DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Επειδη εχω κολλησει μερικες γωνιες με τους σφικτηρες της wolfcraft, ειναι λιγο επιδοξο να πετυχει γρηγορα χωρις να ξεφυγει ή να γεμισει ο τοπος κολλες.
Τωρα με ολα αυτα τα jigs, με τα πολλα βοηθητικα κομματια,μτους σφικτηρες κλπ, ποσα χερι πρεπει να εχει καποιος μεχρι να το ολοκληρωσει, απροσκοπτα?

Re: Απάντηση: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Επειδη εχω κολλησει μερικες γωνιες με τους σφικτηρες της wolfcraft, ειναι λιγο επιδοξο να πετυχει γρηγορα χωρις να ξεφυγει ή να γεμισει ο τοπος κολλες.
Τωρα με ολα αυτα τα jigs, με τα πολλα βοηθητικα κομματια,μτους σφικτηρες κλπ, ποσα χερι πρεπει να εχει καποιος μεχρι να το ολοκληρωσει, απροσκοπτα?

Με ένα πινελάκι να απλώνεις την κόλλα για να χρησιμοποιείς λίγη και να μην σου πετάγεται και πολύ στα πλαϊνά!

Υ.Γ: Η ομοιότητα με άλλες καταστάσεις είναι τυχαία (πχ άπλωμα τραχανά!)...

ολα αυτα καλα αλλα οταν θες να κολλησεις κατι πανω απο ενα μετρο?τι γινεται ?γιαυτο αν εχει καποιος καμια ιδεα ευκολη να κανουμε σφηκτηρες μεγαλους θα ηταν ολα τα λευτα (για μενα!!!)

Σφιγκτήρες σωλήνα
daef95197d4a55abfb8c85bb9de6447a.jpg

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Σφιγκτήρες σωλήνα
daef95197d4a55abfb8c85bb9de6447a.jpg

να ρωτήσω κάτι γι αυτούς τους σφυγκτήρες
εδώ γράφει μισή ίντσα δηλ. 12,7 χιλιοστά. στούς άλλους τους bessey που έγινε και η ομαδική παραγγελία ήταν 3/4 δηλ. 19 χιλιοστά. δεν θα κάνει κοιλιά ο σωλήνας μετά από κάποιο μάκρος με δυνατό σφίξιμο; μου διαφεύγει κάτι;

Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

ονομαστικη 1/2" σωληνα εχει εξωτερικη 21.3mm
και 3/4" εχει 26.9mm

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

ονομαστικη 1/2" σωληνα εχει εξωτερικη 21.3mm
και 3/4" εχει 26.9mm

:a0210:
οκ τώρα το κατάλαβα. μιλάει για εσωτερική διάμετρο

Παύλο δεν κανει κοιλιά, τουλ. όχι τετοια που να δημιουργεί πρόβλημα.
Εγω τους έβαλα ενα τάκο στη μέση και δεν καμπυλωσανε καθόλου.

Παύλο δεν κανει κοιλιά, τουλ. όχι τετοια που να δημιουργεί πρόβλημα.
Εγω τους έβαλα ενα τάκο στη μέση και δεν καμπυλωσανε καθόλου.

αύριο θα παραγγείλω 2 για αρχή και να τα δω πως πάνε. οι υδραυλικοί θα μπορούν να κάνουν πάσα φαντάζομαι.....

Καλημερα. Οι 6μετροι σωλήνες εχουν έτοιμα πάσα στις 2 άκρες τους. Απλά ο 3μετρος (αν τον κόψεις στη μέση) δεν κουμανταρεται ευκολα, αλλα θα εχεις έτοιμα τα πάσα. Άλλωστε 1 πασο ανα σφιγκτηρα χρειάζεσαι.

Καλημερα. Οι 6μετροι σωλήνες εχουν έτοιμα πάσα στις 2 άκρες τους. Απλά ο 3μετρος (αν τον κόψεις στη μέση) δεν κουμανταρεται ευκολα, αλλα θα εχεις έτοιμα τα πάσα. Άλλωστε 1 πασο ανα σφιγκτηρα χρειάζεσαι.

σωλήνες νερού να ζητήσω ή κάτι άλλο;

Οταν με το καλο τις παραλάβεις, πάρε μια μαζί σου και πήγαινε για την αγορα του νεροσωληνα. Έτσι θα είσαι σίγουρος οτι κανει.

Ένα βοηθητικό τραπεζάκι φτιαγμένο από παλέτες πλην των ποδιών που είναι από ξύλο οξιάς. Η εικόνα περάστηκε από λέιζερ εκτύπωση ακολουθώντας οδηγίες που βρήκα στο νετ. Σύντομα έτοιμο και το δίδυμο του!IMG_20161102_165000.jpgIMG_20161102_165006.jpg