DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ολοκληρώθηκε εδω και καμπόσο καιρό η τοποθέτηση τριών εσωτερικών πορτών laminate.
...
Γενικά αξίζει να το κανεις μόνος σου και να μην χρεωθεις τα 160 που σου Βαράνε στο κεφάλι για τοποθέτηση ανα πορτα.

Τα 160 ακούγονται πολλά για τοποθέτηση και ίσως να ήθελε παζάρι. Να έχουμε υπ' όψιν όμως ότι αν η τιμή αυτή είναι με απόδειξη παροχής υπηρεσιών, τότε ο τύπος ζήτημα να πήρε τα μισά στο χέρι (ΦΠΑ, εφορία, ασφαλιστικές κρατήσεις- για να κεδίδιε απόδειξη θα πληρώνει ΤΕΒΕ, κλπ). Και πάλι μπορεί να ακούγονται πολλά, αλλά αυτή τη στιγμή αν θέλεις να είσαι νόμιμος ελεύθερος επαγγελματίας θέλεις ένα 10χίλιαρο το χρόνο απλά για να ξεκινήσεις να βγάζεις 1 ευρώ κέρδος, που σημαίνει (με 300 εργάσιμες το χρόνο) περίπου 33 ευρώ την ημέρα (για να ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ να έχεις κέρδος)! Επαναλαμβάνω βέβαια ότι τα 160 απλά για τοποθέτηση ακούγονται πολλά (ειδικά αν ήταν "μαύρα")...

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ασπροπυργιώτης;

Δεν ρώτησα λεπτομέρειες. Μου τον σύστησαν αυτοί που έβαλαν τις γυψοσανίδες, που μου τους σύστησαν από κάποιο κατάστημα στον Ασπρόπυργο. Κάπου θα έχω την απόδειξη, αλλά που να ψάχνω... :flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το ωραίο είναι ότι θέλω να βάλω και άλλη πόρτα, και το σκεύτομαι πλέον. :flipout:
Ο τοίχος έχει πάχος 40 εκατοστά, και φαντάζομαι θα ζητήσουν χιλιάρικο...

Γενικά οι Ασπροπυργιώτες είναι άλλου για αλλού. Ούτε νερό.... Την πόρτα την έχεις ή θα την αγορασεις;

Τα 160 ακούγονται πολλά για τοποθέτηση και ίσως να ήθελε παζάρι. Να έχουμε υπ' όψιν όμως ότι αν η τιμή αυτή είναι με απόδειξη παροχής υπηρεσιών, τότε ο τύπος ζήτημα να πήρε τα μισά στο χέρι (ΦΠΑ, εφορία, ασφαλιστικές κρατήσεις- για να κεδίδιε απόδειξη θα πληρώνει ΤΕΒΕ, κλπ). Και πάλι μπορεί να ακούγονται πολλά, αλλά αυτή τη στιγμή αν θέλεις να είσαι νόμιμος ελεύθερος επαγγελματίας θέλεις ένα 10χίλιαρο το χρόνο απλά για να ξεκινήσεις να βγάζεις 1 ευρώ κέρδος, που σημαίνει (με 300 εργάσιμες το χρόνο) περίπου 33 ευρώ την ημέρα (για να ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ να έχεις κέρδος)! Επαναλαμβάνω βέβαια ότι τα 160 απλά για τοποθέτηση ακούγονται πολλά (ειδικά αν ήταν "μαύρα")...

Φυσικά μαύρα. Η τιμή ειναι ΦΙΞ τουλάχιστον για το νομό Ηρακλείου όπου κι αν ρώτησα. Αν ηθελα απόδειξη ειναι +23% ΦΠΑ. Ο ΦΠΑ ειναι εκπιπτόμενος φόρος οποτε δεν υπολογίζεται στο κόστος του.

Γενικα έτσι δουλεύουν όλοι εδω. Μαύρα και με τιμές 50% πάνω απο την υπόλοιπη Ελλαδα και χωρις να ειναι σχετικοί με αυτο που κάνουν. Απλά μην πέσεις στην ανάγκη τους.

