DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύλο

Πολύ όμορφη κατασκευή! Πραγματικά καλλιτέχνης ο άνθρωπος!

Αφού σας άρεσε αυτό θα σας ανεβάσω εντός των ημερών και άλλα!!!! Ορισμένα είναι ακόμη πιο έντεχνα και πιο περίπλοκα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύ

Αφού σας άρεσε αυτό θα σας ανεβάσω εντός των ημερών και άλλα!!!! Ορισμένα είναι ακόμη πιο έντεχνα και πιο περίπλοκα.

Βάλε βάλε!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκευών με ξύ

Γιατι δεν γραφεται μελος? Ο ανθρωπος φαινεται οτι εχει μερακι και γνωριζει πολυ καλα τι κανει.

Ειναι κριμα να βλεπουμε μονο εργα απο φωτογραφιες χωρις να μπορεσουμε να παρουμε ενα μικρο μερος απο την πολυτιμη γνωση του και εμπειρια σαν τορναδορο.
Η ειδικευση αυτη ολο και σπανιζει.

Εδω τον θελουμε και τον ιδιο και τα εργα του :))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κατασκ

Γιατι δεν γραφεται μελος? Ο ανθρωπος φαινεται οτι εχει μερακι και γνωριζει πολυ καλα τι κανει.

Ειναι κριμα να βλεπουμε μονο εργα απο φωτογραφιες χωρις να μπορεσουμε να παρουμε ενα μικρο μερος απο την πολυτιμη γνωση του και εμπειρια σαν τορναδορο.
Η ειδικευση αυτη ολο και σπανιζει.

Εδω τον θελουμε και τον ιδιο και τα εργα του :))

Από όσα ξέρω από αυτά που έχω μιλήσει μαζί του από υπολογιστές, forum, δίκτυα κτλ δεν πολυκατέχει. Εννοείται πως θα του το προτείνω όμως.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδέες για κατασκευές επίπλων και μεγάλων κα

Από όσα ξέρω από αυτά που έχω μιλήσει μαζί του από υπολογιστές, forum, δίκτυα κτλ δεν πολυκατέχει. Εννοείται πως θα του το προτείνω όμως.....

O τόρνος είναι πολύ παλιά μηχανή.

1024px-Jan_Verbruggen_Foudary_Drawing_47_Horizontal_Boring_Machine.JPG

Jan Verbruggen in Woolwich Royal Brass Foundry approx χρονολογία 1778

Σήμερα έφτιαξα ένα οδηγό γιά τό δισκοπρίονο χειρός μήκος 130 cm ,είχα φτιάξει παλαιότερα άλλον έναν,καί έφτιαξα καί δεύτερο γιά νά τούς ενώσω,άν χρειαστεί νά κόψω κάτι μεγαλύτερο
Κόντρα-πλακέ οκουμέ 8 mm καί ακουλουθεί η γνωστή τεχνική ,τρύπημα,φρεζάρισμα,κόλλημα,βίδωμα καί τέλος κόψιμο 1 cm μέ τό δισκοπρίονο στόν οδηγό.

odigos10.jpg

odigos11.jpg

odigos12.jpg

odigos13.jpg

odigos14.jpg

Last edited:
Σήμερα έφτιαξα ένα οδηγό γιά τό δισκοπρίονο χειρός μήκος 130 mm ,είχα φτιάξει παλαιότερα άλλον έναν,καί έφτιαξα καί δεύτερο γιά νά τούς ενώσω,άν χρειαστεί νά κόψω κάτι μεγαλύτερο
Κόντρα-πλακέ οκουμέ 8 mm καί ακουλουθεί η γνωστή τεχνική ,τρύπημα,φρεζάρισμα,κόλλημα,βίδωμα καί τέλος κόψιμο 1 cm μέ τό δισκοπρίονο στόν οδηγό.

Καλά κοψίματα φίλε. Υποθέτω ότι εννούσες 1300mm μήκος, σωστά;

Καλά κοψίματα φίλε. Υποθέτω ότι εννούσες 1300mm μήκος, σωστά;

Eυχαριστώ καί γιά τήν διόρθωση φίλε μου (τό διόρθωσα ήδη) 130 cm ήθελα νά πώ η όπως σωστά έγραψες 1300 mm

Φίλε Weather1967 ακόμη δεν κατάλαβα πώς μπορείς να κόψεις με τον DIY οδηγό δισκοπρίονου σου όπως τον βλέπω απο τις φωτογραφίες, αλλά αν σε εξηπηρετεί οκ.

