DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

H δεύτερη diy κατασκευή φτιαγμένη εξολοκλήρου από παλέτες (με εξαίρεση τα πόδια του τραπεζιού που έγιναν από δοκάρια 4Χ6) για την μικρή μου κόρη. Οι τρύπες από τα καρφιά στις καρέκλες επίτειδες δε στοκαρίστηκαν για να δίνεται η αίσθηση του "παλιού". Επίσης τα καρεκλάκια έγιναν σε διαφορετικό μέγεθος για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από παιδιά διαφόρων ηλικιών. Τα αυτοκόλλητα στο τραπέζι είναι αισθητική παρέμβαση της 5χρονης κόρης μου.

Πολύ όμορφα βγήκαν. Μπράβο Εμπεδοκλή. Θα σε αντιγράψω μου φαίνεται!!!

Μπράβο Εμπεδ. Καλή συνέχεια.

Πρόσεξε μην τυχόν εξέχουν βίδες ή σκλήθρες εκεί που υπάρχουν οι τρύπες για τις βίδες (όχι μόνο στο καθισματάκια) αλλά σε όλες τις συνδέσεις, γιατί τα παιδικά χεράκια "ανακαλύπτουν" τα πάντα.

Εδώ και αρκετό καιρό προσπαθώ να φτιάξω ένα Air Quality Monitor. Έχω στήσει το hardware και το software με κάποια βασικά στοιχεία και τώρα λέω να φτιάξω ένα κουτάκι για να το στεγάσω. Αυτό που μπορείτε να δείτε αυτή τη στιγμή είναι τα αποτελέσματα που τρέχουν live εδώ και 4 μήνες. Θα σας ετοιμάσω και μία φωτό με το συστηματάκι στημένο.

https://thingspeak.com/channels/120098

Έβαλα άλλο ένα ράφι στήν αποθήκη σήμερα,δέν θά τό ανέβαζα στό forum άν δέν παρατηρούσα πόσο χρήσιμο είναι γιά άλλη μιά φορά o χωροστάτης Bosch Quigo,η επιφάνεια είναι μελαμίνη 16 mm καί τό μήκος είναι 2 μέτρα,βάζοντας πρώτα τίς δύο ακριανές γωνίες στηρίγματα, φυσικό ήταν νά κάνει μιά ελαφριά κοιλιά στήν μέση,καί έτσι στό κατά πρόσέγγιση θά ανέβαζα τίς μεσαίες γωνίες άν δέν είχα τόν χωροστάτη,μέ τόν χωροστάτη τά πράγματα είναι πολύ απλά,έβαλα σημάδι στόν μέσον καθ'όλον τό μήκος τού ραφιού καί έτσι διόρθωσα τήν κοιλιά στίς μεσαίες γωνίες στήριξης ανεβάζοντας τες εκεί πού ήταν τό σημάδι,επακριβώς μέ τά άκρα.
Το κάτω ράφι προυπήρχε,καί επίσης εύκολο μέ τήν κάθετη γραμμή νά έρθουν ακριβώς ευθεία τά δύο ράφια στό οριζόντιο.

rafi8010.jpg

rafi9010.jpg

Μπράβο ρε Δημήτρη, ωραία δουλειά. Αν έβαζες και γωνίες με αντιρίδα θα ηλταν και για μια ζωή.
Τι χωροστάτης και σαχλαμάρες; Καλά που είχες το Makita :flipout:

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Μπράβο ρε Δημήτρη, ωραία δουλειά. Αν έβαζες και γωνίες με αντιρίδα θα ηλταν και για μια ζωή.
Τι χωροστάτης και σαχλαμάρες; Καλά που είχες το Makita :flipout:

Ευχαριστώ Μπαμπη

Χαχαχα όπως τά λές είναι μέ τό Μακίτα,έχεις δίκιο γιά τίς γωνίες μέ αντιρίδα,έβαλα απλές γωνίες αλλά άν πρόσεξες έβαλα 7 γωνίες στά 2 μέτρα σχεδόν ανά 30 cm έχω γωνία,ε πιστεύω νά αντέξει.

Mπραβο Δημητρη, αντε, πρωτον να δουμε τα ραφια γεματα ...λιχουδιες :)) και δευτερον να δουμε τι θα μπει κατω απο τα ραφια!!

Το καθε λαμακι σηκωνει γυρω στα 20 κιλα, 40 κιλα ανα ζευγαρι, τι θα βαλεις απανω πια και το γεμισες γωνιες? Σου λεει και ο Μπαμπης να βαλεις γωνιες με αντιριδες!! :)))

Mπραβο Δημητρη, αντε, πρωτον να δουμε τα ραφια γεματα ...λιχουδιες :)) και δευτερον να δουμε τι θα μπει κατω απο τα ραφια!!

Το καθε λαμακι σηκωνει γυρω στα 20 κιλα, 40 κιλα ανα ζευγαρι, τι θα βαλεις απανω πια και το γεμισες γωνιες? Σου λεει και ο Μπαμπης να βαλεις γωνιες με αντιριδες!! :)))

Ευχαριστώ Μιχάλη
Στό χωριό μου λένε Κάλιο γαιδουρόδενε καρά γαιδουρογύρευε χαχαχα ίσως νά το παράκανα,αλλά δέν τίς πολυεμπιστεύομαι γιά πολύ βάρος αυτές τίς γωνίες χωρίς αντιρίδες,καί έτσι έβαλα πολλές γιά σιγουριά.

Μαστορικια δουλειά Δημήτρη
Μπράβο, είμαι απο τους ανθρώπους που μπαίνοντας σε ενα χώρο μου χτυπάνε κατ' ευθείαν τα στραβά κάδρα, στοιχίζω τα μπουκαλάκια στο ράφι κλπ.
Τέλεια τοποθέτηση, μου αρεσει πολυ.

Sent from my iPad using Tapatalk

Σέ ευχαριστώ Χρήστο
Κώστα βλέπω αυτοδημιούργησες πάλι μέ τήν επιτραπέζια σέγα,πολύ πρωτότυποι οι ελέφαντες,καί ο ήλιος πού ξεπροβάλλει στήν κάτω φωτό.

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σέ ευχαριστώ Χρήστο
Κώστα βλέπω αυτοδημιούργησες πάλι μέ τήν επιτραπέζια σέγα,πολύ πρωτότυποι οι ελέφαντες,καί ο ήλιος πού ξεπροβάλλει στήν κάτω φωτό.

Προς δημιουργία είναι.

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Προς δημιουργία είναι.

Ε αύριο θά τά έχεις έτοιμα είμαι σίγουρος,θά πάρεις τήν σέγα στήν δουλειά καί θά τά φτιάξεις σέ χρόνο ρεκόρ -bye-

Καλημέρα Δημήτρη - Κυριάκο.

Μπα θα φρενάρω πολύ τώρα, προηγούνται .....άλλα πράγματα.

Δημήτρη υπάρχει link μόνο για το τριπόδι του Lazer ?