Πλακά που φώναξα για να μου βάλει πλακάκια σε μια ντουζιέρα ούτε 7τμ δε μπορούσε να αναλάβει γιατί ήταν μικρή δουλειά και θα έπρεπε να μου πάρει πολλα λεφτά.

Ειλικρινά αδυνατό να καταλάβω αυτη τη λογική.

Φυσικά μαύρα. Η τιμή ειναι ΦΙΞ τουλάχιστον για το νομό Ηρακλείου όπου κι αν ρώτησα. Αν ηθελα απόδειξη ειναι +23% ΦΠΑ. Ο ΦΠΑ ειναι εκπιπτόμενος φόρος οποτε δεν υπολογίζεται στο κόστος του.

Γενικα έτσι δουλεύουν όλοι εδω. Μαύρα και με τιμές 50% πάνω απο την υπόλοιπη Ελλαδα και χωρις να ειναι σχετικοί με αυτο που κάνουν. Απλά μην πέσεις στην ανάγκη τους.

Πλακά που φώναξα για να μου βάλει πλακάκια σε μια ντουζιέρα ούτε 7τμ δε μπορούσε να αναλάβει γιατί ήταν μικρή δουλειά και θα έπρεπε να μου πάρει πολλα λεφτά.

Ειλικρινά αδυνατό να καταλάβω αυτη τη λογική.

Εξωφρενικό πραγματικά! Η μόνη λύση είναι ο καθένας να φτιάχνει μόνος του ό,τι μπορεί...

Άθανάση μεγειά το στούντιο!!:)
Έχω μια ερώτηση:
Αν η πολύστερίνη που διάλεξες είναι η κλασική των θερμομονώσεων που είναι σκληρή και σπάει αν την λυγίσεις λίγο.....

Ναί Seafalco, είναι πολυστερίνη για θερμομονώσεις. Φυσικά και σπάει αλλά όχι με το παραμικρό λύγισμα. Ίσως χρειαστεί να προσθέσω ένα πλαίσιο από ξύλο για περεταίρω αντοχή. Φυσικά η πολυστερίνη είναι μία φθηνή λύση και όχι η ιδανική.

Είσαι σίγουρος ότι η επιλογή του υλικού αυτού (πολυστερίνης θερμομόνωσης) είναι η πιο κατάλληλη σαν ηχομονωτικό/ηχοαποροφητικό;
Όχι. Δεν είμαι σίγουρος για αυτό, αλλά αν το πάρουμε έτσι, ούτε και η γυψοσανίδα είναι ούτε και το ξύλο. Οι κραδασμοί μεσαίας συχνότητας διαπερνούν όλα τα υλικά, είτε ελαφρά είτε βαριά. Οι κραδασμοί χαμηλής συχνότητας διαπερνούν πιο εύκολα όμως τα πιο ελαφρά υλικά , όπως την πολυστερίνη. Φυσικά η πολυστερίνη είναι πορώδες υλικό και ο ήχος μπορεί πιο εύκολα να περάσει φυσικά απ ότι στα σκληρά υλικά.

Απ' ότι θυμάμαι όταν έφτιαχνα τη δαπεδοθέρμανση σπίτι μου η Rehau που έκανε την κατασκευή, είχε αποκλείσει την επιλογή του DOW και των συναφών γιατί δεν απορροφούσαν το κρότο από το βηματισμό στο πάτωμα. Έβαλαν ένα είδος πολύ μαλακού φελιζολ το οποίο είχε -παράλληλα με τις θερμομονωτικές ιδιότητες- και καλή ηχοαπορροφήτικότητα.
Όταν περνούσα το γκρι DOW στο σπίτι, ο τεχνίτης μου είχε πει ότι το μόνο αρνητικό του είναι ότι δεν κόβει τον εξωτερικό θόρυβο.
Σε αυτή την περίπτωση ούτε σκληρό υλικό θα έκανε γιατί οι κρότοι από τους βηματισμούς θα περνούσαν μέσω του υλικού και όχι από τον αέρα.

Εσύ που είσαι σε τοίχο θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και πετροβάμβακα σε πλάκες.
Μήπως θα έπρεπε -πριν αρχίσεις τα κοψίματα- να το διευκρινίσεις αυτό?

