κόστους με πολυστερίνες. Είναι ένα δωματιάκι μέσα σε ένα άλλο δωμάτιο για να μπορώ να παίζω το κλαρίνο μου χωρίς να ενοχλώ τους γείτονες.

Για πάτωμα έχω αγοράσει

Κόλλα για πολυστερίνες αυτή

Εργασία και χαρά (επιτέλους ΣΚ να δουλέψουμε και λίγο)
ff6cab5f1d8820ed8a3807768c05d339.jpg

έχετε πέσει όλοι με τα μούτρα .
Τρίψε-Τρίψε όλο και κάτι θα μείνει......Χαράς στο κουράγιο σας . Προσωπικά κάτι ζαρντινιέρες της γυναίκας μου από τον Δεκέμβρη ακόμη τις παιδεύω.

Ωραιο προτζεκτ Αθαναση!
Επειδη ειναι μεγαλες επιφανειες, νομιζω οτι δεν θα εχεις κανενα προβλημα να κοβεις το dow με τροχο πετρας. Εναλλακτικα με σεγα και λαμα για μεταλλα αν και θα δυσκολευτεις για απολυτη ευθεια.
Ιδανικα με ενα κοφτερο λεπιδι, εναν οδηγο και υπομονη. Δεν το βλεπω και τοσο παχυ το υλικο.

Βαλε και καμμια φωτο το κλαρινακι!

Γειά σου Χιώτη. Ευχαριστώ για τα σχόλια. Το κόβω με λεπίδι αλλά έχεις δίκαιο ότι δεν πετυχαίνω απόλυτη ευθεία. Όσο για το πάχος θα βάλω διπλό φύλλο. Μεταξύ τους θα υπάρχει κενό. Μόλις το τελειώσω θα ανεβάσω φώτος.

Last edited:
Άθανάση μεγειά το στούντιο!!:)
Έχω μια ερώτηση:
Αν η πολύστερίνη που διάλεξες είναι η κλασική των θερμομονώσεων που είναι σκληρή και σπάει αν την λυγίσεις λίγο.
Είσαι σίγουρος ότι η επιλογή του υλικού αυτού (πολύστερίνης θερμομόνωσης) είναι η πιο κατάλληλη σαν ηχομονωτικό/ηχοαποροφητικό;
Απ' ότι θυμάμαι όταν έφτιαχνα τη δαπεδοθέρμανση σπίτι μου η Rehau που έκανε την κατασκευή, είχε αποκλείσει την επιλογή του DOW και των συναφών
γιατί δεν απορροφούσαν το κρότο από το βηματισμό στο πάτωμα.
Έβαλαν ένα είδος πολύ μαλακού φελιζολ το οποίο είχε -παράλληλα με τις θερμομονωτικές ιδιότητες- και καλή ηχοαπορροφήτικότητα.
Εσύ που είσαι σε τοίχο θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και πετροβάμβακα σε πλάκες.
Μήπως θα έπρεπε -πριν αρχίσεις τα κοψίματα- να το διευκρινίσεις αυτό?

Athanasis υπαρχει μια λαμα σεγας που κανει γι αυτη τη δουλεια και την εχω. Αλλα το πρωι που την εψαχνα, δεν την εβρισκα, και πηρα μαζι μου τη φωτογραφικη στη δουλεια. Τωρα που την εχω μπροστα μου (τη λαμα) εχω ξεχασει την φωτογραφικη. Επανω γραφει 6249 30, εχει ενα Ν και 4 αστερια και ειναι σαν αυτη στο βιντεο παρακατω. Κοβει μια χαρα το Dow.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ImageUploadedByTapatalk1456895149.413469.jpg
ImageUploadedByTapatalk1456895173.456792.jpg
ImageUploadedByTapatalk1456895240.640383.jpg

Ολοκληρώθηκε εδω και καμπόσο καιρό η τοποθέτηση τριών εσωτερικών πορτών laminate.

Το κόψιμο των περβαζιων έγινε πολυ εύκολα με το εργαλείο μπαταρίας parkside καθώς δισκοπρίονο και σεγα δε με βόλεψαν.

Λάθος επιλογή αφρού απο το πρακτικερ( ο φθηνός που εχει) καθώς τις πρώτες μέρες είχε φουσκώσει και μετα απο δέκα μέρες ξεφούσκωσε.

Ευτυχώς τα περβάζια δε τα εχω κλείσει ακομη οποτε μπορώ να τον αφαιρέσω και να βάλω άλλον.

Γενικά αξίζει να το κανεις μόνος σου και να μην χρεωθεις τα 160 που σου Βαράνε στο κεφάλι για τοποθέτηση ανα πορτα.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

+ 1 σε όλα τα παραπάνω.... :a0210: 160 για τοποθέτηση μιας πόρτας; Ρε δεν πάνε καθόλου καλά.... :furious3:

Φίλε 160 για τοποθετηση δεν πρρνει κάνεις. 200 ευρώ περνώ ΕΓΩ τοποθετημένη πόρτα με κάσα πλάκαζ και πρεβαζια κόντρα πλακέ Και φιλμ στην πόρτα 3d ανάγλυφο με δίπλα βαρελαλια και ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ με τρία κλειδια.

35 ευρώ τοποθετηση Δηλαδή. 165 ευρώ κοστιζει η πορτα με όλα τα σύνεργα της και αφρο

Εδω(Κρητη) χρεώνουν 300 με τοποθέτηση. Εγω τις αγόρασα 149 τη μια!

