DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Και πυρίμαχο και άκαυστο και βραδυφλεγές και αντιπυρικό, όλα τα κάνει αυτό το αστάρι χαχαχα!

Οι λέξεις "πυρίμαχο" και "αντιπυρικό" προφανώς είναι λανθασμένες επί του προκειμένου, η σωστή έννοια είναι "πυράντοχο" (στην καλύτερη).

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

αυτό κάνει?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ναι κάνει. Που θα το βρώ όμως?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και πυρίμαχο και άκαυστο και βραδυφλεγές και αντιπυρικό, όλα τα κάνει αυτό το αστάρι χαχαχα!

Οι λέξεις "πυρίμαχο" και "αντιπυρικό" προφανώς είναι λανθασμένες επί του προκειμένου, η σωστή έννοια είναι "πυράντοχο" (στην καλύτερη).

"Πυράντοχα" (με την επιγραφή Heat Resistance > 750 C ) προϊόντα ίσως να μπορώ να βρώ κάπου !!

Ωραίος ο Γιάννης μέ κάθε λεπτομέρεια καλή αποπεράτωση εύχομαι,έχεις υπολογίσει άν κατάλαβα σωστά καί νά πιάνεις τήν λάμα στήν άκρη μέ ρουλεμάν γιά νά μήν ταλαντώνεται γιά ίσιες κοπές ?.
Αναφέρεται στό νήμα DIY: Σταθεροποιητής Σέγας

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ωραίος ο Γιάννης μέ κάθε λεπτομέρεια καλή αποπεράτωση εύχομαι,έχεις υπολογίσει άν κατάλαβα σωστά καί νά πιάνεις τήν λάμα στήν άκρη μέ ρουλεμάν γιά νά μήν ταλαντώνεται γιά ίσιες κοπές ?.
Αναφέρεται στό νήμα DIY: Σταθεροποιητής Σέγας

Ο Σταθεροποιητής θα τοποθετηθεί/κατασκευαστεί τελευταίος ...

?Γβ€š ΓŽΒ£ΓŽΒ­ΓŽΒ³ΓŽΒ±Γβ€š_ΓŽΒ‘ΓŽΒΏΓβ€¦ΓŽΒ»ΓŽΒ΅ΓŽΒΌΓŽΒ¬ΓŽΒ½_02...jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Ναι κάνει. Που θα το βρώ όμως?

"Πυράντοχα" (με την επιγραφή Heat Resistance > 750 C ) προϊόντα ίσως να μπορώ να βρώ κάπου !!
Άμα δεις το βίντεο στο youtube έχει περιγραφή με το μαγαζί, site κλπ

το είδα εγώ για σένα

2--Συστατικών πυρίμαχο άκαυστο βραδυφλεγές αντιπυρικό αστάρι-βερνίκι θερμοκρασίας φωτιάς ανθεκτικό σύμφωνα με EN 13501-1 Class Cfl-s1

Πιστοποιημένο πυράντοχο επιβραδυντικό αστάρι-βερνίκι φωτιάς νερού. Αρ. άρθρου: 11833. Βασίζεται σε άκαυστα ακρυλικά πολυμερή για έργα που υποβάλλονται στους κανονισμούς ασφαλείας έναντι στη φωτιά. Το διαυγές βραδυφλεγές αντιφλεκτικό βραδύκαυστο δύο συστατικών αστάρι-βερνίκι εφαρμόζεται σαν μία ενδιάμεση στρώση στο αξιόπιστο σύστημα LOBA. Είναι αντιαναφλεκτικό και υπερκαλύπτει την κατηγορία Cfl-s1 όπως κάθε πυρανθεκτικό βερνίκι θερμοκρασίας, σύμφωνα με το EN13501-1. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παρκέ και ξύλινα πατώματα,πόρτες πυρασφαλείας, που γίνονται από ξύλα με ακατέργαστη (φυσική-πρωταρχική) πυκνότητα του ξύλου ≥ 0,47 g/cm3 (π.χ. οξιά, δρυς, merbau, wenge κλπ.). Ελεγμένο πυρίμαχο αντιφλογιστικό υλικό υψηλής θερμοκρασίας - για εκπομπές αναθυμιάσεων προϊόν κτιρίων-οικοδομών, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές DIBt.

Γκάμα χρήσεων:
► Μασίφ παρκέ και ξύλινα πατώματα φτιαγμένα από ξύλα με καθαρή πυκνότητα ξύλου ≥0.47g/cm³.
► Πυράντοχο βερνίκι υψηλής θερμοκρασίας το οποίο προτείνεται για χρήσεις όπου η ελάχιστη τελική πυκνότητα ως EN 14342 δεν μπορεί επιτευχθεί (ανακαίνιση), όπως επίσης ως σε μη- καθιερωμένα μασίφ ξύλινα πατώματα.