Η πολυστερίνη είναι διαχειρίσιμη σε σχέση με το βάρος την μεταφορά της και την αποκομιδή της, είναι επίσης σχετικά φθηνή. Η λύση με τον πετροβάμβακα είναι καλή όμως θα την αποφύγω λόγω κόστους και ακαταστασίας. Για να ελαττώσω τα μειονεκτήματα της πολυστερίνης ως ηχομονωτικού υλικού θα κάνω το εξής. Θα βάλω διπλά φύλλα πολυστερίνης και μεταξύ τους θα αφήσω περιθώριο κενού. Δηλαδή θα κάνω ένα "σπιτάκι" και μέσα στο σπιτάκι άλλο σπιτάκι. Το πρώτο θα το καλύψω με ναϊλον έτσι ώστε να αποκλήσω την μεταφορά ήχου απο τον αέρα. Η ηχομόνωση δεν θα είναι τέλεια αλλά με την βοήθεια των τοίχων ο γείτονας δεν θα ακούει την «κόρνα» του κλαρίνου μου !
Θα κάνω και κάποια τεστς τα οποια θα δημοσιοποιήσω μόλις τελειώσω την κατασκευή. Αν αποτύχει παταγωδώς η κατασκευή, καίω 200 και παίρνω 200 αξίας πτυχίο !

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Γενικά οι Ασπροπυργιώτες είναι άλλου για αλλού. Ούτε νερό.... Την πόρτα την έχεις ή θα την αγορασεις;

Την προηγούμενη το φώναξα, και του είπα θέλω μια πόρτα εδώ, προσοχή ο τοίχος είναι γυψοσανίδα. Το άνοιγμα είχα φτιάξει μόνο...

Η πολυστερίνη είναι διαχειρίσιμη σε σχέση με το βάρος την μεταφορά της και την αποκομιδή της, είναι επίσης σχετικά φθηνή. Η λύση με τον πετροβάμβακα είναι καλή όμως θα την αποφύγω λόγω κόστους και ακαταστασίας. Για να ελαττώσω τα μειονεκτήματα της πολυστερίνης ως ηχομονωτικού υλικού θα κάνω το εξής. Θα βάλω διπλά φύλλα πολυστερίνης και μεταξύ τους θα αφήσω περιθώριο κενού. Δηλαδή θα κάνω ένα "σπιτάκι" και μέσα στο σπιτάκι άλλο σπιτάκι. Το πρώτο θα το καλύψω με ναϊλον έτσι ώστε να αποκλήσω την μεταφορά ήχου απο τον αέρα. Η ηχομόνωση δεν θα είναι τέλεια αλλά με την βοήθεια των τοίχων ο γείτονας δεν θα ακούει την «κόρνα» του κλαρίνου μου !
Θα κάνω και κάποια τεστς τα οποια θα δημοσιοποιήσω μόλις τελειώσω την κατασκευή. Αν αποτύχει παταγωδώς η κατασκευή, καίω 200 και παίρνω 200 αξίας πτυχίο !

Φοβάμαι ότι το dow δεν θα σου δώσει την ηχομόνωση που θες. Το ¨κενο" που λες δεν θα είναι πραγματικό "κενό" γιατί θα υπάρχουν διαρροές από το πάτωμα ή τις ενώσεις τοω φύλλων dow. Αυτό που σκοπεύεις να κατασκευάσεις μάλλον θα σου δημιουργήσει αντηχείο και μεγαλύερο πρόβλημα. "Σπίτι σε σπίτι" δεν πρέπει να πατάει πουθενά ή αλλιώς σε ειδικά πέλματα. Εσύ δεν θα κάνεις αν κατάλαβα καλά και πάτωμα. Το dow, λόγω κατασκευής δεν είναι ηχοαπορροφητικό και ειδικά για σένα που θα είσαι μεσα, θα σου δημιουργεί προβλήματα αντανάκλασης (τα οποία μπορείς να αποφύγεις με την χρήση κουρτίνας με πολλές ζάρες ή με την χρήση πάνινων πάνελ) καλύτερα να χρησιμοποιήσεις φελιζόλ (διογκωμένη πολυστερίνη). Οι χαμηλές και μεσαιο-χαμηλές του κλαρίνου θα συνεχίσουν να διαρρέουν και οι ενοχλητικές μεσαίες σε σχέση με το "κενό" που θες να δημιουργήσεις φοβάμαι ότι θα γίνουν πιο ενοχλητικές. Πετροβάμβακας ή ρικοφον είναι καλύτερο.

