DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Καλημέρα...
Τώρα με το καφεδάκι σας, που το μυαλό είναι ακόμα καθαρό, θέλω να το βάκετε να διυλέψει λίγο και να μου πείτε καμιά ιδέα.
Μαζί με τη πέργκολα αποφάσισα να φτιάξω κι ένα τραπέζι για την ταράτσα, που θα αντικαταστήσει μια σιδερο-μαρμάρινη βλακεία που έχω τώρα. Η επιφάνεια θα είναι 2μ Χ 1,05 με μονοκόμματες δίμετρες τάβλες 15Χ5. Για πόδια σκέφτομαι σχετικά χοντρό ανοξείδωτο στρατζαριστό που θα βαφτεί, μάλλον μαύρο.

Τα ερωτήματα είναι τα εξής:

1.Αφήνω κενά μεταξύ των ταβλων για να στεγνωλνει ή όχι; Υπ´ όψιν οτι, αν κολήσουνε, θα υπάρχει ελαφρύ λουκάκι σε κάθω ένωση, οι τάβλες έχουν μια ελαφριά στρογγυλάδα στις ακμές.
2. Για να δέσουν οι τάβλες του καπακιού μεταξύ τους απ´ την κάτω πλευρά θα βάλω τρείς κάθετες τρέσες. Όπως καταλαβαίνετε το βάρος του θα είναι αρκετά μεγάλο. Μ´ αυτό σαν δεδομένο, αν φτιάξω ένα σιδερένιο πλαίσιο που στην κάθε γωνία θα κολλήσουν τα 4 πόδια θα είναι σταθερή σαν κατασκευή ή θα είναι "τράμπα τραμπαλίζομαι πέφτω και τσακίζομαι";
Μήπως πρέπει να βάλω και μια τραβέρσα χαμηλά; (Στην ουσία θα είναι σε σχήμα "ήττα").

Αυτά προς το παρόν. Φέυγω τώρα για δουλειές και το μεσημέρι θα δω τις προτ´ασεις σας.

Υ.Γ. Γιάννη μου, αν μου ποστάρεις και κανένα απ´ τα μαμάτα σχεδιάκια σου δεν θα μου πέσει άσχημα... :rolleyes:

Να το κανεος ολο ξυλινα στα Ιαπωνικα προτυπα να σε χαρω!!!!!!!!!

Και τις ταβλες να τις ενωσεις να μην φαινεται τπτ απο το κατω μερος.

w(120)-3m-Dining-Table(s).jpg

Modest-japanese-style-dining-table-uk.jpg

Μπαμπη επειδη θα ειναι βαρυ κ 2 μετρα το τραπεζι, αν τις ενωσεις οπως λεει κι ο Κυριακος, εγω θα πηγαινα σε μοναστηριακου τυπου βαση. Απεριτο, απτοητο, διαχρονικο κ προπαντων ευκολο!!

Δε ξερω τι παχος εχουν οι ταβλες που θα βαλεις επανω, αναλογα ομως με το παχος των δοκαριων που θα βαλεις για ποδαρια, για να μην δειχνει ασυμετρο το παχος της ταβλας με το παχος των δοκαριων, θα εβαζα περιμετρικα μονο αλλη μια "στρωση" ωστε να δειχνει ομοιομορφο κ πιο συμπαγες

Sent from my iPhone using Tapatalk

Στο κάτω τραπέζι πως πιάνει η επιφάνεια στα πόδια?

Σκέφτομαι και εγώ να κάνω ένα μικρότερο τραπέζι από του Μπάμπη για έξω (εντελώς έξω, χωρίς σκέπαστρο από πάνω, ήλιος-βροχή στο φουλ) και το 2ο σχέδιο μ' αρέσει πολύ....προβληματίζομαι μόνο για τα πόδια που όλο το χειμώνα θα βρέχονται....δεν ξέρω εάν υπάρχουν τίποτα "παπουτσάκια" να τα βάλω από κάτω να μην τραβάει νερό και χαλάσει...αλλιώς σκέφτομαι την λύση μούφα-αποστάτη σε κάθε πόδι.

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Στο κάτω τραπέζι πως πιάνει η επιφάνεια στα πόδια?

