DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

http://avclub.gr/forum/showthread.php/147501-DIY-Σταθεροποιητής-Σέγας-(Jigsaw-Stabilizer)/page5
Αυτο λεει μαλλον.
Γιαννη θα μπορουσες να ανοιξεις και νεο θεμα γιατι βλεπω να εισαι πρωτεργατης σε βαση που θα φορεθει πολυ!

Η συνέχεια εδώ => DIY_Project : Βάση για τοποθέτηση Σέγας ανάποδα, 60π x 50β

Καλησπερες. Θελω να φτιαξω κατι αναλογο για το ρουτερ και σιγουρα θα προκυψουν καποιες αποριες. Σε πρωτη φαση θα ηθελα να μαθω απο καποιον που εχει φτιαξει, τι υλικο ειναι προτιμοτερο να χρησιμοποιησω για την πλακα κατω απο την οποια θα βιδωθει το ρουτερ. Αλουμινιο, καποιο mdf με μελαμινη, καποιο ειδος πλαστικου; το σκεπτικο μου ειναι να αφαιρεσω το πλαστικο πελμα που εχει τωρα, ωστε στις ελευθερες απ'τις βιδες που το κρατανε, να βιδωθει η πλακα στηρηξης του εργαλειου. Το ρουτερ ειναι το γνωστο parkside των 40 .
Σιγουρα θα εχει αναλυθει αλλου αλλα με το λιγο ψαξιμο που εκανα δεν εντοπισα κατι.

Καλησπερες. Θελω να φτιαξω κατι αναλογο για το ρουτερ και σιγουρα θα προκυψουν καποιες αποριες. Σε πρωτη φαση θα ηθελα να μαθω απο καποιον που εχει φτιαξει, τι υλικο ειναι προτιμοτερο να χρησιμοποιησω για την πλακα κατω απο την οποια θα βιδωθει το ρουτερ. Αλουμινιο, καποιο mdf με μελαμινη, καποιο ειδος πλαστικου; το σκεπτικο μου ειναι να αφαιρεσω το πλαστικο πελμα που εχει τωρα, ωστε στις ελευθερες απ'τις βιδες που το κρατανε, να βιδωθει η πλακα στηρηξης του εργαλειου. Το ρουτερ ειναι το γνωστο parkside των 40 .
Σιγουρα θα εχει αναλυθει αλλου αλλα με το λιγο ψαξιμο που εκανα δεν εντοπισα κατι.

Καλημέρα. Αλουμίνιο θα πρότεινα, οι περισσότερες βάσεις ειναι απο αλουμίνιο νομίζω, αλλά λαβε υπ´ όψη σου οτι το συνολικό πάχος της πλάκας που θα χρησιμοποιήσεις, θα το χάσεις απο ύψος (βάθος) κοπής. Όποτε συνδυασμούς υλικών θα τους απέφευγα.

Ok, κι εγώ για τέτοιο πάχος σκεφτόμουν, να έχει μια καλή ακαμψία και να μπορώ να το σκάψω και για τις φρεζάτες βίδες του πέλματος.
Από που μπορώ να το προμηθευτώ? Κατα προτίμηση κέντρο Αθήνας ή βόρεια προάστεια.

Γενικώς υπάρχει κάποια λεπτομέρεια "κρυφή" που καλό είναι να ξέρω από πριν? Το πάω λίγο ψάχνοντας, είναι κάτι που πρέπει να
προσέξω από την αρχή μην το βρω μπροστά μου?

Ευχαριστώ. :a0210:

Βρε παιδιά τέτοιο αυτοκόλλητο βρίσκεις στα βιβλιοπωλεία, τυλίγουν τα βιβλία του δημοτικού για μην σκίζονται εύκολα, λόγω κακομεταχείρισης από τα μικρούλια.

free upload pictures
Την εφτιαξα τη βαση για το δραπανο με το γνωστο τροπο...
Αλλα μιση δουλεια εγινε. Η επιφανεια με το χρατς δεν ειναι ισια αλλα καμπυλωνει απο κατασκευης οποτε δεν στεκεται παντα παραλληλα και σε ιδια αποσταση απο τη βαση. Οποτε την οποια ακριβεια θα μπορουσε να εχει, δεν υπαρχει.
Παραμενει ομως αρκετα χρησιμο για αφαιρεση υλικου και φινιρισμα μικρων υλικων χωρις τη χρηση του θορυβοδους ταινειολειαντηρα.
Επισης με τη χρηση και της πλανης, το τανκς μαλλον θα βλεπει σπανια το φως της ημερας.

Αυτο μαλιστα, μιλαμε πλεον για ενα λειτουργικο κυκλικο τριβειο, μπραβο!!!!!!!!!!

Δεν καταλαβα τι λες ομως για τον ταινιολειαντηρα (αναποδα σε παγκο) αφου τα δυο αυτα τριβεια ειναι συμπληρωματικα. Δεν αναπληρωνει το ενα το αλλο.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Αυτο μαλιστα, μιλαμε πλεον για ενα λειτουργικο κυκλικο τριβειο, μπραβο!!!!!!!!!!

Δεν καταλαβα τι λες ομως για τον ταινιολειαντηρα (αναποδα σε παγκο) αφου τα δυο αυτα τριβεια ειναι συμπληρωματικα. Δεν αναπληρωνει το ενα το αλλο.

Εννοω πως οταν ηθελα να λειανω καδρονι ή οποιοδηποτε μικρο ξυλακι εβγαζα τανκς. Τωρα στα απλαναριστα καδρονια θα δουλευει η πλανη και στα μικροτερα τεμαχια, θα βαζω μαλλον μονο το δραπανο. Οποτε το τανκς μονο για λειανσης και διαμορφωσεις μεγαλου μεγεθους ξυλων.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πχ
Εδω εξυγειανση σκεποξυλειας 30+ ετων, με τη πλανη.

forum image hosting

Αυτη και αν ειναι ξερη!

Φτιαχνω κατι με αυτο.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπραβο Νεκ πολυ εξυπηρετικο! Αλλα δε καταλαβα, δε μπορεις να το φερεις εντελως καθετα; Που δυσκολευεσαι;

Με λιγα λογια ειναι στραβο η βαση σκρατς.