Το ξύλο δεν είναι σίγουρα για ηχομόνωση (αλλά για διασπορά ήχου και ζωντάνια) και η γυψοσανίδα (2πλη ως 4πλη) χρησιμοποιείται κατά κόρο αλλά με την συνοδεία άλλων υλικών (πετροβάμβακα, φελλού, ρικοφον, υφασμάτινων πανελ κλπ....) και όχι μόνη της.

Θα έλεγα να ρωτήσεις την γνώμη ειδικού για να μην κάψεις τα 200 που λες.

Το room in a room είναι μεγάλη υπόθεση και σίγουρα δε γίνεται με ημίμετρα, δυστυχώς για σένα Αθανάση.

Έχω μπει/χρησιμοποιήσει το room in a room του ΔΟΛ όπου γίνονταν όλες οι δοκιμές επί εποχής HiTech (ήμον συνεργάτης για λίγο καιρό) και πραγματικά δεν έχω ζήσει ξανά παρόμοια εμπειρία σε οικιακές υλοποιήσεις - κυρίως γιατί πάντα υπάρχουν ανασταλτικοί παράγοντες για να γίνει σωστή δουλειά.

Περι ηχομονωσης...

Δες ΕΔΩ και ΕΔΩ...

coporubber.png

lavirinthoi.png

Τετοια υλικα δεμενα σε ενα τοιχο, μια ντουλαπα, μια κατασκευη θα σου αποδοσουν μακραν καλυτερα απο ΝΤΑΟΥ...

Τιμες τωρα....καλο ψαξιμο.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι η κατασκευή αποτελείται από διάφορα στρώματα, που το καθένα προορίζεται να απορροφήσει ένα ορισμένο φάσμα συχνοτήτων.
Και πρακτικά δημιουργούνται δύο ηχοαπορροφητικά κελύφη το ένα μέσα στο άλλο και ανάμεσά τους παρεμβάλλεται μια στρώση / κέλυφος από αδρανές ελαστικό υλικό με μεγάλη μάζα και πυκνότητα.
Σαν κατασκευή είναι εξαιρετικά απαιτητική καθώς αποφεύγονται πλήρως οι ανελαστικές συνδέσεις μεταξύ των κελυφών, και οι απαιτήσεις αυτές γίνονται ακόμα πιο μεγάλες και δύσκολο να ικανοποιηθούν στο πάτωμα που φέρει και τα διάφορα φορτία.
Υπάρχουν διάφορα υλικά, για τα απαραίτητα γεμίσματα τα οποία χαρακτηρίζονται από ισχυρή απορρόφηση της ενέργειας που μεταφέρουν τα ηχητικά κύματα, υλικά για ελαστικά σημεία στήριξης και γενικά ότι χρειαστεί, αλλά δυστυχώς, όλα αυτά έρχονται με ένα κόστος.
Τα κενά αέρος που μεσολαβούν μεταξύ των στρώσεων χρησιμεύουν στο να διακόψουν την μηχανική μετάδοση των ήχων από τον ένα φορέα' σκελετό υποστήριξης των ηχοαπορροφητικών στρώσεων στον άλλο και όχι στο να διακόψουν τον ήχο που "διαρρέει από το ένα στρώμα στο άλλο!
Υπάρχουν αρκετά video για DIY κατασκευές που δίνουν αρκετές ιδέες, σε κανένα όμως από αυτά δεν χρησιμοποιούντραι άκαμπτα μονωτικά όπως το συγκεκριμένο θερμομονωτικό, τα περισσότερα μοιάζουν με μαλακά "παπλώματα" .

Συνεπώς θα έλεγα ότι ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή, για να αναθεωρηθούν κάποιες επιλογές γιατί πολύ φοβάμαι ότι το αποτέλεσμα θα είναι κατώτερο των προσδοκιών !

Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας ενός φωτιστικού (λαμπατέρ) που έφτιαξε πρόσφατα ένας γείτονας σχεδόν εξολοκλήρου (πλην του ντουί και του καπέλου) δικής του έμπνευσης και σχεδίασης το οποίο μόλις το είδα απλά κόλλησα (...αυτό που λέμε έρωτας με την πρώτη ματιά....). Θεωρώ μεγάλη επιτυχία το ταίριαγμα των διαστάσεων του καπέλου που βρήκε έτοιμο σε τοπικό κατάστημα με τις συνολικές διαστάσεις του φωτιστικού, και την συνολική ομορφιά που απορρέει από την απλότητα των γραμμών του.... Ο άνθρωπος είναι απλά όχι μάστορας αλλά ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ και έχει ήδη τον σεβασμό μου μιας και έχω δει και άλλα έργα του τα οποία θα σας ανεβάσω να δείτε εντός τον ημερών, αν βέβαια δεν κάνω κατάχρηση του νήματος. Παράλληλα δράττομαι της ευκαιρίας από την συναναστροφή μαζί του και αρχίζω και μαθαίνω τόρνο μιας και ο ίδιος ήταν τορνοδόρος στα ναυπηγεία του ΝΕΩΡΙΟΥ για 40 χρόνια.

Υ.Γ. Το τελευταίο με τον τόρνο τώρα που ξανασκέφτομαι μάλλον δεν θα μου βγει σε καλό γιατί με βλέπω να μπαίνω σε έξοδα......:beee::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Φοβάμαι ότι το dow δεν θα σου δώσει την ηχομόνωση που θες. Το ¨κενο" που λες δεν θα είναι πραγματικό "κενό" γιατί θα υπάρχουν διαρροές από το πάτωμα ή τις ενώσεις τοω φύλλων dow. Αυτό που σκοπεύεις να κατασκευάσεις μάλλον θα σου δημιουργήσει αντηχείο και μεγαλύερο πρόβλημα. "Σπίτι σε σπίτι" δεν πρέπει να πατάει πουθενά ή αλλιώς σε ειδικά πέλματα. Εσύ δεν θα κάνεις αν κατάλαβα καλά και πάτωμα.

Αγαπητέ amsen, πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις σου γενικά. Θα βάλω πάτωμα απο λάστιχο ΜΑΤ
IMG_20160227_093017_zpstzmksd3g.jpg

Η πολυστερίνη θα αγγίζει τα πατάκια τα οποία θα είναι κολλημένα μεταξύ τους και μονωμένα με σιλικόνη. Επίσεις τα DOWs θα είναι μονωμένα μεταξύ τους με σιλικόνη. Σε σχέση με την παρενέργεια του αντηχείου θα κάνω δωρεάν ηχοαπορρόφηση με μέθοδο που παραθέτω πίο κάτω.

Το dow, λόγω κατασκευής δεν είναι ηχοαπορροφητικό και ειδικά για σένα που θα είσαι μεσα, θα σου δημιουργεί προβλήματα αντανάκλασης (τα οποία μπορείς να αποφύγεις με την χρήση κουρτίνας με πολλές ζάρες ή με την χρήση πάνινων πάνελ) καλύτερα να χρησιμοποιήσεις φελιζόλ (διογκωμένη πολυστερίνη). Οι χαμηλές και μεσαιο-χαμηλές του κλαρίνου θα συνεχίσουν να διαρρέουν και οι ενοχλητικές μεσαίες σε σχέση με το "κενό" που θες να δημιουργήσεις φοβάμαι ότι θα γίνουν πιο ενοχλητικές. Πετροβάμβακας ή ρικοφον είναι καλύτερο.

Ο πετροβάμβακας είναι φθηνός σε σύγκριση με τα αφρώδη ηχοαπορροφυτικά τύπου ricofon etc. Και δεν πρέπει να συγχέουμε τα ηχοαπορροφυτικά με τα ηχομονωτικά υλικά.
Δες και απαντήσεις πίο κάτω.

Θα έλεγα να ρωτήσεις την γνώμη ειδικού για να μην κάψεις τα 200 που λες.