Σκέφτομαι και εγώ να κάνω ένα μικρότερο τραπέζι από του Μπάμπη για έξω (εντελώς έξω, χωρίς σκέπαστρο από πάνω, ήλιος-βροχή στο φουλ) και το 2ο σχέδιο μ' αρέσει πολύ....προβληματίζομαι μόνο για τα πόδια που όλο το χειμώνα θα βρέχονται....δεν ξέρω εάν υπάρχουν τίποτα "παπουτσάκια" να τα βάλω από κάτω να μην τραβάει νερό και χαλάσει...αλλιώς σκέφτομαι την λύση μούφα-αποστάτη σε κάθε πόδι.

http://www.ergaleiadiko.gr/category.php?id_category=24

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπαμπη επειδη θα ειναι βαρυ κ 2 μετρα το τραπεζι, αν τις ενωσεις οπως λεει κι ο Κυριακος, εγω θα πηγαινα σε μοναστηριακου τυπου βαση. Απεριτο, απτοητο, διαχρονικο κ προπαντων ευκολο!!

Δε ξερω τι παχος εχουν οι ταβλες που θα βαλεις επανω, αναλογα ομως με το παχος των δοκαριων που θα βαλεις για ποδαρια, για να μην δειχνει ασυμετρο το παχος της ταβλας με το παχος των δοκαριων, θα εβαζα περιμετρικα μονο αλλη μια "στρωση" ωστε να δειχνει ομοιομορφο κ πιο συμπαγες

Γιάννη, όπως έγραψα, οι τάβλες θα είναι 5 cm πάχος και 15 φάρδος (5Χ15 cm).
Στην ουσία βέβαια θα είναι 4,7 περίπου, ποτέ τα πλανισμένα δεν είναι όσο λένε, αφαιρείς πάντα 3-4 χιλιοστά.
Εκτός απ´ αυτό, το καπάκι δηλαδή, η άλλη κατασκευή θέλω να είναι σιδερένια, θέλω να κάνω μια βάση σχεδόν αθάνατη που θα τη ξανα-χρησιμοποιήσω και οταν τα ξύλα αυτά θα έχουν σαπίσει, μετά από 15 χρόνια (ελπίζω).
Το σίδερο θα είναι στρατζαριστό βαρέως τύπου ανοξείδωτο και θα βαφτεί με ειδικό χρώμα να δείχνει σαν σφυρήλατο.
Για να καταλάβεις τι εννοώ δες κάποιους κιλοδοκούς που έβαφα σήμερα σε χρώμα γκρί, αν και η φωτογραφία το αδικεί λίγο, είναι πολύ πιο όμορφο.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    179.7 KB · Views: 230
Καταλαβα Μπαμπη. Και πραγματικα ανυπομονω να δω τι σπεσιαλ σχεδιο θα βγαλεις με τους κοιλοδοκους!! Αν βρεις χρωματοπωλειο που φερνει Vechro ριξε μια ματια στο corrolux metal effect. Μπορει να σ αρεσει περισσοτερο απο το σφυρηλατο της hammer

Καλημέρα...
Τώρα με το καφεδάκι σας, που το μυαλό είναι ακόμα καθαρό, θέλω να το βάκετε να διυλέψει λίγο και να μου πείτε καμιά ιδέα.
Μαζί με τη πέργκολα αποφάσισα να φτιάξω κι ένα τραπέζι για την ταράτσα, που θα αντικαταστήσει μια σιδερο-μαρμάρινη βλακεία που έχω τώρα. Η επιφάνεια θα είναι 2μ Χ 1,05 με μονοκόμματες δίμετρες τάβλες 15Χ5. Για πόδια σκέφτομαι σχετικά χοντρό ανοξείδωτο στρατζαριστό που θα βαφτεί, μάλλον μαύρο.

Τα ερωτήματα είναι τα εξής:

1.Αφήνω κενά μεταξύ των ταβλων για να στεγνωλνει ή όχι; Υπ´ όψιν οτι, αν κολήσουνε, θα υπάρχει ελαφρύ λουκάκι σε κάθω ένωση, οι τάβλες έχουν μια ελαφριά στρογγυλάδα στις ακμές.
2. Για να δέσουν οι τάβλες του καπακιού μεταξύ τους απ´ την κάτω πλευρά θα βάλω τρείς κάθετες τρέσες. Όπως καταλαβαίνετε το βάρος του θα είναι αρκετά μεγάλο. Μ´ αυτό σαν δεδομένο, αν φτιάξω ένα σιδερένιο πλαίσιο που στην κάθε γωνία θα κολλήσουν τα 4 πόδια θα είναι σταθερή σαν κατασκευή ή θα είναι "τράμπα τραμπαλίζομαι πέφτω και τσακίζομαι";
Μήπως πρέπει να βάλω και μια τραβέρσα χαμηλά; (Στην ουσία θα είναι σε σχήμα "ήττα").

Αυτά προς το παρόν. Φέυγω τώρα για δουλειές και το μεσημέρι θα δω τις προτ´ασεις σας.