Χαρακτηριστικά -Πλεονεκτήματα
√ η λύση για έργα με πυροπροστασίας και ελέγχου περιορισμών
√ αλλάζει ενεργά την συμπεριφορά φωτιάς στα ξύλα
√ εύκολη εφαρμογή στο εγκεκριμένο σύστημα LOBA
√ καμία αρνητική επίδραση στην εμφάνιση του ξύλου

■ Κατανάλωση
Κάθε εφαρμογή με το ρολό 100 - 120 ml/m² (8 - 10 m²/l)

■ Αραίωση
Μετά την μείξη των συστατικών Α και Β, - το αστάρι είναι έτοιμο για χρήση και δεν πρέπει να αραιώνεται!

√ δεν είναι επικίνδυνο υλικό σύμφωνα με το ADR

Παρκέτα δάπεδα laminate Βερνίκια Χρώματα Κόλλες - Μηχανές Πατωμάτων Παρκέ Τεχνοτροπίες Καρράς Π. & Υιοί ΑΕΕ.

Αντικείμενο :
δάπεδα laminate, παρκέτα καρφωτά, προγυαλισμένα, συνθετικά πατώματα, linoleum, PVC, φυσικά - συνθετικά DECK, δάπεδα οικολογικά περασμένα με φυσικό λάδι - κερί, προϊόντα φινιρίσματος ξύλου για παιδικά δωμάτια παιχνίδια, χρώματα - βερνίκια οικολογικά, μηχανές - κόλλες πατωμάτων, εργαλεία, τεχνοτροπίες ξύλου - τοίχων, προστασία ξυλείας με εμποτισμού υλικά, ταπετσαρίες, σοβάδες οικοδομής, θερμοπροστασία, νανοτεχνολογία, κ.α.

http://www.karrassa.gr/index.php/loba...

http://www.karrassa.gr/

Καλά φίλε thanks !

......Βασίζεται σε άκαυστα ακρυλικά πολυμερή .....

Εγώ λέω να πάω για μία standard ακρυλική μπογιά του νερού, απ αυτή που βάζουνε στους τοίχους. 2-3 στρώματα σε δείγμα και μετά τεστάρω κατευθείαν. Δεν έχω ούτε λεφτά ούτε χρόνο για κάψιμο.

Ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν....

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

View attachment 125826

Απλά respect φίλε Ιωάννη,είμαι σίγουρος ότι θά κάνεις τέλεια δουλειά όπως πάντα.

Εγώ πάλι Αθανάσιε δεν κατάλαβα γιατί ανησυχείς για φωτιά... έχετε πυρομανείς στο σπίτι ??

Εγώ πάλι Αθανάσιε δεν κατάλαβα γιατί ανησυχείς για φωτιά... έχετε πυρομανείς στο σπίτι ??

Θα βάψω πολυστερίνη φίλε μου. Η πολυστερίνη παίρνει εύκολα φωτιά. Κάθε φτωχική φωλιά έχει τα κεράκια της, τις λαμπούλες της. καθώς επίσης και το εργαστήριο της που αποτελείται απο μπριζάτα εργαλεία, σεγούλες, τρυπανάκια, και δισκοπριονάκια καθώς και καμία σομπούλα η οποία ανάβει δια να ζεστάνει τον μάστορα. ! Πάντα υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος ή άλλων εστιών φωτιάς. Άρα?

Η πολυστερινη ειναι αυτοσβηνομενη. Οποτε αν δεν υπαρχει εστια φωτιας η ιδια δεν προκειται να καιγεται. Αλλες υλες ειναι ποιο ευφλεκτες και καυσιμες.

Θα βάψω πολυστερίνη φίλε μου. Η πολυστερίνη παίρνει εύκολα φωτιά. Κάθε φτωχική φωλιά έχει τα κεράκια της, τις λαμπούλες της. καθώς επίσης και το εργαστήριο της που αποτελείται απο μπριζάτα εργαλεία, σεγούλες, τρυπανάκια, και δισκοπριονάκια καθώς και καμία σομπούλα η οποία ανάβει δια να ζεστάνει τον μάστορα. ! Πάντα υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος ή άλλων εστιών φωτιάς. Άρα?

πιο πολυ απο φωτια να φοβηθεις αναθυμιασεις απο τα υλικα που αναμιγνυονται μπορει να την πληρωσεις στον πνευμονα - τραχεια - βργχους χρονια μετα...
για φωτια κλπ σωστη λυση ειναι παντα ενας ανιχνευτης καπνου (εχω σε αποθηκη - καυστηρα) που θα πιασει οτι περιεργο χτυπησει πριν το δεις (τωρα εαν κολλησεις με καλαι η κατι αλλο εχεις θεματακι) και πυροσβεστηρας ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ - ΚΑΥΣΙΜΟ (εστω αυτοκινήτου) σε ορατο σημειο, σε καλη κατασταση, ελεγμενος συντηρημενος....και μια πυροκουβερτα προχειρη.

Καποια υλικα καιγονται εξωθερμικα (ξυλο κλπ) άλλα ενδοθερμικα και χρειαζονται να συντηρηται η καυση τους....