Ειδικοί υπάρχουν και εδω μέσα. Αν ήταν να πάρω καλύτερη γνώμη απο ειδικό απο αυτή που μου έδωσες, θα μου ζητούσε έξτρα χρήματα για να μου πουλήσει υπηρεσία η υλικό δικό του. Θα παιζε το συμφέρον δηλαδή και θα υποβάθμιζε την ιδέα μου.

Το room in a room είναι μεγάλη υπόθεση και σίγουρα δε γίνεται με ημίμετρα, δυστυχώς για σένα Αθανάση.

Έχω μπει/χρησιμοποιήσει το room in a room του ΔΟΛ όπου γίνονταν όλες οι δοκιμές επί εποχής HiTech (ήμον συνεργάτης για λίγο καιρό) και πραγματικά δεν έχω ζήσει ξανά παρόμοια εμπειρία σε οικιακές υλοποιήσεις - κυρίως γιατί πάντα υπάρχουν ανασταλτικοί παράγοντες για να γίνει σωστή δουλειά.

Πάντα υπάρχουν δυσκολείες και κυρίως όταν προσπαθείς για κάτι οικονομικό που απλά θα σε καλύψει.

Περι ηχομονωσης...

Δες ΕΔΩ και ΕΔΩ...

coporubber.png

lavirinthoi.png

Τετοια υλικα δεμενα σε ενα τοιχο, μια ντουλαπα, μια κατασκευη θα σου αποδοσουν μακραν καλυτερα απο ΝΤΑΟΥ...

Τιμες τωρα....καλο ψαξιμο.

Τέτοια υλικά στοιχίζουν απο 20 ανά τ.μ., άν όχι παραπάνω. Δωρεάν λύση υπάρχει φυσικά, απο αρτοποιεία και υπεραγορές. Θήκες Αυγών απο χαρτόνι.

10r0hzr.jpg

280520123371.jpg

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Η κολωνα δηλαδη ειναι μασιφ μεταλλο δουλεμενο στον τορνο; Πρεπει να ειναι βαρυ...

Όχι δεν είναι μασίφ, παράληψη μου είναι κούφιο και στην μέση περίπου της κολόνας, στο σημείο που υπάρχει ένας δακτύλιος ενώνονται με σπείρωμα τα δυο σημεία του κυρίως σώματος. Είναι κούφιο για να μπορέσει άλλωστε να περάσει και το καλώδιο του ντουί, και να μην φαίνεται άσχημα στο μάτι. Η ξύλινη βάση είναι κομμάτι ξύλου μονοκόμματο φτιαγμένο στο τόρνο.

Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας ενός φωτιστικού (λαμπατέρ) που έφτιαξε πρόσφατα ένας γείτονας σχεδόν εξολοκλήρου (πλην του ντουί και του καπέλου) δικής του έμπνευσης και σχεδίασης το οποίο μόλις το είδα απλά κόλλησα (...αυτό που λέμε έρωτας με την πρώτη ματιά....). Θεωρώ μεγάλη επιτυχία το ταίριαγμα των διαστάσεων του καπέλου που βρήκε έτοιμο σε τοπικό κατάστημα με τις συνολικές διαστάσεις του φωτιστικού, και την συνολική ομορφιά που απορρέει από την απλότητα των γραμμών του.... Ο άνθρωπος είναι απλά όχι μάστορας αλλά ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ και έχει ήδη τον σεβασμό μου μιας και έχω δει και άλλα έργα του τα οποία θα σας ανεβάσω να δείτε εντός τον ημερών, αν βέβαια δεν κάνω κατάχρηση του νήματος. Παράλληλα δράττομαι της ευκαιρίας από την συναναστροφή μαζί του και αρχίζω και μαθαίνω τόρνο μιας και ο ίδιος ήταν τορνοδόρος στα ναυπηγεία του ΝΕΩΡΙΟΥ για 40 χρόνια.

Υ.Γ. Το τελευταίο με τον τόρνο τώρα που ξανασκέφτομαι μάλλον δεν θα μου βγει σε καλό γιατί με βλέπω να μπαίνω σε έξοδα......:beee::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Πολύ όμορφη κατασκευή! Πραγματικά καλλιτέχνης ο άνθρωπος!