Υ.Γ. Γιάννη μου, αν μου ποστάρεις και κανένα απ´ τα μαμάτα σχεδιάκια σου δεν θα μου πέσει άσχημα... :rolleyes:

ΓŽΕ“ΓŽΒ ΓŽβ€˜ΓŽΕ“ΓŽΒ ΓŽβ€”ΓŽΒ£_ΓŽΒ€ΓŽΒ‘ΓŽβ€˜ΓŽΒ ΓŽβ€’ΓŽβ€“ΓŽβ„’.jpg

Το στρατζαριστο που δείχνεις δεν είναι ανοξείδωτο. Είναι "μαύρο".
Και ανοξείδωτο να βρεις θέλεις ειδικά ηλεκτροδια για να το κολλήσεις και ειδικά ασταρια για να το βαψεις.

Και ανοξείδωτο να βρεις θέλεις ειδικά ηλεκτροδια για να το κολλήσεις και ειδικά ασταρια για να το βαψεις.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του η φωτογραφία είναι δείχνει κοιλοδοκό ...

Είδες που δεν διαβάζεις; (Τα λέει ο Γιάννης).
Ειδικά ηλεκτρόδια έχω αλλά δεν θα κάνω εγώ τα κολλήματα. Γί αυτή τη δουλειά πρέπει να είσαι άσσος κι εγώ δεν είμαι ούτε βαλές. :p

Γιάννη σ´ ευχαριστώ πολύ, εξαιρετικό το σχέδιο αλλά σκέφτηκα η κάτω τρέσα να είναι πιο χαμηλά, να χρησιμεύει και σαν πάτημα. Όσο για το καπάκι, τα ξύλα έχουν παραγγελθεί (παραλαμβάνω αύριο πρωί) σε μήκος 2 μέτρων κι αν ακολουθήσω το δικό σου θα ορέπει να τα κόψω στο 1,70 περίπου. Θα μου οείς βέβαια σιγά το πράμα, με το λαγκοπρίονο δύο λεπτών υπόθεση είναι.

Καταλαβα Μπαμπη. Και πραγματικα ανυπομονω να δω τι σπεσιαλ σχεδιο θα βγαλεις με τους κοιλοδοκους!! Αν βρεις χρωματοπωλειο που φερνει Vechro ριξε μια ματια στο corrolux metal effect. Μπορει να σ αρεσει περισσοτερο απο το σφυρηλατο hammer.

Γιάννη, με στρατζαριστό θα γίνει. Ο κιλοδοκός είναι υπερβολή του κερατά...
Θα το κοιτάξω το χρώμα πιυ λές, αυτό της φωτογραφίας δεν είναι hammer είναι αυτό.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    236.4 KB · Views: 279

Είδες που δεν διαβάζεις; (Τα λέει ο Γιάννης).
Ειδικά ηλεκτρόδια έχω αλλά δεν θα κάνω εγώ τα κολλήματα. Γί αυτή τη δουλειά πρέπει να είσαι άσσος κι εγώ δεν είμαι ούτε βαλές. :p

Γιάννη σ´ ευχαριστώ πολύ, εξαιρετικό το σχέδιο αλλά σκέφτηκα η κάτω τρέσα να είναι πιο χαμηλά, να χρησιμεύει και σαν πάτημα. Όσο για το καπάκι, τα ξύλα έχουν παραγγελθεί (παραλαμβάνω αύριο πρωί) σε μήκος 2 μέτρων κι αν ακολουθήσω το δικό σου θα ορέπει να τα κόψω στο 1,70 περίπου. Θα μου οείς βέβαια σιγά το πράμα, με το λαγκοπρίονο δύο λεπτών υπόθεση είναι.

Μπορείς να τα βάλεις όπως είναι στο μήκος αλλά τα πλαϊνά και τα κάθετα άκρα καλό είναι να γίνουν με μισοχάρακτες ενώσεις όπως φαίνεται στο παρακάτω σχέδιο που ήταν και η αρχική σκέψη μου η οποία δεν είναι δύσκολη άμα έχεις ρούτερ ..

Την κεντρική τρέσα σε όποιο ύψος σε βολεύει την βάζεις.

Ο παρακάτω τρόπος αυξάνει το αρχικό μήκος κατά 10 εκατοστά άμα δεν θέλεις να τα κόψεις ...

Η κάτω πλευρά του τραπεζιού ...

ΓŽΕ“ΓŽΒ ΓŽβ€˜ΓŽΕ“ΓŽΒ ΓŽβ€”ΓŽΒ£_ΓŽΒ€ΓŽΒ‘ΓŽβ€˜ΓŽΒ ΓŽβ€’ΓŽβ€“ΓŽβ„’_02.png