Θανάσης

Φίλε Weather1967 ακόμη δεν κατάλαβα πώς μπορείς να κόψεις με τον DIY οδηγό δισκοπρίονου σου όπως τον βλέπω απο τις φωτογραφίες, αλλά αν σε εξηπηρετεί οκ.

Θανάσης

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Σήμερα έφτιαξα ένα οδηγό γιά τό δισκοπρίονο χειρός μήκος 130 cm ,είχα φτιάξει παλαιότερα άλλον έναν,καί έφτιαξα καί δεύτερο γιά νά τούς ενώσω,άν χρειαστεί νά κόψω κάτι μεγαλύτερο

Τελεια! καλες δουλειες!

Δημήτρη η πλάκα ξέρεις ποια είναι; Οτι προχθές παρέλαβα τα ξύλα για να κάνω το ίδιο και μάλιστα 130cm και εγώ :rofl:

Ειχα κάνει πέρυσι έναν 60cm για να μεταφέρεται εύκολα αλλά πλέον θέλω μεγαλύτερο. Κάτι μου λέει ότι έχεις βάλει κάμερα στο σπίτι μου :rofl: (προφανώς πλακίτσα κάνω :) )

Μιας και έμαθα το ονοματάκι σου αγάπη σου απηντώ... Πλακίτσα κάνεις!

Ευχαριστώ συνάδελφοι
Αθανάση μέ πρόλαβε ό φίλος songless_bird μέ τό βίντεο
Αγάπη καί σήμερα έφτιαξα καί άλλο ένα κοντό οδηγό 70 cm,τά μεγάλα πνεύματα συναντιούνται χαχαχα.-bye-
Στήν πρώτη φωτό ο κοντός οδηγός 70 cm

Καί ακολουθεί τό παρακάτω : χτές είχα βρεί πεταμένο στά σκουπίδια μιά ροτόντα μόνο τήν επιφάνεια,καί επειδή ήθελα ενα παλαιό κοντό τραπέζι νά βάλω επάνω μερικές γλάστρες μέ φυτά,μού ήρθε γάντι,είχα κάτι καδρόνια 3,5 cm Χ 4,5 cm έκανα ένα τελάρο καί 4 πόδια 50 cm,χρησιμοποιήθηκαν νοβοπανόβιδες 4 mm καί έβαλα καί 8 γωνίες μεταλλικές στά πόδια γιά νά είναι πιό στέρεο,καί έτοιμο.
Αύριο θά τό βάψω 2-3 χέρια λαδομπογιά (νά δώ πότε θά στεγνώσει μέ τίς βροχές τού τριημέρου) θά τού βάλω καί ένα νάυλον από επάνω γιά τά νερά καί έτοιμο τό λουλουδοτράπεζο,επιφυλάσομαι μέ φωτογραφίες όταν θά είναι έτοιμο στολισμένο.

odigos15.jpg

trapez10.jpg

trapez16.jpg

trapez11.jpg

trapez12.jpg

trapez13.jpg

trapez15.jpg

Παιδιά, σας πληροφορώ ότι το project ηχομόνωσης με πολυστερίνες τύπου dow (styrofoam) έχει αποτύχει. Για την κατασκευή/project έχω αναφερθεί εδώ: http://avclub.gr/forum/showthread.p...λυσεις?p=1057600786&viewfull=1#post1057600786
300 Ευρώ στα υλικά, πατάκια, κόλλες, νάιλον, σπάτουλα, λεπίδες κτλ πήγαν του κώλου. Αν και έβαλα διπλά φύλλα, με ένα κενό στην μέση, διαπίστωσα πώς αυτά τα dows (styrofoams) αφήνουν πολλές συχνότητες να τα διαπερνούν χωρίς καμιά αντίσταση και ιδίως την κόρνα του κλαρίνου την οποία ήθελα να βουβόσω.

Το μάθημα μου θα μπορούσα να το πάρω χωρίς να δαπανήσω τόσα Ευρώ. Τώρα έμεινα με τις ξηλωμένες πολυστερίνες και ένα διαμέρισμα ακάθαρτο απο τις εργασίες. Της π. η κατάσταση.

IMG_20160314_183124_zpsxd6ray1r.jpg

Κάποιες ιδέες με το τί να κάνω με την πολυστερίνη που μου περισσεύει θα μου ήταν πολύτιμες