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Η πολυστερινη ειναι αυτοσβηνομενη. Οποτε αν δεν υπαρχει εστια φωτιας η ιδια δεν προκειται να καιγεται. Αλλες υλες ειναι ποιο ευφλεκτες και καυσιμες.

Θα το ξαναελέγξω Νεκτάριε. Ευχαριστώ.

Χαχαχα εριξα τρελλο γελιο,δεν αφηνεις τιποτα να πεσει κατω,και εγω σκεφτομουνα να γραψω το ιδιο αλλα λεω ασε μην διμιουργησουμε θεμα απο το πουθενα.
Αθανασιε σωστα σου απαντησε ο Νεκ η πολυστερινη ειναι αυτοσβηνωμενη,αλλα για να εχεις 100% ασφαλεια κανε αν γνωρίζεις ενα συστημα πυροπροστασιας οπως εχουν τα καταστηματα (σωληνωσεις στις οροφες και μπεκ) και θα εισαι αρχοντας.:ban-aki:
Παντα ως χιουμορ φυσικα η παραπανω λυση,πιστευω οτι αν τηρουμε μερικους κανονες ασφαλειας μειωνουμε τον κινδυνο

πιο πολυ απο φωτια να φοβηθεις αναθυμιασεις απο τα υλικα που αναμιγνυονται μπορει να την πληρωσεις στον πνευμονα - τραχεια - βργχους χρονια μετα...
για φωτια κλπ σωστη λυση ειναι παντα ενας ανιχνευτης καπνου (εχω σε αποθηκη - καυστηρα) που θα πιασει οτι περιεργο χτυπησει πριν το δεις (τωρα εαν κολλησεις με καλαι η κατι αλλο εχεις θεματακι) και πυροσβεστηρας ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ - ΚΑΥΣΙΜΟ (εστω αυτοκινήτου) σε ορατο σημειο, σε καλη κατασταση, ελεγμενος συντηρημενος....και μια πυροκουβερτα προχειρη.
....

Κτύπα ξύλο δηλαδή μή κακό μου να έχω να πληρώσω και με την υγεία μου! Καλές οι απόψεις thank you.. Α και ξέχασα για σένα σου χρωστώ και ένα βιντεάκι. Ξέρεις εσύ ! Μόλις το ανεβάσω θα σε ειδοποιήσω !

Χαχαχα εριξα τρελλο γελιο,δεν αφηνεις τιποτα να πεσει κατω,και εγω σκεφτομουνα να γραψω το ιδιο αλλα λεω ασε μην διμιουργησουμε θεμα απο το πουθενα.
Αθανασιε σωστα σου απαντησε ο Νεκ η πολυστερινη ειναι αυτοσβηνωμενη,αλλα για να εχεις 100% ασφαλεια κανε αν γνωρίζεις ενα συστημα πυροπροστασιας οπως εχουν τα καταστηματα (σωληνωσεις στις οροφες και μπεκ) και θα εισαι αρχοντας. Παντα ως χιουμορ φυσικα η παραπανω λυση,πιστευω οτι αν τηρουμε μερικους κανονες ασφαλειας μειωνουμε τον κινδυνο

Γελάτε ρε άρχοντες αλλά ξαναδοκίμασα την πολυστερίνη με σπίρτα και το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο αυτοσβηνώμενο. Όσο για το άν έχω πυρομανείς στο σπίτι, τί να πώ? Εκτός απο εμένα τον πυρομανή και πυρήμαχο (που καίω υλικά για να τεστάρω την αντοχή τους στο πύρ), έχω κι' άλλους πυρόφιλους αν λάβομεν υπόψη και τα διάφορα ηλεκτρικά και σόπες που ανάβουν μέσα μέσα.

Και τώρα που μίλησα για σπίρτα, θυμήστε με αύριο να αγοράσω μία κούτα απο τα jumbo. Τα χρειάζομαι για να ανάβω τα κεριά και τα διάφορα μυρωδικά τύπου φιδάκι, και καίω υλικά για να τεστάρω την αντοχή τους στην πυρά. -bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

View attachment 125826
Έχεις βρει τι ρουλεμάν θα χρησιμοποιησεις και τη διάσταση της βίδας που θα παίζει το ρόλο του άξονα? Ταιριάζουν μεταξύ τους?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Έχεις βρει τι ρουλεμάν θα χρησιμοποιησεις και τη διάσταση της βίδας που θα παίζει το ρόλο του άξονα? Ταιριάζουν μεταξύ τους?

Ρουλεμάν
Εσωτερική διάμετρος 4 mm
Εξωτερική διάμετρος 13 mm
Πάχος 5 mm​

Βίδα Μ4

Project : Βάση για τοποθέτηση Σέγας ανάποδα, 60π x 50β

Προσχέδιο

Κάτοψη
Σέγα_001.png

Τα βασικά κομμάτια είναι έτοιμα.
Από αύριο αρχίζει το βίδωμα.
Σε φράκτη ακόμα δεν έχω καταλήξει σε τελικό σχέδιο.

DSC_4944.JPG

DSC_4947.JPG

DSC_4949.JPG

DSC_4951.JPG