Φίλε 160 για τοποθετηση δεν πρρνει κάνεις. 200 ευρώ περνώ ΕΓΩ τοποθετημένη πόρτα με κάσα πλάκαζ και πρεβαζια κόντρα πλακέ Και φιλμ στην πόρτα 3d ανάγλυφο με δίπλα βαρελαλια και ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ με τρία κλειδια.

35 ευρώ τοποθετηση Δηλαδή. 165 ευρώ κοστιζει η πορτα με όλα τα σύνεργα της και αφρο

Δυστυχώς με βάση τα λεγόμενα σου προκύπτει αυτό που έχω ξανά επαναλάβει εδώ και το έχω βιώσει κατά κόρον.....Υπάρχουν επαγγελματίες και επαγγελματίες, δεν είναι όλοι όμως ευτυχώς το ίδιο, απλά ορισμένοι έξυπνοι είναι να "βαρέσουν" όπου σε βρουν εύκολο και εύκαιρο, έως και άσχετο καμιά φορά, (...το τελευταίο εγώ το λέω καθαρή εκμετάλλευση) και για αυτό θα πρέπει τουλάχιστον να ντρέπονται......ακούς εκεί ξαναλέω 160 ή 149 ευρώ για μια πόρτα.... δηλαδή εσύ με βάση τα προηγούμενα είσαι μ@#@#@ς που χρεώνεις 35 ευρώ (σ.σ........μπράβο σου και προς τιμή σου φίλε Metallikas γιατί είναι μια λογική τιμή για τοποθέτηση πόρτας), και χαλάς την πιάτσα. Εεε ρε κράξιμο που θέλουν ορισμένοι.........και για να καλύψουν τα χάλια τους σου λένε ελεύθερη αγορά έχουμε εγώ τόσο χρεώνω, αν τους πεις ότι το βρήκα πιο οικονομικά αυτό ή εκείνο ή κάνε μια πιο καλή τιμή.....

Εδώ πάνω κάτω τόσο τις δουλεύουν όλοι τις καλές. Άντε το πολύ μέχρι 220 να σου πουν. Από εκεί και πέρα η πόρτα έτοιμη έρχεται μόνο 8 φάλτσα κόβεις. Άντε και κανένα ξεφαρδισμα άμα είναι άκρη άκρη σε τυφλό Ή πορτα

Άσε που βγάζεις ένα δέκα τις εκατό από την πώληση της πόρτας για να καλυφθεις τιμολογιακα. Οπότε πενήντα ευρώ την πόρτα. Επί πέντε πόρτες 250 ευρώ. Για την εποχή και πολλά χ ρεωνω γιατί τις ΒΑΖΩ πέντε πόρτες την μέρα άνετα. Το θέμα είναι που θα βρεις να βάζεις :-p

Δυστυχώς με βάση τα λεγόμενα σου προκύπτει αυτό που έχω ξανά επαναλάβει εδώ και το έχω βιώσει κατά κόρον.....Υπάρχουν επαγγελματίες και επαγγελματίες, δεν είναι όλοι όμως ευτυχώς το ίδιο, απλά ορισμένοι έξυπνοι είναι να "βαρέσουν" όπου σε βρουν εύκολο και εύκαιρο, έως και άσχετο καμιά φορά, (...το τελευταίο εγώ το λέω καθαρή εκμετάλλευση) και για αυτό θα πρέπει τουλάχιστον να ντρέπονται......ακούς εκεί ξαναλέω 160 ή 149 ευρώ για μια πόρτα.... δηλαδή εσύ με βάση τα προηγούμενα είσαι μ@#@#@ς που χρεώνεις 35 ευρώ (σ.σ........μπράβο σου και προς τιμή σου φίλε Metallikas γιατί είναι μια λογική τιμή για τοποθέτηση πόρτας), και χαλάς την πιάτσα. Εεε ρε κράξιμο που θέλουν ορισμένοι.........και για να καλύψουν τα χάλια τους σου λένε ελεύθερη αγορά έχουμε εγώ τόσο χρεώνω, αν τους πεις ότι το βρήκα πιο οικονομικά αυτό ή εκείνο ή κάνε μια πιο καλή τιμή.....

Για να μην τυχόν παρεξηγηθώ στα παραπάνω λεγόμενα μου αναφέρομαι καθαρά και μόνο στο ποσό χρέωσης της τοποθέτησης ( 160 ή έστω 149 ευρώ για μια τοποθέτηση) που εγώ θεωρώ τουλάχιστον υπερβολικό.

Υπερβολικά; Εμένα μου τοποθέτησαν μια πόρτα συρόμενη σε τοίχο γυψοσανίδα, χωρίς κλειδαριά. 550 ευρώ η πόρτα + τοποθέτηση. Και έκανα και μερεμέτι επειδή ξεκόλλησε το διακοσμητικό ξύλο από την ράγα στην μία πλευρά.

Υπερβολικά; Εμένα μου τοποθέτησαν μια πόρτα συρόμενη σε τοίχο γυψοσανίδα, χωρίς κλειδαριά. 550 ευρώ η πόρτα + τοποθέτηση. Και έκανα και μερεμέτι επειδή ξεκόλλησε το διακοσμητικό ξύλο από την ράγα στην μία πλευρά.

Ασπροπυργιώτης;