Στο κάτω τραπέζι πως πιάνει η επιφάνεια στα πόδια?
Σκέφτομαι και εγώ να κάνω ένα μικρότερο τραπέζι από του Μπάμπη για έξω (εντελώς έξω, χωρίς σκέπαστρο από πάνω, ήλιος-βροχή στο φουλ) και το 2ο σχέδιο μ' αρέσει πολύ....προβληματίζομαι μόνο για τα πόδια που όλο το χειμώνα θα βρέχονται....δεν ξέρω εάν υπάρχουν τίποτα "παπουτσάκια" να τα βάλω από κάτω να μην τραβάει νερό και χαλάσει...αλλιώς σκέφτομαι την λύση μούφα-αποστάτη σε κάθε πόδι.
Στεφανε κατι λαθος εχεις βαλει.
Το λινκ ειναι για Kατσαβίδι επαν/νο 3.6v Stanley.
Μπαμπη επειδη θα ειναι βαρυ κ 2 μετρα το τραπεζι, αν τις ενωσεις οπως λεει κι ο Κυριακος, εγω θα πηγαινα σε μοναστηριακου τυπου βαση. Απεριτο, απτοητο, διαχρονικο κ προπαντων ευκολο!!
Δε ξερω τι παχος εχουν οι ταβλες που θα βαλεις επανω, αναλογα ομως με το παχος των δοκαριων που θα βαλεις για ποδαρια, για να μην δειχνει ασυμετρο το παχος της ταβλας με το παχος των δοκαριων, θα εβαζα περιμετρικα μονο αλλη μια "στρωση" ωστε να δειχνει ομοιομορφο κ πιο συμπαγες
Sent from my iPhone using Tapatalk
Καλημέρα...
Τώρα με το καφεδάκι σας, που το μυαλό είναι ακόμα καθαρό, θέλω να το βάκετε να διυλέψει λίγο και να μου πείτε καμιά ιδέα.
Μαζί με τη πέργκολα αποφάσισα να φτιάξω κι ένα τραπέζι για την ταράτσα, που θα αντικαταστήσει μια σιδερο-μαρμάρινη βλακεία που έχω τώρα. Η επιφάνεια θα είναι 2μ Χ 1,05 με μονοκόμματες δίμετρες τάβλες 15Χ5. Για πόδια σκέφτομαι σχετικά χοντρό ανοξείδωτο στρατζαριστό που θα βαφτεί, μάλλον μαύρο.
Τα ερωτήματα είναι τα εξής:
1.Αφήνω κενά μεταξύ των ταβλων για να στεγνωλνει ή όχι; Υπ´ όψιν οτι, αν κολήσουνε, θα υπάρχει ελαφρύ λουκάκι σε κάθω ένωση, οι τάβλες έχουν μια ελαφριά στρογγυλάδα στις ακμές.
2. Για να δέσουν οι τάβλες του καπακιού μεταξύ τους απ´ την κάτω πλευρά θα βάλω τρείς κάθετες τρέσες. Όπως καταλαβαίνετε το βάρος του θα είναι αρκετά μεγάλο. Μ´ αυτό σαν δεδομένο, αν φτιάξω ένα σιδερένιο πλαίσιο που στην κάθε γωνία θα κολλήσουν τα 4 πόδια θα είναι σταθερή σαν κατασκευή ή θα είναι "τράμπα τραμπαλίζομαι πέφτω και τσακίζομαι";
Μήπως πρέπει να βάλω και μια τραβέρσα χαμηλά; (Στην ουσία θα είναι σε σχήμα "ήττα").
Αυτά προς το παρόν. Φέυγω τώρα για δουλειές και το μεσημέρι θα δω τις προτ´ασεις σας.
Υ.Γ. Γιάννη μου, αν μου ποστάρεις και κανένα απ´ τα μαμάτα σχεδιάκια σου δεν θα μου πέσει άσχημα...![]()
Το στρατζαριστο που δείχνεις δεν είναι ανοξείδωτο. Είναι "μαύρο".
Και ανοξείδωτο να βρεις θέλεις ειδικά ηλεκτροδια για να το κολλήσεις και ειδικά ασταρια για να το βαψεις.
Το στρατζαριστο που δείχνεις δεν είναι ανοξείδωτο. Είναι "μαύρο".
Και ανοξείδωτο να βρεις θέλεις ειδικά ηλεκτροδια για να το κολλήσεις και ειδικά ασταρια για να το βαψεις.
Καταλαβα Μπαμπη. Και πραγματικα ανυπομονω να δω τι σπεσιαλ σχεδιο θα βγαλεις με τους κοιλοδοκους!! Αν βρεις χρωματοπωλειο που φερνει Vechro ριξε μια ματια στο corrolux metal effect. Μπορει να σ αρεσει περισσοτερο απο το σφυρηλατο hammer.
Είδες που δεν διαβάζεις; (Τα λέει ο Γιάννης).
Ειδικά ηλεκτρόδια έχω αλλά δεν θα κάνω εγώ τα κολλήματα. Γί αυτή τη δουλειά πρέπει να είσαι άσσος κι εγώ δεν είμαι ούτε βαλές.
Γιάννη σ´ ευχαριστώ πολύ, εξαιρετικό το σχέδιο αλλά σκέφτηκα η κάτω τρέσα να είναι πιο χαμηλά, να χρησιμεύει και σαν πάτημα. Όσο για το καπάκι, τα ξύλα έχουν παραγγελθεί (παραλαμβάνω αύριο πρωί) σε μήκος 2 μέτρων κι αν ακολουθήσω το δικό σου θα ορέπει να τα κόψω στο 1,70 περίπου. Θα μου οείς βέβαια σιγά το πράμα, με το λαγκοπρίονο δύο λεπτών υπόθεση είναι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.